X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykły posiew z pochwy, czy moczu wykrywa ts bakterie e coli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 17:35

• Mildred Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Tak tak zastrzyk to dobry pomysl :)
    Trzymam kciuki
    A bylas teraz na stymulacji?

Tak lametta. Zobaczymy nie nastawiam się bo wgole ciążowa ani okresowo się nie czuje a okres ma być w sobotę. Zobaczymy co ma być to będzie. Ale czuję że to był evap po czasiak. Dam wam znać po południu jak zrobię test.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • agge Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Angelika rosnijcie zdrowo!

U nas dzisiaj od rana trochę stresu czy nie wyciekaja mi wody plodowe:/ po raz pierwszy od dawna miałam aż taki "wyciek". M biega po aptekach i szuka testów...
    W Rossmannie powinny być te paski na PH, aby wykryć infekcję. One też wykrywają

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Tak lametta. Zobaczymy nie nastawiam się bo wgole ciążowa ani okresowo się nie czuje a okres ma być w sobotę. Zobaczymy co ma być to będzie. Ale czuję że to był evap po czasiak. Dam wam znać po południu jak zrobię test.
    A ten mensinorm czy jakos tak tez mialas ? Czy sama lametta?

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Angelika rosnijcie zdrowo!

U nas dzisiaj od rana trochę stresu czy nie wyciekaja mi wody plodowe:/ po raz pierwszy od dawna miałam aż taki "wyciek". M biega po aptekach i szuka testów...
    Zoologiczny 😉

• Mildred Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    A ten mensinorm czy jakos tak tez mialas ? Czy sama lametta?

Tylko lametta i ovitrelle.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 17:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla świętego spokoju zrobię posiew. Finansowo mnie to wszystko przytłacza. Zapierdzielają tyle pensji na składki a jak przyjdzie co do czego i tak trzeba prywatnie bulić.
    Bez sensu... wydałam tyle pieniędzy i nadal nic... trzeba o wszystko żebrać. Zapłaciłam 200 zł ginekologowi za recepty które mógł mi rodzinny wystawić i za stwierdzenie, że się mną nie zajmie bo nie ma teraz po co.

Elfia dziękuję Ci za powiew z pochwy, pierwszy raz dziś się dzięki temu uśmiechnęłam :)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaandzia eiem, ze to boli, ale uwierz, ze jak juz bedziecie to miec za soba to machniesz na to reka.

Mildred no to bede zerkac miedzy tluczeniem kotletow a prasowaniem.

W sobote panowie maja skobczyc sciany i musimy juz meble odebrac :/ bedziemy malowanie robic juz z meblami w pokoju. Ale za to gdybym zaczela rodzic to maz bedzie mial 4 dni na ogarniecie mieszkania ;)

Madziandzia, Mildred lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Pyratka4 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś negatywny, także ja niemiły malutki zawód. No cóż. W poniedziałek ma byc okres i wtedy też odstawiam luteinę. Tak jak mówiłam. Biorę w drugiej fazie cyklu zgodnie z zaleceniem

2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam tych posiewów ale tak wszystko opisane, że nie wiem czy to to czy nie... wymaz jakiś, biocenoza, wymaz ureoginekologiczny czy jakiś.
    Nie mam na to wszystko nerw i siły. O wszystko się szarpać. Płacić lekarzowi i nadal gówno wiedzieć i się stresować. Też czytałam o tej dziewczynie co miała e.coli na szyjce czy w szyjce. Boli mnie, że i tak muszę polegać na sobie bo lekarze widzą tylko kasę a nie człowieka.

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia a nie masz możliwości zmiany lekarza na kogoś lepszego? Bo faktycznie płacenie za wizyty z których wychodzisz bez niczego jest bez sensu. Ja znalazłam super lekarza, co prawda dojeżdżam do niego za miasto ale ma 100% pozytywnych opinii i jest prawdziwym lekarzem z powołania..wszystko tłumaczy dokładnie po kolei i podczas badania i podczas USG, a nawet pobierając głupią cytologię. Kiedyś trafiłam też na super ginekologa w trakcie specjalizacji, przyjmował na NFZ. A wcześniej chodziłam do niby znanego lekarza który mi zdiagnozował PCOS (nie wiem na jakiej podstawie bo nie mialam i nie mam żadnych objawów, a byłam wtedy świeżo po badaniach hormonalnych które wyszły idealnie)...można się załamać na jakich pacanów idzie trafić. Też mnie cholera bierze na to że płacimy tyle składek a nie ma nawet sensownego lekarza na NFZ. A ginekolog to przecież podstawa jeśli chodzi o zdrowie kobiet...eh.
    Sylwia błagam, tylko się nie nakręcaj teraz na te bakterie 😟
    Malina oby to był fałszywy alarm!

szona, Malinaa90, syllwia91, Ania_85_ lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka ten też na początku jak poszłam do niego w marcu mi wszystko tłumaczył i był miły i rzeczowy ale olał mnie po obejrzeniu wyników męża. Mógł chociaż zajrzeć czy nie ma jakiegoś zapalenia jeśli chłop ma bakterie. Widać mu się nie chciało albo 8 dc to za wcześnie na cokolwiek. Tyle że ja już 5 dc mam koniec krwawienia i jakieś plemienia jedynie więc byłam "czysta".

Poczytałam trochę i niestety ale posiew z pochwy nic mi nie da, bo póki są bakterie mlekowe obecne lekarze nic nie chcą z E.Coli zrobić bo występuje w pochwie rzekomo zawsze. Zrobię chyba z szyjki macicy posiew. To mi więcej da.

• szona Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Suszarka ten też na początku jak poszłam do niego w marcu mi wszystko tłumaczył i był miły i rzeczowy ale olał mnie po obejrzeniu wyników męża. Mógł chociaż zajrzeć czy nie ma jakiegoś zapalenia jeśli chłop ma bakterie. Widać mu się nie chciało albo 8 dc to za wcześnie na cokolwiek. Tyle że ja już 5 dc mam koniec krwawienia i jakieś plemienia jedynie więc byłam "czysta".

Poczytałam trochę i niestety ale posiew z pochwy nic mi nie da, bo póki są bakterie mlekowe obecne lekarze nic nie chcą z E.Coli zrobić bo występuje w pochwie rzekomo zawsze. Zrobię chyba z szyjki macicy posiew. To mi więcej da.

Nie robiłabym badań sama, tylko porozmawiała z innym lekarzem czy trzeba. Tym bardziej, że mówisz o jakimś badaniu z szyjki a to już nie brzmi tak hop siup :/

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    U mnie dziś negatywny, także ja niemiły malutki zawód. No cóż. W poniedziałek ma byc okres i wtedy też odstawiam luteinę. Tak jak mówiłam. Biorę w drugiej fazie cyklu zgodnie z zaleceniem

Dostajesz okres pomimo brania luteiny?

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Suszarka ten też na początku jak poszłam do niego w marcu mi wszystko tłumaczył i był miły i rzeczowy ale olał mnie po obejrzeniu wyników męża. Mógł chociaż zajrzeć czy nie ma jakiegoś zapalenia jeśli chłop ma bakterie. Widać mu się nie chciało albo 8 dc to za wcześnie na cokolwiek. Tyle że ja już 5 dc mam koniec krwawienia i jakieś plemienia jedynie więc byłam "czysta"
    Co za pacan z tego lekarza 😤

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Nie robiłabym badań sama, tylko porozmawiała z innym lekarzem czy trzeba. Tym bardziej, że mówisz o jakimś badaniu z szyjki a to już nie brzmi tak hop siup :/

Ale czy to ma w takim razie sens skoro dwóch powiedziało, że nie widzi problemu? Bo jeśli mam wydać 200 zeta na kolejną, prywatną wizytę, gdzie jestem już w tym miesiącu pod kreską, i usłyszeć "A to ch*j czekać na upławy i pieczenie" to wolę wydać 120 i mieć czarno na białym wynik.
    Sama nie wiem. W internecie można znaleźć wszystko i napchać sobie głowę wszystkim. Ta miała i brała 6 antybiotyków i nie pomogło, tamta też ma ale lekarz jej powiedział, że pochwa nie jest sterylna i nie ma co wyjaławiać antybiotykiem organizmu. Ile lekarzy tyle opinii ile babeczek tyle historii. Ta w pochwie, ta w szyjce, a tamta w odbycie. Tą piekło a tamtej nic nie było. Nie wiem komu wierzyć i co jest słuszne.
    Wiem jedno, że jestem tym wszystkim przerażona. Teraz powinnam męża kijem odganiać i szukać po omacku i wydając fortunę lekarza, który mi zrobi wykład na temat bakterii w organizmie, powikłań i dróg zakażenia i nie dość, że nie zrobi mnie w bambuko to mną mądrze pokieruje.

I nie zrozumcie mnie źle dziewczyny. To nie tak, że mam w nosie Wasze rady, albo że czuję się nastraszona przez Was i teraz dostaję pierdolca, bo powinnam coś zrobić a nie mam na to środków i możliwości. Czuję się przytłoczona tym, że każdy mówi mi co innego i nie mam logicznego punktu zaczepienia. Drażni mnie, że nie czuję żeby coś mi było a mogę mieć taką albo sraką bakterię i póki nie poronie albo nie wydam fortuny to się o tym nawet nie dowiem. Nie mogę się cieszyć bliskością z mężem bo bakteria, bo okres, bo nie te dni co trzeba, bo być może on już zdrowy a ja mu znowu sprzedam "syfa".

Mam ochotę zwyczajnie odpuścić i zacząć żyć a nie wegetować. Zamknąć się w sobie i zrezygnować z bycia mamą raz na zawsze skoro nie mogę liczyć na lekarzy i mam wydawać kasę w ciemno. Wolę iść za to do kina z mężem albo na dobrą kolację.

Przepraszam za żalpost...

• szona Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Ale czy to ma w takim razie sens skoro dwóch powiedziało, że nie widzi problemu? Bo jeśli mam wydać 200 zeta na kolejną, prywatną wizytę, gdzie jestem już w tym miesiącu pod kreską, i usłyszeć "A to ch*j czekać na upławy i pieczenie" to wolę wydać 120 i mieć czarno na białym wynik.
    Sama nie wiem. W internecie można znaleźć wszystko i napchać sobie głowę wszystkim. Ta miała i brała 6 antybiotyków i nie pomogło, tamta też ma ale lekarz jej powiedział, że pochwa nie jest sterylna i nie ma co wyjaławiać antybiotykiem organizmu. Ile lekarzy tyle opinii ile babeczek tyle historii. Ta w pochwie, ta w szyjce, a tamta w odbycie. Tą piekło a tamtej nic nie było. Nie wiem komu wierzyć i co jest słuszne.
    Wiem jedno, że jestem tym wszystkim przerażona. Teraz powinnam męża kijem odganiać i szukać po omacku i wydając fortunę lekarza, który mi zrobi wykład na temat bakterii w organizmie, powikłań i dróg zakażenia i nie dość, że nie zrobi mnie w bambuko to mną mądrze pokieruje.

I nie zrozumcie mnie źle dziewczyny. To nie tak, że mam w nosie Wasze rady, albo że czuję się nastraszona przez Was i teraz dostaję pierdolca, bo powinnam coś zrobić a nie mam na to środków i możliwości. Czuję się przytłoczona tym, że każdy mówi mi co innego i nie mam logicznego punktu zaczepienia. Drażni mnie, że nie czuję żeby coś mi było a mogę mieć taką albo sraką bakterię i póki nie poronie albo nie wydam fortuny to się o tym nawet nie dowiem. Nie mogę się cieszyć bliskością z mężem bo bakteria, bo okres, bo nie te dni co trzeba, bo być może on już zdrowy a ja mu znowu sprzedam "syfa".

Mam ochotę zwyczajnie odpuścić i zacząć żyć a nie wegetować. Zamknąć się w sobie i zrezygnować z bycia mamą raz na zawsze skoro nie mogę liczyć na lekarzy i mam wydawać kasę w ciemno. Wolę iść za to do kina z mężem albo na dobrą kolację.

Przepraszam za żalpost...

Ja Cię straszyć nie chciałam. Zrozumiałam, że jeden lekarz olał temat. Nie wiedziałam, że byłaś z tym już u dwóch. Nie pisałam też żeby robić tysiąc badań - bardzo drogich zresztą na własna rękę. Bo to jak domino. Skoro dwóch lekarzy nie widzi problemu, to tym bardziej laski z forum, bez wykształcenia medycznego, nie powinny mieć wpływu na Twoje działania medyczne, chill!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 13:22

Madziandzia lubi tę wiadomość

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia, nawet nie wiesz jak Ciebie rozumiem. Mogę się podpisać pod tym obiema rękami. Nie mam dla Ciebie rady, bo sama nie wiem co z tym zrobić. Ale wiedz, że nie jesteś sama z tymi uczuciami.

Madziandzia lubi tę wiadomość

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ