X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze, to ma mnie w przypadku bólu gardła działają tylko halls-y ze sklepu spożywczego :P po nich naprawdę przestaje boleć, a te jakieś niby tabsy na ból to jak cukierki...

Może to ja jestem dziwna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 13:59

Bocianiątko, Diamond92 lubią tę wiadomość

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gardło najlepsza jest woda utleniona z wodą przegotowaną, najlepiej przewaga utlenionej :) ja nawet angine ropną tak wyleczyłam :) można też ssać miód prawdziwy aby był

• moli5 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Witam Was w Marcu! :)

Ja mam niusa a propo lekarzy napro. Ja wczoraj byłam u takiego na wizycie pierwszy raz. Ogólnie nawet miły koleś.
    Ale to chyba nie dla mnie. Jedyne co mnie cieszy to dal mi mete na hiperinsulinemie. I jak przez 3 miesiące nie będzie ciąży to zrobi mi laparo na NFZ bo on podejrzewa endometrioze, czego żaden wcześniej lekarz nie sugerował. No i chciał mnie wysłać na nauki badania śluzu ale zaprotestowalam :D bo powiedziałam że mam go bardzo mało. Ale on przy badaniu odnalazł go sporo przy szyjce (śluz płodnyy). Owulak z wczoraj bordowy więc dziś wykorzystam M. Endo ładne bo 13 mm. :)
    Ale trochę czułam się tam jak w Kościele :P
    My dzięki lekarzom Napro doczekaliśmy się synka. Nikt inny nie dawał nam szans na naturalne poczęcie. Wszyscy widząc wyniki mojego męża mówili ,że naturalnie nie ma szans a jednak się udało.
    Nie skreslalbym Napro od razu ,może warto dać sobie szansę.:) W każdym razie bradzo trzymam kciuki!

Karolina90 lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Veles Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok a przeciwciała przeciwplemnikowe(test friberga),ANA przeciwciała przeciwjądrowe też powinnam zrobić? To jest z krwi śluzu czy nasienia? I zespół antyfosfolipidowy bo doczytałam gdzieś to w kompedium waszym czy nie ma sensu na razie?

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Hokus pokus, czary mary, Bóg niech daje Tobie dary, siknij szybko kreski dwie, niech ujawnią szybko się! :D
    Trzymam kciukasy! :*

:) chyba sobie druknę i powieszę nad łóżkiem :)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veles wrote:
    Ok a przeciwciała przeciwplemnikowe(test friberga),ANA przeciwciała przeciwjądrowe też powinnam zrobić? To jest z krwi śluzu czy nasienia? I zespół antyfosfolipidowy bo doczytałam gdzieś to w kompedium waszym czy nie ma sensu na razie?
    Zespół antyfosfolipidowy to jest białko c, s, antykoagulant, przeciwciała przeciwko beta-2-glikoproteinie itp. Ja bym to zrobiła na pierwszym miejscu + czynniki krzepnięcia, które masz na nfz od lekarza ogólnego + d-dimery.

• Veles Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam jeszcze pytanie w kwestii stresu ja rozumiem że to może mieć wpływ bo śluz się zmnienia bo wydzielają się hormony typu adrenalina bo edometrium się zmienia część z tego obchodzi inseminacja no śluz próbowałam już nawet pić olej z wiesiołka w I fazie cyklu bo ginekolog mi zasugerował że śluz mam marny. Chciałam zrobić badanie na wrogość śluzu ale nigdzie w całej zielonej Górze i w okolicach tego nie robią nawet nie wiedzą co to za test postkoidalny co mogę Zrobić w zamian? CZy przeciwciała w nasieniu nie wyszły by p tych podstawowych badaniach przed inseminacją? Ale wracając do tematu stresu tak sobie to tłumaczę skoro pierwszą córkę urodziłam bez problemów w drugą ciążę też zaszłam.Ale cieżko przerwać ten zaklęty krąg po takim czasie nadzieji stres rozczarowanie.. ale z drugiej strony jak to jest że kobiety bez problemów zachodziły w czasie wojen w krajach reżimu w krajach ogarniętych konfliktami zbrojnymi w Afryce w biedzie w braku higieny,kobiety po gwałtach przecież one też miały stresy brak jakiś witamin d ,kwasów foliowych etc też miały traumy ..czy gdybym stres był przyczyną nie byłoby aborcji bo wystarczy się mega chronicznie denerować co o tym myślicie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 14:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    :) chyba sobie druknę i powieszę nad łóżkiem :)
    Żeby kogoś tylko nie wystraszyć takim cytatem "najwyższych lotów" :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veles - stres nie jest powodem bezpłodności, powód jest inny tylko jeszcze go nie odkryłaś. A od testu na wrogość śluzu się odchodzi.

• reset Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veles wrote:
    Chciałam zrobić badanie na wrogość śluzu ale nigdzie w całej zielonej Górze i w okolicach tego nie robią nawet nie wiedzą co to za test postkoidalny co mogę Zrobić w zamian?

Pomijając wartość diagnostyczną tego badania (mała albo wręcz znikoma), to chyba źle szukasz. Diagnostyka w czterech punktach to robi w samej tylko Zielonej Górze, w okolicy Ci nie sprawdzę, bo to nie moje tereny.
    https://diag.pl/katalogi/badania/test-po-stosunku-post-coital-test/?city=Zielona%20G%C3%B3ra

Sugeruję mniej emocji, a więcej rozsądku w staraniach. Badania też konkretne, a nie tak od sasa do lasa, od immunologi po krzepnięcie. Wykluczaj po jednej przyczynie.
    A przeciwciała p/plemnikowe mogą być też u mężczyzn i wtedy test MAR.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 14:27

Malgonia, Siwulec, Luna1993 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • patylka Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veles a miałaś sprawdzaną drożność? Badanie nic nie kosztuje ale na pewno ma sens

Luty 2017 spermiogram 3 mln
    Kwiecień usunięcie żylaków powrózka
    10.06.2017 sonohsg -jajowody niedrożne
    13.06.2017 hydrotubacja
    13.11.2017 hsg jajowody drożne
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Żeby kogoś tylko nie wystraszyć takim cytatem "najwyższych lotów" :D

Mój maż się tylko kolejnego żeń-szenia boi :P

frezyjciada, Czrna 81 lubią tę wiadomość

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Mój maż się tylko kolejnego żeń-szenia boi :P
    Malgonia :D hahahhahahaha :D
    Co do cytatów to ja polecam ten-> (mój ulubiony)"Ufaj, córko, Pan nieba obdarzy cię radością w miejsce twego smutku. Ufaj, córko!"

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Malgonia :D hahahhahahaha :D
    Co do cytatów to ja polecam ten-> (mój ulubiony)"Ufaj, córko, Pan nieba obdarzy cię radością w miejsce twego smutku. Ufaj, córko!"

Ja po poronieniu dostałam książkę "Jezu, Ty się tym zajmij" i trzyma mnie ona przy życiu :) Ale ten też sobie zapamiętam na chwile zwątpienia :)

frezyjciada lubi tę wiadomość

age.png

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Halo halo nikt tu jeszcze nic nie wysikał? Dziewczyny! Proszę tam czarować te siki!<3
    Ja już po wizycie i prenatalnych, wszystko jest ok, foteczki i opis na wrześniówkach jakby któraś miała chęć podejrzeć ;) nie będę Was tu 'zaśmiecać' ale pozwolę sobie zostawić troszki wirusków :D %%%%%€€€€€¢&_&&&&#*$$$$$$&&&&&%%%%%%% bierzcie wszystkie! :*

Bardzo się ciesze ze połówkowe przebiegły pomyślnie, teraz już na spokojnie i radośnie do września <3

Pozdrów ode mnie wrzesniowki bo kurde anulowałam kalendarz ciąży i nie mam już wstępu na fioletowa :/ a premium jak na razie nie wykupuje

frezyjciada lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomaga dentosept do plukania bardzo.

Dziewczyny ja w tym miesiącu będę rzadko zaglądać. Posypało mi się bardzo dużo problemów rodzinnych. Dowiedziałam się że mój dziadzio był na pogotowiu. Z moja mama jest źle. I dużo rzeczy do ogarnięcia że Zlobkiem.

Także trzymam za Was mocno kciuki. Mam nadzieję że dużo serduszek będzie w Bocousiowym wątku. Jak będę miała punkcje/transfer to poproszę o moc wsparcia.

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Bardzo się ciesze ze połówkowe przebiegły pomyślnie, teraz już na spokojnie i radośnie do września <3

Pozdrów ode mnie wrzesniowki bo kurde anulowałam kalendarz ciąży i nie mam już wstępu na fioletowa :/ a premium jak na razie nie wykupuje

Kochana ja też anulowałam i też mi sie tak wydawało, ale..
    u góry klikasz w społeczność, potem w forum i na dole masz W CIĄŻY, jak klikniesz to przejdziesz na fioletową stronę mocy :)

Siwulec lubi tę wiadomość

age.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:

a jak ty sie czujesz?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Mi pomaga dentosept do plukania bardzo.

Dziewczyny ja w tym miesiącu będę rzadko zaglądać. Posypało mi się bardzo dużo problemów rodzinnych. Dowiedziałam się że mój dziadzio był na pogotowiu. Z moja mama jest źle. I dużo rzeczy do ogarnięcia że Zlobkiem.

Także trzymam za Was mocno kciuki. Mam nadzieję że dużo serduszek będzie w Bocousiowym wątku. Jak będę miała punkcje/transfer to poproszę o moc wsparcia.

zdrowka dla dziadka i mamy! oby to nic bylo powaznego!!

Trzymaj sie i trzymam mocno kciuki! za stymulacje i punkcje i potem transfer :)

jak cos to pisz :)

Frelcia lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane widać że nowy miesiąc się rozpoczął bo ciężko nadążyć :) trzymam za Was kciuki w tym mcu!ja odczuwam dziś mocno owulację i taaak żałuję że nie możemy w tym mcu próbować ale co się odlecze to wiadomo:)
    Kiedy ktoś sika? :) Potrzeba na wiosnę dobrych wiadomości!

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ