X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
Odpowiedz

Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Piszę do Was z ławki na placu zabaw hihi. Młody od rana nic tylko płatki z mlekiem i na zjeżdżalnie, więc nawet nie posprzątałam.
    Mnie piersi nieziemsko bola jak nigdy. A tu do @ z tydzień czasu. Jeszcze dziś mi się śniło, że byłam w ciąży. Mowie wam ta beta we wtorek będzie pozytywna haha :D

Bocianiątko, Flowwer, OjMaryś, Lunaris lubią tę wiadomość

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Witam z rana. Piszę do Was z ławki na placu zabaw hihi. Młody od rana nic tylko płatki z mlekiem i na zjeżdżalnie, więc nawet nie posprzątałam.
    Mnie piersi nieziemsko bola jak nigdy. A tu do @ z tydzień czasu. Jeszcze dziś mi się śniło, że byłam w ciąży. Mowie wam ta beta we wtorek będzie pozytywna haha :D

Moim pierwszym objawem był sen o pozytywnym teście 2 dni po owu ;)
    Także trzymam kciuki :)

Wszystkim wysyłam wiruski :*

aiwlys, Bocianiątko, Flowwer, Lunaris lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Moim pierwszym objawem był sen o pozytywnym teście 2 dni po owu ;)
    Także trzymam kciuki :)

Wszystkim wysyłam wiruski :*
    Ja po prostu czuje się "ciążowo" haha. :D Nigdy nie miałam problemów z zajściem w ciąże, po prostu nie celowaliśmy, a w tym cyklu wyszło akurat dużo <3 w okresie owulacyjnym. Więc mam na vo liczyć :D tylko tak naprawdę nie wiem jak to będzie, bo w lutym miałam operacje usunięcia endometriozy z blizny po CC. Nie wiem jak to wpłynie na moje hormony i płodność :)

• Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka92 wrote:
    Cześć dziewczyny :-), widzę, że sobota zaczęła się od samych niepowodzeń i ja również do nich dołączam, oficjalnie z samego rana dopadła mnie paskudna @, także tym sposobem uciekam na czerwiec :-)

Poziomka czerwiec to miesiąc truskawek, poziomek... więc myślę, że właśnie w czerwcu pięknie nam zaowocujesz ;-)

Poziomka92, OjMaryś lubią tę wiadomość

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    A ja mam inne pytanie - ma któraś z Was alergie? Bierzecie cos podczas starań? Ja mam taka alergie ze da sie przeżyć przez leków (wiec unikam ich teraz jak ognia) ale sa takie dni ze jest cieżko i wzięłabym chociaż jakis Ameryki. Mozna, nie mozna? :/
    Ja mam i alergie i astme.Bardzo sporadycznie biore zyrtec.Czesciej niestety inhalator .Ogolnie bardzo dobrze reaguje na zwykłe wapno i tego sie trzymam

• kasia_pra Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    U mnie dziś negatyw, no ale spodziewałam się.. test i tak musiałam zrobić, żeby móc jutro Duphaston odstawić. Kolejne testowanie dopiero w lipcu..

Summer86, a może za wcześnie na sikany test? Poczekaj jeszcze chwilę i zrób betę. Owu była 14 mają czy później?

3PGLp1.png

33 lata
    05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
    1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
    Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
    3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️

Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
    22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
    27.08 - transfer blastki 2BB ☹️

13.09 - start II procedury. Długi protokół
    21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
    24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) :( beta 3,56 - cb
    27.11 - transfer blastki 3BA :)
    3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
    12 dpt - beta 665,7
    19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
    23 dpt - mamy serduszko ♥️
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Zgłaszam @. I żegnam się. Jak się kiedyś uda to się pochwalę ;-) całusy

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpiszcie mnie na listę na 30.05, proszę :)

• OjMaryś Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z apteki i w poniedzialek ostatnia próba testowania ale wszystko mi mówi ze się udało ze jest tam mój fasolek :) prosiłam Pani w aptece o test który pokaże mi dwie kreski :)

Bajkaaa, zubii, Emilkap11, Karma88, Lunaris, malinowaemi lubią tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Hej dziewczyny. Zgłaszam @. I żegnam się. Jak się kiedyś uda to się pochwalę ;-) całusy
    Zaglądaj czasami samemu ciężko przez to przejść.

OjMaryś będzie szczęśliwy

OjMaryś lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • zubii Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Hej kobiety czy są tu może takie przypadki że test wyszedł negatywny a potem okazalo się że ciąża jednak jest? Ja od wizyty u ginekologa jestem pewna że jestem w ciąży ze sie udalo a testy negatywne. Tyle ze mialam te najtansze badziewne kupione z tesco i jakis babyboom jeden o czulosci 25

Tak zrobiłam test z allegro i była jedna kreska po godzinie IE zrobiłam kolejny z drugiego moczu i się pojawiła druga kreska więc pierwszy test był zepsuty.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś rano żółtego bobotesta i schowalam to do szafki. Teraz na niego patrzę i widać cień cienia taką słabą kreseczka, że aparat jej nie uchwyca. mam to interpretowac jako negatyw? Od testowania upłynęło z 6 godzin.

Aniołek 07.2017
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbarah wrote:
    Zrobiłam dziś rano żółtego bobotesta i schowalam to do szafki. Teraz na niego patrzę i widać cień cienia taką słabą kreseczka, że aparat jej nie uchwyca. mam to interpretowac jako negatyw? Od testowania upłynęło z 6 godzin.
    Ja bym jutro sikala na kolejny ;)

f2w3skjood9muy2d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbarah wrote:
    Najlepiej powtórz test. Mówi się, że po upływie czasu na ulotce test jest nieważny. Mi też czasem pokazywały się jakieś cienie po dłuższym czasie, ale @ przychodziła. Aczkolwiek raz miałam cień ale po upływie 15 min i okazało się, że ciąża. Tak więc moim zdaniem nie ma co patrzeć na test po tak długim czasie, najlepiej od razu wyrzucić, żeby nie kusiło.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbarah wrote:
    Mi tak wyszlo jak Tobie ale @ przyszła punktualnie

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Misi Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brak mi motywacji.. :(
    Ten miesiąc jest bez spiny - nie mierze temperatury, nie biorę lekow na stymulacje i luteiny, musimy zrobić badania stąd ta przerwa.. jestem 6dpo, już plamię :(
    Tz ma kiepskie wyniki, ja jakas super niedomogę lutealną.. mi już się nie chce, dobrze że tż się nie poddaje. Musiałam pomarudzic :*

]d575c8f593cd1af05cdd6822f44ded39.png[/url]
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobity wiem że już mam pie*dolca ale zadam Wam pytanie: Śluz rozciągliwy z kremowym na zmianę ; szyjka wysoko wczoraj- twarda i zamknięta ,dziś- miękka i otwarta czy może ktoś wie o co chodzi bo ja się pogubiłam nie umiem zinterpretować własnych obserwacji :D ??? w dodatku śluz podbarwiony na żółto mam jakąś infekcje??? :/

f2w3skjood9muy2d.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbarah po takim czasie to nawet z męskiego sika będzie pozytyw. Zrobilam mnostwo testow, nigdy nie bylam w ciazy, a druga kreska (cien cienia, ale jednak), pojawial sie ZAWSZE po regulaminowym czasie.

Ale trzymam kciuki, zycze grubych dwoch krech :)

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? Mi sie nigdy nie pojawiła, a kilka razy z ciekawości przetrzymałam :) A ja zaczynam teraz sobie wkręcać ze moja beta powyżej 1 cos znaczy i strasznie boje sie rozczarowania :/ jedyny plus to to ze powstrzymało mnie to póki co przed ponownym głupim testowaniem przed czasem bo nawet jakby to 1.2 miało sie codziennie podwajać to i tak nie ma szans zeby bobo cos dzisiaj zobaczył :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az z ciekawosci sprawdzilam testy z przed kilku dni i nadal negatywne wiec nie wychodza zawsze drugie kreski
    Nowa ja tez bym sie nakręciła jakbym miala chociaż 1 w hcg ;) chociaz lekarze mowia ze dopiero od 5 pozytyw :(

f2w3skjood9muy2d.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ