Majowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie piękna pogoda...niedługo ruszamy posiedzieć na jeziorkiem,a za chwilę jadę odebrać wyniki...
Jeśli chodzi o owulację to ja dzień po pozytywnym teście owulacyjnym mam mocny ból jajnika(może wtedy pęka pęcherzyk a może nie:p ) w tym cyklu będę wiedzieć na bieżąco....miłego weekendu dziewczyny -
nick nieaktualny
-
Marta podobno dla starających się najlepiej TSH powinno być do 1,5. Ja sama mam 2,1 i się zastanawiam. Niby w normie. W moim laboratorium norma jest do 4 i troszkę.
Niedługo idę do endokrynologa, bo mam też prolaktynę za wysoką (30, a norma jest do 26), trochę niski estradiol (26 w 3 dc.) i progesteron lekko podwyższony w pierwszej fazie, a także testosteron w górnej granicy normy. Póki co od ginekolog dostałam receptę na Duphaston i Inofolik, no i zaczęłam brać Castagnusa na obniżenie prolaktyny.
Podpytam endo o to TSH i dam ci znać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 15:45
-
Ale masz normalnie owulacje? Bo ja pomimo tego niskiego estradiolu mam owu, to znaczy kilkakrotnie potwierdzone przez ginekologa, dwie ciąże, potwierdzone testami owu i pomiarami temperatury, więc chyba tak źle nie jest.
Ja będę badać ten estradiol jeszcze w poniedziałek, akurat będę przed owu więc może coś skoczy. -
U mnie to raczej prolaktyna hamuje progesteron w drugiej fazie, z tąd poronienia. No i wysokie stężenie męskich hormonów hamuje te kobiece, więc może coś endokrynolog zdziała na tym polu. Na pewno mam do zbicia prolaktynę. Zobaczymy co z tym TSH.
-
nick nieaktualny
-
Ja w poniedziałek znowu robię badania:
-estradiol
-androstendion
-toxoplazmoza (IgG)
Po owu może zbadam progesteron, ale nie wiem czy jest sens skoro będę brać Duphaston?
No i może beta 12 dpo, żeby sprawdzić czy mam dalej brać Dupka czy odstawić? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kochana przecież plemniczki żyją kilka dni! Nam się udało za pierwszym razem w cyklu gdzie kochaliśmy się chyba na 2 czy 3 dni przed owu, a za drugim to w ogóle sobie odpuściliśmy i według temperatury to było już 2 dni po owu i się udało.
Morella lubi tę wiadomość