Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi to ja miałam szczęście, bo u mnie kolejek nie było :P

  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 3190 2420

    Wysłany: 4 maja 2018, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od wczoraj zdecydowanie czuję owulację z prawego jajnika :D Wiem, że do ciąży i tak daleka droga, ale chyba od teraz będzie cieszył mnie sam fakt bólu owulacyjnego po prawej stronie :)

    Emiilka lubi tę wiadomość

    c55fflw18mr013z5.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    Czekamy na Milenkę 🎀
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5578 6970

    Wysłany: 4 maja 2018, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzy mam za Was mocno kciuki!!! Najpierw Resecik <3 potem Karma <3 a na końcu Nika <3

    Za wszystkie kłucia też!!!

    Ja niczego nie sprawdzam ;) nawet śluzu i szyjki :) czekam grzecznie do kontrolnego usg we wtorek a później beta ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 09:27

    Karma88 lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): styczeń 2021 - CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na wizytach i badaniach.Właśnie piję kawę rozpuszczalną bo zwykła mi się skończyła,bleeee.W nnocy miałam dziwnie,dwa razy poczułam helikopter przy zamkniętych oczach,skąd te zawroty?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue nerwy, stres, ciśnienie?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:

    Ja niczego nie sprawdzam ;) nawet śluzu i szyjki :) czekam grzecznie do kontrolnego usg we wtorek a później beta ;)
    Nie jesteś świadoma jak się jaram Twoim przyszłym testowaniem :D
    Lamka, może zacznij patent na ciąże sprzedawać chociaż po dyszce ?
    blue00 wrote:
    Powodzenia dziewczyny na wizytach i badaniach.Właśnie piję kawę rozpuszczalną bo zwykła mi się skończyła,bleeee.W nnocy miałam dziwnie,dwa razy poczułam helikopter przy zamkniętych oczach,skąd te zawroty?
    Blue, ja tak mam od kilku dni, albo jak leże, to czuje się jak po dobrej imprezie, albo mi słabo jak odkurzam, a jak jade autem to nic nie widze (chociaż wcześniej to nic nie widziałam, a teraz to sobie chyba już wymyślam obrazy przed sobą)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 09:32

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5578 6970

    Wysłany: 4 maja 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Nie jesteś świadoma jak się jaram Twoim przyszłym testowaniem :D
    Lamka, może zacznij patent na ciąże sprzedawać chociaż po dyszce ?

    Minnie!!! <3 <3 <3 bardzo się cieszę że Wy wierzycie w cuda! Ktoś musi ;)

    Karma88 lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): styczeń 2021 - CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 4 maja 2018, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja się już dziś witałam?

    Widzę, ze jest za co kciukać więc kciukam za wszystkie.
    Jak moge to kciukajcie za owocność mohego urlopu ;)

    Buźka dla wszystkich i mam nadzieję na same dobre wiesci po powrocie :)

    P.s. Nika no boski torcik, dziekuje :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 09:45

    Minie Black, Nadzieja22 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Asia8787 Przyjaciółka
    Postów: 94 192

    Wysłany: 4 maja 2018, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Was wszystkie i życzę pięknych wyników! Ja już w pracy, do testowania 3 dni, nie wiem czy wytrzymam. Piersi bolały kilka dni a teraz nagle praktycznie ich nie czuję, mam kremowy śluz, a zazwyczaj już przed @ kilka dni miałam plamienia. Milion myśli- idzie zwariować :(

    7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7225 13038

    Wysłany: 4 maja 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i USG.
    Torbieli nie ma, zapadłego pęcherzyka, ciałka żółtego ani nic tez nie widać. Endometrium ma cały czas 7 mm.
    Pani doktor nie umie nic wytłumaczyć, kazała pytać się o wszystko lekarza prowadzącego.
    Czekam na @ i zaczynam zabawę na nowo :)

    Emiilka, blue00, Siwulec, Nadzieja22, Malgonia, lamka, Kargo31, Luna1993, Anaaa90, Bajkaaa, KateHawke, Kotowa, Cabrera, Anna Stesia, Yoselyn82, by7mistake, KateKum, MaryAnn, moyeu lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 4 maja 2018, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Kochane kciuki za Wasze dzisiejsze badania i wizyty i wiruski ode mnie z okazji 10-ego tygodnia :-) %&%&%&%&%&%&%&%&%&%&

    Dziewczynki, a ja tylko na szybko napiszę, że "podpinam się" pod post Lameczki i również trzymam kciuki za wszystkie betujące, wizytujące i sikające! <3 Wiem, że zaciskam dzisiaj mocno kciuki za betę Nikusi i Nadziei i za wizytę Karmy i Resecika. Z wszystkimi innymi staraczkami również jestem myślami :) Ode mnie wiruski z okazji rozpoczęcia 18-tego tygodnia ;)

    [email protected]#$%^&*()(*&^%$#@[email protected]#$%^&*()(*&^%$#@[email protected]#$%^&*()(*&^%$#$%^&*(*&^%$##$%^&*&^% <3

    Bocianiątko, Morusek, Siwulec, Kargo31 lubią tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 4 maja 2018, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!

    Dziękuję dziewczyny w imieniu dzieciaków- nieskromnie przyznaję, że rzeczywiście mi się udały, chyba faktycznie trzeba powoli myśleć o trzecim :D

    Reset, Nika, Trasti mocne kciuki!

    Odnośnie alkoholu... jestem w szoku, ile z Was przechodziło przez piekło, niesamowicie mi przykro, że jest to na taką skalę.
    I teraz tak myślę... Mój eMek też codziennie wypija drinka. Ale wygląda to tak, że wieczorkiem, jak już dzieci zasną, siadamy w tej ciszy na kanapie, M robi sobie babskiego drinka z mlekiem i przez cały wieczór sączy tego jednego. Ale jednak jest to codziennie, lubi po prostu. Mi to w niczym nie przeszkadza, bo tam procentów znikoma ilość, nawet w głowie nie przyćmi... Chociaż pewnie jakbym miała takie przeżycia jak niektóre z Was to bym na to spokojnie nie patrzyła.

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5578 6970

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku, rzeczywiście dziwne... Mega dziwne... Kiedy masz swojego gin?

    Emilko, to już 18 tydzień??? WoW! Łapię i chowam po kieszeniach! :*

    Emiilka lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): styczeń 2021 - CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wszystkim badającym i testującym dziś :)
    Reset hmm to faktycznie dziwnie, może Twój lekarz będzie mógł powiedzieć coś więcej, może się wyjaśni później.

    A ja dziś idę na wycięcie ósemki i proszę o kciuki żebym nie zeszła na zawał już w poczekalni :P

    Mam pytanie: czy jeśli dziś dostanę znieczulenie i antybiotyk na ten wycięty ząb to jutro mogę robić prolaktynę i pozostałe badania, które się robi w 3dc? Czy to coś zaburzy jednak, jak myślicie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 10:07

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, czyli, że co ?! Owulacja widmo?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Powodzenia wszystkim badającym i testującym dziś :)
    Reset hmm to faktycznie dziwnie, może Twój lekarz będzie mógł powiedzieć coś więcej, może się wyjaśni później.

    A ja dziś idę na wycięcie ósemki i proszę o kciuki żebym nie zeszła na zawał już w poczekalni :P

    Mam pytanie: czy jeśli dziś dostanę znieczulenie i antybiotyk na ten wycięty ząb to jutro mogę robić prolaktynę i pozostałe badania, które się robi w 3dc? Czy to coś zaburzy jednak, jak myślicie?
    Iseko, idziesz rwać ósemki w trakcie okresu? Podziwiam. Ja jak mi pękła jedna to usunęłam wszystkie. Jeśli to górna to uważaj na przetokę, a jeśli dolna to lepiej poproś od razu receptę na ketanol albo nimesil.
    Osobiscie lepiej wspominam moment, w którym po cc puściło znieczulenie (bo nie ogarnęłam, ze to już trzeba leki) niż wyrywanie ósemek dolnych.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 10:11

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

    oczywiście moje kciuki aż się rwą do ściskania <3 więc koncze pisac post i zaciskam ;)

    mogę się wygadać ? bo może ja jestem jednak jagnięta, ale tak mi się dzisiaj przykro zrobiło... a teraz to już jestem wściekła na maksa...

    Mój syn chodzi do V klasy podstawówki, jak w każdej klasie tak i w tej jest kilku łobuzów. Jeden z nich już w zeszłym roku zmienił szkołę (po rozmowie z jego ojcem dowiedziałam się że ten chłopiec oczywiście ideałem nie jest, ale po kilku wybrykach przyczepiono mu łatkę najgorszego i cokolwiek by się nie działo to już zawsze była ego wina). Teraz od jakiegoś czasu prym wiedzie inny chłopiec "Adaś" i co zebranie są na niego skargi od rodziców i nauczycieli typu: podeptał komus czapkę, gada na lekcjach i sprawdzianach i dzieci się nie mogą skupić - ot takie przewinienia...

    Teraz w maju klasa wybiera się na 3-dniową wycieczkę (koszt 400zł) i w zeszłym tyg napisała do mnie mama Adasia że syn nie może jechać i czy może odzyskać kasę. Ja raczej do wścibskich nie należę więc poinformowałam że o zwrot będzie trudno, ale może kogoś znajdzie na miejsce Adasia i uda się odzyskać pieniądze.
    Wczoraj mój syn zaczął mi opowiadać że Adaś nieszczęśliwy że nie może jechac na wycieczkę, pytam więc czemu nie jedzie a mój syn mówi że dyrekcja mu zabroniła. Postanowili dać mu taką karę za jego zachowanie a wychowawca powiedział ze go nie zabierze bo nie bedzie brać za niego odpowiedzialności !!!
    Nie chciało mi się wierzyć więc niewiele myśląc zadzwoniłam dzisiaj do mamy Adasia ktora potwierdziła wersję mojego syna... Adaś jest pod opieką dyrekcji, psychologa i pedagoga i na ostatnim zebraniu sama Dyrektorka powiedziała ze Adaś zrobił duże postępy w zachowaniu ! Mama Adasia powiedziałą że dyrekcja naciska żeby zmienili szkołe a psycholog określił Adasia jako degenerata !
    Zrobiło mi się bardzo źle ! bo uważam że takie zachowanie w stosunku do Adasia nie jest fajne, Adaś teraz już sam stwierdził że nie opłaca się starać być grzeczniejszym bo i tak ciągle jest karany (teraz już za rzeczy których nie zrobił -to są słowa mojego syna), postanowiłam wiec coś zrobić, zadzwoniłam do jednego z ojców który jedzie jako opiekun na tą wycieczkę i pogadałam z nim. Ten tato powiedział że weźmie Adasia pod swoją opiekę i jak bedzie taka potrzeba to może nawet z nim spać w pokoju. Bardzo się ucieszyłam i wybieram się w poniedziałek do Dyrektorki żeby z nią pogadać, bo dla mnie to jest niedopuszczalne że organizowana jest wycieczka, kasę zbieramy od stycznia a na dwa tyg przed Wychowawca robi selekcję kogo zabiera a kogo nie.

    Mam nadzieję że Dyrektorka mnie chociaż wysłucha

    ale mi wyszedł elaborat ;) ale moze trochę czasu Wam zabije w oczekiwaniu na wyniki/wizyty :*

    Czrna 81, Czrna 81, Lady_Dior, lamka, Morusek, Emiilka lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5578 6970

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Powodzenia wszystkim badającym i testującym dziś :)
    Reset hmm to faktycznie dziwnie, może Twój lekarz będzie mógł powiedzieć coś więcej, może się wyjaśni później.

    A ja dziś idę na wycięcie ósemki i proszę o kciuki żebym nie zeszła na zawał już w poczekalni :P

    Mam pytanie: czy jeśli dziś dostanę znieczulenie i antybiotyk na ten wycięty ząb to jutro mogę robić prolaktynę i pozostałe badania, które się robi w 3dc? Czy to coś zaburzy jednak, jak myślicie?
    Myślę że prolaktyny to niebardzo... Będzie zawyżona po stresie i bólu...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 10:11

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): styczeń 2021 - CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, podziwiam Twoją postawę ! Żeby każdy pedagog miał chociaż 20% Twojej empatii i zrozumienia.
    Będę w poniedziałek trzymać kciuki, żeby dyrektorka wykazała się w końcu w swojej roli

    nenusia, Siwulec lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec przykra sytuacja...
    Ja mam z synem problemy tzn ma ADHD, wiadomo na wywiadówkach się nasłucham, co jakiś czas wychowawczyni dzwoni, że coś na narobił.. Ale nikt mu na wycieczki nie zakazuje jechać, on ma tyle Energi, że mu to bardziej pomaga niż siedzenie w domu.. Teraz jedzie na zieloną szkołę i nikt mu nie zabronił pomimo nie najlepszego zachowania. Nie rozumiem zachowania dyrekcji..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 10:16

    Siwulec lubi tę wiadomość

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego