Majowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyalicjaaaa wrote:Dziewczyny, jakoś tak mnie coś tknęło i spojrzałam na moje wyniki TSh z 2011 wprawdzie, więc już dawno niby i wtedy się nie starałam. i tam wynik 3,42 -- niby w normie się mieści, ale jest wysoki, jak chce się zajść w ciążę? Kurde zmartwiłam się Wiem, że to było dawno, ale jeśli nic z tym nie robiłam, to może być gorzej i stąd wszystkie problemy?
TSH powinno się badać na początku cyklu? Czy można w trakcie i wyniki są wiarygodne?
Ale wpadłam w panikę teraz....
Przeczytałam w innym wątku, że powinno być między 1,5-2.......
Odpisałam Ci w nowym wątku Jeżeli wcześniej było ponad 2,5, to koniecznie zbadaj TSH, bo jak najbardziej może mieć to wpływ na problemy z zajściem w ciążę i może mieć też bardzo zły wpływ na rozwój mózgu dziecka -
karlik wrote:Odpisałam Ci w nowym wątku Jeżeli wcześniej było ponad 2,5, to koniecznie zbadaj TSH, bo jak najbardziej może mieć to wpływ na problemy z zajściem w ciążę i może mieć też bardzo zły wpływ na rozwój mózgu dziecka
Badania są sprzed 3 lat, więc mocno nieaktualne, ale jeśli wtedy takie były, to aż się boję pomyśleć, co tam się teraz wyprawia.... Może własnie dlatego straciłam fasolkę ;(
-
No i objawów prawie żadnych, tzn. lekko bolą mnie piersi jak je ugniatam
Poza tym nic. Tylko ta ohydna opryszczka na ustach, która przedwczoraj mi wyskoczyła
Dziś mój 8dpo.
Temp trochę poszła w dół.
Tak się zastanawiam jak to jest, że mierząc o 5:00 mam niższą, a potem śpię dalej i mierzę znów tak około 8:00 i przez 3 dni miałam:
*36,93 (przedwczoraj)
*37,00 (wczoraj)
*37,06 (dziś)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 08:10
-
kofeinka wrote:No i objawów prawie żadnych, tzn. lekko bolą mnie piersi jak je ugniatam
Poza tym nic. Tylko ta ohydna opryszczka na ustach, która przedwczoraj mi wyskoczyła
Dziś mój 8dpo.
Temp trochę poszła w dół.
Tak się zastanawiam jak to jest, że mierząc o 5:00 mam niższą, a potem śpię dalej i mierzę znów tak około 8:00 i przez 3 dni miałam:
*36,93 (przedwczoraj)
*37,00 (wczoraj)
*37,06 (dziś)
W kilku miejscach czytałam, że mierzy się max do 7.30 Potem temp wzrasta i jest niemiarodajna.
Ponoć ta 7-7:30 jest bardziej uśredniona.
Ja dziś nie wytrzymałam i zatestowałam. Test pozytywny, ale jestem 10 dni po pregnylu więc teraz jestem zła na siebie, że znów nie wytrzymałam i nie poczekałam 14 dni bo pewnie ten pozytyw to echo pregnylu -
nick nieaktualny
-
Miesiąc temu robiłam 9 po pregnylu i był też pozytywny. Nakręciłam się jak słoik na zimę. Poleciałam na bete. Była ok. 8, Dwa dni później spadła do 3
Lekarz powiedział, że to wcale nie musiało być echo pregnylu i może coś się zadziało, ale na przyszłość kategorycznie zabronił testowania do 14 dni po zastrzyku. Lekarz zabronił a ja swoje -
nick nieaktualnyKaraluch wrote:Miesiąc temu robiłam 9 po pregnylu i był też pozytywny. Nakręciłam się jak słoik na zimę. Poleciałam na bete. Była ok. 8, Dwa dni później spadła do 3
Lekarz powiedział, że to wcale nie musiało być echo pregnylu i może coś się zadziało, ale na przyszłość kategorycznie zabronił testowania do 14 dni po zastrzyku. Lekarz zabronił a ja swoje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa się ostatnio dużo naczytałam o szyjce i sama juz nie wiem jaka ma być. Co forum to inne opinie. Nie wiem też czy dobrze badam. Wydaje mi się, ze jest zamknięta i wysoko ale nie jestem pewna.. Czuje się dziwnie tzn odczuwam jakieś ciągnięcie w dole brzucha i czasem kłucie w prawym jajniku ale nie chce się nastawiać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 18:17
-
nick nieaktualnyTak na "chłopski rozum" wydaje mi się, że powinna być wysoko i zamknięta, bo bliżej porodu skraca się i otwiera... ale czy już od początku ciąży taka ma być, nie wiem...
Cały bark mnie boli, źle spałam tej nocy. W dodatku nerwowa jestem od rana Jeszcze przespałam mierzenie temperatury, a przez nocne wstawanie do toalety pewnie i tak byłaby niemiarodajna... -
Cześć Dziewczyny wczoraj nie byłam bo moja mała miała urodzinki dzisiaj zrobiłam hcg ilosciowo i wyszło 73,7 i progesteron 38 wiec narazie jest ok, życzę Wam żeby i Wasze testowanie się zakończyło pozytywnie jezeli chodzi o szyjke to dziś rozmawiałam z moją doktorka to na poczatku ciazy jest zawsze twarda i zamknieta , dopóki zarodek się nie zagniezdzi to moze się przygotowywac do okresu jak co miesiąć dopiero jak zacznie wytwarzac hormon hcg to organizm dostaje sygnał i jest wtedy taka jak napisałam wyżej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny