MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylamka wrote:Anna Stesia, jesteś matką tego suwaczka, bo Twój mi się tak spodobał, że od razu wiedziałam, że chcę z tej strony
Yoselyn mam nadzieję, że max 2 miesiące i dostaniesz telefon, a później poznacie Wasze dzieciątkolamka lubi tę wiadomość
-
never_lose_hope wrote:StaraczkaNika, jakiego doktorka wybrałaś w Gamecie?? Też Gdynia??
Mojego dr.Cz. mi nie zabij przypadkiem, przyda mi się jeszcze
Ps. Ja biorę pabi na podwyższoną wartość testosteronu, ładnie mi zbiło. -
Bociuś super plan, jesteś coraz bliżej celu. Trzymam kciuki
Nika dobrze ze chociaz doktor dal skierowanie na badania i cos ogarnia
Lucia tule, oby jutro bylo lepiejLucia88 lubi tę wiadomość
Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️
Starania o drugiego maluszka 💕🥰
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
lamka wrote:Nika, dobrze, że doktorem chociaż trochę ogarniał i zaproponował coś nowego.
Bociuś, jeśli jest plan to jesteś coraz bliżej celu. Jutro się kładziesz?
Czereśniowa, podobno z Wro jest też dobry Fabijański no i też polecam mojego gina Siejkowskiego. Tylko oni nie są z Invimedu.
Lucia przytulam Cię mocno.Córcia 05.11.2012!Naturals
33 l.👩
AMH 3.99
Tsh 1.4
IO
36 l.🧔
Morfologia 2%
SCD 10%
Kariotypy prawidłowe.
Mamy ❄❄❄🙏
Transfer kwiecień. -
Hania34 wrote:Encorton to steryd a pabi lek imunopresyjny. Encorton strasznie odradzam lepiej metypred o wiele mnie skutków ubocznych i nie tyje się
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Mi lekarz powiedział, że lek immunopresyjny.Brałam steryd metypred i do tego w ramach podtrzymania reemisji lek imunopresyjny pabi albo azathioprynę lub encorton+ lek immunopresyjny. To nie wiem w takim razie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 20:50
-
StaraczkaNika wrote:Dodatkowo pomaga na androgeny więc dla mnie super. I chyba słabszy od encortonu jest
a jaka dawke masz brac? moze ja tez bym brala ten lek a nie encorton.. hmmMój kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Chodzę do Sk. Uparłam się że tym razem musi być endokrynolog, więc Cz. jest bezpieczny. Do niego pójdę na ivf jak już przyjdzie co do czego, bo najlepiej doświadczony z całej ferajny.
Kamień z sercaNie zabijesz mojego lekarza prowadzącego
Dr S robił mi punkcję, bo dr Cz robi specjalizację z endokrynologii i jakieś zajęcia mu wypadły (mówił, że w wakacje będzie już po specjalizacji więc kolejny fach mu dojdzie
Bardzo spoko dr Sk, chyba bardziej gadatliwy niż Cz.
Ale bardzo polubiłam naszego dr.Cz, będę go polecać każdemu - nawet jeśli będzie druga porażka
To bardzo dobry lekarzWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 20:53
-
Ja bede brala lada moment leki immunosupresyjne wiec nie wiem czy ten pabi tez moge brac.. chociaz juz bralam encorton z metypred.. tak mi kazal Pasnik. Potem metypred odstawialam a bralam dalej encorton.Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyJa tam sobie encorton chwalę. Tzn.nie tyje
Nika fajnie że jakiś plan jest. I mam nadzieję że się troszkę uspokoilas
Bocius odwagi jutro. Mam nadzieję że wszystko sprawnie pójdzie:*
Lunaris to Ja jutro kwitne w łóżku i czekam na Twoja bete :*
Idę się chyba położyć. Od nerwów dostaje pierdolca. Przepraszam za słowo. -
Hania34 wrote:Mi lekarz powiedział, że lek immunopresyjny.Brałam steryd metypred i do tego w ramach podtrzymania reemisji lek imunopresyjny pabi albo azathioprynę lub encorton+ lek immunopresyjny. To nie wiem w takim razie
pabi, metypred i encorton to kortykosteroidy które mają działanie immunosupresyjne a azathioprine to immunosupresant i cytotoksyk... Nie jestem lekarzem więc nie wiem jakie są dokładnie między nimi różnice i jak się je łączy w terapii...
2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 komórek - 10 zarodków do 3. doby... po 7 dniach jedna blastka 3BC 💕❄💕 waleczny siłacz! 💪💪💪
CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020
02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
ET cl9.3 - 01.08.2019
1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
IUI - 24.10.2018
IUI - 19.11.2018
maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz -
Hania34 wrote:Encorton z metypred o matko grubo i jak skutki uboczne?
oba te leki bralam raz 7 dni a raz 10.. nie mialam jakis skutkow ubocznych, ale dlugo bralam encorton i troche przytylo mi sie po nim..ale juz wrocilam do wagi ktora mialam.Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Pewnie Bocianiątko masz rację, u mnie stosowali go jako immunopresant. Tak go nazywał ordynator Szpitala Klinicznego we Wrocku także nie wiem. Na każdego co innego działa ale mi zawsze mówili, że metypred to steryd nowej generacji i ma mniej skutków ubocznych od encortonu
-
nick nieaktualny