Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 13 marca 2018, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka kciuki :)

    Dziewczyny miłego dnia wam życzę :)

    Meśka lubi tę wiadomość

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 13 marca 2018, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Meśka, macie dziś IUI? Zaciskam mocno kciuki! :)

    Dziś podglądamy czy jest na czym zrobić IUI. Jesli cos wyhodowałam to IUI w tym tygodniu.

    EDIT : właśnie się dowiedziałam, że szef podpytuje po kątach czy jestem w ciązy bo zauwazył że mi się przytyło... Miło...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 11:09

    nowa na dzielni, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 13 marca 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię IUI, nie podpytywanie szefa :)

    Meśka lubi tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za debil....To się nadaje na skargę wyzej...

  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2072 1437

    Wysłany: 13 marca 2018, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka powodzenia na wizycie, będę doglądać info od Ciebie <3

    Dziękuję Lamka , nawet nawet. Pogoda się zrobiła to i żyć się chce i w ogóle tak lepiej. Wczoraj miałam gorszy dzień i dużo łez niestety poszło, ale dziś nowy dzień. Piersi jak bolały, tak bolą :/ Może słońce mi pomoże na lepsze samopoczucie. A jak Ty się czujesz? Całuje mocno, kocham <3

    Jak u Was kobitki w ogóle? Zaniedbałam forum, ale wierzę cały czas, że to się zmieni. Gdy mam gorszy dzień, to wolę się nie odzywać, aby Wam dnia nie psuć.

    Buziaki

    Meśka, lamka lubią tę wiadomość

    wallbash.gif

    down.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 13 marca 2018, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Dzień dobry :)
    Podczytuję Was i strasznie się cieszę, bo widzę dużo pozytywnego myślenia, mimo tak strasznych przeżyć. Dziewczyny jesteście wielkie! Serio.
    Ja jestem dopiero na początku tej przygody, więc tylko Was podczytuję, ale no czasem czuję (tak jak teraz) potrzebę żeby dołączyć do Was. Nie tylko dlatego że macie ogromną wiedzę i doświadczenie (okupione smutkiem i łzami niestety) ale dlatego że jest tutaj taka świetna atmosfera, wspieracie się nawzajem, pomagacie sobie, strasznie mi się tutaj podoba :D.
    Co do piersi, jak brałam Harmonet (ostatnie 4 miesiące) to mnie strasznie bolały, prawie cały cykl, teraz jak odstawiłam to w sumie taki ból, że serio bolało, to tylko w 1 cyklu po odstawieniu, ale dostałam Cstagnusa, i jest lepiej, polecam :).
    No i oczywiście trochę prywaty i prośba o pomoc. W związku z tym, że na USG wyszło mi że mam wczesną postać Hashimoto zrobiłam badania krwi pod tym kątem. Większość parametrów wyszła mi ładnie, ale przeciwciała przeciw peroksydazie tarczycowej MSAb 123,4 IU/ml(norma 0,0-5,6), podrosło mi też TSH w listopadzie było 2,139mIU/l a teraz 2,667, FT4 bez zmian czyli 0,8. Żelazo jak zwykle poniżej normy: 59ug/dl przy normie 60-180, ale bywało gorzej więc nie ma tragedii akurat tutaj. Martwi mnie to ATPO, ja czułam że będą problemy z tą tarczycą, ale nie spodziewałam się Hashimoto. Na szczęście idę w sobotę do dobrego endokrynologa, to coś może poradzimy. Czy któraś z Was miała podobne wyniki?

    A bierzesz euthyrox?
    Trzymam kciuki za wizytę u endo i skuteczny plan działania!

    PS. I proszę, każda nowa powinna brać z Ciebie przykład. Bo chyba nie trudno poczytać, przywitać się i napisać coś o sobie?

    KateHawke, moyeu, Karma88 lubią tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 marca 2018, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka trzymam kciuki za jajko, a szefa się spytaj czy chce płacić alimenty.
    Co za ludzie :/

    A tak w ogóle to chciałam się tu zgłosić do centrum analiz wyników laboratoryjnych. to moje pierwsze badania poza progesteronem i tsh więc błagam o wyrozumiałość. Oczywiscie wszystko w normie ale wiadomo jak to z tymi normami jest.

    Prolaktyna - 354,0 mlU/L (norma 102-496)
    LH 4.49 mlU/ml (norma 2,4-12.,6)
    FSH 7,54 mlU/ml (norma 3,5 -12.5)
    Estradiol 60,7 pg/ml (norma 12.5-166)
    TSH 2,590 ulU/ml - tu wiem, ze jednak na samym jodzie to się nie zbije. W ciąży miałam 2,9, 3 tyg brałam euthyrox 25, potem ginekolog kazał mi go odstawić i brać sam jod

    Oczywiście biore też poprawkę na to, ze to pierwszy cykl po miesiączce.

    Z góry wielkie dzięki :)

    Meśka lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 13 marca 2018, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, na moje oko to jest spoko poza tym TSH. No może stosunek LH do FSH mógłby być bliżej 1, ale 0,6 to nie jest źle :)

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5675 7003

    Wysłany: 13 marca 2018, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Meśka trzymam kciuki za jajko, a szefa się spytaj czy chce płacić alimenty.
    Co za ludzie :/

    A tak w ogóle to chciałam się tu zgłosić do centrum analiz wyników laboratoryjnych. to moje pierwsze badania poza progesteronem i tsh więc błagam o wyrozumiałość. Oczywiscie wszystko w normie ale wiadomo jak to z tymi normami jest.

    Prolaktyna - 354,0 mlU/L (norma 102-496)
    LH 4.49 mlU/ml (norma 2,4-12.,6)
    FSH 7,54 mlU/ml (norma 3,5 -12.5)
    Estradiol 60,7 pg/ml (norma 12.5-166)
    TSH 2,590 ulU/ml - tu wiem, ze jednak na samym jodzie to się nie zbije. W ciąży miałam 2,9, 3 tyg brałam euthyrox 25, potem ginekolog kazał mi go odstawić i brać sam jod

    Oczywiście biore też poprawkę na to, ze to pierwszy cykl po miesiączce.

    Z góry wielkie dzięki :)
    Za niski stosunek lh do FSH. Powinien byc ok 1. Poziom FSH jest ok, lh za nisko. Zbadaj kortyzol pomiędzy 7 a 8 rano i DHEAS. Reszta jest ok, choć wielu lekarzy utrzymaloby najmniejsza dawkę hormonu przy takim TSH.

    A poza tym jak się trzymasz?

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14410 18011

    Wysłany: 13 marca 2018, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    To już niedługo! :) Tylko coś mi podpowiada, że dostanie kwalifikacji to dopiero początek stresu i potem na kazdy dźwięk telefonu będziesz podskakiwać <3

    oj i to jak podskakiwac :) zobacze ze dzwonia z osrodka to juz serce w gardle bedzie :)


    Kargo31 wczoraj dialogi, tydzien temu list do matki biologicznej, nie jest to latwe do tego rozne scenki, cwiczenia itp..

    preg.png


    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - Czekamy na ciebie 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 13 marca 2018, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jestem na L4 do końca tygodnia i bardzo się ciesze ze je wzięłam, mam problemy z jedzeniem i lecę na waflach ryżowych i kisielkach :/ brzuch pobolewa, szczególnie wieczorami ale ibuprom daje radę. Trochę się teraz ze sobą pieszczę bo słaba jestem jakaś. Czekam wiec na słoneczko bo przez ostatnie dwa dni tak pięknie świeciło ze i humor lepszy i nastawienie do życia pozytywniejsze ;)

    Meśka co za gbur wrr

    Jedna oby słoneczko wyszło zza chmur i rozświetlilo uśmiech na Twej twarzy <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2018, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna u mnie wszystko ok, w poniedziałek mam Paśnika, a w piątek gina. Tylko niech już ta owulka przyjdzie. :-)

    Małgonia dziewczyny mnie ubiegły w ocenie wyników więc mogę tylko przyklasnąć ;-)

    Moyeu- cześć :-) przeciwciała są niskie, także nie ma powodu do paniki. Pozwól lekarzowi zdecydować, jakie leczenie włączyć. Który to Twój cykl starań?

    Malgonia, moyeu lubią tę wiadomość

  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 13 marca 2018, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec zdrówka! Dasz radę po weekendzie wrócić do pracy? ja bym jeszcze z tydzień w domu poleniuchowała :P


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • iwanoc Znajoma
    Postów: 17 0

    Wysłany: 13 marca 2018, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwanoc wrote:
    Cześć kobietki:) nie nadażam Was czytać mam sporo nadrabiania ale syn ciagle chory. rotawirus skonczony a zapalenie oskrzeli na oddziale złapaliśmy.
    Robiłam badania hormonów w 5 dniu cyklu.
    niby w normach sie mieszcze ale może ktoś mógłby zerknąc fachowym oczkiem :)
    FSH 3,8 (3,5 do 12,5 faza folikularna)
    LH 2,7 (2,4 do 12,5 faza folikularna)
    Estradiol 24 (12,4 do 233 faza folikularna)
    Testosteron 44,17
    Czy jest ok ?
    Haaalo :) zerknie ktoś?

    iwanoc
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 13 marca 2018, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Siwulec zdrówka! Dasz radę po weekendzie wrócić do pracy? ja bym jeszcze z tydzień w domu poleniuchowała :P

    Kurde po kolejnym tygodniu to już chyba nie miałabym po co wracać :/ wiec po weekendzie spinam poslady i wracam na „stare” tory ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2018, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za niskie FSH i LH, za niski stosunek LH do FSH. Testosteron nie podałaś jednostek.

    Achia lubi tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5675 7003

    Wysłany: 13 marca 2018, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwanoc wrote:
    Haaalo :) zerknie ktoś?
    bardzo niski poziom lh i fsh. stosunek nisko ale i oba hormony nisko... badalaś kortyzol? dheas? shbg? testosteron ??? (norma do 48? czy inna?).
    Proponuję zbadać w 3-5dc:
    17-OH progesteron
    androstendion
    dheas
    shbg
    prolaktynę
    progesteron 7 dpo
    kortyzol między 7 a 8 rano (dc obojętny)
    i wtedy będzie można coś powiedzieć :) bo moim zdaniem coś tu może się dziać przysadkowo ale bez wszystkich badań to wróżenie z fusów...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 12:26

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2194 2130

    Wysłany: 13 marca 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

    Chciałabym wpisać się na 23.03. Sądząc po objawach owu była wczoraj czyli to będzie 11 dpo. Wcześnie, ale tak kazał lekarz i jak beta będzie pozytywna to na drugi dzień mam przyjechać po leki.
    3 marca miałam histeroskopię - macica prawidłowej budowy czyli dalej brak przyczyn poronień.
    Małgonia wiem, że ta wiadomość musiała być przytłaczająca, ale już wiesz co jest. I w ostateczność jest in vitro z sekcją zarodków a ja nie mam przyczyn swoich start i muszę dalej próbować, bo może się uda...
    MOJA widzę, że w podpisie masz, że Twój partner bierze profertil. Zadowoleni jesteście z efektów? Po jakim czasie coś się zmieniło? Mój też to łyka od ponad miesiąca.

    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • iwanoc Znajoma
    Postów: 17 0

    Wysłany: 13 marca 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Za niskie FSH i LH, za niski stosunek LH do FSH. Testosteron nie podałaś jednostek.
    Czyli jakies kolejne tabletki mnie czekaja? to da sie podnieść tak na hop siup?
    a testosteron 44,17 ng/dl norma 6 do 82

    iwanoc
  • iwanoc Znajoma
    Postów: 17 0

    Wysłany: 13 marca 2018, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    bardzo niski poziom lh i fsh. stosunek nisko ale i oba hormony nisko... badalaś kortyzol? dheas? shbg? testosteron z kolei wysoko (norma do 48? czy inna?).
    Proponuję zbadać w 3-5dc:
    17-OH progesteron
    androstendion
    dheas
    shbg
    prolaktynę
    progesteron 7 dpo
    kortyzol między 7 a 8 rano (dc obojętny)
    i wtedy będzie można coś powiedzieć :) bo moim zdaniem coś tu może się dziać przysadkowo ale bez wszystkich badań to wróżenie z fusów...

    kortyzol badałam którys miesiąc wstecz i endokrynolog mówiła ze jest ok . innych badań nei robiłam więc wszystko przede mną ;(

    iwanoc
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego