Majowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślę, że twoje ząbkowane temperatury mogą mieć związek z tym, że cykle ci się wydłużyły. Wcześniej miałaś mega krótkie, z dosłownie kilkodniowymi fazami lutealnymi. Przykro mi to mówić, bo wiem jak bardzo przeżywasz te niepowodzenia - ale ten i poprzedni wyglądają na bezowulacyjne.
Nie słuchaj tego lekarza. Bo pewnie ten sam lekarz za 10 lat ci powie, że teraz to już jesteś z kolei za stara. Nie wiem co to za człowiek, ale skoro tak bagatelizuje problemy swoich pacjentów, to chyba powinien rozdawać ulotki, a nie leczyć ludzi. Starasz się o dziecko, więc nie ma na co czekać. Zmień lekarza i rób badania, bo to naprawdę nie wygląda dobrze.
A tak to tylko mijają kolejne cykle.
Ja miałam dwu-trzytygodniowe cykle jak zaczynałam miesiączkować w wieku 11 czy 12 lat i też mi to regulowali. Nie rozumiem czemu lekarz wiedząc o tym, że starasz się zajść w ciążę nie zareagował na takie cykle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 13:11
AJA_S lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jakkolwiek to zabrzmi, wiem, że już trochę tu jestem i powinnam wiedzieć takie rzeczy ale zapytam
czy jak szyjka jest bardzo wysoko to znaczy, że mogę być przed owulką? bo testy chyba coś chrzanią... a dziś szyjka tak wysoko, że sięgnąć nie mogę a to się zdarza rzadko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 13:16
-
AJA_S wrote:Testy owulacyjne można robić o każdej porze
Martuś Alicja ma rację zmień lekarza
Można robić o każdej porze, ALE poziom LH jest najwyższy wieczorem.Tak samo jak HCG jest najwyższy w porannym moczu. Nie wiem od czego to zależy w przypadku LH.
-
Rudzielec91 wrote:Dziewczyny jakkolwiek to zabrzmi, wiem, że już trochę tu jestem i powinnam wiedzieć takie rzeczy ale zapytam
czy jak szyjka jest bardzo wysoko to znaczy, że mogę być przed owulką? bo testy chyba coś chrzanią... a dziś szyjka tak wysoko, że sięgnąć nie mogę a to się zdarza rzadko
Tak, jak jest wysoko to znaczy, że coś się zaczyna dziać.Chociaż u mnie na przykład chyba zawsze jest wysoko.
-
no u mnie zazwyczaczaj jest tak, że koniuszkiem palca mogę sięgnąć a dziś to, przepraszam za wyrażenie, jak studnia bez dna
hehe to dzięki za odpowiedz
pocieszyłaś mnie
martwi mnie tylko śluz a właściwie prawie jego brak ;/ zawsze przez cały cykl go mam i to dość sporo, no nic teraz i tak już nic na to nie poradzę
od przyszłego cyklu chyba zacznę brać ten wiesiołek, wszystkie tak go polecacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 13:23
-
Kochane- ja oficjalnie uciekam do czerwcowych, bo mój meleńki móżdżek nie ogarnia 2ch tematów;)
Rudzielcu- koniecznie koniecznie informuj mnie!
Tak samo Ty Martuś.
I tak pewnie będę tu zaglądała, czy się zielenicie.
Badania PRL, FSH i estradiolu w normie. Czekam na LH i Progesteron w późniejszym czasie cyklu.
Rudzielec91 lubi tę wiadomość
PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
Kozisina wrote:Kochane- ja oficjalnie uciekam do czerwcowych, bo mój meleńki móżdżek nie ogarnia 2ch tematów;)
Rudzielcu- koniecznie koniecznie informuj mnie!
Tak samo Ty Martuś.
I tak pewnie będę tu zaglądała, czy się zielenicie.
Badania PRL, FSH i estradiolu w normie. Czekam na LH i Progesteron w późniejszym czasie cyklu.
Zaglądaj czasem :* -
marta95 wrote:Eh...pewnie macie rację, tylko to już mój 3 lekarz, a u mnie w mieście ciężko znalezc kogoś sensownego, no cóż. Wiem, bez sensu sobie tłumaczę te temperatury, ale nic nie poradzę
oj chyba jestem coraz mniej pozytywnie nastawiona....
postaraj się jeszcze poszukać jakiegoś lekarza.
-
Rudzielec91 wrote:Martuśka nie załamuj się :* wiesz, Almanah ma rację co do lekarza i w ogóle mądrze prawi ale wiesz, tak czy siak może się okazać, że owulację jednak masz
postaraj się jeszcze poszukać jakiegoś lekarza.
wiem że Alicja ma rację, zresztą jak każda. Obiecuje, poszukam..
-
Hej laseczki ile mnie nie było chyba z dwa tygodnie... Ale juz jestem po monitoringu ovu w czwartek duże jajeczko i za zaleceniami gina od czwartku cały weekend były
dzis ranko na kontroli ovu była widać ciałko żółte...i czekamy...jestem podekscytowana od dzis lutke na podtrzymanie i czekam do 26... Ktoś też w tym terminie testuje??
1 iui- 01.2014
2 iui- 02.2014
3 iui- 04.2014
10.2015r.- Naprotechnologia -
Wydaje mi się, że fałszywa nadzieja jest gorsza od najgorszej prawdy. Teraz nie masz pojęcia co się dzieje. Możemy sobie gdybać co jest przyczyną krótkich cykli i teraz tych dziwnych temperatur. Ale na pewno nic nie wiemy, a ty przed każdą małpą masz nadzieję na dwie kreski, których z jakiegoś powodu od tylu cykli jeszcze nie ma.