Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Idę nastraszyć okres, testem ciążowym!


    Kciukam, ściskam, czekam :*

    -Mamunia- lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8568 7931

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, kciuki za test!

    Izape, powodzenia. Oby tym razem się udało, bo wiem jakie to dla Ciebie ważne.

    -Mamunia-, Izape_91 lubią tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dbc8088e6ed.jpg

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia kciuki :)

    -Mamunia- lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... No i nastraszyłam, wyszła jedna kreska więc mam nadzieję że na weekend przyjdzie Flądra! :D

    Ps: już dawno trzymałam w ręku negatywny test ciążowy, dziwne uczucie :-/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 16:36

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo jest szansa zmienić pracę na bliżej domu i w ogóle na rzucenie papierami! Do poniedziałku będę wszystko wiedziała :)

    Niech Ci się spełnia <3 czekam na dobre wiesci :*

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Mamy wyniki M. i tak wszystko się nam ładnie poprawiło, tylko ilość spadła, a morfologia wyskoczyła z 0%, na 1%. To może mamy jednak szansę na in vitro :) cieszę się jakby nam co najmniej ta morfologia wyszła z 5%. We wrześniu podchodzimy do i vitro, musimy się wstrzymać, żeby mieć czas na wszystko i się nie denerwować, a na wakacje robimy generalny remont, więc wrzesień będzie idealny, tyle już czekam to te parę miesięcy mnie nie zbawi. Powiedzcie mi Kochane jeszcze, czy na ilość żołnierzy może wpłynąć czas abstynencji seksulanej, wcześniej mieliśmy 4 dni, a tym razem 3...

    monika_85, lamka, ANkaG, Cheresta lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo jest szansa zmienić pracę na bliżej domu i w ogóle na rzucenie papierami! Do poniedziałku będę wszystko wiedziała :)
    Trzymam mocno kciuki, niech się Udaaaa :D :D :D Jakiś rąbek tajemnicy Nam uchylisz?

    Izape_91 lubi tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5613 6980

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Dziewczyny zastrzele się, przyszedł wreszcie wynik i jest jakiś błąd i nie umiem to odczytać ...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/410bded30b2d.png

    Wynik z chlamydi odebrałam.wczoraj i na szczęście ujemny :)
    to co najważniejsze jest - czyli, że wyszła Ci ureaplasma i ż jest wrażliwa na antybiotyki. Trzeba przeleczyć Ciebie i M...

    monika_85 lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI (Gameta? październik 2021?)
    2. ICSI (OviKlinika 2021): 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI (nOvum 2019): 7 komórek - 3 trzydniowce
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, dobrze, że masz diagnozę i posiew. Teraz kilka - kilkanaście dni antybiotyku dla Was obojga i kontrolny wymaz.

    Czereśniowa - gratuluję poprawy wyników! Też by mnie każdy procent do góry cieszył :)

    monika_85 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velves jak jesteż z ZG to idź do Labera albop Gąsiora. Ewentualnie na NFZ w Nowej Soli na Chałubińskiego w piątki dr Rzepka. Polecam, on jako jedyny na razie cokolwiek u mnie zdiagnozował. Laber też dobry ale drogi.

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 13934 17435

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia przykro mi ze jedna kreska :(

    Izape trzymam kciuki zeby sie udalo z praca blizej domu :)

    Monika to musisz teraz antybiotyk brac razem z M, pozniej kontrolny wymaz i bedzie dobrze :)

    monika_85, Izape_91 lubią tę wiadomość

    preg.png


    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) czyli te leukocyty w nasieniu emka to pewnie przez to dziadostwo . A to że jest wrażliwa na antybiotyk to Ok?

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Mamunia przykro mi ze jedna kreska :(

    A mi nie jest smutno, za mało serc w tym miesiącu, ale jakaś tam nadzieja była...<3
    Kto zakłada wątek majowy! :D Zapisuję się jako pierwsza! :D

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Dziękuję :) czyli te leukocyty w nasieniu emka to pewnie przez to dziadostwo . A to że jest wrażliwa na antybiotyk to Ok?

    Leukocyty nie muszą być od ureaplasmy, często wręcz urea nie wpływa na obecność leukocytów. Robiłaś wymaz na bakterie tlenowe, beztlenowe i grzyby (posiew z pochwy?). Leukocyty mogą być np. od E. Coli.
    U mężczyzn można to też wykryć przez wymaz z cewki, ale ponowie panikują, stąd łatwiej nam się przebadać.

    Że wrażliwa to BARDZO dobrze! Łatwiej będzie wyleczyć i powinien każdy z tych antybiotyków zadziałać.

    monika_85 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa gratuluje ! Super ze wyniki sie poprawiły :)

    Mamunia przykro mi że jedna kreska, jakoś ostatnio przestój z pozytywami na forum , przydałoby się to zmienić ;)

    -Mamunia- lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia przykro :-(
    Izape - trzymam za Ciebie ogromnie kciuki!!!

    Resecik co u Ciebie?

    -Mamunia-, Izape_91 lubią tę wiadomość

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia :(

    Iza powodzenia połowa sukcesu to wiara w siebie.

    Yos jak się czujesz?

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzeresniowaMama a nie bierzesz pod uwagę zamrożenie nasienia teraz, tak na wszelki wypadek?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset nie robiłam tych bakteri tlenowyxh i beztlenowy i grzybów, wiem radziła to zrobić ale miałam już taka lipe ż kasa że nie dałam rady, natomiast zrobię je koniecznie bo i tak muszę jeszcze zrobić badania krwi więc przy okazji zrobię i ten wymaz.

    Co do badania u facetów z cewki to mój jest takim hatdcorem że dałby się pokroić żeby tylko zrobić wszystko co trzeba. ;)

    Muszę umówić emka na badanie nasienia żeby sprawdzić co u niego buszuje

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 17:01

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego