Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • Pszczółka82 Debiutantka
    Postów: 14 6

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    Witam, jestem po 2 poronianiach oraz 3 incydencie, gdzie Beta HCG wyszła pozytywna, a jednak za kilka dni spadła. Jakby znów coś poszło nie tak. Lekarz zalecił mi branie luteiny w drugiej w drugiej fazie cyklu do dnia wykonania testu. Dostałam luteinę 100 od kuzynki (zostało jej), a lekarz z tego co pamiętam przepisywał luteine 50. Niestety tamtej recepty już nie mam. Myślicie, że mogę przyjmować luteinę 100? Ktoś przy problemach z zagnieżdżeniem oraz utrzymaniem ciąży również mial taka dawkę progesteronu? Z góry dziękuję

    Hej 😉 myślę że spokojnie możesz brać,ja kiedyś brałam też na własną rękę 50 by się ratować zanim dotrę na wizytę na której i tak lekarz przepisał mi 100...miałam krwiaka,który groził odklejeniem łożyska. Ale jeżeli się obawiasz tak dużej dawki to spróbuj podzielić sobie tabl na 2 części. Zdrówka życzę 🤗🍀

    Malinowa91 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomozcie

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    A te żylaki są jakoś schowane czy widać je na jądrach tzn na worku?

    Jak są III stopnia to podobno tak. U mojego męża lekarz najpierw je wyczuł palpacyjnie i powiedział, że są małe ale zrobił USG i wyszło na to że jednak II stopień.

    Malgonia No właśnie tego się obawiam... Już jest obrażony na cały świat.

    Też uważam, że dobrze, że wiemy co i jak i w czym problem.

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3913 6578

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Pomozcie
    Iwonko, chciałabym ci pomóc ☹ ale w ogóle nie znam się na histeroskopii ☹

    szona lubi tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Pomozcie
    Ja bym radziła zadzwonić do gina. Bo też ci kochana nie pomogę, bo nigdy nie miałam tego zabiegu. Ale tak duży skrzep to chyba nie jest normalne, a krwawisz nadal ? Może macica się oczyściła... Nie wiem🙁

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Ja bym radziła zadzwonić do gina. Bo też ci kochana nie pomogę, bo nigdy nie miałam tego zabiegu. Ale tak duży skrzep to chyba nie jest normalne, a krwawisz nadal ? Może macica się oczyściła... Nie wiem🙁

    Krwawienie jest caly czas duze ale jak sie skrzep powtorzy to moze zadzwonie choc na panikare nie chce wyjsc

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś zobaczyłam żywą krew ze śluzem przy krótkiej wizycie w toalecie...wiem, że mam jakąś małą nadżerkę i ponoć ona może dawać takie objawy...
    Bardzo się boję jutrzejszej wizyty...Staram się nie panikować...czekam do jutra. Proszę, trzymajcie kciuki za moją kruszynkę!!! jutro o 19tej :*

    Madziandzia, szona, Mildred, Suszarka, syllwia91, MamaStasia :), Ania_85_, Dorota1989, agge lubią tę wiadomość

  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2770 4126

    Wysłany: 4 listopada 2019, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko ✊

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda.."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:56

    szona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko polubiłam za prośbę o trzymanie kciuków i trzymam bardzo mocno ✊✊✊✊

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:56

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7907 11214

    Wysłany: 4 listopada 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    Witam, jestem po 2 poronianiach oraz 3 incydencie, gdzie Beta HCG wyszła pozytywna, a jednak za kilka dni spadła. Jakby znów coś poszło nie tak. Lekarz zalecił mi branie luteiny w drugiej w drugiej fazie cyklu do dnia wykonania testu. Dostałam luteinę 100 od kuzynki (zostało jej), a lekarz z tego co pamiętam przepisywał luteine 50. Niestety tamtej recepty już nie mam. Myślicie, że mogę przyjmować luteinę 100? Ktoś przy problemach z zagnieżdżeniem oraz utrzymaniem ciąży również mial taka dawkę progesteronu? Z góry dziękuję
    Ja raz brałam 3x100 po transferze, potem nawet 3x200. No i oprócz tego brałam też prolutex. Ile razy dziennie miałaś brać tą 50?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7907 11214

    Wysłany: 4 listopada 2019, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Pomozcie
    Niestety nigdy nie miałam takiej sytuacji. Nie umiem pomóc :( Może napisz do gina?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7907 11214

    Wysłany: 4 listopada 2019, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam czarnuszkę, olej lniany (dobre to!😋) i pyłek pszczeli w tabsach. Do boju!!!! 💪💪

    Kittinka83, Malinaa90, szona, Ania_85_, agge, aeiouy, Iseko lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Pyratka4 Autorytet
    Postów: 428 396

    Wysłany: 4 listopada 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja raz brałam 3x100 po transferze, potem nawet 3x200. No i oprócz tego brałam też prolutex. Ile razy dziennie miałaś brać tą 50?

    2 razy dziennie :)

    2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

    9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • szona Autorytet
    Postów: 6099 14642

    Wysłany: 4 listopada 2019, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Jeszcze raz dziękuję za życzenia 😘
    Dzisiaj byłam na wizycie, która mialam juz dawno umówiona, szkoda było nie iść 😊
    4+6tc pęcherzyk widoczny ❤
    12.11 bedzie 6tc i idę juz do swojego prywatnie, u którego prowadziłam poprzednią ciążę 🥰
    Termin wg. miesiączki 4.07.2020 ❤❤

    To data urodzin mojego Taty, Siostry i Przyjaciolki :) uwielbiam 4 lipca

    MagdalenaMaria2, Zajsonek lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7907 11214

    Wysłany: 4 listopada 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    2 razy dziennie :)
    To myślę, że nic ci nie będzie jak weźmiesz 2x100. Chyba, że wolisz spróbować przepołowić tabsy :)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 6099 14642

    Wysłany: 4 listopada 2019, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niestety nic nie wiem nt histero.

    Madziandzia, ta operacja, z tego co czytałam, potrafi naprawdę swietnie wpłynąć na parametry nasienia, a same żylaki występują całkiem powszechnie. Niech chociaż Twój chłop nie czuje się gorszy bo ma żylaki! :/

    Madziandzia lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też czasami zauważcie takie dziwne uczucia po stosunku? Niby ostatni raz kochałam się z narzeczonym 31 października ale od tego czasu bolą mnie piersi, bolał żołądek, dzisiaj boli podbrzusze i prawy jajnik. Nie wiem czy to normalne

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 20:40

  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 4 listopada 2019, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Pomozcie
    Ja bym radziła zadzwonić do gina. Bo też ci kochana nie pomogę, bo nigdy nie miałam tego zabiegu. Ale tak duży skrzep to chyba nie jest normalne, a krwawisz nadal ? Może macica się oczyściła... Nie wiem🙁

    Kittinka trzymam kciuki za wizytę. Będzie dobrze kochana. ! Sama wiesz że to nadżerka.

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego