Majowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny - część znajomych z wątku kwietniowego i część nieznajomych
Odzywam się tutaj, choć w zasadzie powinnam pisać w wątku "majowe oczekiwanie na owulację ". Z racji PCO mam długie cykle i nie wiem, kiedy będę owulować, ale pozwolę sobie tutaj poczekać z Wami - na Wasze dwie kreski, a moją owulację.
Od kilku dni biorę metforminę, która świetnie działa na wiele dziewczyn z PCO - jajniki pod wpływem uregulowanej pracy insuliny zaczynają poprawnie działać i dochodzi do regularnych cykli. Liczę, bardzo liczę, że i u mnie to się sprawdzi.
Swoją drogą wczoraj miałam jakby jeden dzień rozciągliwego śluzu, dziś już taki nie jest, jest tylko lekki uczucie wilgotności. Aż robiłam test w szklance wody, bo nie wierzyłam, że pojawiłby się tak wcześnie, ale nie rozpuszczał się. Zdarzało się Wam tak? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciri, jak nie wiesz czy dany śluz to śluz płodny czy np. nasienie albo stała wydzielina możesz zrobić taki test, tzn. zobaczyć czy wydzielina się rozpuści w wodzie czy nie.
Śluz płodny nie rozpuszcza się w wodze, może się zbić w grudkę, opaść na dno.
Sperma czy inny rodzaj śluzu rozpuszczą się w wodzie.
Ja muszę na nowo uczyć się rozpoznawać śluz, bo przed staraniami kochaliśmy się w gumkach, więc nie musiałam rozróżniać, co jest śluzem, co spermą. Teraz czasami mam z tym problem, ale to dopiero drugi cykl, wiec się uczę pomału. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNoo niby tak Ale ostatnio sie dowiedzialam ze jak ludzie sie rzadko widza np raz w miesiacu to dochodzi do owulacji stymulowanej, wyglodniale zony marynarzy tak mialy I dlatego nie mialy problemow z zachodzeniem w ciaze mimo tego ze rzadko mezow widzialy
-
ciri22 wrote:Noo niby tak Ale ostatnio sie dowiedzialam ze jak ludzie sie rzadko widza np raz w miesiacu to dochodzi do owulacji stymulowanej, wyglodniale zony marynarzy tak mialy I dlatego nie mialy problemow z zachodzeniem w ciaze mimo tego ze rzadko mezow widzialy
Buehauehuaheua, to by było genialne i cudowne. W tym tygodniu zobaczymy się częściej, bo z pracy musze jechać do Warszawy, ale potem półtora tygodnia przerwy i znowu celowanie w weekendy. -
nick nieaktualnyGumisia wrote:Witaj Anno. Szybkiej owulacji życzę i owocnej!
Ciri daj znać jak test.
Ja się rozłożyłam całkiem. Biorę jutro wolne.
Test mega negatyw i to taki juz z cieniem cienia... przejrzalam dzis wszystkie testy owu i wyszly mi takie dwa wyrozniajace sie ale i tak negatywne, jeden to 28 kwietnia, a drugi z 1 maja..
Anno moj to nic nie lyka jeszcze znaczy bral wczesniej przed staraniami cos tam z Magnezem dla mezczyzn i cos jeszcze na zwiekszenie libido i poprawe spermy.
Ale ze libido mu nie skoczylo to przestal brac -
nick nieaktualny