X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • Mala90 Przyjaciółka
    Postów: 91 115

    Wysłany: 16 maja 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chyba potrzebuje kopa i troche motywacji od Was... :(

    29dc tempka spadla do 36,8, na tescie biel i rano delikatne bladorozowe plamienie. Raczej juz po temacie a tak bardzo mialam nadzieje ze sie uda.
    Do tego wszystkiego dzisiaj sa urodziny mojego najlepszego przyjaciela ktory zmarl niecaly rok temu :(

    Siedze w pracy i chce mi sie ryczec. Nawet nie mam ochoty dalej probowac bo na pewno za miesiac bedzie to samo i kolejne wielkie rozczarowanie... bez sensu to wszystko

    7 cs,
    Grudzien 2017 - poronienie 6tc
    Euthyrox 50
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4403 1194

    Wysłany: 16 maja 2018, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala byłaś w ciąży raz zajdziesz i drugiz 6cs to naprawdę malutko

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 16 maja 2018, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala90 każdą z nas to dobija. Jestem już co prawda po tej drugiej stronie ale jak byś przejrzała wątki z ostatniego roku to zobaczysz ile razy już chciałam to wszystko rzucić w cholerę i iść ze swoim na IVF- byłam pewna że my tego dziecka sami po prostu nie zrobimy! Ale kto nie walczy ten nie niańczy! przychodzi @ siedzi się te kilka dni w jamie a potem od nowa...bo cyklu szkoda i jajek!

    Jak masz zły dzień to daj sobie prawo do marudzenia! Zrób coś dla siebie, idź na dobrą kawę, do kina, kup sobie coś ładnego lub coś co Ci humor poprawia (mnie książki!).

    Nie jesteś sama :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 11:16


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2018, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czasem potrzeba takiego dnia żeby się wyryczeć, tymi łzami oczyścić duszę, ba nawet kilka dni! A potem cycki w górę, podnosimy koronę i jedziemy dalej z tym koksem!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2018, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala90 wrote:
    Hej dziewczyny, chyba potrzebuje kopa i troche motywacji od Was... :(

    29dc tempka spadla do 36,8, na tescie biel i rano delikatne bladorozowe plamienie. Raczej juz po temacie a tak bardzo mialam nadzieje ze sie uda.
    Do tego wszystkiego dzisiaj sa urodziny mojego najlepszego przyjaciela ktory zmarl niecaly rok temu :(

    Siedze w pracy i chce mi sie ryczec. Nawet nie mam ochoty dalej probowac bo na pewno za miesiac bedzie to samo i kolejne wielkie rozczarowanie... bez sensu to wszystko

    Mam to samo. Chodzę od paru dni z takim dołem, że masakra. Dodatkowo zaczynam się poważnie zastanawiać nad jeb*ięciem tego wszystkiego i przerwaniu starań. Nawet chodzi mi po głowie myśl, czy ja aby na pewno chce drugie dziecko :/

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1294 2149

    Wysłany: 16 maja 2018, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

    W końcu mam chwilę, i nadrobiłam Was :)
    Niestety nie pamiętam już kto co pisał, ale niezmiennie trzymam kciuki za bety, testy i owulacje! Cały czas Was podczytywałam i lajkowałam :) jestem z Wami i mocno w Was wierzę!

    Ostatni tydzień to był u mnie jakiś rollercaster, ślub przyjaciółki, wczoraj oddałam całą pracę magisterską do mojej promotor, a do 25 maja muszę ogarnąć RODO w pracy, więc jest kocioł :/, a 11 maja, 15dpo przyszła @ :( Na szczęście lub nieszczęście, trwała tylko kilka godzin w sumie, wieczorem już było czysto, ale następnego dnia plamiłam i tak na prawdę codzienne kilka plamek mam na bieliźnie, nie jest to żywa krew, tylko bardziej brązowa wydzielina (fuj) przechodząca w podbarwiony na beżowo śluz. @ była wyjątkowo bezbolesna, raczej takie ciągnięcie po bokach niż pulsujący rozrywający ból podbrzusza i krzyża, takie ciągnięcie odczuwam do dzisiaj, głównie wieczorem. Miałyście tak kiedyś? Strasznie mi to zajmuje myśli :(
    Prześledziłam wszystkie strony dotyczące tego, jak miesiączka powinna wyglądać, dowiedziałam się tylko, że nie tak jak u mnie w tym cyklu. Wszędzie pisali, żeby zrobić test, bo to może być ciąża, ale bitch please, temperatura spadła i jest nisko, więc ta opcja odpada. Boję się, że endometrium nie przyrosło mi nic a nic w tym cyklu, albo jest to kwestia hormonów, np progesteronu. Na szczęście jutro idę do ginekologa, to jej o tym opowiem, może da mi coś na podkoksowanie endo.
    Wybaczcie, że tak o sobie, ale bardzo mnie martwi ta sytuacja :(

    30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

    💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

    Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 16 maja 2018, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Lucia mnie wyszło 1,5 roku temu AMH 2 i jakoś poszło ;) to nie jest zły wynik.

    Wiem, że mam dobry wynik, tylko się zastanawiam czy wystarczy do 50-60-tki.
    Nie wiem jak to by było u Babci, bo nie dożyła menopauzy. Żyła tylko 47 lat, 8 miesięcy przed śmiercią urodziła bliźniaki dwujajowe.

    Achia lubi tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2018, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia przypadkiem polubiłam. Niech będzie że z sympatii :)

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 16 maja 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monie_Black ja też cały czas schizuję że coś jest źle z małym i przez to napięcie i nerwy zdarza mi się ryczeć w łazience albo wjeżdżać na niewinnych ludzi. I myślę, że zwłaszcza ci co wiedzą jak było powinni wykazać się zrozumieniem i cierpliwością zamiast pozwalać awanturze wymknąć się spod kontroli. A dla męża to już powinien być obowiązek.
    Mój mąż też cały się gotuje co chwila - martwi się o małe, do tego zmienia pracę i sam maluje mieszkanie, ale już wie co dla niego i dla nas lepsze i spokojnie pozwala mi stawiać na swoim. Uczył się, niestety, długo i boleśnie. Twój też to opanuje!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 12:55

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 16 maja 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny krwawienie jest coraz większe, ale dziwne, ponieważ tak jakby śluz rozciągliwy z krwią. Myślicie, że mam teraz odstawić luteinę, skoro już krwawię, czy zbadać proga. Jeszcze nigdy tak nie miałam żeby była temperatura wysoka i krwawienie i jeszcze podczas brania luteiny. Trochę mnie ro martwi powiem szczerze

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • Black_Dreams Znajoma
    Postów: 29 10

    Wysłany: 16 maja 2018, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczyny nie załamujcie się, wiem, że to trudne bo sama wpadam w doła kiedy się nie udaje, ale nie możemy się załamywać, musimy wierzyć, że w końcu zobaczymy dwie kreski.
    Ja zaczynam znowu bardzo bać się rozczarowania, dziwnie się czuję od wczoraj, ale nie chcę się nakręcać, poza tym, chyba za wcześnie na objawy ciąży dlatego staram się przypisywać te objawy pogodzie, która nie jest za bardzo ciekawa. Próbuję wytrwać do 24 maja (dzień @), ale jest coraz trudniej.. Miłego popołudnia.

    Aniołek - 30.11.2017
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 16 maja 2018, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum, a który masz dzisiaj dpo?

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 16 maja 2018, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja bez doświadczeń z luteiną :(


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2018, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki beta 26.47 a wczoraj powinnam okres dostac.. jutro ide na pobranie jeszcze raz . chcialabym sie juz cieszyc ale musze wiedziec ze rosnie

    Siwulec, by7mistake, KateHawke, Rub45, Patrycja20, moyeu, Aga9090, sAnsa_28, Mala90 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2018, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wedlug nich jestem w 3 tygodniu ale oni to licza od dnia 1 okresu czy jak

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 16 maja 2018, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczkowa wrote:
    mam wyniki beta 26.47 a wczoraj powinnam okres dostac.. jutro ide na pobranie jeszcze raz . chcialabym sie juz cieszyc ale musze wiedziec ze rosnie

    super, trzymam kciuki za przyrost :)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 16 maja 2018, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, ja niestety też się nie znam na luteinie.

    Koteczkowa, koniecznie zrób kolejną betę, bo bez tego nic nie znaczy jeden wynik. Nie chcę Cię straszyć, ale to nie wygląda zbyt optymistycznie. Wiem z doświadczenia, niestety. Jednak życzę Ci, aby beta odbiła i był ładny przyrost :)

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2018, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja w sensie ze jest za niskie?

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 16 maja 2018, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczkowa, a kiedy miałaś pierwszy dzień ostatniej miesiączki? Wiesz może kiedy mniej więcej była owulka? Bo jeśli już jesteś po spodziewanym terminie miesiączki, to niemożliwe, żeby to był 3 tydzień, czyba że miałaś owu z tydzień temu.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 kwietnia mialam 1 dzien miesiaczki i cykl 27 dni

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ