Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4201 1094

    Wysłany: 30 maja 2018, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ja też trzymam ze swojej kanapy (jezu jak mnie już wszystko boli kręgosłup, pupa, nogi kości) eh nie cierpię leżeć zabija mnie ten brak aktywności. W dodatku emek chory, wymioty od 3dni gorączka, ciàgle śpi , słabo mu..niby jakiś wirus, klima go przewiała i ma coś z błędnikiem.. nieszczęscia chodzą parami.. nasz samolot poleciał.. na naszą majówkę :/ Dobrze, że choć mama jest jeszcze parę dni to przejęła małą. Ale czego się dla kropka nie robi

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 16:53

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 30 maja 2018, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dziewczyny jeślli dobrze widziałam to Siwulec robiła betę w Diagnostyce?

    A tam w normach podane jest: kobiety przed menopauzą beta do 5,3.
    Mi kiedyś tez wyszła taka niska, ale ciązy nie było.

    Siwulec nie zrozum mnie źle. Bardzo Ci życzę ciąży, ale to jest na razie wynik z którego może nie być przyrostu. Mam nadzieję, że nie będę miała racji i będzie pięknie rosło i będzie sliczna ciąża, ale pamiętam jak sama się nakręcałam, że jednak jakaś beta wyszła, a tu potem lzy były i placz.


    Mam tego świadomość, dlatego nie panikuje i nie skacze ze szczęścia, ciesze się chwila z baaaaardzo spokojna głowa. To co mogłam to zrobiłam, co ma być to będzie

    Karma88, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 maja 2018, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane wy moje, potrzebuje Waszej pomocy :( jestem w totalnej dupie ! Pojechałam dzisiaj do ginekologa, bo martwił mnie mój cykl. Dzisiaj 23 dc a tu cisza, jajniki nie dają o sobie znać, szyjka niby lekko otwarta, śluz raz płodny a raz nie. Wiedzialam że jest coś nie tak. Bo takiego cyklu naprawdę dawno nie miałam. No i nie myliłam się okazało się że na lewym jajniki nie ma nic, a na prawym są pęcherzyki które mogą świadczyć o wcześniejszych cyklach bezowulacyjnych. Endometrium ma tylko 5 mm ! Na owulacje raczej się nie zanosi i na miesiączke też. Dostałam luteine na wywołanie, ale ponoć przy takim endometrium po odstawieniu miesiączka może być bardzo skąpa. Uprosiłam też lekarke o Clostibegnyt bo mam dosyć tego czekania i w końcu chce wziąść sprawy w swoje ręce. I teraz mam pytanie do Was, co byście zrobiły na moim miejscu ? Wziąć teraz tą luteine na wywołanie @ czy poczekać na dalszy rozwój sytuacji ? ;(

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 maja 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen, ja nie jestem ekspertem, ale z tego co czytałam, takie bardzo poźne owulacje zazwyczaj nie są efektywne. lepiej wiec chyba jak najszybciej ten cykl zakończyć i zacząć stymulację w nowym.
    Przynajmniej ja bym tak zrobiła.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 30 maja 2018, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH 1,880 nie wiem co o nim myśleć

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 maja 2018, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    TSH 1,880 nie wiem co o nim myśleć
    To chyba ok :)

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 maja 2018, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu, jak Ci się nie podoba to mi oddaj a sobie zrób drugie :P

    jedno co, to mi lekarz kazał zwiększyć dawkę o 25 jak tylko zajdę bo wtedy tarczyca jest bardziej obciążona.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 17:34

    Siwulec lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 30 maja 2018, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen, bierz! Radzę z własnego doświadczenia :(

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 maja 2018, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    TSH 1,880 nie wiem co o nim myśleć
    Ja w tym szczęśliwym cyklu badałam 3 razy!
    W 3 dc 1.57, w 30 dc 2.020 i w zeszłym tygodniu 0.88! Nie biorę żadnych leków, miałam usg i anty tpo wszystko git!

  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 30 maja 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ale chyba nie ma co otwierać szampana. Estradiol 430 pmol/l. Teraz juz nie wiem czy jest sens podchodzic do IUI :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 17:42

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 maja 2018, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    TSH 1,880 nie wiem co o nim myśleć
    Wynik super. Masz dobrze dobraną dawkę. Siknij jutro i porównany bobotesty:)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 maja 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Dziekuje ale chyba nie ma co otwierać szampana. Estradiol 430 pmol/l. Teraz juz nie wiem czy jest sens podchodzic do IUI :(
    Meśka, znawca nie jestem, ale 1 dzień przed owu ja miałam 316 jakoś?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 maja 2018, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze edno powtarzał że najlepiej jak TSH jest mniej jak 2,5 a juŻ idelanie jak mniej jak 2 , także Siwulec moim zdaniem jest jak najbardziej ok
    W ciąży najważniejsze jest i tak FT3 i FT4 bo TSH lubi poszaleć .

  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 30 maja 2018, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Meśka, znawca nie jestem, ale 1 dzień przed owu ja miałam 316 jakoś?

    Na ile pęcherzyków? Ja mam dwa 18 i 19mm

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 maja 2018, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka a co z tym estradiolem jest nie tak?


    Wg mojej wiedzy 200 na pęcherzyk jest ok, wiec u Ciebie wygląda na super

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 18:15

    Meśka lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 maja 2018, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Na ile pęcherzyków? Ja mam dwa 18 i 19mm
    Dwa pęcherzyki! Na 2 dni przed owu jeden 27 mm, a drugi 25mm

    Meśka lubi tę wiadomość

  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 30 maja 2018, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Meśka a co z tym estradiolem jest nie tak?


    Wg mojej wiedzy 200 na pęcherzyk jest ok, wiec u Ciebie wygląda na super

    Dzis na wizycie Pani dr mowila ze ma byc 500-600

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5281 7173

    Wysłany: 30 maja 2018, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Dziekuje ale chyba nie ma co otwierać szampana. Estradiol 430 pmol/l. Teraz juz nie wiem czy jest sens podchodzic do IUI :(
    Z tego co pamiętam dziewczyny kiedyś pisały że 200 na jeden pęcherzyk średnio jest więc u Ciebie jest super :) kochana ściskam kciuki mocno mocno mocno!!! <3

    Minie Black, Meśka lubią tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 maja 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove to jezioro pomyliłam miejca:p
    Jeździmy za Żukowo--Borkowo, wieś Sitno dokładniej :)

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 30 maja 2018, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje, ja będę kontrolować to TSH teraz, jak pójdę na betę w poniedziałek to znów zrobię i sprawdzę czy nie rośnie za bardzo. Pisze z doskoku bo jadę do mamy i teraz przerwa na siku :)
    Proga jeszcze nie ma :(

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego