Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4097 1074

    Wysłany: 2 maja 2018, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna spóniczka z klasą:) dziewczyny mam jeszcze do was jeszcze jedną taką kwestię bo b mnie to dręczy. W tym mcu jak sądziłam , że się nie udało bo beta wyszła poniżej 1.4 w 11dni po owu niby i w tym czasie stasznie ściełam się z emkiem. Że rzadko jestem w pl to trochę poimprezowałam alkohol, fajki potem kac no i ból głowy i na to poltram combo. Czy to
    Nie zaszdzkodziło kropkowi??? :((((

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6743

    Wysłany: 2 maja 2018, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Izape ale piękna spódnica!!

    Dziewczyny, ale ja mam właśnie bardzo wcześnie owulki :( ok 10 dc. czyli jednak nie jest tak super?
    Sprawdź jaki masz estradiol dzień lub dwa przed owu. Na jeden dojrzały pęcherzyk powinien być ok 200. Na podstawie jednego wyniku z jednego cyklu nie ma co wyrokować ani panikować :) jeśli będzie się to powtarzało to może trzeba by suplementować estrofemem :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 21:50

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 2 maja 2018, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Sprawdź jaki masz estradiol dzień lub dwa przed owu. Na jeden dojrzały pęcherzyk powinien być ok 200. Na podstawie jednego wyniku z jednego cyklu nie ma co wyrokować ani panikować :) jeśli będzie się to powtarzało to może trzeba by suplementować estrofemem :)

    Dziękuję, sprawdzę na pewno!

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 2 maja 2018, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Sprawdź jaki masz estradiol dzień lub dwa przed owu. Na jeden dojrzały pęcherzyk powinien być ok 200. Na podstawie jednego wyniku z jednego cyklu nie ma co wyrokować ani panikować :)

    Dobrze gada :)
    Niestety hormony zeby miec taka 100% pewnosc jak dzialaja to trzebaby caly miesiac 3 razy na dobe badac. Trzymamy kciuki zeby uroslo :)

    by7mistake lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5484 9693

    Wysłany: 2 maja 2018, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Izape ale piękna spódnica!!

    Dziewczyny, ale ja mam właśnie bardzo wcześnie owulki :( ok 10 dc. czyli jednak nie jest tak super?

    Jeśli chodzi o dzień owulacji to ja i Nowa zawsze miałyśmy expresy -w ciągu starań cykl mi się skrócił z 28-30 do 26 dni! Ostatnie owulki miałam właśnie w 10-11 dc i na takiej zaszłam w ciążę. Także chyba nie tyle dzień jest istotny co biochemia (badania) czy jest OK. Życzę żeby i Tobie się udało.

    by7mistake lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2018, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza! Bluzka przecudowna!
    I coś mi się wydaje, że jakieś łaszki tam zamaskowalas :D chyba, że zwłoki? :D np (prawie) byłego szefa :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 22:03

    Malgonia, nenusia, Izape_91, MaryAnn lubią tę wiadomość

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 2 maja 2018, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Fajna spóniczka z klasą:) dziewczyny mam jeszcze do was jeszcze jedną taką kwestię bo b mnie to dręczy. W tym mcu jak sądziłam , że się nie udało bo beta wyszła poniżej 1.4 w 11dni po owu niby i w tym czasie stasznie ściełam się z emkiem. Że rzadko jestem w pl to trochę poimprezowałam alkohol, fajki potem kac no i ból głowy i na to poltram combo. Czy to
    Nie zaszdzkodziło kropkowi??? :((((
    Nie.

    Meśka, summer86 lubią tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 2 maja 2018, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos w tych szybkich owulacjach jest, bo brat mnie zawsze uczulał, zebym probowala od poczatku cyklu, bo oba udane podejscia sa sprzed 10 dnia cyklu.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6743

    Wysłany: 2 maja 2018, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Fajna spóniczka z klasą:) dziewczyny mam jeszcze do was jeszcze jedną taką kwestię bo b mnie to dręczy. W tym mcu jak sądziłam , że się nie udało bo beta wyszła poniżej 1.4 w 11dni po owu niby i w tym czasie stasznie ściełam się z emkiem. Że rzadko jestem w pl to trochę poimprezowałam alkohol, fajki potem kac no i ból głowy i na to poltram combo. Czy to
    Nie zaszdzkodziło kropkowi??? :((((

    https://mamaginekolog.pl/hipotetyczna-hania/
    Polecam przeczytać. Ten temat był już tłuczony wielokrotnie... Brutalnie: jeśli kropek przeżył to dał sobie radę z tym wszystkim.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 22:13

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2018, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Cos w tych szybkich owulacjach jest, bo brat mnie zawsze uczulał, zebym probowala od poczatku cyklu, bo oba udane podejscia sa sprzed 10 dnia cyklu.
    U mnie znowu inaczej przez moje cykle raz 28 raz 33 dni, myślałam, że owu mam około 13-15 dniu i tak zawsze celowaliśmy, a w tym wogóle to olałam.
    ❤️ Były w 17 dc i jakimś cudem się udało..

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2018, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    https://mamaginekolog.pl/hipotetyczna-hania/
    Polecam przeczytać. Ten temat był już tłuczony wielokrotnie... Brutalnie: jeśli kropek przeżył to dał sobie radę z tym wszystkim.
    .... Przypadek?

    lamka lubi tę wiadomość

  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 2 maja 2018, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kolejny raz się przekonuje ze jesteście nieocenione:) dzieki ❤

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 2 maja 2018, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    .... Przypadek?


    ... nie sądzę ;)

    nenusia, Bocianiątko, Minie Black, Meśka, Luna1993, lamka lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6743

    Wysłany: 2 maja 2018, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    ... nie sądzę ;)
    z ust mi to wyjęłaś! :P

    lamka, Siwulec lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2018, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    z ust mi to wyjęłaś! :P
    Czy ja dobrze myślę, że chodzi Wam o jakieś PAPIERY ZAPACHOWE?
    czy raczej mój mózg jakiś nieogarnięty jest?

    frezyjciada, Meśka, lamka lubią tę wiadomość

  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4320 6578

    Wysłany: 2 maja 2018, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia koszula piękna! ❤ W moim ulubionym kolorku :)
    Umiałabyś uszyć coś takiego? Tylko żeby bluzka miała ramiączka odpinane? :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0d8c11dd98c.png

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4097 1074

    Wysłany: 2 maja 2018, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki , sory, że wam tyłek truje ale w szkocji to nie ma jak w pl, że usg co chwilę, tam jest tak, że do 3mca jak coś się dzieje to nawet nie ratują :-/ nie dają nic na podtrzymanie.. wszystkie badania robiłam będąc w pl

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2018, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Iza! Bluzka przecudowna!
    I coś mi się wydaje, że jakieś łaszki tam zamaskowalas :D chyba, że zwłoki? :D np (prawie) byłego szefa :D
    Gorzej jak to był eMek!! :P

    Iseko, Izape_91 lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6743

    Wysłany: 2 maja 2018, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Gorzej jak to był eMek!! :P
    nieeeee noooo... ten się może jeszcze na coś przydać! :P

    nenusia, Iseko lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 2 maja 2018, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff godzinę mi zajęło nadrobienie wątku od 17 :D

    Małgonia spełnienia marzeń i udanego wieczoru urodzinowego!

    Yos mam nadzieję, że wieczór rocznicowy mija na samych przyjemnościach <3 gratuluję i życzę kolejnych szczęśliwych rocznic!

    Izape ale zdolniacha z Ciebie! Nauczysz mnie? :D

    Malgonia, Izape_91, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego