Walentynkowa promocja w OvuFriend!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 24 lutego a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji - jesteśmy przekonani że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować. Sprawdź tabelę, co zyskasz w Premium TUTAJ

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 24 lutego 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1345 3307

    Wysłany: 8 listopada 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka meega kciuki!

    Malinaa90 lubi tę wiadomość

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st. >> czekamy na zabieg
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Lena85 Autorytet
    Postów: 373 200

    Wysłany: 8 listopada 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny bardzo proszę o radę co robić, czy coś zbadać, czy coś zasugerować lekarzowi?
    Opiszę co mnie niepokoi:
    15 dc bylam na USG i pani Dr potwierdzila owulacje - 13 lub 14 dc. Od 15 dc po tym USG wieczorem wzielam 1 tabletke Duphastonu (mialam brac 2x1 przez 10 dni).
    19 dc (6 dni po owu) plamienia - jasnobrazowe taka "kawa z mlekiem"
    20 dc (7 dni po owu) znowu plamienia tym razem troche kawa z mlekiem pozniej różowe i różowo-brązowe. Delikatne. Ponadto bol podbrzusza, bol jajników i trochę krzyże bolaly. Piersi tkliwe.
    Pomyślalam....może zagnieżdżenie?
    Następny dzien wszystko wrocilo do normy.
    23 dc (10 dni po owu) znowu plamienia....tym razem bardziej obfite. Dosc duzo śluzu zabarwionego na różowo. Bol podbrzusza ktory sie rozkrecal az do naprawde mocnego. Do tego bolaly krzyże, bylo mi slabo, samopoczucie fatalne itd. Po kilku godzinach krwawienie....dostalam okres. 5 dni przed czasem. Niegdy tak nie mialam. Takiego plamienia w miedzyczasie tez nie. Dodam ze caly czas bralam Duphaston.
    Zmartwilam sie...co sie ze mba dzieje? Czy to normalne? Co zbadac? Czy sie nie przejmowac?
    Poradźcie proszę

    02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
    08.2018 rozpoczynamy starania
    05.2019 HSG
    07.2019 histeroskopia + laparoskopia
    2 cykle na Clo + duphaston - przerwa 2 m-ce
    Drugi cykl na stymulacji Aromkiem + ovitrelle + duphaston
    AMH: 2.11
    Cykl starań: 21
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2019, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Hej dziewczyny, wracam z nutką optymizmu :)
    To mój 40 cykl starań w ogóle, a 9 po poronieniu. Po kilku nieudanych stymulacjach odpuściliśmy monitoringi, żeby odkładać na in vitro. W drugim takim odpuszczonym zaszłam :)
    19.10 (33dc) zrobiłam nova test czułość 25 i tak wyszedł przy becie 612
    3b2c0b699694.jpg
    2 dni później beta już 1800, więcej nie robiłam, próg 16,5, potem 17,5
    23.10 pęcherzyk był prawidłowo umiejscowiony w macicy
    a dzisiaj w 7t3d zobaczyłam pierwszy raz serduszko, a kropek ma już 0,95 cm :D

    Także zasilam październikowe statystyki.
    Nadal trzymam za wszystkie kciuki i gratulacje dla kolejnych przyszłym mam :)



    Cudowna wiadomość!! Wszystkiego dobrego kochana i szczęśliwego rozwiązania ❤️

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 1775 2598

    Wysłany: 8 listopada 2019, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena85 wrote:
    Cześć dziewczyny bardzo proszę o radę co robić, czy coś zbadać, czy coś zasugerować lekarzowi?
    Opiszę co mnie niepokoi:
    15 dc bylam na USG i pani Dr potwierdzila owulacje - 13 lub 14 dc. Od 15 dc po tym USG wieczorem wzielam 1 tabletke Duphastonu (mialam brac 2x1 przez 10 dni).
    19 dc (6 dni po owu) plamienia - jasnobrazowe taka "kawa z mlekiem"
    20 dc (7 dni po owu) znowu plamienia tym razem troche kawa z mlekiem pozniej różowe i różowo-brązowe. Delikatne. Ponadto bol podbrzusza, bol jajników i trochę krzyże bolaly. Piersi tkliwe.
    Pomyślalam....może zagnieżdżenie?
    Następny dzien wszystko wrocilo do normy.
    23 dc (10 dni po owu) znowu plamienia....tym razem bardziej obfite. Dosc duzo śluzu zabarwionego na różowo. Bol podbrzusza ktory sie rozkrecal az do naprawde mocnego. Do tego bolaly krzyże, bylo mi slabo, samopoczucie fatalne itd. Po kilku godzinach krwawienie....dostalam okres. 5 dni przed czasem. Niegdy tak nie mialam. Takiego plamienia w miedzyczasie tez nie. Dodam ze caly czas bralam Duphaston.
    Zmartwilam sie...co sie ze mba dzieje? Czy to normalne? Co zbadac? Czy sie nie przejmowac?
    Poradźcie proszę
    Może zbadaj progesteron 7-8 dpo?

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml

    Zostały nam ❄❄
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2019, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w szpitalu 😔 zrobili badania i nie mówią nic 😔

  • Misiaa Autorytet
    Postów: 1062 1444

    Wysłany: 8 listopada 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ale dlaczego Cie tam trzymaja? Przeplywy, cholestaza, gestoza?

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    27tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, metformax1700, clexan, luteina

    Choć są chwile zwątpienia, nigdy się nie poddam! Moje córeczki doczekają się rodzeństwa!
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1142 2677

    Wysłany: 8 listopada 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    A ja w szpitalu 😔 zrobili badania i nie mówią nic 😔
    Wszystko będzie dobrze . Trzymaj się kochana

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2019, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Sylwia ale dlaczego Cie tam trzymaja? Przeplywy, cholestaza, gestoza?
    Podejrzenie cholestazy.

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 1574 2014

    Wysłany: 8 listopada 2019, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    A ja w szpitalu 😔 zrobili badania i nie mówią nic 😔

    Ojj.. będzie dobrze ,najważniejsze, że jesteś pod dobra opieka. Trzymaj się kochana.😘✊

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    Dvfbp1.png
    Starania o pierwsze maleństwo od 12.2018
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]

    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G hetero

    14.10 II kreski
    30.10 - Jest ❤
    30.01 - 340 g 😍
    27.02 - następna wizyta
    Euthyrox 100, acard 150
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7243 11064

    Wysłany: 8 listopada 2019, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena moze to taka Twoja reakcja na dupka.

    Sylwia dawaj znac. Mam nadziehe, ze przebadaja Cie i wypuszcza. Lepuej dmuchac na zimne.

    Malinka czekam na wiesci.

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    29bc8f1ced.png
    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Ona-na-na Przyjaciółka
    Postów: 83 98

    Wysłany: 8 listopada 2019, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Hej dziewczyny, wracam z nutką optymizmu :)
    To mój 40 cykl starań w ogóle, a 9 po poronieniu. Po kilku nieudanych stymulacjach odpuściliśmy monitoringi, żeby odkładać na in vitro. W drugim takim odpuszczonym zaszłam :)
    19.10 (33dc) zrobiłam nova test czułość 25 i tak wyszedł przy becie 612
    3b2c0b699694.jpg
    2 dni później beta już 1800, więcej nie robiłam, próg 16,5, potem 17,5
    23.10 pęcherzyk był prawidłowo umiejscowiony w macicy
    a dzisiaj w 7t3d zobaczyłam pierwszy raz serduszko, a kropek ma już 0,95 cm :D

    Także zasilam październikowe statystyki.
    Nadal trzymam za wszystkie kciuki i gratulacje dla kolejnych przyszłym mam :)

    Gratuluję kochana!

    Trzymam kciuki żeby kropek rósł szczęśliwie! 😍😘

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    Start: wrzesień 2017:
    -Męskie sprawy;
    -Listopad 2018: laparo, wszystko ok;
    -Dwie kreski po pierwszym cyklu z luteiną;
    -04-02-2019 synek [*] (11tc)

    Nowy rozdział:
    -mięśniaki po łyżeczkowaniu
    -cykle 34/36dni
    - brak owulki :(
    -wrzesień 2019 Clo
    -mutacja mthfr c677t heterozygota
    -mutacja 675 (4g/5g) w genie pai-1 (serpine1)


    -październik 2019: drugi cykl z Clo+Ovitrelle --> II
    -31.11: bhcg 2,6
    -05.11: bhcg 11,4
    -12.11: bhcg 0,3 [*] (6tc)

    dalsza walka o trzeciego szczęśliwego kropka
  • Lena85 Autorytet
    Postów: 373 200

    Wysłany: 8 listopada 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Lena moze to taka Twoja reakcja na dupka.

    Dupka biore 3 cykl. Poprzednie dwa wszystko bylo ok. Okres 4 dni po zakonczeniu brania.
    Nie wiem co to mize byc 😞

    02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
    08.2018 rozpoczynamy starania
    05.2019 HSG
    07.2019 histeroskopia + laparoskopia
    2 cykle na Clo + duphaston - przerwa 2 m-ce
    Drugi cykl na stymulacji Aromkiem + ovitrelle + duphaston
    AMH: 2.11
    Cykl starań: 21
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 3801 5408

    Wysłany: 8 listopada 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Podejrzenie cholestazy.
    Sylwia przy potwierdzeniu cholestazy zawsze kładą na szpital, pewnie podłącza Ci kroplówki do płukania, wypiszą leki, każą trzymać dietę lekkostrawną i badać kwasy często i sio do domu. Nie martw się! I pamiętaj, że MUSZĄ Ci odp na każde Twoje pytanie. Więc pytaj po co to, czemu tak a nie inaczej itd.

    z3wi7we.png
    p28uo2b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2019, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Sylwia przy potwierdzeniu cholestazy zawsze kładą na szpital, pewnie podłącza Ci kroplówki do płukania, wypiszą leki, każą trzymać dietę lekkostrawną i badać kwasy często i sio do domu. Nie martw się! I pamiętaj, że MUSZĄ Ci odp na każde Twoje pytanie. Więc pytaj po co to, czemu tak a nie inaczej itd.
    Narazie nie mówią słowa... Pobrali krew, zrobili usg i tyle. Teraz przyszła kolacja i mówią Pani Sylwia dieta wątrobowa więc może dostali wyniki i się potwierdziło 😔

  • agge Autorytet
    Postów: 3406 4613

    Wysłany: 8 listopada 2019, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Hej dziewczyny, wracam z nutką optymizmu :)
    To mój 40 cykl starań w ogóle, a 9 po poronieniu. Po kilku nieudanych stymulacjach odpuściliśmy monitoringi, żeby odkładać na in vitro. W drugim takim odpuszczonym zaszłam :)
    19.10 (33dc) zrobiłam nova test czułość 25 i tak wyszedł przy becie 612
    3b2c0b699694.jpg
    2 dni później beta już 1800, więcej nie robiłam, próg 16,5, potem 17,5
    23.10 pęcherzyk był prawidłowo umiejscowiony w macicy
    a dzisiaj w 7t3d zobaczyłam pierwszy raz serduszko, a kropek ma już 0,95 cm :D

    Także zasilam październikowe statystyki.
    Nadal trzymam za wszystkie kciuki i gratulacje dla kolejnych przyszłym mam :)
    Gratulacje!!

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2019, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od godziny leżę u płaczę. Byłam silna dla niego. Śmiałam się dzisiaj żeby on czuł mój spokój ale nie umiem znowu mnie wzięło. Boję się że go stracę przeze mnie....

  • agge Autorytet
    Postów: 3406 4613

    Wysłany: 8 listopada 2019, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Od godziny leżę u płaczę. Byłam silna dla niego. Śmiałam się dzisiaj żeby on czuł mój spokój ale nie umiem znowu mnie wzięło. Boję się że go stracę przeze mnie....
    Hej, przywołuję do porządku!!
    Dlaczego masz stracić?! Nie myśl nawet w ten sposób. Po to jesteś w szpitalu, aby się Wami zajęli i objęli opieką, nawet jeśli cholestaza się potwierdzi, to dobrze że to wykryto i coś będą z tym robić. I serio nie martw się, mnóstwo kobiet to ma i rodzą zdrowe dzieci. 😚

    i'm_back lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Lalia Autorytet
    Postów: 1230 1360

    Wysłany: 8 listopada 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Od godziny leżę u płaczę. Byłam silna dla niego. Śmiałam się dzisiaj żeby on czuł mój spokój ale nie umiem znowu mnie wzięło. Boję się że go stracę przeze mnie....

    Sylwia, pisałam żebyś się nie podawała, bo Twój Synuś wie, że dbasz o niego z całych sił! 💪 To mały wojownik, a jego mamusia to lwica!

    MagdalenaMaria2, syllwia91 lubią tę wiadomość

    26 l.
    9 cs
    Niedoczynność tarczycy, Letrox 50

    BADANIA (grudzień 2019):
    Krzywa cukrowa:
    Glukoza na czczo 93 mg/dl (70-100)
    Glukoza po 2h 95 mg/dl (poniżej 140)
    Krzywa insulinowa
    Insulina na czczo 3,8 uU/ml (poniżej 10)
    Insulina po 2h 21,8 uU/ml (poniżej 30)
    Wskaźnik HOMA 0,87 (ok. 1)
    TSH 1,72 ulU/ml (0,35-4,94)
    FT3 4,30 pmol/l (2,89-4,88) 70,85%
    FT4 12,42 pmol/l (9,01-19,05) 33,96%
    Anty TG 13,9 IU/ml (0-115)
    Anty TPO 12,8 IU/ml (0-34)
    Progesteron 16,44 ng/ml (1,8-23,9)
    Prolaktyna 12,04 ng/ml (4,8-23,3)

    PLAN:
    Testy owu od 10 dc
    Olej z wiesiołka do owulacji
    Ananas po owulacji
    Prenatal Uno
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6085 7677

    Wysłany: 8 listopada 2019, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Od godziny leżę u płaczę. Byłam silna dla niego. Śmiałam się dzisiaj żeby on czuł mój spokój ale nie umiem znowu mnie wzięło. Boję się że go stracę przeze mnie....
    Kochana trzymaj się, jesteś pod opieką lekarzy, więc wszystko będzie dobrze. Tulę mocno i trzymam za łapkę 😘 Dzidziuś jest już duży i silny, poradzi sobie ✊✊✊

    5,5 roku starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1,5, gru18-0,99, sie19-1,8, lis19- 2,2 , kir AA
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 1062 1444

    Wysłany: 8 listopada 2019, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jestes w szpitalu pod dobra opieka.. na obchodzie zapytaj o wynik i o dalszy plan Twojego leczenia. I mysl pozytywnie! Dziewczyny z cholestaza rodza zdrowe dzieci :)

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    27tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, metformax1700, clexan, luteina

    Choć są chwile zwątpienia, nigdy się nie poddam! Moje córeczki doczekają się rodzeństwa!
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)