Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2018, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wykres piękny! Mam nadzieję, że zaowocuje pięknymi kreskami na dniach!<3

    Lamka, uczcijcie solidnie rocznicę, kolejna będzie już we troje! :) jutro masz prenatalne, prawda? Powodzenia!

    Mężu wczoraj odpłynął po 3 drinkach - to już nie te lata chyba?
    U mnie zaczyna się stres "powoli" przed jutrzejszą wizytą... Jeśli mogę, trzymajcie kciuki jutro o 13 za mojego groszka!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 13:38

    Siwulec, StaraczkaNika, Aga9090, MamaFabianka, Bajkaaa, lamka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie będę trzymać :)
    Za mnie i Bąbelka we wtorek o 9:30. Też mam stresa..

    StaraczkaNika, Minie Black, Aga9090, MamaFabianka, Siwulec, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 maja 2018, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Siwulec wykres piękny! Mam nadzieję, że zaowocuje pięknymi kreskami na dniach!<3

    Lamka, uczcijcie solidnie rocznicę, kolejna będzie już we troje! :) jutro masz prenatalne, prawda? Powodzenia!

    Mężu wczoraj odpłynął po 3 drinkach - to już nie te lata chyba?
    U mnie zaczyna się stres "powoli" przed jutrzejszą wizytą... Jeśli mogę, trzymajcie kciuki jutro o 13 za mojego groszka!
    Ja wizytuję o 17 - więc jeśli kciuki nie będą zbyt obolałe od ściskania za Minie i Minionka, to chętnie przejmę ;)

    Achia, Minie Black, Aga9090, MamaFabianka, Siwulec, Bajkaaa, Morusek, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 27 maja 2018, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie oczywiście, kciuki będą zaciśnięte

    Lamka, wszystkiego najlepszego dla was!

    Ja jestem załamana,zaczely spływać moje wyniki, aż się boje co bedzie dalej.
    Zerkniecie?

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5de7fdcafe63.jpg

    Zalamalam sie polaktyna po obciążeniu:( doszedł mi juz kolejny wróg do walki, jakie są teraz szanse? Jakie macie doświadczenia z taka prolaktyna?

    Ca125 niby podwyższone, ale sprawdziłam poprzedni wynik sprzed laparoskopii, wtedy bylo 79, wiec teraz nie jest chyba zle.

    Na anty tpo i tg sie nie znam, nie wiem jak je ogarnąć.

    Ehh taki mam dzisiaj jakis placzliwy dzien, emek poszedł do pracy wiec chyba spędzę niedziele pod kocem

    lamka lubi tę wiadomość

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4320 6578

    Wysłany: 27 maja 2018, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w sumie cztery kciuki do dyspozycji, więc spokojnie Nika, starczy i dla Was ;)

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7mistake mi ca 125 raz wychodzi 56 raz 156 a teraz 36 to jest akurat marker, który się waha przez różne czynniki.
    Nie przejmuj się tym wynikiem, a wiem co mówię

    Najlepszy jest test Roma i usg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 14:01

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 27 maja 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7mistake na tym ca125 sie nie znam, ale prolaktyne masz ok. Ponoc jak normalna jest ok to nie sprawdza sie obciazenia.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 27 maja 2018, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    By7mistake na tym ca125 sie nie znam, ale prolaktyne masz ok. Ponoc jak normalna jest ok to nie sprawdza sie obciazenia.


    Jezu naprawdę? Podstawową mialam zawsze w normie...

    Tym ca125 wiem żeby sie nie przejmować, tym bardziej ze wiem ze od nowa urosla torbiel :)

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 maja 2018, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Minie oczywiście, kciuki będą zaciśnięte

    Lamka, wszystkiego najlepszego dla was!

    Ja jestem załamana,zaczely spływać moje wyniki, aż się boje co bedzie dalej.
    Zerkniecie?

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5de7fdcafe63.jpg

    Zalamalam sie polaktyna po obciążeniu:( doszedł mi juz kolejny wróg do walki, jakie są teraz szanse? Jakie macie doświadczenia z taka prolaktyna?

    Ca125 niby podwyższone, ale sprawdziłam poprzedni wynik sprzed laparoskopii, wtedy bylo 79, wiec teraz nie jest chyba zle.

    Na anty tpo i tg sie nie znam, nie wiem jak je ogarnąć.

    Ehh taki mam dzisiaj jakis placzliwy dzien, emek poszedł do pracy wiec chyba spędzę niedziele pod kocem
    Moim zdaniem nie jest źle - przeciwciała tarczycowe super, cyto i różyczka przechorowane - w ciąży wypadnie sprawdzić tylko toxo.
    Prolaktyna po obciążeniu za wysoko, ale nie jakoś dramatycznie - wystarczyłaby ćwiartka dostinexu raz na tydzień albo vitex, żeby się unormowało, zwłaszcza że przed obciążeniem ładnie. Pogadaj z ginem - jeśli nic nie będzie chciał przepisać, to chociaż te ziółka bierz.
    Ca to jest takie głupie badanie, że wychodzi sobie podwyższone a lekarz ma to "bez znaczenia" - raz mi wyszło 70-coś, a następnym razem koło 20. Głupie badanie :/

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2018, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, żebyś wiedziała, że głupie. Jak teraz obliczylam algorytm Roma z tym wynikiem 36 wyszło mi 12% szans, że się zezłośliwi. A wynik 14,25% był obliczany przy ca 125 z wynikiem 156

  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 27 maja 2018, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie uspokoiłyście! W takim razie mogę wychodzić z jamy i czekać na dalsze wyniki?:)

    czyli z ta prolaktyna jest możliwe zajscie w ciążę?

    Oczywiście przegadam to z ginem, ale mam się zgłosić do niego jak bede miec caly komplet badań, łącznie z myco, ureo, chlamydią, wiec sie chyba nie wyrobie w tym cyklu:/

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 27 maja 2018, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie jakiś przepis na ciasto z truskawkami ? nie trudne bo marne mam doświadczenie w pieczeniu :)))

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 14:30

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 maja 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Ale mnie uspokoiłyście! W takim razie mogę wychodzić z jamy i czekać na dalsze wyniki?:)

    czyli z ta prolaktyna jest możliwe zajscie w ciążę?

    Oczywiście przegadam to z ginem, ale mam się zgłosić do niego jak bede miec caly komplet badań, łącznie z myco, ureo, chlamydią, wiec sie chyba nie wyrobie w tym cyklu:/
    Pewnie że możliwe, najważniejsza jest przed obciążeniem, a tu wynik masz super. Ale jeśli czujesz, że masz dużo stresu i ta prolaktyna moze Ci często tak skakać to warto jednak obniżyć. Przy czym wystarczą Ci te minimalne dawki albo nawet tylko ziółka (vitex albo castagnus).

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny znacie jakiś przepis na ciasto z truskawkami ? nie trudne bo marne mam doświadczenie w pieczeniu :)))
    Patrycja ja lubię piec ale też nie ma jakiegoś wielkiego doświadczenia,ale w zeszlym roku zrobiłam 2 pyszne rzeczy. jedna to sernik z truskawkami --> ja dałam radę:p

    https://www.kwestiasmaku.com/przepis/sernik-z-truskawkami-i-kruszonka

    druga to tarta na zimno- bezglutenowa, wegańska,obłędnie pyszna--->

    https://www.youtube.com/watch?v=0TJJwouzjRg

    wbrew pozorom poszło całkiem łatwo- tylko mleczko kokosowe musi być min dobe w lodówce wcześniej. muszę zresztą zrobić ją jeszcze raz bo naprawdę to jest pyszne- oczywiście jeśli się lubi takie smaki jak daktyle ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 14:46

  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 27 maja 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja może po prostu biszkopt, krem z proszku do sernika na zimno i na to truskawki zalane galaretka? Albo jesli nie chcesz gotowego kremu to masa budyniowa

    Edit: Nika, w pracy nie mam stresu, jedynie co mnie chyba stresuje to te nieudane starania :) no nic, czekam w takim razie na kolejne wyniki, oby mi znowu szybko optymizm nie zgasł :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 14:48

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 27 maja 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZieki dziewczyny Zaraz coś wybiorę :)

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 27 maja 2018, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia wszystkiego co najlepsze dla Was;*;*
    Ja też może jakiegoś sika dzisiaj uczynie . Wróciłam od Emka i jakoś tak smutno ;(

    lamka lubi tę wiadomość

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2018, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana tulę Cię mocno, mogę się tylko domyślać, jak Ci smutno.

    Dziękujemy :-) czyli w poniedziałek 13 kciuki za Minie i Minionka, 17 za Nikę i Maleństwo, a jak będzie Wam się chciało to poproszę o 15 za mnie i Tarzaniątko. :-)

    Bajkaaa, Achia, StaraczkaNika, Anaaa90, Malgonia, Aga9090, Bocianiątko, Iseko, Morusek, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4666 6032

    Wysłany: 27 maja 2018, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam bardzo za was wszystkie kciuki :) mimo iż mało tutaj nadal się udzielam a mam teoretycznie czas leżąc non stop w łóżku szpitalnym to czytam wam dziewczyny i pamiętajcie że nawet jak wam się gdzieś nie udało to każdy cykl zbliża was do celu :) ja wam życzę co prawda mniej stresujacych ciąż niż moja ale wiecie my wszystkie tu walczymy :) któraś tu miała napisane że "siła jest kobietą" i tego się trzymamy :)

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 maja 2018, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również będę cały dzień ściskać za Was moje Drogie ;)

    Tak się zastanawiam czy nie iść jutro na betę :D Achia a Ty w którym dpo wykryłaś swoje maleństwo ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 17:31

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego