Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3290 2144

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Jeśli już, to do połóweczki :) chociaż na mnie najlepiej działała cała a też miałam tak delikatnie przekroczoną :)

    Dziękuję Ci Bocianiątko za radę-właśnie kiedyś brałam połówkę i chyba wrócę.
    Mam jeszcze jedno pytanie:czy prog.17ng 6-7dpo świadczy,że owu się odbyła? Czy tylko mogę tak gdybać...
    Za chwilę jadę do położnej-dowiem się,czy zrobi mi monitoring,czy muszę mieć skierowanie do gina (Holandia)

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    a1eb6d63d1.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5281 6746

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Dziękuję Ci Bocianiątko za radę-właśnie kiedyś brałam połówkę i chyba wrócę.
    Mam jeszcze jedno pytanie:czy prog.17ng 6-7dpo świadczy,że owu się odbyła? Czy tylko mogę tak gdybać...
    Za chwilę jadę do położnej-dowiem się,czy zrobi mi monitoring,czy muszę mieć skierowanie do gina (Holandia)
    Jak najbardziej :) chociaż mówią że jedynym potwierdzeniem ovu jest ciąża :P

    Klamka82 lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    listopad 2020 zmiana kliniki, druga procedura?
    CRIO 2 blastek -29.10.2080 :( :(
    po 45 cs - 8 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 mam kciuki za wszystkie Majóweczki <3

    Siwulec, Lucia88 lubią tę wiadomość

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    3 mam kciuki za wszystkie Majóweczki <3

    to poprosimy o jeszcze o wiruski - na tą chwilę potrzebujemy ich (zgodnie z pierwszą stroną) 27 :D

    Simons_cat lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) Proszę o wpisanie na ostatniego maja :) Dziś mój 1 dc a może pierwszy dzień ciąży kto wie :) Wprawdzie wpisałam się też na 1 czerwca ale znając mnie na bank nie wytrzymam z testowaniem także ten :*
    Coś o sobie: pewno nie jedna z was kojarzy mnie z wcześniejszych wątków starania od maja 2014 po pierwszej stracie okruszka, obecnie 2 cykl po stracie Anielci (12 tc - badania genetyczne ok wciąż nie znamy przyczyny poronienia ) - nowy cykl nowe nadzieje.

    Podpowiecie jak brać wit e i koenzym q10 do ovu czy cały cykl ?

    Z supli to: metylowane wit B ,ovarin, wiesiołek, selen , wit D 2000, od tego cyklu planuję właśnie dorzucić wit e i Q10 oraz castagnus, a i jak bym mogła zapomniec siofor 2 x 500 i euthyrox 88

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Asiek to testujemy tak samo :) koniec maja i początek czerwca, chociaż ja powinnam tak na prawdę dopiero 5 czerwca, ale nie mów nikomu ;)

    Asiek1214 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh powinnam iść się zapisać na 3 czerwca, dziś 13dpo i biel bieli także nic z tego na pewno nie będzie

    ale mam maluteńką nadzieję, aczkolwiek raczej niemożliwą; w 8dpo wychodziły mi owulaki tak mocne jak nigdy, a że miałam wtedy nocny dyżur, to dopadłam emka dopiero w czw rano przed jego pracą, ale to raczej niemożliwe, żeby owulacja mi się tak przesunęła, żadnych stresów nie miałam
    no nic to, będę trzymać kciuki i przepraszamy, że z MartunQa tak beznadziejnie otwieramy ten miesiąc

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3290 2144

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Jak najbardziej :) chociaż mówią że jedynym potwierdzeniem ovu jest ciąża :P

    Dziękuję Bocianiątko :* Mam nadzieję,że jednak ta owu jest bo o monitoringu mogę sobie pomarzyć.Panie robią usg tylko kobietom w ciąży także no...Musiałabym iść do rodzinnego po skierowanie do szpitala do ginekologa i umówić się na wizytę :) ehh ta Holandia...
    Jutro zaczynam się bawić testami owu,bo to już będzie 12dc a jak mi w tym cyklu się nie powiedzie,to od następnego zaprzyjaźnię się na nowo z bromkiem-badając wcześniej jeszcze raz PRL.

    Asiek1214 witaj i owocnych starań życzę-oby się nam wszystkim poszczęściło :)

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    a1eb6d63d1.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Ooo Asiek to testujemy tak samo :) koniec maja i początek czerwca, chociaż ja powinnam tak na prawdę dopiero 5 czerwca, ale nie mów nikomu ;)
    We dwie będzie nam raźniej :) Ja mam tylko nadzieję że nic mi się tam nie poprzesuwało i ovu będzie jak do tej pory , do gin udało mi się wbić dopiero na 10 maja (11 dc ) więc zobaczymy czy wszystko się zregenerowało po zabiegu i czy endo wróciło do normy.....swoją drogą mam w domu jedno opakowanie clo i nie wiem czy by troszkę nie pomóc tym moim jajeczkom :) ale może lepiej nie i zostawić wszystko naturze ...chociaż ostatni szczęśliwy cykl to clo od 5 do 10 dc plus ovi w 16 dc .....
    Jak zwykle muszę mieć rozkmine :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 17:35

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214, strasznie mi przykro z powodu tej straty. Trzymam kciuki, żeby juz w maju pojawił się ktoś inny, komu dasz całą tę miłość, która zostaje po stracie.

    Za Tobą dwoe straty - dostaniesz teraz heparynę od pozytywa? Po 2 stratach ginowie często dają heparynę profilaktycznie, nawet jak nie ma wyraźnych wskazań. Robiliście też kariotypy?

    Co do supli, ja zwykle q10 odstawiam kilka dni po owu - jakoś na tych opakonuach, które ja miałam zawsze było żeby nie brać w ciąży, ale ponoć są takie, które można brać nawet w ciąży. Wit e chyba można cały czas.

    Już wpisuję!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 18:00

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Pati1991 Debiutantka
    Postów: 11 24

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymalam do 02.05 i dzisiaj z robilam test :-)! Nie wierze.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/318809914b2f.jpg

    StaraczkaNika, Siwulec, Lady_Dior, nenusia, Asiek1214, Morusek, MartunQa, Lucia88, Lunaris, by7mistake, Emiilka, Żabol, MamaFabianka, Nadzieja22, blue00, moyeu lubią tę wiadomość

    Patrycja26
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    We dwie będzie nam raźniej :) Ja mam tylko nadzieję że nic mi się tam nie poprzesuwało i ovu będzie jak do tej pory , do gin udało mi się wbić dopiero na 10 maja (11 dc ) więc zobaczymy czy wszystko się zregenerowało po zabiegu i czy endo wróciło do normy.....swoją drogą mam w domu jedno opakowanie clo i nie wiem czy by troszkę nie pomóc tym moim jajeczkom :) ale może lepiej nie i zostawić wszystko naturze ...chociaż ostatni szczęśliwy cykl to clo od 5 do 10 dc plus ovi w 16 dc .....
    Jak zwykle muszę mieć rozkmine :)


    Przepraszam za wścibstwo, kiedy miałaś zabieg ? Pytam bo ja miałam 9 marca i w Twojej stopce widzę podobna datę :/
    Po zabiegu już miałam wizytę i wszystko ładnie oczyszczone ale dostałam zakaz starań na kwiecień i liczę ze po @ która ma być Ok 9 maja dostanę już zielone światło

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati1991 wrote:
    Nie wytrzymalam do 02.05 i dzisiaj z robilam test :-)! Nie wierze.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/318809914b2f.jpg
    No jakie bycze krechy! Nie zostawiają wątpliwości :) Masz gdzieś jakieś labo blisko? Leć badać betę i progesteron, bo jutro zamknięte!

    EDIT: zajrzyj na pierwszą stronę, może to pomoże Ci uwierzyć ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 18:11

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze maj się nie zaczął, a tu już 10 stron. Nika może będzie rekord?

    Przydreptalam tu Wam potowarzyszyć jeśli można

    StaraczkaNika, Luna1993, Trasti lubią tę wiadomość

  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3290 2144

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati1991 ale piękne krechy :D Gratuluję :D

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    a1eb6d63d1.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że maj to mój ulubiony (bo urodzinowy) miesiąc to prosze, żebyście mnie stąd nie wygoniły ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 19:23

    nenusia, StaraczkaNika, Morusek lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna zdecydowałaś co z włosami?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Przepraszam za wścibstwo, kiedy miałaś zabieg ? Pytam bo ja miałam 9 marca i w Twojej stopce widzę podobna datę :/
    Po zabiegu już miałam wizytę i wszystko ładnie oczyszczone ale dostałam zakaz starań na kwiecień i liczę ze po @ która ma być Ok 9 maja dostanę już zielone światło
    Spoko nic się nie dzieje zabieg miałam 13 marca , 12 dowiedziałam się że serduszko przestało bić prawdopodobnie 2-3 dni wcześniej:/ , pierwszy cykl oczywiście też zakaz staranek i na kontrolnym usg 2 tyg po zabiegu też wszystko ładnie wyglądało ( z tym że to było usg u inngo lekarza wiec czekam co powie mój doktorek)

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Jeszcze maj się nie zaczął, a tu już 10 stron. Nika może będzie rekord?

    Przydreptalam tu Wam potowarzyszyć jeśli można
    No pewnie! Obraziłabym się, gdybyś tu nie trafiła ;)

    EDIT: Luna, to się tyczy też Ciebie.

    Będziecie nam tu obie rozsiewać ciążowe prątki ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 19:32

    nenusia lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    No pewnie! Obraziłabym się, gdybyś tu nie trafiła ;)
    Będę trzymać kciuki i Was męczyć moimi histeriami :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 19:35

    Siwulec lubi tę wiadomość

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego