Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykły posiew z pochwy, czy moczu wykrywa ts bakterie e coli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 17:35

• Mildred Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Tak tak zastrzyk to dobry pomysl :)
    Trzymam kciuki
    A bylas teraz na stymulacji?

Tak lametta. Zobaczymy nie nastawiam się bo wgole ciążowa ani okresowo się nie czuje a okres ma być w sobotę. Zobaczymy co ma być to będzie. Ale czuję że to był evap po czasiak. Dam wam znać po południu jak zrobię test.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • agge Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Angelika rosnijcie zdrowo!

U nas dzisiaj od rana trochę stresu czy nie wyciekaja mi wody plodowe:/ po raz pierwszy od dawna miałam aż taki "wyciek". M biega po aptekach i szuka testów...
    W Rossmannie powinny być te paski na PH, aby wykryć infekcję. One też wykrywają

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Tak lametta. Zobaczymy nie nastawiam się bo wgole ciążowa ani okresowo się nie czuje a okres ma być w sobotę. Zobaczymy co ma być to będzie. Ale czuję że to był evap po czasiak. Dam wam znać po południu jak zrobię test.
    A ten mensinorm czy jakos tak tez mialas ? Czy sama lametta?

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Angelika rosnijcie zdrowo!

U nas dzisiaj od rana trochę stresu czy nie wyciekaja mi wody plodowe:/ po raz pierwszy od dawna miałam aż taki "wyciek". M biega po aptekach i szuka testów...
    Zoologiczny 😉

• Mildred Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    A ten mensinorm czy jakos tak tez mialas ? Czy sama lametta?

Tylko lametta i ovitrelle.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 17:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla świętego spokoju zrobię posiew. Finansowo mnie to wszystko przytłacza. Zapierdzielają tyle pensji na składki a jak przyjdzie co do czego i tak trzeba prywatnie bulić.
    Bez sensu... wydałam tyle pieniędzy i nadal nic... trzeba o wszystko żebrać. Zapłaciłam 200 zł ginekologowi za recepty które mógł mi rodzinny wystawić i za stwierdzenie, że się mną nie zajmie bo nie ma teraz po co.

Elfia dziękuję Ci za powiew z pochwy, pierwszy raz dziś się dzięki temu uśmiechnęłam :)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaandzia eiem, ze to boli, ale uwierz, ze jak juz bedziecie to miec za soba to machniesz na to reka.

Mildred no to bede zerkac miedzy tluczeniem kotletow a prasowaniem.

W sobote panowie maja skobczyc sciany i musimy juz meble odebrac :/ bedziemy malowanie robic juz z meblami w pokoju. Ale za to gdybym zaczela rodzic to maz bedzie mial 4 dni na ogarniecie mieszkania ;)

Madziandzia, Mildred lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Pyratka4 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś negatywny, także ja niemiły malutki zawód. No cóż. W poniedziałek ma byc okres i wtedy też odstawiam luteinę. Tak jak mówiłam. Biorę w drugiej fazie cyklu zgodnie z zaleceniem

2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam tych posiewów ale tak wszystko opisane, że nie wiem czy to to czy nie... wymaz jakiś, biocenoza, wymaz ureoginekologiczny czy jakiś.
    Nie mam na to wszystko nerw i siły. O wszystko się szarpać. Płacić lekarzowi i nadal gówno wiedzieć i się stresować. Też czytałam o tej dziewczynie co miała e.coli na szyjce czy w szyjce. Boli mnie, że i tak muszę polegać na sobie bo lekarze widzą tylko kasę a nie człowieka.

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia a nie masz możliwości zmiany lekarza na kogoś lepszego? Bo faktycznie płacenie za wizyty z których wychodzisz bez niczego jest bez sensu. Ja znalazłam super lekarza, co prawda dojeżdżam do niego za miasto ale ma 100% pozytywnych opinii i jest prawdziwym lekarzem z powołania..wszystko tłumaczy dokładnie po kolei i podczas badania i podczas USG, a nawet pobierając głupią cytologię. Kiedyś trafiłam też na super ginekologa w trakcie specjalizacji, przyjmował na NFZ. A wcześniej chodziłam do niby znanego lekarza który mi zdiagnozował PCOS (nie wiem na jakiej podstawie bo nie mialam i nie mam żadnych objawów, a byłam wtedy świeżo po badaniach hormonalnych które wyszły idealnie)...można się załamać na jakich pacanów idzie trafić. Też mnie cholera bierze na to że płacimy tyle składek a nie ma nawet sensownego lekarza na NFZ. A ginekolog to przecież podstawa jeśli chodzi o zdrowie kobiet...eh.
    Sylwia błagam, tylko się nie nakręcaj teraz na te bakterie 😟
    Malina oby to był fałszywy alarm!

szona, Malinaa90, syllwia91, Ania_85_ lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka ten też na początku jak poszłam do niego w marcu mi wszystko tłumaczył i był miły i rzeczowy ale olał mnie po obejrzeniu wyników męża. Mógł chociaż zajrzeć czy nie ma jakiegoś zapalenia jeśli chłop ma bakterie. Widać mu się nie chciało albo 8 dc to za wcześnie na cokolwiek. Tyle że ja już 5 dc mam koniec krwawienia i jakieś plemienia jedynie więc byłam "czysta".

Poczytałam trochę i niestety ale posiew z pochwy nic mi nie da, bo póki są bakterie mlekowe obecne lekarze nic nie chcą z E.Coli zrobić bo występuje w pochwie rzekomo zawsze. Zrobię chyba z szyjki macicy posiew. To mi więcej da.

• szona Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Suszarka ten też na początku jak poszłam do niego w marcu mi wszystko tłumaczył i był miły i rzeczowy ale olał mnie po obejrzeniu wyników męża. Mógł chociaż zajrzeć czy nie ma jakiegoś zapalenia jeśli chłop ma bakterie. Widać mu się nie chciało albo 8 dc to za wcześnie na cokolwiek. Tyle że ja już 5 dc mam koniec krwawienia i jakieś plemienia jedynie więc byłam "czysta".

Poczytałam trochę i niestety ale posiew z pochwy nic mi nie da, bo póki są bakterie mlekowe obecne lekarze nic nie chcą z E.Coli zrobić bo występuje w pochwie rzekomo zawsze. Zrobię chyba z szyjki macicy posiew. To mi więcej da.

Nie robiłabym badań sama, tylko porozmawiała z innym lekarzem czy trzeba. Tym bardziej, że mówisz o jakimś badaniu z szyjki a to już nie brzmi tak hop siup :/

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    U mnie dziś negatywny, także ja niemiły malutki zawód. No cóż. W poniedziałek ma byc okres i wtedy też odstawiam luteinę. Tak jak mówiłam. Biorę w drugiej fazie cyklu zgodnie z zaleceniem

Dostajesz okres pomimo brania luteiny?

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Suszarka ten też na początku jak poszłam do niego w marcu mi wszystko tłumaczył i był miły i rzeczowy ale olał mnie po obejrzeniu wyników męża. Mógł chociaż zajrzeć czy nie ma jakiegoś zapalenia jeśli chłop ma bakterie. Widać mu się nie chciało albo 8 dc to za wcześnie na cokolwiek. Tyle że ja już 5 dc mam koniec krwawienia i jakieś plemienia jedynie więc byłam "czysta"
    Co za pacan z tego lekarza 😤

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Nie robiłabym badań sama, tylko porozmawiała z innym lekarzem czy trzeba. Tym bardziej, że mówisz o jakimś badaniu z szyjki a to już nie brzmi tak hop siup :/

Ale czy to ma w takim razie sens skoro dwóch powiedziało, że nie widzi problemu? Bo jeśli mam wydać 200 zeta na kolejną, prywatną wizytę, gdzie jestem już w tym miesiącu pod kreską, i usłyszeć "A to ch*j czekać na upławy i pieczenie" to wolę wydać 120 i mieć czarno na białym wynik.
    Sama nie wiem. W internecie można znaleźć wszystko i napchać sobie głowę wszystkim. Ta miała i brała 6 antybiotyków i nie pomogło, tamta też ma ale lekarz jej powiedział, że pochwa nie jest sterylna i nie ma co wyjaławiać antybiotykiem organizmu. Ile lekarzy tyle opinii ile babeczek tyle historii. Ta w pochwie, ta w szyjce, a tamta w odbycie. Tą piekło a tamtej nic nie było. Nie wiem komu wierzyć i co jest słuszne.
    Wiem jedno, że jestem tym wszystkim przerażona. Teraz powinnam męża kijem odganiać i szukać po omacku i wydając fortunę lekarza, który mi zrobi wykład na temat bakterii w organizmie, powikłań i dróg zakażenia i nie dość, że nie zrobi mnie w bambuko to mną mądrze pokieruje.

I nie zrozumcie mnie źle dziewczyny. To nie tak, że mam w nosie Wasze rady, albo że czuję się nastraszona przez Was i teraz dostaję pierdolca, bo powinnam coś zrobić a nie mam na to środków i możliwości. Czuję się przytłoczona tym, że każdy mówi mi co innego i nie mam logicznego punktu zaczepienia. Drażni mnie, że nie czuję żeby coś mi było a mogę mieć taką albo sraką bakterię i póki nie poronie albo nie wydam fortuny to się o tym nawet nie dowiem. Nie mogę się cieszyć bliskością z mężem bo bakteria, bo okres, bo nie te dni co trzeba, bo być może on już zdrowy a ja mu znowu sprzedam "syfa".

Mam ochotę zwyczajnie odpuścić i zacząć żyć a nie wegetować. Zamknąć się w sobie i zrezygnować z bycia mamą raz na zawsze skoro nie mogę liczyć na lekarzy i mam wydawać kasę w ciemno. Wolę iść za to do kina z mężem albo na dobrą kolację.

Przepraszam za żalpost...

• szona Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Ale czy to ma w takim razie sens skoro dwóch powiedziało, że nie widzi problemu? Bo jeśli mam wydać 200 zeta na kolejną, prywatną wizytę, gdzie jestem już w tym miesiącu pod kreską, i usłyszeć "A to ch*j czekać na upławy i pieczenie" to wolę wydać 120 i mieć czarno na białym wynik.
    Sama nie wiem. W internecie można znaleźć wszystko i napchać sobie głowę wszystkim. Ta miała i brała 6 antybiotyków i nie pomogło, tamta też ma ale lekarz jej powiedział, że pochwa nie jest sterylna i nie ma co wyjaławiać antybiotykiem organizmu. Ile lekarzy tyle opinii ile babeczek tyle historii. Ta w pochwie, ta w szyjce, a tamta w odbycie. Tą piekło a tamtej nic nie było. Nie wiem komu wierzyć i co jest słuszne.
    Wiem jedno, że jestem tym wszystkim przerażona. Teraz powinnam męża kijem odganiać i szukać po omacku i wydając fortunę lekarza, który mi zrobi wykład na temat bakterii w organizmie, powikłań i dróg zakażenia i nie dość, że nie zrobi mnie w bambuko to mną mądrze pokieruje.

I nie zrozumcie mnie źle dziewczyny. To nie tak, że mam w nosie Wasze rady, albo że czuję się nastraszona przez Was i teraz dostaję pierdolca, bo powinnam coś zrobić a nie mam na to środków i możliwości. Czuję się przytłoczona tym, że każdy mówi mi co innego i nie mam logicznego punktu zaczepienia. Drażni mnie, że nie czuję żeby coś mi było a mogę mieć taką albo sraką bakterię i póki nie poronie albo nie wydam fortuny to się o tym nawet nie dowiem. Nie mogę się cieszyć bliskością z mężem bo bakteria, bo okres, bo nie te dni co trzeba, bo być może on już zdrowy a ja mu znowu sprzedam "syfa".

Mam ochotę zwyczajnie odpuścić i zacząć żyć a nie wegetować. Zamknąć się w sobie i zrezygnować z bycia mamą raz na zawsze skoro nie mogę liczyć na lekarzy i mam wydawać kasę w ciemno. Wolę iść za to do kina z mężem albo na dobrą kolację.

Przepraszam za żalpost...

Ja Cię straszyć nie chciałam. Zrozumiałam, że jeden lekarz olał temat. Nie wiedziałam, że byłaś z tym już u dwóch. Nie pisałam też żeby robić tysiąc badań - bardzo drogich zresztą na własna rękę. Bo to jak domino. Skoro dwóch lekarzy nie widzi problemu, to tym bardziej laski z forum, bez wykształcenia medycznego, nie powinny mieć wpływu na Twoje działania medyczne, chill!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 13:22

Madziandzia lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia, nawet nie wiesz jak Ciebie rozumiem. Mogę się podpisać pod tym obiema rękami. Nie mam dla Ciebie rady, bo sama nie wiem co z tym zrobić. Ale wiedz, że nie jesteś sama z tymi uczuciami.

Madziandzia lubi tę wiadomość

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ