Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka mi to wygląda na ugryzienie pająka. Moja chrześnica tak reaguje na pająki ...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    No planuje sprawdzić. Tylko zastanawiam się czy lutka i duphaston fałszuje wynik. Ostatnio wzielam przed badaniem i miałam proga 120 nmol. Wcześniej mi się takie zdarzały ale przy regularnym braniu tabletek a to była dopiero druga dawka bo zaczęłam po pozytywnym teście
    Tu by się musiała któraś z dziewczyn wypowiedzieć ale wydaje mi się, że nie fałszuje

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina podnosi wynik, duphaston nie

    nenusia lubi tę wiadomość

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 3 maja 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    No planuje sprawdzić. Tylko zastanawiam się czy lutka i duphaston fałszuje wynik. Ostatnio wzielam przed badaniem i miałam proga 120 nmol. Wcześniej mi się takie zdarzały ale przy regularnym braniu tabletek a to była dopiero druga dawka bo zaczęłam po pozytywnym teście
    Duphaston to jest trochę inna, sztuczna substancja, nie da się jej wykryć we krwi, ale Luteina to już naturalny progesteron - podbija wynik. 1 tabletka 100 mg może podwyższyć wynik o max 9 ng, ale to takie ho-ho maksimum, zakładałabym że w praktyce duzo mniej. Utrzymuje się we krwi do 24 h.

    Tosia2323, mi88 lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Minnie. To jutro wezmę dopiero po badaniu

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc ❤️

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, ja mimo wszystko bym wzięła. Jak będzie mega wysoki to będziesz. Mogła się zastanowić nad powolnym przerwanie luteiny.
    Dupek, to dupek - dla mnie trochę jak apap, niby działa, ale jak na mnie kiepsko

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 13:00

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 3 maja 2018, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj tylko na krótko, ale zdążyłam nadrobić ;) Wczoraj napisałam posta z życzeniami dla Małgoni i Yos, ale widzę, że go nie ma (przyśniło mi się? ;)) więc jeszcze raz: Małgonia: spełnienia marzeń, Yos: kolejnych szczęśliwych rocznic :)
    Melevis rozpłynęłam się przez te stópki ;)
    Nadzieja może jednak coś z tego będzie? :D
    Minie dzięki za przepis, mamy dziś gości to chętnie wypróbuję :D
    Blue niestety rozumiem o czym piszesz, mam w rodzinie kilka osób z podobnym problemem i wiem jak jest ciężko. Na szczęście mój M nie pije, bo nie potrafiłabym być z kimś takim ze względu na wcześniejsze doświadczenia..
    Reset ja też robiłam nalewki na wesele! i własną papeterię ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d41d9bf31a1.jpg
    Buteleczek było 150, na każdą jeszcze robiłam własnoręcznie kokardki z tasiemki ;)

    A ja dziś zaczęłam nowy cykl, kolejne testowanie 31.05 - wpiszecie mnie? :)

    Dzisiaj mam home office i wszystko idzie nie tak :( Do tego o 17 mamy gości i muszę upiec ciasto, właśnie wstawiłam chleb do piekarnika, muszę posprzątać i ogarnąć jakoś swój wygląd, a póki co umieram z bólu :/

    Życzę Wam miłego dnia, ja pewnie wpadnę znów dopiero wieczorem :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 13:52

    Minie Black, Malgonia, reset, lamka lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 3 maja 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meska, ja bym pojechała. Sama mam wynik graniczny boreliozy i wiem, ile potencjalnie ta choroba może zrobić szkód.

    Jeśli to kleszcz to teraz podadzą antybiotyk i powinno zapobiec.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Witajcie
    Wybaczcie ze tak o sobie ale czy ktoras wie co to za dziadostwo ugryzlo mojego synka?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06036ea1beeb.jpg

    Martwie sie zeby to nie byl kleszcz :(
    Brzydko to wygląda.Wydaje mi się że to ugryzienie jakiejś końskiej muchy i olbrzymi rumień alergiczny. Ja bym pojechała na IP

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 3 maja 2018, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sie na kleszczach nie znam, ale czasem lepiej dmuchac na zimne niz potem zalowac.

    Alez mam dziewczyny lenia :/ chyba musze sobie pol gorzinna drzemke zrobic, bo sie nie zmobilizuje do czegokolwiek.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2018, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od tygodnia fazę na pomidory i ser żółty. Non stop jem.
    Dzisiaj na grilla nawet zrobiłam faszerowane feta, oliwkami, papryka i mozzarella :D polecam majowkowo!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47ef3b37eed5.jpg

    StaraczkaNika, nadzieja73, Siwulec, Malgonia, Karma88, Flowwer, Iseko, Simons_cat, Yoselyn82, lamka, Bocianiątko, nenusia, Anaaa90, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4381 1177

    Wysłany: 3 maja 2018, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda pycha, aż żałuję, że na przedwczorajszy grillu mieliśmy samo mięcho;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 14:13

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4381 1177

    Wysłany: 3 maja 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi kiedy iść na pierwsze usg by było cokolwiek widać albo słychać serce?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 3 maja 2018, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi kiedy iść na pierwsze usg by było cokolwiek widać albo słychać serce?
    Serduszko to najwxześniej 6 tydzień. Ja byłam 6+3 i było. Lepiej może doczekać conajmniej do 7+0, bo wtedy jest już mocniejsze i można też posłuchać przez momencik. A sam pęcherzyk w macicy to różnie, ale lepiej poczekać conajmniej do 5+0

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 14:22

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4381 1177

    Wysłany: 3 maja 2018, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te tygodnie to liczone od ostatniej miesiączku czy od zapłodnienia?

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 3 maja 2018, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Te tygodnie to liczone od ostatniej miesiączku czy od zapłodnienia?
    Od ostatniej miesiączki, chyba że masz długie cykle i wiesz kiedy była owulacja. Wtedy liczysz początek ciąży 2 tyg przed owulacją (która powinna być w 14 dc).

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4381 1177

    Wysłany: 3 maja 2018, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Nika

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • 91Ewela09 Autorytet
    Postów: 1647 2200

    Wysłany: 3 maja 2018, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Witajcie
    Wybaczcie ze tak o sobie ale czy ktoras wie co to za dziadostwo ugryzlo mojego synka?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06036ea1beeb.jpg

    Martwie sie zeby to nie byl kleszcz :(
    Meska ja w taki sposób reaguje na ugryzienie meszki tzw. "owocowki". Robi mi się wielki, twardy guz i strasznie swedzi. Zazwyczaj pomaga przemycie woda utleniania i nasmarowanie mascia na obrzęki i opuchlizne.

    Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 3 maja 2018, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja mam od tygodnia fazę na pomidory i ser żółty. Non stop jem.
    Dzisiaj na grilla nawet zrobiłam faszerowane feta, oliwkami, papryka i mozzarella :D polecam majowkowo!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47ef3b37eed5.jpg

    Genialne !! Zapisałam i zamierzam wykorzystać przy najbliższej okazji :)

    Właśnie przypaliłam ziemniaki i zbiłam miskę... wybieramy się na basen i zaczelam się mocno zastanawiać czy jechać bo ewidentnie to nie jest mój dzień

    Minie Black lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego