X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11635

    Wysłany: 9 listopada 2019, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Iza przecudny! U Ciebie dodatkowo jeszcze bardziej. Iż zwykle jestem ciekawa, czy będzie dziewuszka czy chłopiec bo w zależności od tego będziemy oglądać więcej dziewczęcych albo chłopięcych cudnych wytworów! A Ty masz jakieś przeczucie? Na nie miałam ale od początku mówiłam on :D

    Dziękuję ♥️ w sumie to nie mam żadnych przeczuc :D choć tesknym wzrokiem patrzę na typowo dziewczęce wzorki, bo w zasadzie to mam samych chłopców w rodzinie i znudziło mi się szycie dla chłopaków :D ale z drugiej strony to nieważne czy dziewczynka czy chłopiec będę szyla z przyjemnością bo to dla wlasnego :) Chociaz wydaje mi się że to będzie chłopiec, nie sądzę żeby trafiła nam się dziewczyna bo zawsze z emkiem jakoś tak mówimy w formie męskiej.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 09:55

    nowa na dzielni, Madziandzia, ElfiaKsiężniczka, Agape91, szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Salome Autorytet
    Postów: 3035 4406

    Wysłany: 9 listopada 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, kolejne cudo! Już się nie mogę doczekać chwili, gdy zamówię coś u Ciebie dla mojego bąbelka 😍

    Elfia, będę trzymać kciuki do czerwoności!

    Pamiętacie, jak pisałam, że ze mną jednak wszystko ok i nie ma się czym martwić? No to chyba nie jest tak super. Dziś 24dc, prawdopodobnie 11dpo, więc po tym jak sprawdziłam temperaturę, postanowiłam zatestować, bo przecież jak to tak wytrzymać aż tyle? ;) Sikam, podcieram się, a tam... plamienie... Test biały jak bałwan. Lekko mnie ćmi i już mam wkurw 😡 Dopiero co myślałam, że moje cykle takie ładne, że wszystko jest w porządku, a tu znowu zaburzenia fazy lutealnej? Grrrr....
    Na razie plamienie się nie rozkręca, ale wiem, że to 1 dzień nowego cyklu. 24 dni. 10 dni fazy lutealnej... Ech.

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 9 listopada 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Maria zawsze takie cykle, 24 dni i max 12 dni fl, 11 dpo zazwyczaj miałam już zapowiedź okresu :/. W ta pierwsza ciąże zaszłam bez niczego, ale przed druga brałam pierwszy raz dupka od ovu, może tez tam trochę pomógł

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 10:20

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Salome Autorytet
    Postów: 3035 4406

    Wysłany: 9 listopada 2019, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Ja mam Maria zawsze takie cykle, 24 dni i max 12 dni fl, 11 dpo zazwyczaj miałam już zapowiedź okresu :/. W ta pierwsza ciąże zaszłam bez niczego, ale przed druga brałam pierwszy raz dupka od ovu, może tez tam trochę pomógł

    A mierzyłaś kiedyś temperaturę? Bo u mnie zdarza się, że spada dopiero w trakcie po okresie, więc ciężko mi ocenić, czy @ się zbliża, czy nie.

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 9 listopada 2019, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tez tak miałam :), tzn temperatura tylko czasami spadała przed okresem, zazwyczaj podczas albo właśnie nawet po

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 9 listopada 2019, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ogólnie u nas ostatecznie niby diagnoza jest taka, ze główna przyczyna był problem męski, ale takie słabej jakości cykle (pomimo owulacji) niby tez zawsze się łącza z trudnym środowiskiem dla plemników, wiec przy słabym nasieniu i moim utrudnionym środowisku wewnętrznym nie było szans na zapłodnienie :). U nas obstawiam, ze rozwiązaniem było poprawienie nasienia, u mnie dieta na płodność plus właśnie dupek dla zdopingowane cialka żółtego :)

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Salome Autorytet
    Postów: 3035 4406

    Wysłany: 9 listopada 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, u nas też problem męski. Czekamy do połowy stycznia na powtórkę badania, a do tego czasu nie chcę się faszerować progesteronem czy innymi wspomagaczami. Chciałam po prostu zobaczyć, jak się moje cykle zachowują bez stymulacji itd. Mam nadzieję, że w nowym roku będzie finał jak u Ciebie :)

    nowa na dzielni lubi tę wiadomość

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3930 6618

    Wysłany: 9 listopada 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfer w piątek o 12.00. Boję sie strasznie. Pytałam dr o dodatki, embryoglue i assisted hatching. Jak na razie dr nie widział u mnie wskazania do tych dodatkowych zabiegów. Piwiedzial, ze te zarodku sa dobrej klasy, wiec staram sie być dobrej myśli. Dostałam luteine dopochwowo, duphaston i encorton. W tym ferworze pytań o ah i embryoglue zapomniałam zapytać jak sie przygotować do transferu😓

    W ogóle tyle czytałam tyle różnych zaleceń i przesądów ze szok 😱 Mój hit to skarpetki na transfer, bo ciepłe stopki to ciepła macica. A zarodki lubią ciepelko. Ogólnie to ma to sens. I nawet mam zakupione specjalne ciepłe skarpetusie na ten cel.

    szona, ef36, Ania_85_, i'm_back, Ochmanka, Mildred, moyeu lubią tę wiadomość

    y2XTp2.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7584 16781

    Wysłany: 9 listopada 2019, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, kochana - będę tak mocno trzymac kciuki, że nie ma na to słów!

    Maria, mam nadzieję, że to nie okres. Ale znam też dziewczynę (teraz jest w ciazy) której wszystkie cykle były 24-25 dni. To ta, która ma też AMH 0,7 i zaszła w ciaze w 6 mcu starań.

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7584 16781

    Wysłany: 9 listopada 2019, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, nieustannie jestem wielką fanką Twojego talentu. Masz we mnie klientkę na 10000% Tylko muszę jeszcze stworzyć człowieka!

    Izape_91, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 9 listopada 2019, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia fajny pomysł z tymi skarpetkami😃 to czy w macicy będzie cieplej raczej jest transferowym przesądem ale Tobie na pewno będzie przyjemniej😉 jak miałam wymrażaną nadżerkę to leżałam na fotelu z pół godziny i mimo że to grzebanie przy szyjce spowodowało że czułam jakbym miała ze 40 stopni to w stopy jest chłodno w takiej pozycji. Nie mogę się już doczekać piątku, ale dnia pluszowego misia jeszcze bardziej😍✊

    Madziandzia dzięki, właśnie gotuje obiad😉 na 18.11 powinnam mieć wynik z testdna a 20-go mam wizytę. I albo będę miała na nią okres albo będziemy się zastanawiać co teraz jakby się udało. Jak tam Wasze nastroje? Kiedy wizytujecie?

    Madziandzia lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2019, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Rano dostałam dawkę leku, czekali dalej na wynik kwasów tetaz przyszła Do mnie Pani i mówi że nie wierzy bo przyszedł wynik i wynosi 2.8 a przed wczoraj 17.7 wiex są w szoku czy błąd za pierwszym razem czy dzisiaj błąd czy cudowne uzdrowienie i taki spadek w 2 dni co jest słabo możliwe

  • Pyratka4 Autorytet
    Postów: 428 397

    Wysłany: 9 listopada 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dołączam do wątku, gdyż jestem 6dp owulacji. Za jakieś 5-6 dni będę robić test. Wiem, że jeśli się nie uda to będę miała ogromny zawód, gdyż to 1 cykl z progesteronem 2dp i acard przez cały cykl.

    2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

    9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 4693 7286

    Wysłany: 9 listopada 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja w takiej sytuacji poprosilabymno powtorzenie wyniku za kolejne 2 dni aby zobaczyc jako bedzie wynik...

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2019, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko u nas trochę optymizmu, chociaż oboje przeraża wizja zabiegu na żylaki.
    Wizytujemy dopiero koło lutego więc nawet nie mamy szczególnego planu ;) czekam z utęsknieniem aż eMek skończy antybiotyk i będę mogła go dorwać :P chociaż znając życie akurat będę mieć okres 😂😂😂😂
    Za 3 miechy powtarzamy badanie nasienia i znów lekarz. Mój gin mnie olał i póki nie ogarnę chłopa to nawet nie mam po co tam chodzić ;)

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3930 6618

    Wysłany: 9 listopada 2019, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko, albo ze nie można sie perfumowac, nie myc włosów i nie używać pachnących kosmetyków 🤗 ale najlepszy transferowy przesad to po tranferze iść na frytki z makaracza 🍟

    Moje skarpetki w awokado

    c8edba180ddd.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 14:59

    Salome, Mildred, Ochmanka, nowa na dzielni, i'm_back, MonikA_89!, Madziandzia, moyeu, szona, agge, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    y2XTp2.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3930 6618

    Wysłany: 9 listopada 2019, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wiem, ze czekanie jest frustrujace. Podleczycie emka, i zajdziesz w ciążę raz dwa. Tak bedzie!

    Maria, rozważasz zmianę kliniki? Czy dalej zostajesz przy gynecentrum?

    Madziandzia lubi tę wiadomość

    y2XTp2.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Salome Autorytet
    Postów: 3035 4406

    Wysłany: 9 listopada 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Madziandzia wiem, ze czekanie jest frustrujace. Podleczycie emka, i zajdziesz w ciążę raz dwa. Tak bedzie!

    Maria, rozważasz zmianę kliniki? Czy dalej zostajesz przy gynecentrum?

    Właśnie nie wiem, co zrobić. Bo myślę, że jak już, to będzie in vitro... A z tych krakowsko-katowickich klinik Gyncentrum ma najlepsze statystyki. No i zachęca nas ten program 2+1...

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3930 6618

    Wysłany: 9 listopada 2019, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Właśnie nie wiem, co zrobić. Bo myślę, że jak już, to będzie in vitro... A z tych krakowsko-katowickich klinik Gyncentrum ma najlepsze statystyki. No i zachęca nas ten program 2+1...
    Pytam, bo jakoś rzuciło mi sie w oczy ze jakiś nie zapalalas miłością do swojej lekarki prowadzącej.

    No na pewno sama bym rozwazala gynecentrum, bo jedna 3 procedura gratis. Nawet przez chwile myślałam o komórce dawczyni tam, bo tez maja program gwarancji chyba 4 zarodków. Natomiast Moja ginekolog polecala mi provite w Katowicach i dr Palige. My mamy taka sama odległość do Krakowa i Katowic, ale mąż pracuję na armi krajowej, więc to rzut beretem od artvimedu. No i jak dojezdzalam np. Zaraz po pracy to tez mialam dobre polaczenie.

    y2XTp2.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2019, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia powtórkę kwasów powinni zrobić. Bo taki spadek bez leków i bez płukania kroplówkami jest mało realny. Ale! Może być również tak, że to nie cholestaza, a macica uciska na jakiś przepływ i te wyniki będą się wahać a nie będzie to jednoznacznie cholestaza.

    Kurde która teraz sika? Jakoś dawno nie mieliśmy tu testów do analizowania. Może chociaż owulaki?

    Ochmanka, szona lubią tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ