X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 11030 13100

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    No to faktycznie raczej nie to. Ale to dobrze!
    To jeszcze mam taki trop - zbadaj mutacje na trombofilię. Przy niektórych z nich właśnie pojawia się skłonność do IO. Mutacja PAI-1 w genie MTHFR może powodować IO i problemy z zagnieżdżeniem zarodka.
    My tu chwalimy sobie pakiet ze strony testdna.pl za 360 zeta czy coś koło tego, ale i u Was pewnie mają jakiś sensowny odpowiednik
    Małe sprostowanie - mutacja w regionie promotorowym genu PAI-1 :) mutacje w mthfr to oddzielna sprawa ;) a że powoduje problemy z implantacją to fakt :) plus kłopoty z nadmierną krzepliwością. No i PAI ściśle wiąże się z IO, hipercholesterolemią i zespołem metabolicznym...

    meta pomaga w obniżeniu poziomu plazminogenu, którego przy tej mutacji jest za dużo :) no i reguluje gospodarkę cukrową.

    A odpowiadając na pytanie, mutacji się nie leczy. One po prostu są. I też nie mówią a chorobie a jedynie o skłonnościach do danych zaburzeń. Przy konkretnych mutacjach trzeba kontrolować konkretne parametry i ew leczyć to co trzeba :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 21:08

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    event.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis - piękności!!:)

  • Iseko Autorytet
    Postów: 2386 4477

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis śliczna ta Twoja Niunia, aż się napatrzeć nie można!

    32 lata | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3037 3840

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazywała, tak samo cudny jest :D

    Trasti lubi tę wiadomość

    2019 początek - strata, 10 tc

    Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4403 1194

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pokaż jeszcze raz

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 21:08

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś przecież też już tu gościł! Cudny jak siostra :) No i ma miejsce w profilowym zdjęciu wraz z Melevis :)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się cofnę, ale muszę bo się uduszę Hope kochana! Teraz leczysz duszę, a to pierwszy krok do nowego życia! Będę pamiętać o Was w modlitwie! ❤ Ogólnie zawsze wspominam o Was wszystkich staraczkach, niektóre sa bliskie mojemu sercu i jakoś tak wychodzi, że o ich szczęście wieczne modlę się częściej, ale poprawię się, obiecuje ;)

    Cheresta bambrze sikłaś i nie wrzuciłaś foto?! No grabisz sobie moja droga, oooooj grabisz!

    Nenusia kiedy idziesz teraz na jakąś wizytę?

    Minie to ciśnienie to może z nerwów co? Kurde blaszka, dbaj o siebie i idź na to L4 KONIECZNIE! Kciukam za wizytę i wyjaśnienie sprawy z eMkiem

    Reset brakuje mi Twoich podsumowań! Aleeeeee jak wrzucisz od czasu do czasu foto we frywolnej kiecce, to też będę uradowana!

    Frelciu jeśli zaglądasz tu od czasu do czasu, to wiedz, że ciągle trzymam kciuki!

    Mamunia nie wiesz co robić? Zacznij od tego żeby ściągnąć majtki! :D na ciążę każdy moment jest dobry, reszta się sama ułoży, serio!

    Mój mózg więcej nie zakodował, wybaczcie...

    Edit:Melevis dzieciaki cudne! Fajnie, że możesz trochę jeszcze odsapnąć, bo jednak dziecko to wyzwanie, a my przecież też kiedyś potrzebujemy chociażby snu. Super, że mężul się ucieszył, teraz pewnie będzie miałczał, że może jednak to był znak, żeby się brać za robotę ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 21:15

    -Mamunia- lubi tę wiadomość

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgaxxxx wrote:
    Kochana czy ta mutacje sie jakos leczy? Powiem szczerze ze w temacie tych wszystkich mutacji jestem kompletnie zielona;(
    Wyleczyć to się tego nie na - poprostu to jest w genach, nie da się ich zmienić. Ale można lekami nadrobić niedociągnięcia organizmu. Np przy MTHFR trzeba uzupełniać witaminy z grupy B, w tym kwas foliowy, w specjalnej, metylowanej formie, bo tej zwykłej nie przyswajamy. A kwas jest potrzebny zeby zajśc i utrzymać. Na PAI, V-Leiden i typową trombofilię bierze się leki rozrzedające krew, bo nasza ma skłonnosc do zakrzepów (acard + heparyna).

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Olgaxxxx Koleżanka
    Postów: 55 24

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Wyleczyć to się tego nie na - poprostu to jest w genach, nie da się ich zmienić. Ale można lekami nadrobić niedociągnięcia organizmu. Np przy MTHFR trzeba uzupełniać witaminy z grupy B, w tym kwas foliowy, w specjalnej, metylowanej formie, bo tej zwykłej nie przyswajamy. A kwas jest potrzebny zeby zajśc i utrzymać. Na PAI, V-Leiden i typową trombofilię bierze się leki rozrzedające krew, bo nasza ma skłonnosc do zakrzepów (acard + heparyna).
    Czy to jest dziedziczne? U mnie w rodzinie nigdy nie bylo problemu z utrzymaniem ciazy,

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada w poniedziałek lub wtorek idę do mojego "ulubionego" gina na NFZ, może w końcu coś zobaczy... Na przyszły piątek chciałam się umówić do mojej onkolog, ale jeszcze nie dzwoniłam. Potrzebuję trochę się zresetować, jutro jedziemy na wieś..

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgaxxxx wrote:
    Czy to jest dziedziczne? U mnie w rodzinie nigdy nie bylo problemu z utrzymaniem ciazy,
    Jest, ale to żadna pociecha. U nas w rodzinie jedyne poronienie to w czasach wojny, jak był głód i bieda. Standard to 3 dzieci. A ja mam np. PAI w homozygocie czyli po mamie i po tacie - może dlatego mam 2 razy większy problem niż mama?

    Moja siostra ma identyczny zestaw mutacji jak ja i takie same problemy z powiększaniem rodziny :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 21:20

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis cudowna córeczka ❤️

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatella witaj na wątku majowym :)

    Kate i chyba mamusia dziękuje ze odpowiedizlyscie dziewczynie bo sama ją tu zaprosiłam inszczerze mówiąc trochę mi się przykro zrobiło ze Anatella kulturalnie się przywitała ( na lipcowym również ) i została prawie olana bo wolalyscie przegadywać się z Olga (która tez serdecznie witam )

    Blue - genialne maleństwo

    Hope - fajnie Cię widzieć, stęskniłam się

    Teren mnie wykończył, Zuza nadal z temperatura ale na szczęście nic poza tym, eMEk dostał jelitowki wrrrr dzisiaj ma czas na ogarnięcie bo w weekend będzie mi potrzebny :D


    Aaaaa Minie - jutro o 11 jestem z Tobą <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 21:23

    KateHawke lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 11030 13100

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgaxxxx wrote:
    Czy to jest dziedziczne? U mnie w rodzinie nigdy nie bylo problemu z utrzymaniem ciazy,
    Oczywiście że to dziedziczne, jak to geny ;) już tu kiedyś robiłam wykład z dziedziczenia... To że w rodzinie nie było z tym problemu to jeszcze nic nie znaczy... A choroba zatorowo- zakrzepowa? Zawaly? A też może być taka sytuacja ze rodzice mają po jednej wadliwej kopii genu (mutacja hetero) i to zwykle to nie daje objawow (chyba że jest to gen dominujący) a jak ty dostałaś dwie złe kopie to wtedy już nie masz żadnej prawidłowej i jest gorzej... (mutacja homo)

    a podobno masz wykształcenie medyczne ;P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 21:25

    event.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatella, Siwulec, ja też zauwazyłam post (no przecież, jak jest zdjęcie to przykuje uwagę), tylko nic mądrego nie umiem napisać. Ja już wiem jak u mnie wygląda pozytyw na jakich testach - trzeba sikać aż się dojdzie do perfekcji ;) A tak to nie sposób powiedzieć, czy ta owu była czy nie.

    No ale z braku czegoś sensownego do napisania napiszę chociaż tak: Czeeeść! Rozgość się ;)

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak kiedyś napisała Hope, wg. mnie testy owulacyjne bezkonkurencyjne to

    http://allegro.pl/testy-owulacyjne-25szt-ciazowe-5szt-premium-i6689719961.html

    Pokazują kreskę jaktrzeba i bez wahania wiadomo ze to jest pozytyw. Kiedyś wrzucalam jak jeszcze robiłam, także polecam. ;-)

    KateHawke lubi tę wiadomość

  • Olgaxxxx Koleżanka
    Postów: 55 24

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Oczywiście że to dziedziczne, jak to geny ;) już tu kiedyś robiłam wykład z dziedziczenia... To że w rodzinie nie było z tym problemu to jeszcze nic nie znaczy... A choroba zatorowo- zakrzepowa? Zawaly? A też może być taka sytuacja ze rodzice mają po jednej wadliwej kopii genu (mutacja hetero) i to zwykle to nie daje objawow (chyba że jest to gen dominujący) a jak ty dostałaś dwie złe kopie to wtedy już nie masz żadnej prawidłowej i jest gorzej... (mutacja homo)

    a podobno masz wykształcenie medyczne ;P
    Skonczylam farmacje:) mam bardzo duza wiedze na temat mechanizmow dzialania lekow ale mutacji nigdy nie mialam;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis jezusiuu jaka księżniczka a te oczęta cudowne ^^

  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stasiowi zdjęcie zrobić graniczy z cudem, ale czasami co wstawiam :)

    A mąż już miałczy, że fajnie by było, sfochowany na mnie jest :P

    2dcddd36f0df3691med.jpg

    Iseko, blue00, -Mamunia-, Tosia2323, Siwulec, Aga9090, Nadzieja22, Rucola, Achia, Yoselyn82, Trasti, Patrycja20, KateHawke, Morusek, Koteczka82, Cabrera, Emiilka, Czrna 81, Lunaris, Karma88, frezyjciada, Bajkaaa, Angelika83, moyeu lubią tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Anatella, Siwulec, ja też zauwazyłam post (no przecież, jak jest zdjęcie to przykuje uwagę), tylko nic mądrego nie umiem napisać. Ja już wiem jak u mnie wygląda pozytyw na jakich testach - trzeba sikać aż się dojdzie do perfekcji ;) A tak to nie sposób powiedzieć, czy ta owu była czy nie.

    No ale z braku czegoś sensownego do napisania napiszę chociaż tak: Czeeeść! Rozgość się ;)


    Ja nie pije tutaj konkretnie do kogoś ale odniosłam wrażenie ze większa uwagę przykuwa osoba która wypowie się źle albo inaczej - wypowiedz zostanie odebrana w nie właściwy sposób.
    I tylko to mnie zasmuciło
    Z drugiej strony fajnie ze rozgorzała dyskusja bo już mamy 220 stronę a ja jak wszyscy wiedza czatuje na 300 :D :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 21:39

    Malgonia, Karma88 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ