X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • kiciakicikici Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24 dzień cyklu - 1 cykl po HSG

Rano tem. ciała : 37,2

Wczoraj cały dzień latam do łazienki jak szalona (jak nigdy)... a może to już urojenia :(

6 z 10 dzień na Duphastonie

Myślicie, że może coś z tego wyjść ? Co polecacie zrobić ..

16.06.2016 - starania się - czas start
    22.03.2017 - 2 kreski na teście
    10.04.2017 - poronienie
    24.10.2017 - od cykle na Duphaston
    01.03.2018 - HSG

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kiciakicikici.

kiciakicikici, blue00 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • kiciakicikici Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dzień dobry kiciakicikici.

Dzień dobry kochane ❤️

• reset Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakicikici wrote:

Może obiad dziś zrób? Niedziela w końcu ;P

A na serio to oczekujesz, że wywróżymy? Możesz byc w ciąży, możesz nie być. Polecam betę. I to za kilka dni, bo teraz Ci raczej nie wyjdzie (zwłaszcza, że termin ewentualnej owulacji to mamy też sobie wywróżyć? Jeśli bierzesz Duphaston od 6 dni, a masz 24 dc to mamy rozumieć, że owulację miałaś ok 17 dc? To wtedy nawet do zagnieżdżenia mogło nie dojść. A na bieganie do toalety to może żurawina i wit. C profilaktycznie ;)).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 12:27

Izape_91, Meśka, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Hania34 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie dziewczyny teoretycznie uprawiam sex z emkiem raz dziennie.Na ktory dzień strzela już ślepakami? Lekarz coś mi gadał, że 3razy. Trudno mi swoją owulację przewidzieć , chodzę na monolitoringi, robie sikańce, śluz ale to też zawodne. W okolicach owulacji przytulamy się 4 dni pod rząd . To tego 4 nie jest już bezsens? Jak myślicie. Wszystkim
    miłej niedzieli ja wracam do sprzątania..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakicikici wrote:
    24 dzień cyklu - 1 cykl po HSG

Rano tem. ciała : 37,2

Wczoraj cały dzień latam do łazienki jak szalona (jak nigdy)... a może to już urojenia :(

6 z 10 dzień na Duphastonie

Ja prawie co cykl po owulacji co chwilę latam do wc. Myślę, że to wina podwyższonego progesteronu. Tak naprawdę to wszystkie objawy w 2 fazie cyklu są niejednoznaczne i tylko beta prawdę powie. Ja juz przestałam się nakręcać i doszukiwa, bo co cykl mam powiększone i bolące piersi, wzdęcia, zaparcia, więcej sikam a ciązy jak nie było tak nie ma

• MOJE Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też co cykl przechodzę kolejne ciążowe objawy. Zawsze coś nowego co pozwala mi się nakręcić. A to super temperatura, a to dużo kremowego śluzu, a to zero śluzu,a to dwudniowy ból gardła, albo bóle jajnika. Niekiedy bóle w szyjce. Zgaga. Ból piersi, albo całkowity brak bólu. Co cykl to inaczej. Staram się już tak nie wsłuchiwać w ten organizm.

HopeandFaith lubi tę wiadomość

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 38 LAT

🧑39 LAT

1 procedura Invitro
    30.04.2025 - Punkcja pobranych 5 komórek
    🙏 5.05.2025 - 4aa transfer w 5 dobie
    Beta 10dpt - 350 progesteron: 174
    Beta 14dpt - 1364
    Beta 18 dpt - 4500
    9.06 jest serduszko !! ❤️
    20.06 - krwawienie duże, USG, dzidziuś 2,5 cm, krwiak 3,5 cm 🙏 leżę 🙏
    1.07 - mamy 4 cm
    10.07 - 5.3 cm zdrowej dziewczynki 🩷
    26.07 - 7,8 cm, krwawienie, sor
    5.08 - 9,5 cm (plus nóżki 🩷), 150 go szczęścia

Rośnij maluszku 😍
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane ❤ odespalam zastrzyk i zabrałam się za robienie łososia w pomarańczowym sweterku. Miłego dnia :*:*

reset, Kargo31, Bajkaaa, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami niedzielnie! I łącze się w bólu z tymi na kacu.... Wyszłam wczoraj mężem na drinka, skończyłam przy barze na szotach że znajomą.... Nie te lata już chyba.
    Dzięki Bogu Kinder u babci!

Edit. Dalej nie mam wyników wczorajszej bety czy już 0, ale dziś 18 dc (zazwyczaj dzień owu) i wróciło krwawienie, wtf?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 13:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    Mam głupie pytanie dziewczyny teoretycznie uprawiam sex z emkiem raz dziennie.Na ktory dzień strzela już ślepakami? Lekarz coś mi gadał, że 3razy. Trudno mi swoją owulację przewidzieć , chodzę na monolitoringi, robie sikańce, śluz ale to też zawodne. W okolicach owulacji przytulamy się 4 dni pod rząd . To tego 4 nie jest już bezsens? Jak myślicie. Wszystkim
    miłej niedzieli ja wracam do sprzątania..
    Zależy od parametrów nasienia. W zupełności wystarczy co drugi dzień, napewno żołnierze będą w lepszej formie, paradoksalnie codzienne stosunki zmniejszają możliwość ciąży.

Frelcia wrzuć zdjęcie, mój M. uwielbia. "łosia" ale ja tylko umiem go zapiec z warzywami.

U mnie chyba po owu... Sądzę że jajo miało 26 mm za duże chyba no nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzeresniowaMama normalnie marynuje łososia w skórce z pomarańczy i cytryny i soku z pomarańczy z sosem teryiaki. 2godzinki i stu na patelnię.

• Hania34 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam ostatnio swego gina o acard to mi powiedział , że branie go przed ciąża zwiększa drastycznie ryzyko chorób serca u dziecka.. czereśniowa mama tylko w okresie owulacji tak uprawiamy bo np przytulaliśmy się dziś, a pęknie jutro pęcherzyk. PrZetrwają żołnierze?u mnie pęka zawsze k 20 mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 13:45

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prawdziwych objawów to u mnie 2dpt silne skórcze nawet 10x gorsze niż przy najmocniejszej @. Mimo że brałam 3x1, relanium 3x1, no-spe max 3x1.
    Nawet Yosel chyba podobne skórcze nawiedziły co skłoniło do testu.
    Yos jak sie czujesz?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    Pytałam ostatnio swego gina o acard to mi powiedział , że branie go przed ciąża zwiększa drastycznie ryzyko chorób serca u dziecka.. czereśniowa mama tylko w okresie owulacji tak uprawiamy bo np przytulaliśmy się dziś, a pęknie jutro pęcherzyk. PrZetrwają żołnierze?u mnie pęka zawsze k 20 mm
    Jeśli źle pisze to niech mnie ktoś poprawi, ale z tego co nam mówili lekarze to ja zrozumiałam, że aby kondycja plemników była prawidłowa należy regularnie uprawiać sex nie tylko podczas owu, regularne współżycie zwiększa ilość plemników i mówimy tu o współżyciu co 48 - 72 godziny przez cały miesiąc, w okresie owu to się nie zmienia, ponieważ codzienne przytulanki obniżają jakośc i ilość żołnierzy, dlatego między innymi do badania nasienia ważny jest ten czas abstynencji sexualnej. W naszym przypadku gdzie mamy bardzo zle parametry nasienia przed owu mamy się wstrzymać 4 dni żeby uzbierać jak to mówi mój lekarz "armię".

Frelcia i smażysz na oliwie czy na maśle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy przetrwają to już inna bajka, powinny, niektóre ponoć żyją i 5 dni
    :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na oliwie :)

CzeresniowaMama lubi tę wiadomość

• Hania34 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w czasie całego cyklu przytulamy się co około 3-4 dni potem p owulacją 4 dni przerwy i potem w okresie okołowulacyjnym 3 dni pod rząd. Teraz np w piątek na monitoringu pęcherzyk miał16 mm, więc zaczeliśmy w sobote potem ndz i jutro. Z kalendarzyka wychodzi mi pęknięcie w pon ale z reguły pęka mi p 20mm . Ktoś jeszcze może się wypowiedZieć. Dziękuje czereśniowaMamo

• HopeandFaith Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam złe doświadczenia co do accardu. Brałam przez 3miesiac3 i to były jedyne miesiac3 w których cykl mi się skrócił do 24dc ( przy 26-27dc). Niepotrzebnie brałam, bo podczas monitoringów okazywalo się później ze zawsze moje endometrium jest idealne.

18cs
    Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
    Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
    Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a4dfdc3566420289med.jpg

reset, Kargo31, CzeresniowaMama, Siwulec, nowa na dzielni, HopeandFaith, Malgonia, Morusek, Yoselyn82, Bajkaaa, Anaaa90, Karma88, blue00, Lunaris, Emiilka, Anna Stesia, Koteczka82, problemik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    O a4dfdc3566420289med.jpg
    Wygląda pięknie...

Frelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ