Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Nika ja też mam mega suchą skórę w ciąży :/ jak nigdy! Normalnie sucha na wiór! Pomaga masło shea i olej ze słodkich migdałów! To połączenie jest mega! Tak to wstyd było założyć bluzkę z krótkim rękawem, bo na rękach suchy pył...
    Ja po każdej depilacji cierpię, nigdy tak nie miałam, nawet w ciąży z Tymoteuszem, a teraz no kurde lato to przecież nie będę si parować w długich portach żeby nóg nie wydepilować... Załamka... Może pastą cukrową bym spróbowała ale ni cholery nie wiem jak tego użyć :/

Asia piękne krechy! Czekamy na betę!

Błogosławionej niedzieli moje piękne! ❤
    Dzięki za radę, trzeba będzie uderzyć do rossmanna. Ja jestem przerażona jak zdejmuję stanik, a on jest w środku ukurzony. Do golenia, o dziwo, teraz najbardziej pasują mi zwykłe maszynki, tylko muszą być dobrej jakości, że raz przejedziesz i starczy i muszę wszystko robić powoli i ostrożnie. Próba depilacji depilatorem mechanicznym skończyła się krwawo, przynajmniej na udach i pewnie jej nie powtórzę. Tych past cukrowych to nie umiem używać, łydki jeszcze jako tako, ale wyżej nie idzie :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane przy kawie w tą piękna pogodę :)

Miłego dnia!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia piękne kreski!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 09:01

Asia8787 lubi tę wiadomość

• Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Czekam, aż mąż wstanie by mu obwieścić:) Pięknego dnia wszystkim!:)

Nenusia2 lubi tę wiadomość

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Asia super kreski :D szybko wyłapałaś :) beta to formalność!

Ps Nika patrzę na tą pierwszą stronę i normalnie super miesiąc się zapowiada -od początku zielona fala :D Jesteś czarodziejską wróżką :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 08:02

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 6 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 6 maja i mamy 6 pozytywów, oby szło tak dalej, a nawet lepiej. Ja myślę ze to poprostu maj ma w sobie coś takiego, że lżej na sercach, więcej wit. D od słonka i C z truskawek ;)
    Pewnie niedługo doczekamy się też bobasa u Anny Stesi <3

Lunaris, Bajkaaa, Asia8787 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje pomoże cię mi..mam pytanie jak wiecie crio nowe doszło do skutku i od środy kiedy byłam na wizycie lekarka mi dala dupka żebym teraz dostała okres. Biorę go 2x1 od 5 dni a od 3 dni mam plamienia, brudzenia, dziś nawet mocniej czy to jest normalne? Czy to moze powoli rozkręcić sie @ czy moze ten płyn wylatuje? Dziś 18dc.

Nie wiem czy to normalne jest?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz miesiąc minął od kwalifikacji w OA. Koleżanka mi ze szkolen napisała ze śniło jej sie ze miałam dwójkę , chłopczyk miał na imie Bartek a dziewczynki nie pamiętała.. No ale nie wiadomo czy pierw dziewczynka była a potem chłopczyk czy jak..no nie ważne czekamy dalej :-)

Lunaris, KateHawke, Emiilka, Iseko, Nadzieja22, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos my też czekamy!!

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosku nie brałam nigdy nie pomogę, zaraz wstanie większość to może ktoś się podzieli wiedzą o dupkowaniu :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) .Asia gratuluję pozytywu i życzę wysokiej bety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos ja dupka nigdy nie brałam na wywołanie, raz luteine i @ przyszła po kilku dniach od odstawienia, w trakcie nie plamilam ale nie wiem, czy to dobrze czy źle

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Yosku nie brałam nigdy nie pomogę, zaraz wstanie większość to może ktoś się podzieli wiedzą o dupkowaniu :D

bardzo bardzo dawno temu jak brałam dupka po raz pierwszy to mialam po 7 dniach @ potem juz nie mialam takich rewelacji jak teraz. Jak brałabym pewnie dowcipna to moze bym nie miała teraz tych plamien i czekalabym normalnie na @ chociaz nie wiadomo.

❤️❤️❤️

Wysłany: 6 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Kochane moje pomoże cię mi..mam pytanie jak wiecie crio nowe doszło do skutku i od środy kiedy byłam na wizycie lekarka mi dala dupka żebym teraz dostała okres. Biorę go 2x1 od 5 dni a od 3 dni mam plamienia, brudzenia, dziś nawet mocniej czy to jest normalne? Czy to moze powoli rozkręcić sie @ czy moze ten płyn wylatuje? Dziś 18dc.

Nie wiem czy to normalne jest?
    Ja myślę ze to @ już nie może się doczekać - pewnie gdybyś teraz odstawiła to raz dwa się rozkręci

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja myślę ze to @ już nie może się doczekać - pewnie gdybyś teraz odstawiła to raz dwa się rozkręci

trochę szybko, ja mam jeszcze 5 dni brania dupka. A moze tak dupek na mnie działa jak nie biorę dowcipnej

❤️❤️❤️
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana:p zbieramy się zaraz do weterynarza, bo wczoraj moj pies w pogoni za innym psem za ogrodzeniem zrobił coś z łapa, pewnie zwichnął albo gorzej. Eh i teraz na nią nie staje i jest taki smutny, ze pewnie go to boli jak nie wiem:( tak to jest- jak pies jakiś się pojawi na horyzoncie dostaje świra i biegnie na oślep po kwiatkach, po krzewach, wiec kiedyś musiało się to tak skończyć.
    Asiek gratulacje, piękna krecha!
    Yos, ja tez się nie znam na dupku, wiec nie pomogę:/

• reset Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos - ja poprzednio na dupku dostałam @ w połowie opakowania (po 7 tabletkach chyba). I zaczynała się plamieniem oraz w ogóle była taka byle jaka, ale to był ten mój cykl 100 dniowy, więc dla mnie wszystkie cuda i dziwy były dopuszczalne.

A ja się melduję w pierwszym dniu ciąży! Mojej @ najwidoczniej piękne trójlinijne endometrium nie przeszkodziło i przyszła (fakt, że po dupku, ale to był wreszcie cykl, który trwał 29 dni!). Dodatkowo idealnie się wczoraj wstrzeliliśmy z <3, akurat M. pójdzie sobie na badania nasienia po odpowiedniej przymusowej abstynencji :P

Miłego dnia Dziewczyny :*

lamka, Lunaris, Koteczka82, Iseko, Bocianiątko, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Asia piękne kreseczki, gratulacje :)
    Idę sobie zrobić kawkę i wracam do łóżeczka.
    Powiem Wam, że tęsknię za emkiem i to bardzo. Zazdroszczę Wam tych wspólnych nocy i porankow. No ale cóż takie życie.
    Może maj będzie szczęśliwy :)

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3

Wysłany: 6 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa90 wrote:
    Dzień dobry ;)
    Asia piękne kreseczki, gratulacje :)
    Idę sobie zrobić kawkę i wracam do łóżeczka.
    Powiem Wam, że tęsknię za emkiem i to bardzo. Zazdroszczę Wam tych wspólnych nocy i porankow. No ale cóż takie życie.
    Może maj będzie szczęśliwy :)
    Mój chrapie - wierz mi, nie ma czego zazdrościć. Czasem tak mnie wkurza, że muszę się ewakuować albo go wykopać. Najgorzej jak ma katar - wtedy to nigdy nie śpimy razem

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku to będziemy razem testować ;)
    Ja mam dzisiaj 2 dzień ciąży :)

reset lubi tę wiadomość

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ