Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh Minie to mnie pocieszyłaś :P Ja i tak już w stresie ;)

    Bocianiątko, tak myślałam, że nie bardzo :( kurczę, to może chociaż te pozostałe zrobię, zobaczę jak się będę rano czuła.

    Siwulec, to faktycznie dziwna sytuacja. Rozumiem, że dziecko niesforne, ale zakazywanie mu wyjazdu na dwa tygodnie przed to już jest chamstwo po prostu, nic innego :/

    Siwulec lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset to działamy razem w maju ;)


    wiecie, ja też miałam łobuzów w klasie ( i pewnie Wy też) ale u nas takich akcji nie było, nauczyliśmy się z nimi żyć i tyle. a teraz Ci rodzice (niektórym to chętnie bym w pysk strzeliła) wszystko załatwiają za dzieci, ja swoim dzieciom mówię że muszą próbować radzić sobie sami, oczywiście jak synowi na basenie przypalili suszarką czoło to interweniowałam, ale jak to tyczy błahych spraw to staram się ich wspierać żeby później w życiu też sobie poradzili, bo niestety świat jest brutalny...
    Myślę że gdyby nie tyle skarg na Adasia to może byłoby inaczej a tak szkoła chce się pozbyć problemu - najłatwiej :/, ale zawalczę o tego chłopaka, żeby sobie później w brodę nie pluć że nic nie zrobiłam

    nenusia, Minie Black, Iseko, Anna Stesia lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec "polubiłam" (nawet dwa razy ☺) za twoją postawę! Dobrze że wstawiłaś się za tym dzieckiem. Skoro robi postepy to właśnie trzeba to nagrodzić a nie karać. Jestem z Ciebie dumna.

    Siwulec, Minie Black, nenusia, Iseko lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko dopytaj chirurga czy możesz rwać przy miesiączce bo mnie wygonili z gabinetu. Pani doktor powiedziała, że miesiączka to tak jak infekcja i może być tak, że rana będzie się źle goić.


    Reset ale dziwy. To tak jakby owulacja się zawiesiła. Albo i nie, bo w sumie pęcheryzka też nie ma. Ciekawe co Twój lekarz na to.

    A tak w ogóle to dzień dobry. Niedawno wstałam, bo po wczorajszych spacerach górskimi ścieżakmi byłam wykończona.
    Właśnie sobie obliczyłam, że miesięcy, które przeznaczyliśmy na starania jest już 15, a ogólnie od rozpoczęcia starań minęło 28. Jak zaczynaliśmy to myślałam, że góra 3 razy i będzie dzidziuś, a tu taka niespodzianka. :(teraz jeszcze kolejna przymusowa przerwa. Dajemy sobie czas do przyszłego roku, później lecimy do kliniki. Chyba będzie dziś dzień doła :/

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    A ja dziś idę na wycięcie ósemki i proszę o kciuki żebym nie zeszła na zawał już w poczekalni :P

    Powodzenia, ja usuwałam wszystkie ósemki. Część była dłutowana, bo nie do końca chciała wyjść, więc wiem jakie to nerwy. Jak masz dobrego dentyste albo dentystę chirurga to chwila moment i powinno być po strachu.

    Ale fakt ja nigdy w trakcie miesiączki nie usuwałam

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 260
    Prog 156

    Kingulla, Siwulec, Minie Black, sAnsa_28, Karma88, blue00, nenusia, Klamka82, Malgonia, Nadzieja22, lamka, Asiek1214, Bocianiątko, Anaaa90, Czrna 81, Bajkaaa, KateHawke, Morusek, Iseko, justyna14, wisienka94, Cabrera, Anna Stesia, Yoselyn82, by7mistake, KateKum, Lucia88, MaryAnn, Emiilka, moyeu, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Beta 260
    Prog 156
    Dobra, jest super ciąża ! Teraz licz i mów tu nam na kiedy masz termin ?:D

    Tosia2323 lubi tę wiadomość

  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, a który to dzień po owu?
    Jaka była wcześniej beta i kiedy?

    Jest ciąża to pewne. :)

    Tosia2323 lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem który dpo bo odpuściłam monitoring przez problemy w związku i nawet myślałam ze przez stres nie było owulacji. Poprzednia beta 48h temu 113. Dzisiaj 30 dc. Wg kalkulatorów termin na 9-12.01 :)

    lamka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 4 maja 2018, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak nie testy je w maju :( bakteria nie chce odpuścić i biorę kolejny antybiotyk. Pewnie w czerwcu wyjdę na chwile spod mojego glazu i znowu pod niego wpelzne na lipiec i sierpień.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 4 maja 2018, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, bo w klasie tak to zazwyczaj bywa, że jeśli ktoś kilka razy zawinił, to potem o byle co jest oskarżony, nawet jeśli tego nie zrobił. Pamiętam jak było, gdy ja chodziłam do szkoły. Mieliśmy takiego klasowego rozrabiake i praktycznie zawsze wina na niego.

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    A ja jednak nie testy je w maju :( bakteria nie chce odpuścić i biorę kolejny antybiotyk. Pewnie w czerwcu wyjdę na chwile spod mojego glazu i znowu pod niego wpelzne na lipiec i sierpień.
    Kochana lato będzie TWOJE!!!! Trzymam kciuki za Ciebie, jesteś silną babką

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 4 maja 2018, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jeszcze mi się przypomniało, że wg pani doktor wygląda to tak jakby owulacji nie było, bo endometrium jest trojlinijne. W prawym jajniku, tam gdzie był pęcherzyk, był tylko obraz "charakterystyczny dla PCO", cokolwiek by to miało znaczyć.

    W sumie cieszę się, że nie ma torbieli, ale czuję się niekomfortowo z tymi pytaniami i niewiadomymi.

    Edit: pani doktor orzekła, że może pęcherzyk nie pękł, bo był za duży... Ale w dniu zastrzyku miał 22 mam, więc chyba ok?


    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 11:07

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Edit: pani doktor orzekła, że może pęcherzyk nie pękł, bo był za duży... Ale w dniu zastrzyku miał 22 mam, więc chyba ok?
    Reset a masz jakieś zdj z tego monitoringu? tzn tego pęcherzyka? bo może ginekolog jeleń sobie wymyślił żeby Cię spławić? sama już nie wiem

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi zawrotami głowy to jednak zdaje się ciśnienie,bo kręci się w głowie i słabiej się czuję.Reset,to czekamy na wizytę u twojego gin.

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 4 maja 2018, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reseciku, mój ostatnio w dniu zastrzyku miał 23. we wtorek się okaże co z nim... Ale tak się czasem dzieje że one nie pękają tylko się zapadają a później wchłaniają... przykro mi :(

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, witam się standardowo z pracy :)
    Kciuki za wszystkie bety i inne badania w dniu dzisiejszym :)
    Tosia piękne wyniki :*
    Ja wczoraj do wieczora miałam gości, paliłyśmy z dziewczynami ognisko na działce ,było super, trochę oderwałam myśli od starań i wg , na dodatek po południu przeleciał mi bocian centralnie nad głową i usiadł na naszym nowo budowanym domku ,dziewczyny no nie mówcie mi że to nie znak, aż się sama do siebie uśmiałam :)
    A dziś odebrałam wyniki badań ze środy czyli 3 dc wydają się ok , chociaż nie wiem czy estradiol nie za niski , w sumie nigdy go nie badałam, powieccie co myślicie :
    Estradiol:23,44 pg/ml
    FSH: 5,02 mlU/ml
    LH: 5,69 mIU/ml
    Prolaktyna:13,78 ng/ml
    Ponadto Homocysteina spadła do 6 , wit D tez ładna się w końcu robi ponad 40, TSH spadło do 0,345 ( muszę powtórzyć całą trójkę ale czuję się super więc myślę że jest ok ), czekam jeszcze na wynik androstedionu, testosteron w normie.

    Dziś muszę koniecznie ovulaki zamówić i zobaczymy czy ten bocian coś nam przyniesie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 11:32

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku, straszne to dziwne wszystko , co się z tym pęcherzykiem faktycznie podziało ?
    Moja bliska przyjaciółka miała tak ze mimo końskich dawek ovitrelle i ślicznych pęcherzyków na USG one nie pękały, były oporne i już :( obecnie ma 3 miesięczne bliźniaki więc i na to jest jakiś sposób, akurat w ich przypadku in vitro ale był też męski problem .

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 4 maja 2018, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek- ja wiem, że mógł się zapaść i w sumie to lepsza opcja niż torbiel. Tylko czemu ta ginekolog twierdzi, że wszystko wygląda jak przed owulacją i że ona nie jest pewna, czy ja faktycznie dostanę @ zaraz... Jeszcze jak na złość temperatura leciała w dół, a dziś odbiła...

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Reset dziwne to..
    A może druga owulacja? Nie wiem za bardzo nie znam się...

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego