X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo u mnie pieknie i bym gdzies poszla ale za to przymysowy slub mamy... ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella kiedy Ty mowialas zd byla owulacja? Ja stawiam ze u Ciebie 15dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, wedlug moich obserwacji to owulacja byla 15 lub 16 dc. Oczywiscie 15 dc malz zasnal i seksa nie bylo:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja stawiam na 15... ale jak dzien wczesniej bylo nic straconego.;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 i 15 dc była przerwa;/
    ych, jak tak, to codziennie, a jak trzeba to nic. Ale ze mnie lama...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 13:10

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piękna pogoda...niedługo ruszamy posiedzieć na jeziorkiem,a za chwilę jadę odebrać wyniki...

Jeśli chodzi o owulację to ja dzień po pozytywnym teście owulacyjnym mam mocny ból jajnika(może wtedy pęka pęcherzyk a może nie:p ) w tym cyklu będę wiedzieć na bieżąco....miłego weekendu dziewczyny :)

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W badaniach mam podwyzszone tsh norma do 3,05 a ja mam 3,7. Czy to moze mi opoznic zajscie w ciaze czy poprostu dostane tabletki i bedzie luz...? Juz sie martwie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, nie wiem niestety:( ale tabletki powinny unormowac wszystko:)nie martw sie na zapas:)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta podobno dla starających się najlepiej TSH powinno być do 1,5. Ja sama mam 2,1 i się zastanawiam. Niby w normie. W moim laboratorium norma jest do 4 i troszkę.
    Niedługo idę do endokrynologa, bo mam też prolaktynę za wysoką (30, a norma jest do 26), trochę niski estradiol (26 w 3 dc.) i progesteron lekko podwyższony w pierwszej fazie, a także testosteron w górnej granicy normy. Póki co od ginekolog dostałam receptę na Duphaston i Inofolik, no i zaczęłam brać Castagnusa na obniżenie prolaktyny.
    Podpytam endo o to TSH i dam ci znać. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 15:45

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok.dzięki. Ide w poniedziałek do gina wiec pewnie tez mi cos przepisze. Ja w 3dc estradiol miałam 29 wiec tez nie wiele wyższy...

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u was nastroje? :) Ja czekam na owu. Dzisiejszy test owulacyjny pokazał już znacznie ciemniejszą kreskę niż wczoraj, więc zbliża mi się. ;) Pozdrawiam! <3

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz normalnie owulacje? Bo ja pomimo tego niskiego estradiolu mam owu, to znaczy kilkakrotnie potwierdzone przez ginekologa, dwie ciąże, potwierdzone testami owu i pomiarami temperatury, więc chyba tak źle nie jest. ;)
    Ja będę badać ten estradiol jeszcze w poniedziałek, akurat będę przed owu więc może coś skoczy. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to raczej prolaktyna hamuje progesteron w drugiej fazie, z tąd poronienia. No i wysokie stężenie męskich hormonów hamuje te kobiece, więc może coś endokrynolog zdziała na tym polu. Na pewno mam do zbicia prolaktynę. Zobaczymy co z tym TSH.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ja tez polece na badania po okresie, jesli sie pojawi. Teraz czekam na testowanie, choc dzis sie zdolowalam:( pewnie nic nie wyjdzie:(

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego ma nie wyjść? :( Hej! Głowa do góry! :) Moja ginekolog powtarza, że nie mogę być w aurze, że mi się nie uda i że mam myśleć pozytywnie, że taka wiara czyni cuda. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek znowu robię badania:
    -estradiol
    -androstendion
    -toxoplazmoza (IgG)
    Po owu może zbadam progesteron, ale nie wiem czy jest sens skoro będę brać Duphaston?
    No i może beta 12 dpo, żeby sprawdzić czy mam dalej brać Dupka czy odstawić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara wiarą, ale niestety chyba przegapiłam najlepszy moment z sercowaniem;/
    Pozostaje teraz mieć nadzieję, że jednak owulacja była przed 14 dc albo dopiero w 16, bo 14 i 15 dc jednak odpuściliśmy seksa.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w tym cyklu nie wyjdzie to w przyszłym zbadam przeciwciała, te co powodują poronienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś toxoplazmozę wcześniej? bo ja strasznie przeszłam tę chorobę w dzieciństwie, teraz jest już ok, ale w maju chcę znów powtórzyć badania

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana przecież plemniczki żyją kilka dni! :) Nam się udało za pierwszym razem w cyklu gdzie kochaliśmy się chyba na 2 czy 3 dni przed owu, a za drugim to w ogóle sobie odpuściliśmy i według temperatury to było już 2 dni po owu i się udało. ;)

Morella lubi tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ