MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj kajaczek, dzialka, spacer, grill
pogoda przepiekna
caly dzien na swiezym powietrzu
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
StaraczkaNika wrote:Mój chrapie - wierz mi, nie ma czego zazdrościć. Czasem tak mnie wkurza, że muszę się ewakuować albo go wykopać. Najgorzej jak ma katar - wtedy to nigdy nie śpimy razem
Czasem fajnie odpocząć od siebie kilka dni ale na dłuższą metę jednak ciężko
Ok już nie marudzę, jadę na bzykanko za kilka dni więc nic tylko się cieszyć -
nick nieaktualnyAna rozumiem ta tęsknotę
ale z drugiej strony mnie dziś od rana uraczyła kłótnia, o pierdoły i chamskie odzywki. Jednak jak ludzie zatesknia to inaczej się traktują. Teraz siedzę sama w innym pokoju a on nie widzi nic złego w tym co mówi. Mam ochotę dać mu nauczkę i na parę dni pojechać do babci, skoro tłumaczenia, se takie gadanie mnie boli nie przynoszą efektu.
Reset to teraz kiedy masz wizytę u swojego gina? Cieszę się z Twojej @ i do boju w maju -
nick nieaktualny
-
Anaaa90 wrote:Reseciku to będziemy razem testować
Ja mam dzisiaj 2 dzień ciąży
Będzie raźniej! :*
Zaraz muszę odkopać moje leki na I fazę cyklu, bo kojarzy mi się, że teraz ginekolog chciał Clo od 2 do 6 dc (poprzednio było 4 - 9 dc., ale to m.in. dlatego, że dopiero w 4 dc do niego poszłam). Czy w takim razie pęcherzyk zacznie dojrzewać odpowiednio wcześniej?
Luna- będę się umawiać na wizytę i właśnie nie wiem, czy próbować już na czwartek (5 dc) czy na kolejny wtorek (10 dc). Chyba we wtorek by starczyło...
A co do chłopa- zajmij się sobą i odpocznij :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 09:40
Anaaa90, Luna1993 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Luna pewnie, jak tylko masz możliwość jedź odpocznij. Po kilku dniach eMek zrozumie
Chłopy to są tacy dziecinni. Ręce opadają
Ja też z moim miałam wczoraj lekką wymianę zdań. Nawet na odległość się da -
reset wrote:Będzie raźniej! :*
Zaraz muszę odkopać moje leki na I fazę cyklu, bo kojarzy mi się, że teraz ginekolog chciał Clo od 2 do 6 dc (poprzednio było 4 - 9 dc., ale to m.in. dlatego, że dopiero w 4 dc do niego poszłam). Czy w takim razie pęcherzyk zacznie dojrzewać odpowiednio wcześniej?
Jutro właśnie muszę ustalić wizytę u gina na dzień przed wyjazdem czyli w 12dcWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 09:42
-
nick nieaktualnyAna oj wiem, że się da
mój też kiedyś za granicą pracował, sama wiem jakie dzikie kłótnie mogą być przez telefon
ale już niedługo i znów będziecie się sobą cieszyć i tworzyć potomka
Zrozumie zrozumie, on dość pokorny jest i wie, że to ja mam ten dominujący charakter w naszym związkuale nauczka nie zaszkodzi skoro rozmowa się nie da. Jak raz się pozwoli wejść sobie na głowę to później to wykorzystuja cwane bestie
Anaaa90 lubi tę wiadomość
-
Anaaa90 wrote:Reseciku ja mam ostatni cykl z Clo i zawsze to brałam od 5 dc przez 5 dni. Owu przy tym od 15-16 dc.
Jutro właśnie muszę ustalić wizytę u giną za dzień przed wyjazdem
No ja też przez 5 dni, tylko zastanawiam się, czy jak nie zacznę tak wcześnie to nie skończę z jakąś ultraszybką owulacją. A biorąc pod uwagę jak u mnie mozolnie odbudowuje się endometrium to w sumie szybka owulacja nie jest pożądana.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Hej piękne!
Asia kreseczki jak namalowane, super! Beta będzie tylko formalnością
Reset no! Piękna długość cyklu! Porównując do Twojego ostatniego to wręcz książkowa
U nas dzisiaj stuknęły 4 miesiące. JAK?! KIEDY?! Toć dopiero tu wypatrywałam z dziewczynami mojej kreski widmo
Yoselyn82, reset, Anaaa90, MaryAnn, Mala90, blue00, Luna1993, Meśka, Nenusia2, Kotowa, Lunaris, MamaStasia, wisienka94, Achia, Bajkaaa, Morusek, Asia8787, Asiek1214, moyeu, Koteczka82, Karma88, Simons_cat, Jeżowa, gilmoregirl, Rucola, Iseko, MamaFabianka, malka, Bocianiątko, Nadzieja22, Malinka7, KateHawke, Emiilka, Barbarka1984, Czrna 81, by7mistake lubią tę wiadomość
-
reset wrote:No ja też przez 5 dni, tylko zastanawiam się, czy jak nie zacznę tak wcześnie to nie skończę z jakąś ultraszybką owulacją. A biorąc pod uwagę jak u mnie mozolnie odbudowuje się endometrium to w sumie szybka owulacja nie jest pożądana.
A bierzesz dupka? -
Melevis wrote:Hej piękne!
Asia kreseczki jak namalowane, super! Beta będzie tylko formalnością
Reset no! Piękna długość cyklu! Porównując do Twojego ostatniego to wręcz książkowa
U nas dzisiaj stuknęły 4 miesiące. JAK?! KIEDY?! Toć dopiero tu wypatrywałam z dziewczynami mojej kreski widmo
Asia8787 lubi tę wiadomość
-
Melevis- no co ja mam Ci jeszcze powiedzieć? Masz dzieci, które kradną serca obcym ludziom!
Anaa- biorę dupka, teraz @ miałam dwa dni po ostatniej tabletce, którą wzięłam (wzięłam 12 szt.,bo uznałam, że wobec braku ciąży to ja już chcę @). Owulacja była ok. 15 dc, zastrzyk 13 dc. I nie wiem, czy tego Clo nie opóźnić choćby o jeden dzień np. 3 - 7 dc...
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:Reset ja się w ogóle nie znam, ale chyba bym poszła szybciej i ustaliła z lekarzem co i jak, skoro poprzedni cykl tak skopał.
Luna, de facto jedyne, co może zmienić to podwójny zastrzyk, bo do owulacji szło nieźle(pęcherzyk rósł ładnie, endometrium też jak na mnie było w graniach przyzwoitości). A ten tydzień mam wyjątkowo ciężki (od poniedziałku zaczynam jako in house), do tego jeszcze w środę mam rozprawę wyjazdową, mecenas dalej na urlopie, więc teraz sporo na mojej głowie i gin w czwartek mi bardzo nie po drodze.
nick nieaktualny
-
Luna, z tego, co pamiętam, to Flower proponowała stymulację Letrozolem, a nie Clo. Ale mój ginekolog idzie zgodnie z wytycznymi Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego i powiedział, że dwa - trzy cykle chce robić z lekiem pierwszego rzutu, więc nie sądzę, by mi po pierwszym cyklu zmienił lek.
A tak w ogóle to mi teraz dziewczyny wpadło do głowy takie pytanie- czy mogłam sobie dupkiem zablokować owulację? Zastrzyk miałam w 13 dc, wg flo owulację 15 dc, dupka brałam od poniedziałku 17 dc. Tylko, że jeśli ją zablokowałam nawet to gdzie się podział ten pęcherzyk?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 11:46
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.