Majowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślę, że twoje ząbkowane temperatury mogą mieć związek z tym, że cykle ci się wydłużyły. Wcześniej miałaś mega krótkie, z dosłownie kilkodniowymi fazami lutealnymi. Przykro mi to mówić, bo wiem jak bardzo przeżywasz te niepowodzenia - ale ten i poprzedni wyglądają na bezowulacyjne. Nie słuchaj tego lekarza. Bo pewnie ten sam lekarz za 10 lat ci powie, że teraz to już jesteś z kolei za stara. Nie wiem co to za człowiek, ale skoro tak bagatelizuje problemy swoich pacjentów, to chyba powinien rozdawać ulotki, a nie leczyć ludzi. Starasz się o dziecko, więc nie ma na co czekać. Zmień lekarza i rób badania, bo to naprawdę nie wygląda dobrze. A tak to tylko mijają kolejne cykle.
Ja miałam dwu-trzytygodniowe cykle jak zaczynałam miesiączkować w wieku 11 czy 12 lat i też mi to regulowali. Nie rozumiem czemu lekarz wiedząc o tym, że starasz się zajść w ciążę nie zareagował na takie cykle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 13:11
AJA_S lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jakkolwiek to zabrzmi, wiem, że już trochę tu jestem i powinnam wiedzieć takie rzeczy ale zapytam czy jak szyjka jest bardzo wysoko to znaczy, że mogę być przed owulką? bo testy chyba coś chrzanią... a dziś szyjka tak wysoko, że sięgnąć nie mogę a to się zdarza rzadko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 13:16
-
AJA_S wrote:Testy owulacyjne można robić o każdej porze
Martuś Alicja ma rację zmień lekarza
Można robić o każdej porze, ALE poziom LH jest najwyższy wieczorem. Tak samo jak HCG jest najwyższy w porannym moczu. Nie wiem od czego to zależy w przypadku LH. -
Rudzielec91 wrote:Dziewczyny jakkolwiek to zabrzmi, wiem, że już trochę tu jestem i powinnam wiedzieć takie rzeczy ale zapytam czy jak szyjka jest bardzo wysoko to znaczy, że mogę być przed owulką? bo testy chyba coś chrzanią... a dziś szyjka tak wysoko, że sięgnąć nie mogę a to się zdarza rzadko
Tak, jak jest wysoko to znaczy, że coś się zaczyna dziać. Chociaż u mnie na przykład chyba zawsze jest wysoko. -
no u mnie zazwyczaczaj jest tak, że koniuszkiem palca mogę sięgnąć a dziś to, przepraszam za wyrażenie, jak studnia bez dna hehe to dzięki za odpowiedz pocieszyłaś mnie martwi mnie tylko śluz a właściwie prawie jego brak ;/ zawsze przez cały cykl go mam i to dość sporo, no nic teraz i tak już nic na to nie poradzę od przyszłego cyklu chyba zacznę brać ten wiesiołek, wszystkie tak go polecacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 13:23
-
Kochane- ja oficjalnie uciekam do czerwcowych, bo mój meleńki móżdżek nie ogarnia 2ch tematów;)
Rudzielcu- koniecznie koniecznie informuj mnie!
Tak samo Ty Martuś.
I tak pewnie będę tu zaglądała, czy się zielenicie.
Badania PRL, FSH i estradiolu w normie. Czekam na LH i Progesteron w późniejszym czasie cyklu.
Rudzielec91 lubi tę wiadomość
PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
Kozisina wrote:Kochane- ja oficjalnie uciekam do czerwcowych, bo mój meleńki móżdżek nie ogarnia 2ch tematów;)
Rudzielcu- koniecznie koniecznie informuj mnie!
Tak samo Ty Martuś.
I tak pewnie będę tu zaglądała, czy się zielenicie.
Badania PRL, FSH i estradiolu w normie. Czekam na LH i Progesteron w późniejszym czasie cyklu.
Zaglądaj czasem :* -
marta95 wrote:Eh...pewnie macie rację, tylko to już mój 3 lekarz, a u mnie w mieście ciężko znalezc kogoś sensownego, no cóż. Wiem, bez sensu sobie tłumaczę te temperatury, ale nic nie poradzę oj chyba jestem coraz mniej pozytywnie nastawiona....
-
Rudzielec91 wrote:Martuśka nie załamuj się :* wiesz, Almanah ma rację co do lekarza i w ogóle mądrze prawi ale wiesz, tak czy siak może się okazać, że owulację jednak masz postaraj się jeszcze poszukać jakiegoś lekarza.
-
Hej laseczki ile mnie nie było chyba z dwa tygodnie... Ale juz jestem po monitoringu ovu w czwartek duże jajeczko i za zaleceniami gina od czwartku cały weekend były dzis ranko na kontroli ovu była widać ciałko żółte...i czekamy...jestem podekscytowana od dzis lutke na podtrzymanie i czekam do 26... Ktoś też w tym terminie testuje??1 iui- 01.2014
2 iui- 02.2014
3 iui- 04.2014
10.2015r.- Naprotechnologia -
Wydaje mi się, że fałszywa nadzieja jest gorsza od najgorszej prawdy. Teraz nie masz pojęcia co się dzieje. Możemy sobie gdybać co jest przyczyną krótkich cykli i teraz tych dziwnych temperatur. Ale na pewno nic nie wiemy, a ty przed każdą małpą masz nadzieję na dwie kreski, których z jakiegoś powodu od tylu cykli jeszcze nie ma.