Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2018, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ja po poronieniu dostałam książkę "Jezu, Ty się tym zajmij" i trzyma mnie ona przy życiu :) Ale ten też sobie zapamiętam na chwile zwątpienia :)
    Jedna z piękniejszych książek :) też mam w swojej biblioteczce :) odszukaj sobie w necie nowennę pompejańską, w mojej rodzinie tyle cudów już ta modlitwa zdziałała <3 super książki są ks.Olszewskiego, polecam :)

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 1 marca 2018, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Jedna z piękniejszych książek :) też mam w swojej biblioteczce :) odszukaj sobie w necie nowennę pompejańską, w mojej rodzinie tyle cudów już ta modlitwa zdziałała <3 super książki są ks.Olszewskiego, polecam :)

    A to dziękuję, bo tą staram się "oszczędzać" żebym nie przeczytała całej choć do pierwszej @


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 1 marca 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa wrote:
    Kochane staraczki, ja znów z doskoku. Proszę o pomoc, bo wybieram się do lekarza i chcę w końcu wyciągnąć od niego wszystkie wyniki. O co powinnam pytać? Kolejna blastka przebadana genetycznie się nie przyjęła. Poprzednio biochem, teraz beta negatywna.


    Kotowa, nie wiem czy już ktoś Ci odpowiadał.
    Musiałabyś napisać jakie badania mieliście do tej pory.

    Ja po CP, gdy mieliśmy zamiar podchodzić do IVF wzięłam się za badania i zrobiłam pakiet z testdna na trombofilię, zespół antyfosfolipidowy, przeciwciała ANA i subpopulacje limmfocytów.

    Nie wiem kiedy ostatnio badałaś, ale dobrze też sprawdzić tarczycę i poziom witaminy D.

    Chciałam wiedzieć zanim zacznę procedurę czy mój organizm nie będzie wrogo nastawiony do zarodka.

    Nie wiem czy jesteś na wątkach IVF, ja dużo podczytywałam wątki o IVF i immunologii w "Starając się z pomocą medyczną".

    Tam jest kilka dziewczyn, które naprawdę sporo potrafią doradzić.
    Dobrze byloby, żeby Flowwer się wypowiedziała, bo bardziej się zna na temacie (chyba, że już pisała a przegapiłam, to przepraszam :) ).

    Wiesz, że bardzo mocno za Was trzymam kciuki!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 15:32

    Kotowa lubi tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 1 marca 2018, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia- trzymaj się Kochana! Powodzenia że wszystkim! Ja już mocno trzymam kciuki za punkcje i transfer! I dużo zdrowia dla całej rodzinki, jak coś to jesteśmy! <3

    *56 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 1 marca 2018, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Kochana ja też anulowałam i też mi sie tak wydawało, ale..
    u góry klikasz w społeczność, potem w forum i na dole masz W CIĄŻY, jak klikniesz to przejdziesz na fioletową stronę mocy :)


    Kurczę, faktycznie działa :D dzięki, będę mogła kibicować dziewczynom na bieżąco :*

    Malgonia lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 1 marca 2018, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    a jak ty sie czujesz?


    Dziękuje, fizycznie czuje się dobrze nic mi nie dolega, psychicznie tez jest dobrze i pewnie do „tego” momentu nic się nie zmieni, później mam nadzieje ze tez dam radę to udźwignąć
    Byłam u ogólnej i dała mi L4 do 9 marca wiec grzecznie czekam w domu na to co będzie, jak nic się nie wydarzy to idę 9.03 na zabieg

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 1 marca 2018, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Mi pomaga dentosept do plukania bardzo.

    Dziewczyny ja w tym miesiącu będę rzadko zaglądać. Posypało mi się bardzo dużo problemów rodzinnych. Dowiedziałam się że mój dziadzio był na pogotowiu. Z moja mama jest źle. I dużo rzeczy do ogarnięcia że Zlobkiem.

    Także trzymam za Was mocno kciuki. Mam nadzieję że dużo serduszek będzie w Bocousiowym wątku. Jak będę miała punkcje/transfer to poproszę o moc wsparcia.



    Frelcia zdrówka dla całej Twojej rodziny i daj znać kiedy te kciuki łapać :*

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastrzele się, przyszedł wreszcie wynik i jest jakiś błąd i nie umiem to odczytać ...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/410bded30b2d.png

    Wynik z chlamydi odebrałam.wczoraj i na szczęście ujemny :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 16:01

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Dziewczyny zastrzele się, przyszedł wreszcie wynik i jest jakiś błąd i nie umiem to odczytać ...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/410bded30b2d.png

    Wynik z chlamydi odebrałam.wczoraj i na szczęście ujemny :)
    Monika a próbowałaś ściągnąć dokument z diagnostyki na dysk?

  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Monika a próbowałaś ściągnąć dokument z diagnostyki na dysk?

    Tak i niestety nic to nie dało. Dzwoniłam do przychodni i dostałam numer do diagnostyki , mam dzwonić jutro do 11.30

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Dziewczyny zastrzele się, przyszedł wreszcie wynik i jest jakiś błąd i nie umiem to odczytać ...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/410bded30b2d.png

    Wynik z chlamydi odebrałam.wczoraj i na szczęście ujemny :)


    Może sprobuj wejść przez inna przeglądarkę np explorer

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę nastraszyć okres, testem ciążowym!

    Siwulec, Malgonia, frezyjciada, nenusia, ANkaG lubią tę wiadomość

  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6598 9558

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Dziewczyny zastrzele się, przyszedł wreszcie wynik i jest jakiś błąd i nie umiem to odczytać ...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/410bded30b2d.png

    Wynik z chlamydi odebrałam.wczoraj i na szczęście ujemny :)

    Mi takie krzaczki wychodziły przy przeciwciałach i okazało się, że wynik muszę odebrać osobiście, bo przez Internet jest niedostępny.

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Idę nastraszyć okres, testem ciążowym!
    Idź!

    -Mamunia- lubi tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo jest szansa zmienić pracę na bliżej domu i w ogóle na rzucenie papierami! Do poniedziałku będę wszystko wiedziała :)

    Luna1993, blue00, lamka, Kaczorka, KateHawke, summer86, Siwulec, Malgonia, -Mamunia-, StaraczkaNika, reset, Yoselyn82, Rub45, frezyjciada, Meśka, Emiilka, Diamond92, nenusia, Czrna 81, ANkaG, MaryAnn, Cabrera, Karma88, Bajkaaa, Frelcia, Morusek lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, Mamunia kciuki ! <3

    Izape_91, -Mamunia- lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia,jeszcze za wcześnie ;) ,ale zrób,nacieszymy oczy :P

    -Mamunia- lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Mamunia?

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 85 wejdź na kompa. Ja też tak miałam na telefonie jak odczytywała wyniki. Nie da się poprostu.

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 1 marca 2018, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) na kompie odpaliło, mycoplasma ujemna a ueraplasma dodatnia

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego