X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa wrote:
    Wczoraj się zagotowałam na zajęciach. Jedna z dziewczyn jest w ciąży, chwilę pogadałyśmy na przerwie. Ma łożysko przodujące, lekarz dał jej zwolnienie i kazał leżeć, bo boli ją brzuch i już dwa razy wylądowała na urgence z krwawieniem (jest w 21tc). Stwierdziła wczoraj, że nie będzie leżeć, bo jej się w domu nudzi... brak mi słów
    No i widzisz, jaki ciekawy ma sposób na nudę? Mi nigdy nie przyszło do głowy " ale nudy! Zrobię coś idiotycznego, żeby mnie zabrali na IP! Tam przynajmniej coś się będzie działo", raczej bym sobie znalazła coś do obejrzenia, czy poczytania, ale każdh jest inny.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Wybaczcie ze tak o sobie ale czy ktoras wie co to za dziadostwo ugryzlo mojego synka?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06036ea1beeb.jpg

Martwie sie zeby to nie byl kleszcz :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 11:55

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.

Wysłany: 3 maja 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Witajcie
    Wybaczcie ze tak o sobie ale czy ktoras wie co to za dziadostwo ugryzlo mojego synka?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06036ea1beeb.jpg

Martwie sie zeby to nie byl kleszcz :(
    Na moje oko mrówki, te takie większe. Właśnie mrówki robia taki rózowy placek a w środku taka jakby krosteczka - tutaj rozdrapana już i ze strupkiem. Kleszcz to całkiem inaczej

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wygląda nieciekawie, ja bym pojechała na IP lub nocna/świąteczną opieka lekarska

Nika po kleszczu robią się takie rumienie..

Ja bym sprawdziła na wszelki wypadek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 12:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d513f7ca27f7.png

Wysłany: 3 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Meśka wygląda nieciekawie, ja bym pojechała na IP lub nocna/świąteczną opieka lekarska

Nika po kleszczu robią się takie rumienie..

Ja bym sprawdziła na wszelki wypadek
    Ja miałam kleszcze ze 3 razy i nigdy nie było rumienia, na trochę się zaczerwieniało po wyrwaniu paskudy, ale też zaraz schodziło, bo potem np chciałam pokazać gdzie był i już ciężko było znaleźć. U męża tak samo :/

Meśka, a swędzi? Wygląda na rozdrapane, to chyba tak. Kleszcze nie swędzą.

EDIT teraz mi się kojarzy, że miejsce po kleszczu trzeba obserwować i jeśli się zrobi rumień to leciec do lekarza, a jak nie, to jest w porządku.

No u mnie nigdy takich rzeczy nie było, ale tez nie jestem alergiczką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 12:11

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mimo wszystko bym pojechała, żeby sprawdził to lekarz.
    Ja dwa lata temu myślałam, że córka dostała ospe wietrzna. Pojechałam na ip i się okazało, że to choroba Bostońska.
    A u syna myślałam, że ma alergie na nogach, bo jakiś krosty mu się zrobiły, miał pełno siniaków (myślałam, że go ktoś pobił) poszłam do lekarza i od razu do szpitala nas wysłali. Później w nocy karetka nas przewozili do Zabrza na onkologie, bo było podejrzenie białaczki. Okazało się, że to malopłytkowość (płytek krwi miał 2 tys., a norma od 150000.) już był prawie po drugiej stronie.

Także ja jestem uczulona na cokolwiek co się dzieje z dzieckiem. Lepiej sprawdzić niż później miałoby się to źle skończyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 12:22

• by7mistake Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Spokojnie, nie już-już. Ale do 14dc napewno nie doczeka

To by sie zgadzalo, bo ostatnio na monitoringu w 10dc juz byl pęcherzyk na pęknięciu, a cykle u mnie zwykle ok 23dniowe

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, u mnie już po obiadku próbuje doczytać od wczoraj ale już znajomi dzwonili że będą do pół godziny więc nie ma szans, pozdrawiam cieplutko i życzę miłego dnia :* Resecik dziękuję za podsumowanie chociaż tak można was nadgonic :)

Mini89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja idź jeszcze raz na bete, może rzeczywiście wyłapałas bardzo wczesna ciąże. Trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj brzuch okresowo pobolewa i się trochę martwię. Jutro idę powtórzyć bete i prog po 48h. A właśnie co do poga.. przed badaniem wzielam dupka i lutke dopochwowa. Czy to mogło zafałszować wynik?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn wyglądał tak....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb766445c3a1.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2063970fc7e8.jpg

Także ja już wolę sprawdzić czy się coś dzieje

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia w którym dc miałaś bete 101?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Nenusia w którym dc miałaś bete 101?
    31dc, cykle nieregularne 28-33dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    31dc, cykle nieregularne 28-33dni

Dzięki za odpowiedz. Ja miałam podobna w 28 dc i się martwię ze niska. Wiem, ze to sprawa indywidualna ale pierwszy raz coś zaskoczyło i już wariuje ze stresu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Dzięki za odpowiedz. Ja miałam podobna w 28 dc i się martwię ze niska. Wiem, ze to sprawa indywidualna ale pierwszy raz coś zaskoczyło i już wariuje ze stresu...
    Spokojnie, u każdej jest inaczej. Nie ma co się stresować. Trzeba sprawdzić przyrost po 48 h

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Spokojnie, u każdej jest inaczej. Nie ma co się stresować. Trzeba sprawdzić przyrost po 48 h

No ja wiem, ale mimo to boje się. Jutro idę sprawdzić przyrost

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    No ja wiem, ale mimo to boje się. Jutro idę sprawdzić przyrost
    Widzisz ja miałam taką betę w 31 dc, a ty w 28dc.
    To jest sprawa indywidualna, tu jest ważny przyrost. Sprawdź sobie też progesteron

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka daj znać czy pojechałaś z młodym

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Widzisz ja miałam taką betę w 31 dc, a ty w 28dc.
    To jest sprawa indywidualna, tu jest ważny przyrost. Sprawdź sobie też progesteron

No planuje sprawdzić. Tylko zastanawiam się czy lutka i duphaston fałszuje wynik. Ostatnio wzielam przed badaniem i miałam proga 120 nmol. Wcześniej mi się takie zdarzały ale przy regularnym braniu tabletek a to była dopiero druga dawka bo zaczęłam po pozytywnym teście

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ