Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Judit a gdzie ostatnio odprowadzalas podatki? W Wawie nie trzeba byc zameldowanym ale musisz tu podatek odprowadzac, moze w ten sposob sprobuj.
Elfia ja serio myslalam, ze mam blad testu. Zgaga to sie moze pojawic sle raczej kolo 30 tygodnia jak juz macics prze na zoladek. Ogolnie to wiem, ze jesli jeszcze bede sie starac to juz sie ovjawow nigdy doszukiwac nie bede bo nie mialam ich wcale. Dopiero jak wiedzialam o ciazy juz tydzien to cos sie zaczelo dziac.
Jaszczurku przeciez Ty dopiero co zaszlas w poprzednia ciaze.. kiedy to zlecialo?
Szona u mnie 1 cykl po poronieniu organizm nie zorientowal sie ze ciazy nie ma i to dopuero byly sluzowe jazdy.. serio nie wiedzialam, ze takie cos moze powstac
Moze to przez hormony a nie wiesiolek? -
Od początku swoich lat pracy odprowadzałam podatki w mieście które ma program.Ale jak się przemeldowałam(rok temu) to automatycznie zmienili też urząd do ktorego wplywają podatki.
Gdyby człowiek wtedy wiedział...
Kiedyś mi się rzuciły w oczy jakies programy klinik,może prowadzili wtedy jakies swoje badania i stad te dofinansowania.Teraz tego nigdzie nie widzę więc pomyślałam,że może któraś z Was coś słyszała.ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Ja już nie pierwszy raz biorę heparynę od owu, jeden lekarz tak prowadzil moje dwa cykle z clo i się udało była ciąża ale biochemiczna, mam nawet opakowanie jedno które mi zostało ale boje się że jak coś się zadzieje to mi zabraknie. Mam obniżone biało s , koagulant też poniżej normy więc wiem że powinnam brać heparynę, ale lekarz z klinki ma inne zdanie na temat heparyny od owu uważa że to nic nie pomaga. Dlatego chcę spróbować na własne rękę.
rRruda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfia zajmij głowę jakimś rękodziełem żeby potem mieć co robić na ciążowym l4 każda z nas się doszukuje objawów nawet ja gdzie nie mam póki co szans na kropka na to nie ma rady!
Monika lepiej żebym nie śpiewała moje umiejętności wokalne skutecznie odstraszą wszystkich spod choinki
Szona to raczej normalny śluz, czasem taki miewam jestem ciekawa jak to z owulacjami u mnie ale do lutego się raczej nie dowiem i będę żyć w błogiej nieświadomościMonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Judit wrote:Dziewczyny wiecie może czy istnieją programy invitro pozarządowe? Wydaje mi się,że kiedyś coś takiego widziałam.Kliniki szukały chętnych,część była finansowana przez nich reszta przez pacjentów.
Żałuję,że zaraz po budowie domu przemeldowałam się tam z mężem.Gdybym została zameldowana w swoim rodzinnym mieście(tam też pracuje)to byłaby jakaś opcja bo to miasto ma program invitro.
Tak sobie myślę,jak nie uda się do wakacji to chyba spróbujemy... Jeszcze kilka badań może laparoskopia przed tym.Tylko,że koszty mnie przerażają.
Ja brałam udział w takim programie.. niektóre kliniki biorą udział w badaniach klinicznych... w moim przypadku byl testowany lek na implantacje(oczywiscie ani Ty ani doktor nie wiecie czy dostajesz lek czy placebo) Nas cała procedura kosztowała ok.2500zl do tego trzeba doliczyc koszty dodatkowe zwiazane z badaniami typu wirusologia, hormony, amh,nasienie jesli sie oczywiscie nie ma świeżych wyników i koszty leków... suma sumarum pierwsze podejście-całość- wyszło ok.4000zl...
Uwazam, ze warto czasem zaryzykować i spróbować 😊
Powodzenia!😘Judit, aeiouy, szona, Ochmanka lubią tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Malinowa dzięki! Będę pytać i szukać
Malinowa91 lubi tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
Mildred wrote:Ja już nie pierwszy raz biorę heparynę od owu, jeden lekarz tak prowadzil moje dwa cykle z clo i się udało była ciąża ale biochemiczna, mam nawet opakowanie jedno które mi zostało ale boje się że jak coś się zadzieje to mi zabraknie. Mam obniżone biało s , koagulant też poniżej normy więc wiem że powinnam brać heparynę, ale lekarz z klinki ma inne zdanie na temat heparyny od owu uważa że to nic nie pomaga. Dlatego chcę spróbować na własne rękę.
Mildred lubi tę wiadomość
-
U mnie wynik bety 4, także nawet jeśli na chwilę się zaczepił to nic z tego zaczynamy nowy cykl...2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika
3.11.2018 - poronienie samoistne
2.2019 - powtórka "z rozrywki"
Owulacja jest, ciąży dalej brak
17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
szona wrote:Mam w tym cyklu porąbany śluz. Chyba wiesiołek działa na mnie jakoś bezsensownie. Bez wiesiołka mam normalny wodnisty śluz, a teraz jakieś herezje. 1 dzień był płodny, później zrobił się jak to słynne białko jajka, później susza, później wypadła ze mnie jakaś przezroczysta „żelowa” kuleczka (tak tak, poziom mojego obrzydlistwa jest zatrważający), a wczoraj śluz jak „balsam wlany do śluzu o konsystencji białka jajka” 😅 Czekam na więcej 🤦♀️
Od przyszłego miesiąca rzucę ten wiesiołek w cholerę.
A jeszcze w tematach okołoowulacyjnych, wczoraj po południu miałam taką chcicę na Starego że szok, więc zrobiłam owulaka i już było wiadomo ocb 😎
W piątek robiłam i było biało na allegraku, w sobotę buźka pusta na clearblue a w niedzielę 10dc cb i allegrak pozytywne 😱 dzisiaj temperatura jeszcze w dole, chciałabym żeby owu była 12dc żeby mi się nie poprzestawiało przed operacją. Nie lubię tej niepewności 🙈 ale właśnie czuję ten "ślizg" więc pewnie owu jutro🙏
Edit: Pyratko no wynik malutki, ale może zrób jeszcze betę za dwa dni, tak dla pewności. Kciuki 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 14:22
ElfiaKsiężniczka, MonikA_89!, Madziandzia, szona, Ania_85_, SylwiaLu lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Judit wrote:Od początku swoich lat pracy odprowadzałam podatki w mieście które ma program.Ale jak się przemeldowałam(rok temu) to automatycznie zmienili też urząd do ktorego wplywają podatki.
Gdyby człowiek wtedy wiedział...
Kiedyś mi się rzuciły w oczy jakies programy klinik,może prowadzili wtedy jakies swoje badania i stad te dofinansowania.Teraz tego nigdzie nie widzę więc pomyślałam,że może któraś z Was coś słyszała.Judit lubi tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Mildred wrote:Dzięki dajesz nadzieję...
A jak się czujesz ? Nadal mdłości ?
Musze wygladac niezbyt dobrze bo mi dzisiaj kierownik sam powiedzial ,ze wygladam na w ciąży hahah
Sobie mysle ,,dzieki''Mildred, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
moyeu wrote:Judit, ja z prawa podatkowego jestem noga, więc jeśli się mylę to mnie poprawcie, ale przecież można wybrać urząd w którym odprowadza się podatki. W Warszawie co roku jest akcja żeby ludzie którzy mieszkają w Warszawie a nie są tu zameldowani rozliczali się właśnie w Warszawie. Może spróbuj tak?
Czytałam właśnie regulamin i jednak trzeba mieć zameldowanie.To ich warunek.ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
Pyratka4 wrote:U mnie wynik bety 4, także nawet jeśli na chwilę się zaczepił to nic z tego zaczynamy nowy cykl...
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Odpisuje już drugi dzień i odpisać nie mogę...
Pyratko może startuje, trzymam kciuki!
Elfia nie dziwię Ci się bo ja już się wkreciłam że jesteś w ciąży😉 dużo cierpliwości i spokoju
Malinka nie zdążyłam na stópkę😥 ale na pewno jest słodka tak jak cały Stasio❤️
jaszczurek hejaaaa! Dobra decyzja na rocznicę poczęcia Toma😉
Frez jak tam Mały Bohater?
Ja przywitałam rano 🍷. Nie żebym się zdziwiła ale jakoś mi nieswojo.
Buźka! -
MonikA_89! wrote:Na kiedy ciebie wpisać? 😬😬😬
-
Malgonia wrote:Judit a gdzie ostatnio odprowadzalas podatki? W Wawie nie trzeba byc zameldowanym ale musisz tu podatek odprowadzac, moze w ten sposob sprobuj.
Elfia ja serio myslalam, ze mam blad testu. Zgaga to sie moze pojawic sle raczej kolo 30 tygodnia jak juz macics prze na zoladek. Ogolnie to wiem, ze jesli jeszcze bede sie starac to juz sie ovjawow nigdy doszukiwac nie bede bo nie mialam ich wcale. Dopiero jak wiedzialam o ciazy juz tydzien to cos sie zaczelo dziac.
Jaszczurku przeciez Ty dopiero co zaszlas w poprzednia ciaze.. kiedy to zlecialo?
Szona u mnie 1 cykl po poronieniu organizm nie zorientowal sie ze ciazy nie ma i to dopuero byly sluzowe jazdy.. serio nie wiedzialam, ze takie cos moze powstac
Moze to przez hormony a nie wiesiolek?