Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • Fiore Autorytet
    Postów: 371 609

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia to wspaniale, gratulacje :)

    Sonia94 lubi tę wiadomość

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    1 ICSI krótki 02.2020- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji.
    Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻
  • Sonia94 Autorytet
    Postów: 282 258

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore wrote:
    Sonia to wspaniale, gratulacje :)
    Dziękuję 😍

    MagdalenaMaria2 lubi tę wiadomość

    Beta 18.11 5085❤️

    f2w39jcg1szr0azh.png

    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 1282 1799

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia w końcu jakieś lepsze wiadomości na tym forum ;)

    Sonia94 lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    27tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, metformax1700, clexan, luteina

    Choć są chwile zwątpienia, nigdy się nie poddam! Moje córeczki doczekają się rodzeństwa!

    Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat - i mój w końcu też się zaśmieje!
    Bo cierpliwych czeka nagroda...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6374 8236

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu, wydaje mi się że ci lekarze, to coraz częściej są ludźmi z przypadku, który ledwo zdawali na studiach... Żeby tyle USG nie wykazało takiej dużej zmiany... Nóż się w kieszeni otwiera :( Mam nadzieję, że po usunięciu tego dziadostwa nic więcej nie stanie na przeszkodzie do upragnionej ciąży ✊😘

    moyeu lubi tę wiadomość

    5,5 roku starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 4342 10087

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia! Gratulacje :) i kciuki ✊

    Sonia94 lubi tę wiadomość

    8 cs po cb.

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️

    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8

    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?
    ➖dieta
    ➖26.03 - początek fizjoterapii uroginekologicznej

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Plan na marzec: ANA1, ASA, AOA
    Plan na kwiecień: komórki NK, znów Lametta
  • szona Autorytet
    Postów: 4342 10087

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore wrote:
    Szona mi dietetyczka polecała NAC ze swansona- to ma 500mg, a mam brać min.1200, wiec ja biorę 3tabsy. No i ze najlepsze działanie ma jak się bierze razem z inozytolem, wiec bierz jakby co jednocześnie z ovarinem. Jeśli chcecie to wstawię fotkę swojej torbieli endometrialnej potwierdzonej na 100%. Moyeu, przecież to szlag może człowieka trafić, ze żaden lekarz tyle czasu tego nie ogarnął, gdzie oni ta medycynę kończą 🤬 ale na karowej raz ciach ci to ogarną i będzie ciąża. Dobrze, ze wreszcie wiesz z czym się mierzysz tak na prawdę.

    Dzięki! Jeśli możesz wstawić, to pewnie. Moja jest czarna jak pęcherzyki.

    8 cs po cb.

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️

    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8

    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?
    ➖dieta
    ➖26.03 - początek fizjoterapii uroginekologicznej

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Plan na marzec: ANA1, ASA, AOA
    Plan na kwiecień: komórki NK, znów Lametta
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1034 1391

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny! 😘
    Też mam takie wrażenie że większość lekarzy po prostu w tym 2014 roku to ignorowała bo po co będą wysyłać młodą dziewczynę na stół. A później trafiałam widocznie albo na słaby sprzęt albo słabych lekarzy. Ten lekarz przez sporo czasu pracował w szpitalu w Szwecji, więc jego całe podejście jest zupełnie inne niż do tej pory się spotkałam. Czuć "zachód" 😂 ;)

    28lat 🍍 30cs
    🩺Hashimoto, Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 4,75 ➡️ VII 2,7 ➡ X 2,35 ➡️ II 2020 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500*

    ❗️Potworniak na lewym jajniku
    ❗️bakterie tlenowe w kanale szyjki macicy 😒 antybiotyk - dziady ubite 🥳
    📆 III 2020 powtorka badań nasienia
    📆 23 III - laparoskopia + drożność
    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1431 3731

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia wspaniała wiadomość!! Brakuje nam takich. Gratulacje❤️❤️

    Moyeu kurde no bez kitu ale widać to "jajko" jak cholera! Lekarze... Bobo już czeka za rogiem zeby wywalili to dziadostwo.

    Fiore sama z ciekawości bym zobaczyła Twoje zdjęcie.
    A tak przy okazji, jak wygląda prawidłowy obraz jajników w I fazie cyklu? Szonka Twoje dr chwaliła. Wrzucisz foto?

    Sonia94, moyeu lubią tę wiadomość

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 789 1717

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu, najwazniejsze to wiedziec jakie dziadostwo Wam przeszkadza. Wy juz wiecie! Nie bede pisac o lekarzach, bo szkoda slow...
    Wiesz, ze my tu wszystkie kciuki trzymamy, wiec bedzie wszystko cacy ✊😊

    Sonia - gratulacje :)

    Szona, ja to mysle, ze nie masz tej endomendy, ale silka i zdrowe jedzenie zawsze sa ok:) bardzo lubie Twoje nastawienie ❤

    Milego dnia dziewczyny 😊!

    Sonia94, szona, moyeu lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    3 poronienia: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - szczepienia pullowane
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia gratulacje!

    Sonia94 lubi tę wiadomość

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 2337 3783

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina, zdrówka bo widzę ze ci te zatoki strasznie dają w kość

    MagdalenaMaria2, szona lubią tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia gratuluję! 😁😍

    Sonia94 lubi tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 1799 2385

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu ach.. z tymi lekarzami..masakra. Najważniejsze, że trafiłaś na lekarza ,który się tym zajmie . Trzymam kciuki.✊

    Szona cieszę się, że trafiłaś na tak do tego lekarza. Wierzę, że to nie jest żadna endometrioza. Trzymam kciuki.✊

    Sonia gratulacje.😘

    U mnie jakoś to było.. Teraz nie dosyć, że się zaczynam stresować przed wizyta ,a ma m dopiero w środę. Boję się strasznie ,bo na tym etapie co będę na wizycie tamta ciążę straciłam. Do tego doszło mi znowu martwienie się o plamienie. Już długo nie było nic..dziś poszłam na badania krwi, wróciłam i miałam w śluźie nitkę plamienia.. z nerwów sprawdziłam patyczkiem do ucha i był czysty..

    szona, moyeu lubią tę wiadomość

    Dvfbp1.png
    Starania o pierwsze maleństwo od 12.2018
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]

    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G hetero

    14.10 II kreski
    30.10 - Jest ❤
    19.03 - 1020 g 😍
    09.04 - następną wizyta
    Euthyrox 100, acard 150
  • szona Autorytet
    Postów: 4342 10087

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Sonia wspaniała wiadomość!! Brakuje nam takich. Gratulacje❤️❤️

    Moyeu kurde no bez kitu ale widać to "jajko" jak cholera! Lekarze... Bobo już czeka za rogiem zeby wywalili to dziadostwo.

    Fiore sama z ciekawości bym zobaczyła Twoje zdjęcie.
    A tak przy okazji, jak wygląda prawidłowy obraz jajników w I fazie cyklu? Szonka Twoje dr chwaliła. Wrzucisz foto?

    Pewnie, ale przypomnij mi wieczorem, wszystkie zdjęcia mam w domu :)

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    8 cs po cb.

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️

    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8

    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?
    ➖dieta
    ➖26.03 - początek fizjoterapii uroginekologicznej

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Plan na marzec: ANA1, ASA, AOA
    Plan na kwiecień: komórki NK, znów Lametta
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Magdulina, zdrówka bo widzę ze ci te zatoki strasznie dają w kość
    Dziękuję kochana no niewiem co to wogóle się dzieje :( tracę siły i nadzieję... A teraz jeszcze mnie nie dość że boli wszystko ,trzęsie z zimna to jeszcze młody gorączka od wczoraj... A piersi zaraz mi eksploduja.... 🤧🙄 znów wszystko na raz... Jak pojadę z młodym do szkoły wstąpię do apteki i przy okazji kupię jakiś 10iui test choć jakoś zrezygnowana jestem :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora 8 listopada 2019, 08:25

  • szona Autorytet
    Postów: 4342 10087

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdalenaMaria2 wrote:
    Dziękuję kochana no niewiem co to wogóle się dzieje :( tracę siły i nadzieję... A teraz jeszcze mnie nie dość że boli wszystko ,trzęsie z zimna to jeszcze młody gorączka od wczoraj... A piersi zaraz mi eksploduja.... 🤧🙄 znów wszystko na raz... Jak pojadę z młodym do szkoły wstąpię do apteki i przy okazji kupię jakiś 10iui test choć jakoś zrezygnowana jestem :(

    Trzymam kciuki. I bardzo współczuje bolu zatok, to masakra jest :/

    MagdalenaMaria2 lubi tę wiadomość

    8 cs po cb.

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️

    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8

    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?
    ➖dieta
    ➖26.03 - początek fizjoterapii uroginekologicznej

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Plan na marzec: ANA1, ASA, AOA
    Plan na kwiecień: komórki NK, znów Lametta
  • szona Autorytet
    Postów: 4342 10087

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy jak się czujesz po szczepieniach? Kiedy teraz wizyta/badania kontrolne?

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    8 cs po cb.

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️

    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8

    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?
    ➖dieta
    ➖26.03 - początek fizjoterapii uroginekologicznej

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Plan na marzec: ANA1, ASA, AOA
    Plan na kwiecień: komórki NK, znów Lametta
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem szczerze że już mnie to przerasta wszystko.. 🤧😕 pewnie we wtorek po rtg zaś dostanę antybiotyk bo ten jakby wogole nie pomógł... 😰

  • Maria87 Autorytet
    Postów: 1641 2449

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia, gratulacje! :)

    Pati, na pewno będzie wszystko dobrze! Proszę się nie stresować, ok? 😘

    A u mnie ten cykl jakoś kompletnie bez objawów - no oprócz tego jednorazowego PMSa. Więc odwołuję, to, co kiedyś pisałam - że po ovitrelle i po progesteronie nie ma skutków ubocznych. O Boziu, ile ja wtedy czułam! Swirowanie było już od 4dpo. A teraz jestem prawdopodobnie 10 dni po owu i nic. Nie czuję totalnie nic. Nie wpadam w obłęd. Nie szukam w necie, czy to czy tamto to objaw ciąży. Proszę, niech to trwa! To tak ułatwia zycie! 😜

    szona, Agape91, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    6.02 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    Hashimoto (Letrox 75).
    AMH 1,48.
    ANA słabo dodatnie.
    MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo,
    anty-TG, anty-TPO.
    Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.
    On: 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1214 2739

    Wysłany: 8 listopada 2019, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdalenaMaria2 wrote:
    No powiem szczerze że już mnie to przerasta wszystko.. 🤧😕 pewnie we wtorek po rtg zaś dostanę antybiotyk bo ten jakby wogole nie pomógł... 😰
    A czasem nie masz polipów na zatoce ?
    Ja właśnie miałam i póki ich nie wyleczyłam to przechodziłam masakrę .
    Dostałam na to krople do nosa i po stosowaniu ich przeszło (od pojąć od tamtego czasu mam spokój z tym a z 3 lata już pewnie minęło od tego )

    ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)