Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 17 marca 2018, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas huuuura gratulacje

    Frelcia szykuj się do boju, czas na twoje dwie kreski

    Yos a ja wciąż wierzę w twojego kropka że sobie poradzi i zaskoczy cię beta ;)

    Malwas lubi tę wiadomość

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14665 18488

    Wysłany: 17 marca 2018, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Można, a nawet trzeba korzystać z przychylnego układu hormonów

    no ale nie wiem czy gdybym chciala podejsc do crio czy mi pozwola.. chyba raczej kaza mi odczekac cykl.

    Melevis lubi tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14665 18488

    Wysłany: 17 marca 2018, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test ciazowy negatywny wiec raczej nic z tego..

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 17 marca 2018, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

    Cały dzień wycięty po nocnym dyżurze. Rano dojechałam jeszcze Ciastka i przespałam do obiadu! Temperatury po nockach nie mierzę -straszne głupoty mi wychodzą także nie wiem kiedy w końcu ta owulacja. Mam nadzieję że jutro tempka skoczy.

    Malwas gratulacje :)

    Dziś tak bardzo krótko bo wpadłam Was nadrobić, jutro cały dzień poza domem wiec znowu wieczorem będę nadrabiać. Miłego weekendu!

    Malwas lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 17 marca 2018, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, Yoselyn :(

    Myślę, że lekarze będą Cię wręcz zachęcać, żeby podejść teraz, bo jednak są duże korzyści, a endometrium spokojnie wróci do normy. Ja po łyżeczkowaniu miałam ładne już po 2 tygodniach.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14665 18488

    Wysłany: 17 marca 2018, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Przykro mi, Yoselyn :(

    Myślę, że lekarze będą Cię wręcz zachęcać, żeby podejść teraz, bo jednak są duże korzyści, a endometrium spokojnie wróci do normy. Ja po łyżeczkowaniu miałam ładne już po 2 tygodniach.

    kiedys mi jedna lekarka powiedziala ze jesli podchodzilam do crio i wynik byl negatywny to mozna a jak byl dodatni to ona wlasnie mowila by odczekac cykl by wszystko wrocilo do normy i zeby sie oczyscilo wszystko.

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 17 marca 2018, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    kiedys mi jedna lekarka powiedziala ze jesli podchodzilam do crio i wynik byl negatywny to mozna a jak byl dodatni to ona wlasnie mowila by odczekac cykl by wszystko wrocilo do normy i zeby sie oczyscilo wszystko.

    To bardzo ostrożna, może to dobrze. Mi ginka chciała dać clo już miesiąc po poronieniu, właśnie żeby korzystać z wyregulowania hormonów, bo w moim przypadku byłoby gorzej, gdyby wszystko wróciło do "normy".

    A teraz do tej samej pani chodzisz? Bo myślę, że inny lekarz mógłby Ci inaczej zalecić. Wiadomo, przy ivf zastanowią się 2 razy dla dobra Twojego i malucha

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 17 marca 2018, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, przykro mi, choc ka bym pewnie powtorzyła bete jeśli @ nie przyjdzie. I korzystałabym. Sama mam nadzieję na te sprzyjające hormony sie załapać.

    Przepraszam, ze mnie dzis malo, ale korzystamy z mezem, ze jeszcze pije i byla randka i pierwszy seks od dwoch miesiecy..
    Licze na wyrozumialosc ;)

    MOJE, Izape_91, nowa na dzielni lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Koteczka82 Autorytet
    Postów: 3346 2880

    Wysłany: 17 marca 2018, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój doktor powiedział, że po cb możemy działać od razu po @ i tak robimy.
    Yos mam nadzieję,że nie będzie u Ciebie potrzeby robienia przerwy.

    Cały czas boli mnie jajnik i plecy chyba ovu jednak będzie wcześniej. Zastanawiam się czy odstawić już niepokalanek i wiesiołek bo mam brać tylko do ovu :-\

    Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

    Hiperprolaktynemia - Norprolac
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg

    Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 marca 2018, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzeresniowaMama to masz znieczulenie miejscowe na jakieś 20-30 min.

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 17 marca 2018, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Żeby taki się wysikał ciążowy to by było coś :D


    Napisałam do tej dziewczyny kradziejki nazw i grafik, oczywiście mnie zablokowała i napisała że nie zmieni nazwy. Teraz szukam jej adresu i sruu wyśle pismo od adwokata :) zobaczymy co ona na to.


    Reset Emilka piszecie od poniedziałku? Czy kiedy start?? Stresik pewnie jest...

    Izuś, tak w skrócie:
    - my z Emilką piszemy od wtorku do piątku. Stresik u nas obu sięga zenitu ;)
    - zmieniłam tabletki na zawroty głowy - biorę teraz od neurologa Cavinton, przeczytałam w ulotce, że są polecane też na chorobę Meniera - nie wiem jak Twoja Mama, bo dawno nie pisałaś, ale mam nadzieję, że lepiej.
    - po egzaminie przypomnij mi to tej lasce na profilu fb zostawię stosowny wpis w temacie naruszania dóbr osobistych.

    Malwas - cichutkie gratulacje!

    Aha, Frelcia - mam nadzieję, że i u Twojej rodziny zdrowotnie lepiej :*

    Karma - dobrze, że wizyta u P. owocna. Usmiałam się z tego tekstu, że jest nas tu więcej.

    Dziewczynki, reszty nie ogarniam, mój mózg jest w trybie szukania zarzutów procesowych :P
    Jeszcze się Wam tylko pochwalę, że mam cudowną teściową - chciała mnie odciążyć, więc w ramach swojego urlopu, który spędza w Krakowie podrzuciła mi zapasy jedzenia na dwa tygodnie i nawet na kawę nie chciała wejść, żebym się mogła spokojnie uczyć. No skarb po prostu :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 20:47

    Koteczka82, MOJE, Emiilka, Malwas, Meśka, Izape_91, lamka, Karma88, Kaczorka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 marca 2018, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel kurde bardzo mi przykro :/ wierzyłam że będzie u Ciebie podwójne szczęście.

    Resecik Ty masz głowę.. z babcią już ok. Wyszła ze szpitala :) zdrowotne się unormowalo, zawodowo się piertoli ale to tam...niewazne w porównaniu do starań O dziecko. Czyli od wtorku mocne kciuki uruchamiam. ❤

    reset lubi tę wiadomość

  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 17 marca 2018, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia, podpisuję się rękami i nogami pod słowami Resecika. Będę z siebie dumna, jeżeli w ogóle przeżyję ten czterodniowy maraton. Jeszcze każdego dnia musimy się stawić godzinę przed egzaminem. Niestety mnie wciąż bardzo mdli i dzisiaj już mam ochotę płakać z bezsilności. Nie mogę się skupić na czytaniu przez te mdłości, a jak nie czytam, to mam wyrzuty sumienia. W ramach relaksu, podczytuję codziennie forum, ale wybaczcie, że merytorycznie odezwę się dopiero po piątku...

    reset, Koteczka82, Siwulec lubią tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 17 marca 2018, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka - miałam zacytować, nie polubić!
    Ale będzie dobrze Kochana :* Kropek da Ci siłę i wsparcie, zobaczysz! Poza tym masz obecnie dwa mózgi, więc jesteś niczym Marit Bjoergen na lekach na astmę :P

    Z tymi wyrzutami sumienia Cię rozumiem - kręgosłup znów mi się odezwał, powinnam odpocząć, bo inaczej wyląduję na neurologii, a nie na egzaminie, ale nie umiem, bo stres i wyrzuty sumienia, że nie kuję.

    No i u nas jeszcze piszemy po całym Krakowie - ja trafiłam na salę gimnastyczną jednej uczelni, a za oknem -6. Więc na słabo ogrzewanej sali do wf cudnie będzie siedzieć przez 8 godzin. I to wszystko za jedyne 1700 zł :)

    Emiilka, lamka, Siwulec, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 marca 2018, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Jestem wczoraj nie udało mi się nadrobić po pracy a dzisiaj wkoncu końcu jestem na bieżąco ale już mi się oczy zamykają więc idę spać a od jutra mam 2 dni odpoczynku więc będę na bieżąco a potem testowanie ... ooo ;) <3 Gratuluję i przytulam te które tego potrzebują szczególnie Yos bo mi przykro bardzo! Do jura dziewcZyny

  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 17 marca 2018, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, parafrazując naszego banana nr2, zazdroszcze teściowej! Skad ją masz ? Moze pożyczysz???? :)

    reset lubi tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 17 marca 2018, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Reset, parafrazując naszego banana nr2, zazdroszcze teściowej! Skad ją masz ? Moze pożyczysz???? :)

    Nie oddam! Złota kobieta - zawsze jest po mojej stronie, nawet jak nadaję na jej ukochanego, pierworodnego synka, do tego mega pomocna (mam domowej roboty bigos, paszteciki, jakieś mięsa w sosie, z dziesięć kotletów mielonych, zupę i sałatkę jarzynową. Nie wiem czy mam na tyle miejsca w zamrażarce:p), do tego jest mega życiowa, do tańca i do różańca i potrafię się z nią sam na sam na piwo umówić :)

    Możecie zazdrościć, tyle Wam powiem :P

    Meśka, Siwulec, MOJE, Kaczorka, Emiilka, Koteczka82 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 17 marca 2018, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset zazdrościmy:) ja na moją nie mam co narzekać też, jest w porządku:)
    Za tydzień dziewczyny będziecie odpoczywać na luzie:) Emilka współczuję mdłości, bo to nie pomaga w stresie... Mam nadzieję że dzieciątko da Ci odpocząć na dzień egzaminów.

    Czereśniowa czapkę i apaszkę można trzasnąć :) miałam w planach dla chrześniaka uszyć komplecik.

    Coś jeszcze miałam napisać ale mam sklerozę:(

    Emiilka lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 17 marca 2018, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AA przypomniałam sobie. Zrobiłam test i zostawiłam gdzieś na parapecie. No i em podchodzi do parapetu i tak patrzy na niego, a potem na mnie i pyta: czyli masz teraz owulację ?
    Haha :p on napewno podczytuje to forum. Na bank.

    reset, lamka, Flowwer, Morusek, Meśka, Siwulec, MOJE, Karma88, Lunaris, Jeżowa, MaryAnn, Emiilka, Koteczka82, Czrna 81, Rub45 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 17 marca 2018, 23:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie !

    Dziewczyny ja pije !!! kończę pierwsza ( i nie ostatnia ) lampkę mojego Carlo Rossi :) i już mi w głowie szumi :D
    Tak mi się dobrze zrobiło ;)

    Admiralka nie rób może już tych testów, jak wiadomo one lubią być złośliwe

    Yos w dalszym ciągu Cię ściskam

    Emilka i Reset opijam Wasze egzaminy !! A za tydzień Wy będziecie je opijać z radością ;)

    Frelcia <3 <3

    GG fajnie ze wróciłaś :*

    Malwes nie wiem czy już gratulowałam, ale z przyjemnością zrobię to jeszcze raz, Gratulacje :)

    Co to tęsknoty za nieobecnym to ja często myśle o Motylku <3 ale się nie odzywa, szkoda bo to tez bardzo pozytywna postać...

    No i tak sobie pisze i nie wiem kiedy druga lampeczka się sączy :) mniam

    Sorki za nie wyróżnienie loginów, ale obecnie jest to dla mnie zbyt skomplikowana kombinacja :*

    Wasze zdrówko, moje dzielne Baby <3

    reset, Flowwer, Kaczorka, KateHawke, Emiilka, Czrna 81, Millvaa, Malwas lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ