Majowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fiona88 wrote:Anna ja clo bralam od tego cyklu. Teraz bedzie drugi cykl. Oporcz tego mam jeszcze estrogen na endometrium i dupka oczywiscie. Do gina teraz dopiero okolo owulacji, wiec w tym cyklu nie wyprosze...
A jak to sie dawkuje, bo tutaj wiele lekow mozna kupic bez recepty i moze sama sobie zaserwuje?
Z teco co czytałam są różne opcje. Metformina miewa silne skutki uboczne (biegunki, ból głowy), ale to różnie o różnych kobiet. Mnie przeczyściło pierwszego dnia i mam troche gorszy apetyt (na metforminie się tez chudnie) i od czasu do czasu mnie mdli (ale ja się z tego ciesze, bo uwazam,ze lek dziala ;p). Moja koleżanka w ogóle nie mogła jeść.Ale to się z czasem normuje. I w związku z tym niektórzy lekarze zalecjaą np. tydzień brać raz dziennie jedną tabletke 500, kolejny tydzień już po dwie.
Ja biorę od razu 2x500. Ale są dziewczyny, które miałby np. 2x 850. Nie wiem, jak lekarze to przepisują. Moja koleżanka we Włoszech miała zwiększane dawki, gdy 500 nie działało. Ale też na recepte.
Dopytaj lekarza o to, słyszalam,ze lwansie czesto samo clo nie przynosi takich efektów jak własnie z metforminą. -
Hej dziewczyny, jestem tu pierwszy raz - uznałam, że w mojej sytuacji poczuję się raźniej jeśli popiszę na forum z osobami, które przeżywają podobne starania.
Krótko o mnie - staramy się z mężem od pół roku, na razie bez rezultatów. I ten cykl, wydaje mi się, wygląda inaczej - od wielu miesięcy moja średnia długość to 28-30 dni, tymczasem dzisiaj mam już 33 dzień, 14 dpo. Od tygodnia czuję bóle w podbrzuszu, jak na okres, temperaturę mam wysoką, powyżej 37., szyjka wysoko uniesiona (co nigdy wcześniej nie zdarzyło się przed okresem, zawsze była nisko i twarda), pochwa ciasna i rozpulchniona, w środku mokro, i trochę śluzu, a wczoraj pierwszy raz zdarzył mi się nagły napad bólów krzyżowych (nigdy nie miałam czegoś takiego przed okresem). Zaczęłabym się już cieszyć, gdyby nie to, że...wczoraj zrobiłam już test po południu i był negatywny A wydawało mi się, że w 13 dpo już będzie widać drugą kreskę jeśli się udało, chociażby delikatną...Starania od 11.2014
11.2015 - HSG, oba jajowody niedrożne
12.2015 - laparoskopia, rzekome udrożnienie jednego jajowodu, AMH: 2,9
04.2018 - dramat, AMH 0,77, lecimy z in-vitro
06.2018 - ICSI 1 zarodek
09.2018 - ICSI 2 zarodki
11.2018 - ICSI 1 zarodek -
Nigdy wcześniej nie byłam na becie (choć termin obcy mi nie jest, za długo przeglądam fora ciążowe i zawsze się zastanawiam - ile się czeka na wyniki?Starania od 11.2014
11.2015 - HSG, oba jajowody niedrożne
12.2015 - laparoskopia, rzekome udrożnienie jednego jajowodu, AMH: 2,9
04.2018 - dramat, AMH 0,77, lecimy z in-vitro
06.2018 - ICSI 1 zarodek
09.2018 - ICSI 2 zarodki
11.2018 - ICSI 1 zarodek