MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
-
WIADOMOŚĆ
-
Tulę mocnoCheresta wrote:Wątpliwości rozwiane beta <0,1
7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 38 LAT
🧑39 LAT
1 procedura Invitro
30.04.2025 - Punkcja pobranych 5 komórek
🙏 5.05.2025 - 4aa transfer w 5 dobie
Beta 10dpt - 350 progesteron: 174
Beta 14dpt - 1364
Beta 18 dpt - 4500
9.06 jest serduszko !! ❤️
20.06 - krwawienie duże, USG, dzidziuś 2,5 cm, krwiak 3,5 cm 🙏 leżę 🙏
1.07 - mamy 4 cm
10.07 - 5.3 cm zdrowej dziewczynki 🩷
26.07 - 7,8 cm, krwawienie, sor
5.08 - 9,5 cm (plus nóżki 🩷), 150 go szczęścia
Rośnij maluszku 😍

-
Luna1993 wrote:Reset kochana nie chciałam Ci sprawić przykrości:( mnie mama bardzo młodo urodziła, babcie tak samo, dlatego było mi dane wychowywać się z nimi. Ale wiem jedno. Twoi dziadkowie są ż Ciebie bardzo dumni i pod względem osiągnięć zawodowych jak i tego, że jesteś tak dobrym i mądrym człowiekiem :*
No co Ty! Że zazdroszczę - to tak pozytywnie napisałam. Na tej samej zasadzie jak pisałam i Tobie, i dziewczynom nieraz, że zazdroszczę dwóch kresek:)
A że się popłakałam? Co zrobić... zawsze przy tych wspomnieniach płaczę, ale to są dobre wspomnienia i mimo wszystko dają takie poczucie, że gdzieś tam na górze się mną opiekują
Edit: gdybyś Ty widziała jak się poryczałam na weselu przy prezentacji zdjęć. Zresztą zrobiłam taki film z podziękowaniami, że płakały obie rodziny i to nie tylko rodzice, ale różni nasi wujkowie i ciocie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 14:01
Luna1993 lubi tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Cheresta
Przykro mi bardzo
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jedna_z_Wielu wrote:Yos mały przyrost, ale my całych zaciskamy kciuki

Dzięki dziewczyny za informacje w mojej sprawie. Wszystko spisze i się dostosuje. A ten posiew to gin będzie wiedzieć o co chodzi czy mam coś powiedzieć?
Będzie, chodzi o posiew z moczu, musisz go zrobic do jałowego i sterylnego pojemniczka. Zrobią Ci antybiogram, bo być może masz jakąś bakterię i może trzeba będzie ją potraktować antybiotykiem (oby nie!)
Cheresta
-
Luna1993 wrote:Reset ja co prawda miałam tylko ślub cywilny, ale tak płakałam, że nie widziałam co i gdzie podpisuję
A teraz przez fasola to płacze nawet na reklamie proszku do prania
A to na ślubie to nie płakałam, choć zazwyczaj jestem łatwo wzruszalna
Ale w ramach podziękowań dla rodziców wiedziałam, że nic nie powiem, więc był film z naszymi zdjęciami i różnymi podpisami np. szedł cykl, że dziękujemy za wspomnienia (i tu zdjęcia z jakichś wakacji), za jakieś tam inne rzeczy (np. naukę jazdy na nartach - i moje zdjęcie w prlowskim kombinezonie
) i dziękujemy za najlepszych dziadków jakich mogliśmy mieć. I tu już był płacz
Luna1993 lubi tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Cheresta tule mocno :* to tak bardzo boli jak kolejny cykl jest stracony

Yos przykro mi bardzo
ale może jest jeszcze jakąś szansa
Mój eMek dzisiaj dostał telefon i po świętach wyjeżdża do pracy za granicę na czas nieokreślony więc jak się teraz nie uda to chyba wcale
-
Cheresta wrote:Kate plan był taki żeby powtórzyć badanie nasienia czy morfologia się poprawiła ale nie mam na to siły
Jeśli nie masz siły to odpocznijcie od tego na chwilę. Przyjdzie wiosna i zaraz będzie większy power do działania
-
Jestem juz w domu.
Tak bardzo sie denerwowalam ze drzalam jak galareta. Okazalo sie ze jajka nie pekly jeszcze mialy 20 i 21 mm
Szybko poszło , potem polezalam głową w dol na tym lozku z 10 min i do domu.
29 marca mam isc na bete. Niby jest w cenie IUI ale nie oplaca mi sie wiec zrobie u siebie na miejscu.
Nadrobie Was pozniej :*
Cabrera, KateHawke, Jedna_z_Wielu, Bajkaaa, frezyjciada, MOJE, Lunaris, Czrna 81, Lucia88, Frelcia, Koteczka82, Anna Stesia, Jeżowa, ANkaG, blue00, Lena21, Sarna84, Bocianiątko lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Bardzo przepraszam. Mój błąd. Po prostu jak chodzi o "te " sprawy to zawsze je przypisuje gin. Wybaczcie moją nie wiedzę. Pierwszy raz mam taki problem i stad to wynika.reset wrote:Jak pytasz o posiew bakterii z moczu to w każdym laboratorium powinni zrobić. Chyba że coś przegapiłam?
AnnaStesia Tobie również dziękuję za wyjaśnienie.
Ps. Przynajmniej wiecie czemu się nie udzielam na temat badań
Wstyd
Anna Stesia lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.

Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml

-
Cheresta, no bardzo mi przykro. już miałam nadzieję, ze jak się ta zielona fala zaczęła to teraz same dobre wieści będą

Jedna z wielu, ja zawsze na posiew kupowałam taki specjalny pojemnik do posiewów z moczu. tak w środku jest taka płytka, trzeba na nią nasiusiać (zupełnie jak na test strumieniowy) zamknąć i oddać do badania
w zwykłym pojemniku u mnie nie przyjmowali w przychodni, a na szczęście już lata całe nie robiłam wiec może i w zwykłym przyjmują. A widzisz krew jak siusiasz czy aż tak źle nie jest?
-
Jedna_z_Wielu wrote:Bardzo przepraszam. Mój błąd. Po prostu jak chodzi o "te " sprawy to zawsze je przypisuje gin. Wybaczcie moją nie wiedzę. Pierwszy raz mam taki problem i stad to wynika.
Ps. Przynajmniej wiecie czemu się nie udzielam na temat badań
Wstyd
Jedna, przestań pisać farmazony. Nie masz za co przepraszać, już Ci to dziś mówiłam :*
A z ginem to po prostu nie chciałam, żebyś szła bez sensu do lekarza skoro zrobisz to badanie sama, sikając do kubka

nick nieaktualnyMeśka kciuki zaciskamy

Ana!!!! Matko jak słabo, że wyjeżdża. Przecież to oszaleć można tak bez męża z tęsknoty
Cheresta też bym Ci radziła to HBA.
Ja już po pierwszym zastrzyku - w sumie to po dwóch bo za pierwszym razem wcisnęłam za mało leku
Wcale to nie jest takie proste jak się ma taką mini-dawkę.
Meśka lubi tę wiadomość
-
reset wrote:Jedna, przestań pisać farmazony. Nie masz za co przepraszać, już Ci to dziś mówiłam :*
A z ginem to po prostu nie chciałam, żebyś szła bez sensu do lekarza skoro zrobisz to badanie sama, sikając do kubka
A no i do kubka badanie ogólne moczu. to podstawa podstaw
-
Malgonia widziałam wczoraj raz i dziś raz. Póki co nie widzę.
Reset
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.

Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml