Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue przykro mi, że masz taką sytuację. Jestem uczulona totalnie na ludzi nadużywających alkoholu, dlatego staram się nie wypowiadać w tym temacie.

    Luna1993 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja mam tak samo. Ale ja mam źle doświadczenia więc powiem tak: wrogowi nie życzę dorastania w domu z kimś uzależnionym od alkoholu. Gdyby mój mąż taki był to już dawno bym się spakowała i wyprowadziła.chocbym miała być samotną matką.

    lamka, Luna1993, nenusia, Iseko lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia myślę dokładnie tak samo jak Ty.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue bardzo mi przykro, że masz taką sytuację... Wiem aż za dużo co to alkohol w domu, tule Cię mocno :* jesteś silną babką

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Minnie zrobiłam tylko mutacje mthfr od gina i pai na własną rękę i poziom wit d . Miałam trochę wysoki cukier i insulinę i podejrzewał u mnie insulinooporność.Nie badałam tych rzeczy o których piszesz (powinnam?)ale gin mi powiedział, że p mutacjach heparyna od pozytywa.. to mam nadzieję, że mi da
    Trasti a jesteś w stanie wrzucić zdjęcie wynikow swoich mutacji? bo mi się coś nie podoba w wydruku u mnie i chyba mi spartolili

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 11:03

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4114 1076

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko tylko za pare dni bo nie brałam ich do PL

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2754 2601

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się z pracy :-( u nas niestety nie ma dziś wolnego.

    Reset sprostuję nieco podsumowanie. U mnie to tak naprawdę pierwszy tego typu monitoring. Pewnie to brzmi śmiesznie po 4 latach starań, ale w pierwszą ciążę zaszłam po około roku bez specjalnych badań, a później padł wyrok in vitro ze względu na genetykę i nikt mi takiego monitoringu nie robił... Ale fakt, że to powinno wyjść na etapie stymulacji

    Małgosia 24tc +15.08.2015
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb :-(
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki :-(
    06.2018 - crio 1 blastki :-(
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4114 1076

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem z tobą blue , mój ojciec był alkoholikiem wiem czym to pachnie niestety

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Spoko tylko za pare dni bo nie brałam ich do PL
    Super dziękuję! Będę czekać
    A do kiedy jesteś w pl? Ze Szczepanowa, dobrze pamiętam?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 11:18

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 9800 10688

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :-) piękny dzień za oknem to aż lepiej na sercu jest.


    Blue dla mnie alkohol i słodycze to dwie różne rzeczy i uważam że twoj m chyba tego nie odróżnia. Dla niego to to samo co słodkie. Skoro ty jesz to czemu on nie moze pic. Wydaje mi sie ze on nie bardzo widzi w tym problemu ze pije to za duzo i tak czesto. W domu miałam różne sytuacje bo tata pil i były awantury itp wiec ja jestem przewrazliwiona na punkcie takich ludzi. Mój eMek na co dzień nie pije i nie pali. Natomiast jak idzie na impreze z kolegami lub robimy grilla to napije sie piwa czy wina ale to sa tylko te sytuacje.

    Melvis ale śliczne maluchy, piękne fotki :-)

    nadzieja trzymam kciuki za pozytywna bete! :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 11:19

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 9800 10688

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przyjeżdża do nas rodzinka i idziemy na działkę na grilla :-)

    lamka, nenusia, Minie Black, Luna1993, KateHawke lubią tę wiadomość

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4114 1076

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pon ci wyślę

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    W pon ci wyślę
    Dobrze pamiętam, że ze Szczepanowa jesteś? Mam tam znajomą :)

    Luna1993 lubi tę wiadomość

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4114 1076

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina mieszka w sulechowie:) studiowałam w poznaniu a teraz mieszkam w Glasgow. Czemu pytasz?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Rodzina mieszka w sulechowie:) studiowałam w poznaniu a teraz mieszkam w Glasgow. Czemu pytasz?
    O popatrz, wydawało mi się, że kiedyś pisałaś, że ze Szczepanowa, ale musiałam Cię z kimś pomylić :)

    Kurde szkoda, bo nie masz na mailu wyników może?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 11:22

    Luna1993 lubi tę wiadomość

  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2754 2601

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się zagotowałam na zajęciach. Jedna z dziewczyn jest w ciąży, chwilę pogadałyśmy na przerwie. Ma łożysko przodujące, lekarz dał jej zwolnienie i kazał leżeć, bo boli ją brzuch i już dwa razy wylądowała na urgence z krwawieniem (jest w 21tc). Stwierdziła wczoraj, że nie będzie leżeć, bo jej się w domu nudzi... brak mi słów

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 11:25

    Małgosia 24tc +15.08.2015
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb :-(
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki :-(
    06.2018 - crio 1 blastki :-(
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)
    Lecę na budowę, jak wrócę obiecuje że Wad nadrobię.... przynajmniej dzisiejszy dzień

    lamka lubi tę wiadomość

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa wrote:
    Wczoraj się zagotowałam na zajęciach. Jedna z dziewczyn jest w ciąży, chwilę pogadałyśmy na przerwie. Ma łożysko przodujące, lekarz dał jej zwolnienie i kazał leżeć, bo boli ją brzuch i już dwa razy wylądowała na urgence z krwawieniem (jest w 21tc). Stwierdziła wczoraj, że nie będzie leżeć, bo jej się w domu nudzi... brak mi słów
    Czy ona jest normalna?!!

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

    Witam Was z balkonu na którym robię dziś sobie „dzień piękności” pazurki wymalowane, schną a ja umilam sobie czas w oczskiwaniu żeby wyschły nadrabiając Was :*

    Nadzieja ta kreska daje nadzieje :) trzymam kciuki za jutrzejsza betę <3

    U mnie za tydzień @ i jaram się jak dziecko ;) doczekać normalnie się nie mogę conajmniej jakbym oczekiwała testowania :D

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4114 1076

    Wysłany: 3 maja 2018, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie bo meil miałam firmowy , jak skończyłam tam pracę szef mi złośliwie zablokował :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 11:36

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego