MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
-
WIADOMOŚĆ
-
StaraczkaNika wrote:No właśnie u mnie tuż przed owu i w 2 fazie cyklu też nie ma śladu po PCO. Ale wystarczyło jedno USG w czasie okresu i bach! PCO jak malowanie. Hormony to później tylko potwierdziły. A wcześniej od kilku ginekolożek słyszałam "jakie znowu PCO?! Wymyśla pani". Dlatego zachęcam wszystkie dziewczyny do zrobienka sobie jednego krwawego USG - ot tak, kontrolnie.
Co do mety, nie chce jej brac niepotrzebnie, wiem ze nie powinna zrobic krzywdy ale to jest ingerencja w organizm, moga wystepowac bardzo przykre skutki uboczne. Najbardziej balabym sie wyjechac z nia do uk bo w razie ciazy/ uporczywych objawow ubocznych mialabym problem. -
nick nieaktualnyAchia wrote:a ja pytanie totalnie z innej beczki- jak usunąć kudły psie z tapicerki?
bo oczywiście kupiłam z pół roku temu jak nie więcej to takie specjalne coś na tylne siedzenia dla psów,no ale po co ogarnąć temat od razu.
więc DZIŚ w końcu zmusiłam męża by się tym zajął, pojechał na stację, walczy z odkrzaczem, ma spray co niby pomaga usuwać sierść itp ale dzwoni i mówi że dupa... -
Kuuurna, oglądaliście Opowiesci Podręczne? Właśnie sobie włączyłam, coś dla nas Czasy gdzieś może za kilkadziesiąt lat, prawie wszystkie kobiety stają się bezpłodne, a te które pozostały płodne zostają obowiązkowo reproduktorkami narodowymi, dodatkowo jak już się zajdzie w ciąże to tylko 1 na 5 się rodzi. Słodko2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Uff nadrobiłam, trochę się działo ;p
Minie trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, za Twój spokój i pogodzenie się z eMkiem :*
Olga ja początkowo też nie chciałam mety, rok się broniłam przed nią, ale zaczęłam brać teraz w marcu i czuję, że jest lepiej - chociażby dlatego, że poczułam w końcu pracę jajników.
Reset może przegapiłam post, ale jak tam z Twoim eMkiem? On Ci wysyła emotki, a Ty kropkę nienawiści?
Melevis wiem co czujesz, ja miałam podobnie jakieś 7-8mies przed ślubem, kiedy w sumie cieszyłabym się z ciąży, ale akurat by wyszło, że do ślubu miałabym wielki brzuch, a suknia była już uszyta więc jak mi wyszła beta negatywna to trochę się cieszyła, a trochę byłam zawiedziona
Nadzieja super, że u córki wszystko dobrze i tak pięknie się ciąża rozwija
A ja właśnie wróciłam z monitoringu, pęcherzyk 2,2cm, endo 8,3mm - i tak się zastanawiam, czy endo nie za cienkie?
Tak czy siak, robię się na bóstwo i czekam na eMkaLunaris, Bocianiątko, Melevis lubią tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
nick nieaktualny
-
A ja mówię dobranoc zanim zgasnę nie wiadomo kiedy
reset lubi tę wiadomość
-
Iseko wrote:Reset może przegapiłam post, ale jak tam z Twoim eMkiem? On Ci wysyła emotki, a Ty kropkę nienawiści?
Dam mu kilka dni i wrócę do tematu. Dla niego pewnie też to nie jest łatwe. Jak dobrze pójdzie to wyjedziemy na 4 dni w przyszły weekend, więc może wtedy uda się naładować baterie i spokojnie pogadac...
Cabrera wrote:Mam nadzieje, ze przeprosi i szybko się zreflektuje
Na przeprosinach mi aż tak nie zależy. Chciałabym tylko, żeby uczestniczył w tym na równi ze mną, ale z drugiej strony znam go i wiem, że jest zupełnie innym typem charakteru.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 20:46
Iseko lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Olgaxxxx wrote:A jakie mialas objawy pcos?
Co do mety, nie chce jej brac niepotrzebnie, wiem ze nie powinna zrobic krzywdy ale to jest ingerencja w organizm, moga wystepowac bardzo przykre skutki uboczne. Najbardziej balabym sie wyjechac z nia do uk bo w razie ciazy/ uporczywych objawow ubocznych mialabym problem. -
nick nieaktualny-Mamunia- wrote:Miałam firmę która czyściła tapicerkę samochodową i to jest kurew...skie do usunięcia. Pies miał jakieś siedzisko? Czy jak to wygląda?
bazylkove lubi tę wiadomość
-
nowa na dzielni wrote:Kuuurna, oglądaliście Opowiesci Podręczne? Właśnie sobie włączyłam, coś dla nas Czasy gdzieś może za kilkadziesiąt lat, prawie wszystkie kobiety stają się bezpłodne, a te które pozostały płodne zostają obowiązkowo reproduktorkami narodowymi, dodatkowo jak już się zajdzie w ciąże to tylko 1 na 5 się rodzi. Słodko
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
nowa na dzielni wrote:Kuuurna, oglądaliście Opowiesci Podręczne? Właśnie sobie włączyłam, coś dla nas Czasy gdzieś może za kilkadziesiąt lat, prawie wszystkie kobiety stają się bezpłodne, a te które pozostały płodne zostają obowiązkowo reproduktorkami narodowymi, dodatkowo jak już się zajdzie w ciąże to tylko 1 na 5 się rodzi. Słodko
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:No widzisz, ja tępa nie wiedziałam ze to były objawy PCOS - zawsze miałam dużo włosków, ale myślałam, że tak rodzinnie mamy - taki nieproszony spadek po przodkach, bo u nas wszyscy włochaci. Miałam wachania wagi - no w sumie jak połowa kobiet - nie przypuszczałam, że to może mieć podłoże hormonalne. Ale najgorsze były długie cykle - średnio 50 dni. Chodziłam do różnych ginek i wszystkie to olewały i zapewniały że się unormują i zwykle proponowały tylko antykoncepcję.Jak przejeżdżam obok ich gabinetów to ciągle mam ochotę zrzucić bombę!
-
Reset ja myślę, że jak on pracuje tak długo teraz to pewnie po prostu nie ma głowy do badań, skończy projekt (kontrakt? bo chyba nie zarejestrowałam, co robi, wybacz ) to pewnie pójdzie. Wyjedziecie, odpoczniecie to też pewnie będzie inaczej jak trochę dystansu nabierzecie.32 lata | starania od stycznia 2017
💉Szczepienia limfocytami
06.2022 - start IVF
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
6tc💔 -
nick nieaktualnyAchia wrote:koc który idzie do wywalenia. ale została sierść na oparciu tylnego siedzenie no i wiadomo że koc wszystkiego nie przykrył
-
Olgaxxxx wrote:No wlasnie mi w ciagu ostatnich 10 lat czyli odkad dostalam pierwsza miesiaczke, okres spoznil sie moze 5 razy. Generalnie chodze jak w zegarku, cykl 28 dni, miesiaczka trwa 5 , niezbyt bolesne.owlosiona jestem bardzo slabo;p Nie tyje z powietrza mimo io i niedoczynnosci, latwo mi zrzucic kilka kg jesli mam tak potrzebe. Dlatego nie myslalam o pcos.
To jeszcze mam taki trop - zbadaj mutacje na trombofilię. Przy niektórych z nich właśnie pojawia się skłonność do IO. Mutacja PAI-1 w genie MTHFR może powodować IO i problemy z zagnieżdżeniem zarodka.
My tu chwalimy sobie pakiet ze strony testdna.pl za 360 zeta czy coś koło tego, ale i u Was pewnie mają jakiś sensowny odpowiednik -
-Mamunia- wrote:Koc niestety do wywalenia nie ma sensu się męczyć, a z tapicerką to albo jakąś dobrą taśmą, albo po prostu szczotką i odkurzaczem.32 lata | starania od stycznia 2017
💉Szczepienia limfocytami
06.2022 - start IVF
8tc 💔 3.09.2022 🖤
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
6tc💔 -
StaraczkaNika wrote:No to faktycznie raczej nie to. Ale to dobrze!
To jeszcze mam taki trop - zbadaj mutacje na trombofilię. Przy niektórych z nich właśnie pojawia się skłonność do IO. Mutacja PAI-1 w genie MTHFR może powodować IO i problemy z zagnieżdżeniem zarodka.
My tu chwalimy sobie pakiet ze strony testdna.pl za 360 zeta czy coś koło tego, ale i u Was pewnie mają jakiś sensowny odpowiednik -
Nika tak właśnie myślę, że mój organizm musi odpocząć. 4 miesiące to bardzo krótka przerwa.. wiem, że jesli jednak los by mi dał takie zadanie to dałabym radę pierwsze co pomyślałam, że tak miało być, że nie zdążyli z cc i urodziłam naturalnie, żebym mogła zajść szybko w drugą ciąże
Ale chcę też się skupić na tej niuni przez jej pierwszy rok życia
reset, Kotowa, Achia, Iseko, Bocianiątko, nowa na dzielni, Morusek, KateHawke, Karma88, Aga9090, justyna14, StaraczkaNika, Tosia2323, MamaFabianka, Cabrera, blue00, Nadzieja22, Rucola, Yoselyn82, Patrycja20, Lady_Dior, Lucia88, Isaura81, Koteczka82, Vivanillka, Czrna 81, Emiilka, Lunaris, by7mistake, Angelika83, moyeu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelevis wrote:Nika tak właśnie myślę, że mój organizm musi odpocząć. 4 miesiące to bardzo krótka przerwa.. wiem, że jesli jednak los by mi dał takie zadanie to dałabym radę pierwsze co pomyślałam, że tak miało być, że nie zdążyli z cc i urodziłam naturalnie, żebym mogła zajść szybko w drugą ciąże
Ale chcę też się skupić na tej niuni przez jej pierwszy rok życia