Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • Salome Autorytet
    Postów: 2401 3528

    Wysłany: 4 listopada 2019, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek, piękny termin! Kilka miesięcy temu śniło mi się, że urodzę 4-5 lipca 😁 To chyba jednak był sen o Tobie 😂

    Mam już wyniki ferrytyny i TSH. To pierwsze w normie. Ale TSH znowu wzrosło - 3.74... - prawie dogoniłam wyjściowy wynik sprzed roku, gdy jeszcze leku nie brałam :( Stan zapalny w moim organizmie coraz większy, jak widać :/

    Zajsonek lubi tę wiadomość

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Madziandzia, o której wizyta męża?
    O 15
    Czekam aż mi dowiezie papiery bo sam nie przeczyta
    Ale dostał antybiotyki (dwa bo jeden podobno nie ubije tego co ma) i diagnoza brzmi żylaki powrózka nasiennego. Ma zbadać nasienie za 3 m-ce, jak nie będzie lepiej to pewnie czeka go operacja. Szkoda mi chłopa

  • Kjuik Debiutantka
    Postów: 13 3

    Wysłany: 4 listopada 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jutro testować, żeby było 15dpo, ale zatestowałam dziś i nic, biało, nawet cienia nie ma. :( Niby @ też nie ma, ale i tak już mam wrażenie, że nic z tego.

    Zajsonek, gratulacje <3 i super termin.

    68387555b1941807d311e0b3699ac204.png
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie <3 rosnę i mam się dobrze 😉 mamusia się popłakała jak Pan doktor puścił jej bicie mojego serduszka <3 A oto ja :


    556eff5c716a.jpg


    życzę wam wszystkim abyście mogły wszystkie to szybko poczuć bo to jest niesamowite uczucie! najpiękniejsze co mogło mnie w życiu spotkać! <3

    MonikA_89!, Suszarka, ElfiaKsiężniczka, Madziandzia, Fiore, Pati96, Nuch2, Misiaa, Salome, megson91, MamaStasia :), Agape91, i'm_back, Szczesliwa_mamusia, Sonia94, Kittinka83, Irvine90, majka91, Malinaa90, Gosiek1993, MagdalenaMaria2, szona, moyeu, Ania_85_, agge, aeiouy, Ochmanka, Iseko, 5ylwian lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7539 10670

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    O 15
    Czekam aż mi dowiezie papiery bo sam nie przeczyta
    Ale dostał antybiotyki (dwa bo jeden podobno nie ubije tego co ma) i diagnoza brzmi żylaki powrózka nasiennego. Ma zbadać nasienie za 3 m-ce, jak nie będzie lepiej to pewnie czeka go operacja. Szkoda mi chłopa
    Jeśli to faktycznie żylaki, to dobrze, że zostały wykryte teraz. Zamiast Ciebie faszerować lekami (niepotrzebnie) naprawią szybko chłopa i będzie dzidziol 😘

    Madziandzia, szona lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Suszarka Autorytet
    Postów: 1721 3145

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjuik dziewczyny tutaj mnie nauczyły że póki nie ma @ jest nadzieja :) a nawet jak nie siadzie w tym miesiącu to niebawem kolejna szansa. Głowa do góry!
    Zajsonek wspaniałe wieści!
    Madziandzia najważniejsze że lekarz postawił diagnozę i wdrożył konkretne leczenie. Trzymam kciuki żeby dało ono efekty i żeby obyło się bez zabiegu. Macie dobry plan, musi być dobrze.

    Edit: Angelika jakie cudo 😍😍😍😍 dużo zdrowia dla mamy i dzidziusia, rosnijcie zdrowo :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 16:03

    Angelika1313, Madziandzia lubią tę wiadomość

    ckai9jcg3rsiug81.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7539 10670

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Cześć ciocie <3 rosnę i mam się dobrze 😉 mamusia się popłakała jak Pan doktor puścił jej bicie mojego serduszka <3 A oto ja :


    556eff5c716a.jpg


    życzę wam wszystkim abyście mogły wszystkie to szybko poczuć bo to jest niesamowite uczucie! najpiękniejsze co mogło mnie w życiu spotkać! <3
    Jaka śliczna fasolka 😍

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Po tej histerokopii obficie krwawie bo mialam wycinek z blony sluzowej pobierany. Ale to nie to mnie martwi. Poszlam fo lazienki a tam wylecial gruby z 7 cm skrzep. Normalnie chlusnal ze az mi sie przestraszylam. To normalne?

  • Pyratka4 Autorytet
    Postów: 428 395

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem po 2 poronianiach oraz 3 incydencie, gdzie Beta HCG wyszła pozytywna, a jednak za kilka dni spadła. Jakby znów coś poszło nie tak. Lekarz zalecił mi branie luteiny w drugiej w drugiej fazie cyklu do dnia wykonania testu. Dostałam luteinę 100 od kuzynki (zostało jej), a lekarz z tego co pamiętam przepisywał luteine 50. Niestety tamtej recepty już nie mam. Myślicie, że mogę przyjmować luteinę 100? Ktoś przy problemach z zagnieżdżeniem oraz utrzymaniem ciąży również mial taka dawkę progesteronu? Z góry dziękuję

    2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

    9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • Salome Autorytet
    Postów: 2401 3528

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika, jaki mały cudzik kochany! 😍

    Madziandzia, przykro mi, że wyszły żylaki :( Ale ważne, że wiecie, co jest grane!

    Madziandzia, Angelika1313 lubią tę wiadomość

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3899 6520

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nich chyba bral A proga do 12 tyg 🤔potem odstawiła, bo wtedy łożysko zaczyna wytwarzać progesteron. Kochanie nie martw się na zapas

    Iwona28 , a nasienie, hormony owulacje? Wszystko sprawdzaliście?

    Madziandzia już wiecie z czym walczycie. Będzie dobrze

    Angelika, śliczne foto 😊

    Madziandzia, Angelika1313, syllwia91 lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Sylwia, nich chyba bral A proga do 12 tyg 🤔potem odstawiła, bo wtedy łożysko zaczyna wytwarzać progesteron. Kochanie nie martw się na zapas

    Iwona28 , a nasienie, hormony owulacje? Wszystko sprawdzaliście?

    Madziandzia już wiecie z czym walczycie. Będzie dobrze

    Angelika, śliczne foto 😊
    Tak wszystko jest ok. Prosze poradzcie cos z tymi skrzepami bo takiego wielkiego w zyciu nie widzialam

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika jaka urocza fasolka, też bym się popłakała.

    Dzięki dziewczyny za kciukasy! Żylaki II stopnia więc trzeba się chyba psychicznie na zabieg przygotować tym bardziej, że na jednym dziedzicu nie poprzestaniemy :P
    Kamień wielki jak słoń spadł mi z serca, mimo że mąż jest załamany. Podreperuję chłopa.

    Angelika1313, Salome, szona, Suszarka, Ania_85_, Ania_85_, Ania_85_, Ania_85_, Ania_85_, agge, aeiouy, Iseko lubią tę wiadomość

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika super rosnijcie zdrowo

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2513 3855

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia grunt to wiedziec w czym sie walczy...gorzej jak wszystkie wyniki ok a ciazy brak przez dluzszy okres...

    Angelika 😍

    Angelika1313, Madziandzia lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia mojemu też dawno temu wyszły te żylaki ale wyniki nasienia były ok i operacji nie musiał mieć musiał tylko co jakiś czas robić usg ale ogolnie nie powiekszaly sie wiec to dobrze ..

    Madziandzia lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te żylaki są jakoś schowane czy widać je na jądrach tzn na worku?

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika ! 😍 cuuuuudownie. Cześć Kropeczko ❤

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia to nie koniec swiata. Wazne, ze juz wiadomi co. Trzymam iciuki zeby chlop sie nie dobil, bo u nich psychika to slabo sobie radzi z problemami z tej dziedziny :/

    Madziandzia lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane😘

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego