Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzesc Dziewczyny, dzis moj 23dc i 11/12dpo. Chyba sie 🍷 zaczyna, mimo dupka, bo juz delikatnie plamie podczas toalety. Nieustannie trzymam kciuki za kazda z Was i niech listopad u Szonki bedzie magiczny
Edit: co do wieku, moj najwczesniej zostanie ojcem w wieku 35 lat, ja matka przy 34, a wiem, ze sa tu i starsi rodzice, wiec nie popadajmy w paranoje, ze 27 to staroscWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 09:01
szona, Salome, Madziandzia, Malinaa90, Irvine90, Ania_85_, aeiouy, Fiore, Kit, Racuch lubią tę wiadomość
-
Jestem 16 dpo... Testy od 3 dni wychodzą takie z bladą kreską, to była moja pierwsza beta.
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
Irola wrote:Jestem 16 dpo... Testy od 3 dni wychodzą takie z bladą kreską, to była moja pierwsza beta.
Jeden wynik nie ma żadnego znaczenia. Oznacz betę po 48 h. O tej samej godzinie mniej więcej. Trzymam kciuki!MagdalenaMaria2, Irola, Malinaa90, Aga9090, megson91 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję, odezwę się jutro... 🙏
MagdalenaMaria2 lubi tę wiadomość
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
nick nieaktualnyNo widzicie dziewczyny?
Zapytałam dziada czy w takim razie ja już powinnam założyć garsonkę i kłaść się do trumny skoro jestem dwa lata od niego starsza. Co za matoł
Moim zdaniem wszystkie tu jesteśmy młode siksy a po 30-tce to najlepszy czas na dziecko.
Także dawać mi tu krechy szybko laski! Muszę się naogladac żeby potem swoich nie przegapić -
U mnie niestety przyszedł dzisiaj okres więc kolejny cykl bezowocny cykl starań za nami 😔
Co do wieku to jeśli uda nam się w tym roku to mamą po raz drugi zostanę w wieku 35 lat, mąż tatą w wieku 34 więc 27 to jeszcze nie starość 😛
Madziandzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja test robiłam wczoraj, bo to był 14dpo i dzień spodziewanej miesiączki, ale ani nie było dwóch kresek ani nawet cienia, za to @ też nie ma do dziś. Dziś 32dc, 15dpo. Postanowiłam robić testy co dwa dni lub do pojawienia @, kolejny jutro.
Chyba nic z tego cyklu nie będzie, 14dpo powinno już coś być na teście, no nie? -
Sasanko dziekuje w imieniu wlasnym i meza, ze sie za nami wstawilas
Ostatnio w ddtvn byl ginekolog i mowil, ze jak zaczynal prace i sie trafiala 30letnia pierwiastka to bylo gadanie na korytarzu, ze bedzie ciezki porod.. pewnie dlatego Wroba zrobil wielkie oczy jak uslyszal, ze chce rodzic naturalnie 😂
Madziandzia maz siostry mojego ojca mial zylaki. Z terminu porodu wychodzilo, ze machneli dziecko chyba na sali pooperacyjnej. A bylo to prawie 40 lat temu wiec medycyna na pewno jeszcze lepiej sobie z tym radzi.
Niech sie chlop za siebie wezmie, a nie narzeka. Moj tez musial od lekarza uslyszec zeby przestal biegac bo nigdy sie nie uda. Jak ja mu mowilam to jak grochem o sciane. No oni juz tacy sa, ale... maja tez zalete, ze podchodza do wielu rzeczy zadaniowo. I jak juz sie wezmie za to to bedzie sie staral z calych sil.Madziandzia lubi tę wiadomość
-
Weźcie tu nie róbcie ze mnie matki geriatrycznej
Jestem chyba najstarsza z Was, tak tak, mam już dzieci, ale wszystkie "zrobione" po 30. Wyszły całkiem ładne, przez chwilę były łyse, ale teraz nie mają zmarszczek ani siwych włosów Mój M. jest starszy ode mnie.
Da się.
Do trumny się jeszcze nie kładęaeiouy, Malinaa90, MagdalenaMaria2, Salome, frezyjciada, szona, Irvine90, Madziandzia, Irola, agge, syllwia91, Dorota1989, Fiore, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Madziandzia - najwazniejsze, ze wiecie jakie dziadostwo Was meczy i co Wam przeszkadza. Ubijecie to! Teraz pełna mobilizacja na poprawe nasienia i będzie ok :* Jak cos to M. naszej Nuch miał operacje. Może Nuch cos Wam podpowie?
Kittinka - kciuków nie puszczam!
Która miała mieć jeszcze dzis wizyte? Syllwia czy Nikodemka? Czekamy na wieści.
Iwonka - a immunologie badaliście? Skoro hormony, nasienie i budowa anatomiczna macicy - to jest ok, to moze cos z immunologia? Tylko jak wejdzie sie w te badania to to sporo kosztuje...Madziandzia lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
Malinaa90 wrote:Tarczyca, zwłaszcza w przypadku hashi działa na nasz cały organizm niestety. A może masz więcej stresu, albo mniej śpisz, więcej pracujesz ostatnio? Przy hashi takie czynniki rozkrecaja tarczyce, rosną przeciwciała i tarczyca nie daje rady - co można zobaczyć wlansie po wzroście tsh.
U mnie na wyciszenie organizmu mocno działa dieta.
Oczywiście trzymam kciuki żeby to nie był pms tylko ciążowe szaleństwo hormonów
Stres to ja mam cały czas, odkąd się zaczęliśmy się starać Ale sypiam bardzo bardzo dobrze i naprawdę dbam o prawidłowy odpoczynek.
Nie wiem, co innego mogło się zmienić... Co do diety - mam duże ograniczenia, bo mam zespół jelita drażliwego, ale o dziwo ostatnio jest naprawdę coraz lepiej.
Umówiłam się na za dwa tygodnie z jakąś super endokrynolog, która podobno ma fajne holistyczne podejście. Zobaczymy, co powie.
Idę za godzinę do ginekologa. Może mi powie, czy była owulacja. Jeśli pęcherzyk pękł jakieś 6-9 dni temu, to powinno już być ciałko żółte, no nie?
MagdalenaMaria2 lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Juhu! Miałam owulację, hurra! Czyli może po prostu jeden raz mi się zdarzyło, że pęcherzyk nie pękł, a ja już myślałam, że mam LUF! I po co mi były te zastrzyki z ovitrelle 😜
Powiedziałam pani dr o problemach z płodnością, poleciła mi inną klinikę - Parens i konkretnego lekarza, bo na dźwięk Gyncentrum zrobiła lekko zniesmaczoną minę. No i klops, bo ja już nie wiem, gdzie się leczyć...
Co do złego wyniku cytologii - muszę powtórzyć kolposkopię A w luxmedzie wykonuje ją tylko babka, która rok temu od razu mnie kierowała na konizację i nastraszyła, że hej.
Szona, czy Ty na swój hpv dostawałaś jakieś leki? Bo ja mam zapisany jakiś żel papilocare. A i jeszcze zalecila szczepionke. Hmm..szona, Malinaa90, Madziandzia, MagdalenaMaria2, i'm_back, Izape_91, MonikA_89!, aeiouy, Ania_85_ lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Mam część wyników:
Morfologia elegancka, np. hemoglobina aż 15,3 (normy 12-16), ale!
PLT 371 (130-350)
PCT 0,37 (0,12-0,36) wiec w sumie norma.
Fibrynogen już w normie - 351 (200-400)
Potas urósł tez - 4,2 (3,5-5,1)
I teraz HIT: witamina 25-OH D3 47,1 (30-40) 😅 (co to w ogóle za wartości).
Nie czaję bazy.Madziandzia lubi tę wiadomość