Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 13 marca 2018, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, sprawdzałaś może ile miałaś to żelazo? i chciałam zapytać jeszcze o Twój poziom kwasu foliowego, bo ja teraz jak biorę metyle to 14 z hakiem i ciekawi mnie jaki Ty masz, że przepisała Ci 800. a o to żelazo pytam, bo kurczę ja jak jem kwas to zawsze mam wyższe to żelazo.

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 13 marca 2018, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, a steryd bo podejrzewa jakiś problem immunologiczny, tak? Zlecił jakieś badania? Bo może warto byłoby wiedzieć na czym się stoi i wtedy cisnąć ze sterydami już od owu albo i cały cykl? Na bank należą się Wam badania kariotypu na NFZ - jeśli to tu jest problem to wtedy szkoda Twojego zdrowia na sterydy. Może warto tak do tego podejść - żeby w sumie za darmo dojść do tego, gdzie tmwi problem metodą eliminacji?

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 13 marca 2018, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Nika. Nie robie żadnych badań które nie wnoszą niczego nowego do leczenia.
    Kariotyp mogę mieć zyebany albo dobry. I tak będę ronić aż zajde w zdrową ciążę.
    Mówił o fragmentacji dna starego. Nie ma na to leku wiec pusta wiedza ze to jego wina mi nie jest potrzebna. Pozostaje ronić aż zajde szczęśliwie.
    Mówił o podobnych do mojego przypadkach ze nawet 7 ciąża okazywała się zdrowa.
    Steryd bo to jest działanie po 4 stratach w jego szpitalu. Po tylu niepowodzeniach dają zestaw acard heparyna steryd.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 13 marca 2018, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze Wam się moje podejście może wydawać dziwne ale ja jestem na końcu drogi którą większość z Was zaczyna. Ja juz nie musze być w ciąży. Mam córkę. Juz nic nie musze.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2909 3138

    Wysłany: 13 marca 2018, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:20

    _Hope_, ANkaG, Karma88, Karolina90 lubią tę wiadomość

    Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    01.2022 - 5 ICSI PGD
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5980 7258

    Wysłany: 13 marca 2018, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope <3

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI 11.2021: 💙 ❄❄❄❄❄❄ 💙
    ......🔜🍍FET 02.2022:⛄4.1.1 💙❓🙏🍍
    2️⃣ ICSI 2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF/ICSI 2019/2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 13 marca 2018, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Nika, sprawdzałaś może ile miałaś to żelazo? i chciałam zapytać jeszcze o Twój poziom kwasu foliowego, bo ja teraz jak biorę metyle to 14 z hakiem i ciekawi mnie jaki Ty masz, że przepisała Ci 800. a o to żelazo pytam, bo kurczę ja jak jem kwas to zawsze mam wyższe to żelazo.
    B12 234 (zakres normalny 180-914)
    Kwas foliowy 29.10 ng/ml przy normie 3.89-26,80 ale pani doktor powiedziała, że nie liczh się kwas we krwi, bo może być go tam dużo, a przyswojonego mało i żeby nawet nie sprawdzać przy mutacjach, bo wynik z krwi może być wysoki właśnie dlatego, że kwas nie został przyswojony i jako taki wypłucze się z organizmu.
    Żelazo 108 (33-193)
    Ferrytyna 67 (13-150)
    Z morfologii mam wszyściutko w normach.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2909 3138

    Wysłany: 13 marca 2018, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:20

    summer86, KateHawke, Frelcia lubią tę wiadomość

    Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    01.2022 - 5 ICSI PGD
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 13 marca 2018, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...kurcze a ja trochę nie rozumiem czemu lekarz tak do tego podchodzi... próbować i ronić aż się uda :/ chyba nie rozumie przez co trzeba przejść żeby wrócić do jako- takiej "normy" ... to tak jak by rozłożył ręce i powiedział że nie ma innego sposobu. RYLI ???????? :[

    ...i spać nie mogę teraz uh!


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 marca 2018, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, ja Cie nigdy nie przestane podziwiac :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 13 marca 2018, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    B12 234 (zakres normalny 180-914)
    Kwas foliowy 29.10 ng/ml przy normie 3.89-26,80 ale pani doktor powiedziała, że nie liczh się kwas we krwi, bo może być go tam dużo, a przyswojonego mało i żeby nawet nie sprawdzać przy mutacjach, bo wynik z krwi może być wysoki właśnie dlatego, że kwas nie został przyswojony i jako taki wypłucze się z organizmu.
    Żelazo 108 (33-193)
    Ferrytyna 67 (13-150)
    Z morfologii mam wszyściutko w normach.
    YHM, ale już sam metylowany się będzie przyswajać, tu chodzi tylko o ten syntetyczny tak? może głupie pytanie zadaje, wybacz już mam z tego wszystkiego sieczkę;p
    moje wyniki b12 mam wyższe bo: 528 (normy 197-771), żelazo mam całkiem inne normy: moj wynik to 23,4 a normy są od 5,8-34,5. Pamiętam że na początku starań miałam troche powyżej normy, ale to chyba przez kwas, bo potem go na chwilę odstawiłam i żelazo spadło też do środkowej normy. ferrytyny nie robiłam. A znasz się może na wyniku SHBG jaki jest najlepsze: ja mam w normie bo 71,50, ale zakres jest od 32,4-128, więc mieszczę się w normie, ale nie wiem czy dla nas staraczek może chodzi o to że lepiej jakby było wyższe lub niższe?

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 13 marca 2018, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    ...kurcze a ja trochę nie rozumiem czemu lekarz tak do tego podchodzi... próbować i ronić aż się uda :/ chyba nie rozumie przez co trzeba przejść żeby wrócić do jako- takiej "normy" ... to tak jak by rozłożył ręce i powiedział że nie ma innego sposobu. RYLI ???????? :[

    ...i spać nie mogę teraz uh!
    To nie tak. On mi daje całe zaplecze medyczne jakie istnieje. Reszta to właśnie zachodzenie i ewentualne straty. U każdej z nas tak jest. Trzeba sobie z tego zwyczajnie zdawać sprawę. Zwłaszcza po 4 stratach z rzędu. I mocno go cenie za to ze był szczery i nie pieprzyl głupot typu ze mną pani urodzi.

    Bocianiątko, Karma88, summer86, Czrna 81, KateHawke, Emilkap11, Meśka, Emiilka lubią tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5980 7258

    Wysłany: 13 marca 2018, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    ...kurcze a ja trochę nie rozumiem czemu lekarz tak do tego podchodzi... próbować i ronić aż się uda :/ chyba nie rozumie przez co trzeba przejść żeby wrócić do jako- takiej "normy" ... to tak jak by rozłożył ręce i powiedział że nie ma innego sposobu. RYLI ???????? :[

    ...i spać nie mogę teraz uh!

    lekarz podchodzi realistycznie. może dać kolejne leczenie ale nigdy nie ma gwarancji sukcesu. Jak pisała już Hope tutaj może być też problem z kariotypami ale w takim wypadku jedynym rozwiązaniem byłoby ivf z selekcją zarodków...

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI 11.2021: 💙 ❄❄❄❄❄❄ 💙
    ......🔜🍍FET 02.2022:⛄4.1.1 💙❓🙏🍍
    2️⃣ ICSI 2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF/ICSI 2019/2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 13 marca 2018, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Nie Nika. Nie robie żadnych badań które nie wnoszą niczego nowego do leczenia.
    Kariotyp mogę mieć zyebany albo dobry. I tak będę ronić aż zajde w zdrową ciążę.
    Mówił o fragmentacji dna starego. Nie ma na to leku wiec pusta wiedza ze to jego wina mi nie jest potrzebna. Pozostaje ronić aż zajde szczęśliwie.
    Mówił o podobnych do mojego przypadkach ze nawet 7 ciąża okazywała się zdrowa.
    Steryd bo to jest działanie po 4 stratach w jego szpitalu. Po tylu niepowodzeniach dają zestaw acard heparyna steryd.

    Nie gniewaj się, zmartwiłam się tylko o Twój żołądek przy sterydach i dużej dawce mety. Wiesz, u mnie przez lata było ciskanie ciężkiej artlerii na oślep i zupełnie bez sensu i mam o to żal do kilku lekarzy i kilka zupełnie nowych niepotrzebnych problemów. Ale wygląda na to, że Twój doktor wie co robi i jest ogarnięty. Teraz jesteś obstawiona na każdą ewentualność i nie jesteś zdana tylko na własne siły - ten zestaw musi być skuteczny, skoro stosują go w tylu szpitalach i klinikach.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5980 7258

    Wysłany: 13 marca 2018, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale steryd i clexane to chyba dopiero po pozytywie. meta teraz. to żelazny zestaw...

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI 11.2021: 💙 ❄❄❄❄❄❄ 💙
    ......🔜🍍FET 02.2022:⛄4.1.1 💙❓🙏🍍
    2️⃣ ICSI 2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF/ICSI 2019/2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 13 marca 2018, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    YHM, ale już sam metylowany się będzie przyswajać, tu chodzi tylko o ten syntetyczny tak? może głupie pytanie zadaje, wybacz już mam z tego wszystkiego sieczkę;p
    moje wyniki b12 mam wyższe bo: 528 (normy 197-771), żelazo mam całkiem inne normy: moj wynik to 23,4 a normy są od 5,8-34,5. Pamiętam że na początku starań miałam troche powyżej normy, ale to chyba przez kwas, bo potem go na chwilę odstawiłam i żelazo spadło też do środkowej normy. ferrytyny nie robiłam. A znasz się może na wyniku SHBG jaki jest najlepsze: ja mam w normie bo 71,50, ale zakres jest od 32,4-128, więc mieszczę się w normie, ale nie wiem czy dla nas staraczek może chodzi o to że lepiej jakby było wyższe lub niższe?
    Ja przy metylach już nie badałam kwasu - to jest wynik z października - brałam wtedy 2xmiovarian + folic czyli 800 mcg. A SGBG im wyżej tym lepiej, ale Twoje też ładne. Ja mam róznie, między 30- coś a 60- coś, wyżej jakoś nie chce zawędrować.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 13 marca 2018, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, to już mi się to zaczyna jakoś układać powoli;p ale powiem Ci, że ja jak nie brałam metyli to miałam 16,8 a po miesiącu z metylem spadło o dwie jednostki, także faktycznie musiało się nie wchłaniać a w krwi było. To teraz też nie będę już badać.

  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 13 marca 2018, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a kiedy się sterydy bierze w trakcie starań czy po pozytywie?Widzę, że wieczorkiem
    więcej osób się pojawia może,któraś mi poradzi proszę :) Czy jeśli ANA wyszło ok jest sens robić ANA2? Za to dodatnie wyszło AMC ? Dziękuje ślicznie za wszelkie wskazówki.Hope podziwam twoją odwagę i determinację .ściskam

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 13 marca 2018, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie zamierzam, bo i tak nie powie mi to, jaki naprawdę mam poziom kwasu w organizmie i chyba nic nie wniesie.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5980 7258

    Wysłany: 13 marca 2018, 23:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    Hej dziewczyny, a kiedy się sterydy bierze w trakcie starań czy po pozytywie?Widzę, że wieczorkiem
    więcej osób się pojawia może,któraś mi poradzi proszę :) Czy jeśli ANA wyszło ok jest sens robić ANA2? Za to dodatnie wyszło AMC ? Dziękuje ślicznie za wszelkie wskazówki.Hope podziwam twoją odwagę i determinację .ściskam
    to zależy z czym jest problem. jak z zajściem to czasem dają steryd wcześniej a jak z utrzymaniem to po pozytywie... tak samo z heparyną. Ale moim zdaniem dawanie sterydu w ciemno w trakcie starań jest bezsensownym obciążaniem organizmu... No chyba, ze są jakieś wskazania (nawet off label)... Ja brałąm 5 miesięcy ebz efektu bo mam dodatnie ANA. Co do ANA jak jest ujemne, to nie ma sensu robić ANA2, bo to jest uszczegółowienie wyniku z ANA. A na tych AMC się nie znam, nie pomogę :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 23:18

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI 11.2021: 💙 ❄❄❄❄❄❄ 💙
    ......🔜🍍FET 02.2022:⛄4.1.1 💙❓🙏🍍
    2️⃣ ICSI 2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF/ICSI 2019/2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ