Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe staraczki :)
Odpowiedz

Majowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Hej kochane :)
    Ja testuję 3 maja :)

Zyzia powodzenia więc życzę :*

Ja 2 pracuję więc dla mnie to też kiepska majówka :P

Hihi... ja pracuję i 2 i 3 nawet, więc mnie nikt nie pobije;) Ale jednak... majówka choć z nazwy dobrze brzmi :-) Ja tylko weekend mam sensowny, choć i to nie do końca, bo Mój P w sob w pracy, ale zawsze półtora dnia dla mnie :-)

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    Dziewczyny a u mnie dziś wzrost temperatury.

Chyba jest już za późno by podać Pregnyl :(
    Kolejny stracony cykl...
    Hm kochana może nie jest jeszcze za późno, oby :*

BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Hihi... ja pracuję i 2 i 3 nawet, więc mnie nikt nie pobije;) Ale jednak... majówka choć z nazwy dobrze brzmi :-) Ja tylko weekend mam sensowny, choć i to nie do końca, bo Mój P w sob w pracy, ale zawsze półtora dnia dla mnie :-)
    No to faktycznie, nie masz się dobrze w święto pracować :/

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    Dziewczyny a u mnie dziś wzrost temperatury.

Chyba jest już za późno by podać Pregnyl :(
    Kolejny stracony cykl...

Nie poddawaj się. Być może nie będzie za późno, nic nie stracone.

BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość

4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam od lekarza. Progesteron 30, 31 ( norma do 27) Czyli super wynik przy mojej fazie lutealnej 10 dni! Jestem w 13 dc, wczoraj czułam ból jajników, czyli wg mnie owu. Lekarz dzisiaj widział tylko pojedyncze pęcherzyki, więc albo dominujący pękł albo owu nie będzie wcale;/ kolejna wizyta za 3 miesiące, mamy starać się dalej, chociaż to już 13 cykl z "idealnymi wynikami". Chyba mam dość ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 12dc, a test nadal nie pokazuje owu, jestem ciekawa czy coś z tego będzie. Cały czas liczę na ten mój jeden dzielny pęcherzyk. Nie wiem czy robić test na owu skoro wczoraj wyszedł negatywny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Ja właśnie wróciłam od lekarza. Progesteron 30, 31 ( norma do 27) Czyli super wynik przy mojej fazie lutealnej 10 dni! Jestem w 13 dc, wczoraj czułam ból jajników, czyli wg mnie owu. Lekarz dzisiaj widział tylko pojedyncze pęcherzyki, więc albo dominujący pękł albo owu nie będzie wcale;/ kolejna wizyta za 3 miesiące, mamy starać się dalej, chociaż to już 13 cykl z "idealnymi wynikami". Chyba mam dość ;/

13 i nic nie chcą działać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :( Mamy super wyniki i każą dalej się starać naturalnie. Ale ja chodzę na nfz. Chyba czas pójść prywatnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawe, ja właściwie dopiero pół roku, więc do roku jeszcze troche czasu, ale jednak stres się daje we znaki po takim czasie ;/
    Ja ciągle żyje nadzieją że się uda w tym czasie..
    Niby ja nie robiłam za dużo badań, podstawowe morfologia, cytologia i progesteron badałam ostatnio jak miałam plamienia. Faza lutealna 13-14 dni więc też spoko. Mąż się ostatnio badał, wyniki ma OK jedynie plemników baaardzo dużo a niby jest zakres od 20-250 mln a moj ma 390 więc to niby też nieprawidłowy wynik. ;/ ale narazie to zostawiliśmy w spokoju..

A u Ciebie to faktycznie może lepiej MisiaZ88 zeby ktoś inny na "to" spojrzał i ocenił sytuację.

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    No to faktycznie, nie masz się dobrze w święto pracować :/

No dokładnie... Niestety pracuje Austryjackim kalendarzem :-( ale chociaż później do odbioru dzień;)

No nie mogę, boli mnie brzuch aż przeszkadza.. Nie ostro, ale mocno irytująco... Nie wiem czy brać coś czy próbować przetrwać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz dostajemy mieszkanie od developera. Wykończenie pochłonie prawie wszystkie oszczędności więc i tak musimy czekać. ;/ My mamy wszystko podstawowe zrobione i wyniki są super. Więc gdzie jest moje dziecko;/ Jeszcze ewentualnie wrogość śluzu, ale dwaj lekarze nie chcieli podjąć tematu

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Zaraz dostajemy mieszkanie od developera. Wykończenie pochłonie prawie wszystkie oszczędności więc i tak musimy czekać. ;/ My mamy wszystko podstawowe zrobione i wyniki są super. Więc gdzie jest moje dziecko;/ Jeszcze ewentualnie wrogość śluzu, ale dwaj lekarze nie chcieli podjąć tematu

ja już sie tez nacztałam o tych badaniach ze własciwie czasami są prawidłowe wyniki ale np. pogłębienie badań nasienia pokazuje że są jakieś błędny w DNA i przez to mimo że wg podstawowych badań jest OK to plemnik nie jest zdolny do zapłodnienia. Coś w tym stylu czytałam jak zaczęłam szukać informacji do wynikków męża.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy przemyśleć sytuację i zobaczymy co dalej .;/

Kamiliaa24 lubi tę wiadomość

• Deneira Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy moge sie spodziewać @ po tym duphastonie? Wiecie moze? Dzis zaczęłam brac

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina oj aż tak Cię boli? Mi dzisiaj jakoś doskwiera podbrzusze:/

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira ja nie pomogę, wiem tylko, że po odstawieniu dostaje się @, a tak to nie wiem...

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie do roku czasu jest norma w staraniach. Ale ja jak nie zajdę do pół roku to sobie zbadam co nie co.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Deneira ja nie pomogę, wiem tylko, że po odstawieniu dostaje się @, a tak to nie wiem...
    No wlasnie. A nie ze biore do piwrwszego plamienia. Mam nadzieje ze w sobote wyjdzie ze jestem w ciazy i po problemie hahahaha

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira oj kochana tego Ci właśnie życzę i taką mam nadzieję, innej informacji nie przyjmuję :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie tu rozkreca a mmie 3 dni nie bylo tylko ;) hehe u mnie nic nowego poza tym ze jestem zmęczona

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ