MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
-
WIADOMOŚĆ
-
Kotowa wrote:Wczoraj się zagotowałam na zajęciach. Jedna z dziewczyn jest w ciąży, chwilę pogadałyśmy na przerwie. Ma łożysko przodujące, lekarz dał jej zwolnienie i kazał leżeć, bo boli ją brzuch i już dwa razy wylądowała na urgence z krwawieniem (jest w 21tc). Stwierdziła wczoraj, że nie będzie leżeć, bo jej się w domu nudzi... brak mi słów
-
Witajcie
Wybaczcie ze tak o sobie ale czy ktoras wie co to za dziadostwo ugryzlo mojego synka?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06036ea1beeb.jpg
Martwie sie zeby to nie byl kleszczWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 11:55
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meśka wrote:Witajcie
Wybaczcie ze tak o sobie ale czy ktoras wie co to za dziadostwo ugryzlo mojego synka?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06036ea1beeb.jpg
Martwie sie zeby to nie byl kleszcz
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nenusia wrote:Meśka wygląda nieciekawie, ja bym pojechała na IP lub nocna/świąteczną opieka lekarska
Nika po kleszczu robią się takie rumienie..
Ja bym sprawdziła na wszelki wypadek
Meśka, a swędzi? Wygląda na rozdrapane, to chyba tak. Kleszcze nie swędzą.
EDIT teraz mi się kojarzy, że miejsce po kleszczu trzeba obserwować i jeśli się zrobi rumień to leciec do lekarza, a jak nie, to jest w porządku.
No u mnie nigdy takich rzeczy nie było, ale tez nie jestem alergiczkąWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 12:11
-
nick nieaktualnyAle mimo wszystko bym pojechała, żeby sprawdził to lekarz.
Ja dwa lata temu myślałam, że córka dostała ospe wietrzna. Pojechałam na ip i się okazało, że to choroba Bostońska.
A u syna myślałam, że ma alergie na nogach, bo jakiś krosty mu się zrobiły, miał pełno siniaków (myślałam, że go ktoś pobił) poszłam do lekarza i od razu do szpitala nas wysłali. Później w nocy karetka nas przewozili do Zabrza na onkologie, bo było podejrzenie białaczki. Okazało się, że to malopłytkowość (płytek krwi miał 2 tys., a norma od 150000.) już był prawie po drugiej stronie.
Także ja jestem uczulona na cokolwiek co się dzieje z dzieckiem. Lepiej sprawdzić niż później miałoby się to źle skończyćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 12:22
-
StaraczkaNika wrote:Spokojnie, nie już-już. Ale do 14dc napewno nie doczeka
To by sie zgadzalo, bo ostatnio na monitoringu w 10dc juz byl pęcherzyk na pęknięciu, a cykle u mnie zwykle ok 23dniowestarania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
nick nieaktualnyCześć wszystkim, u mnie już po obiadku próbuje doczytać od wczoraj ale już znajomi dzwonili że będą do pół godziny więc nie ma szans, pozdrawiam cieplutko i życzę miłego dnia :* Resecik dziękuję za podsumowanie chociaż tak można was nadgonic
Mini89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTosia2323 wrote:Dzięki za odpowiedz. Ja miałam podobna w 28 dc i się martwię ze niska. Wiem, ze to sprawa indywidualna ale pierwszy raz coś zaskoczyło i już wariuje ze stresu...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynenusia wrote:Widzisz ja miałam taką betę w 31 dc, a ty w 28dc.
To jest sprawa indywidualna, tu jest ważny przyrost. Sprawdź sobie też progesteron
No planuje sprawdzić. Tylko zastanawiam się czy lutka i duphaston fałszuje wynik. Ostatnio wzielam przed badaniem i miałam proga 120 nmol. Wcześniej mi się takie zdarzały ale przy regularnym braniu tabletek a to była dopiero druga dawka bo zaczęłam po pozytywnym teście