Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 marca 2018, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ale się namęczyłam, żeby pieroństwo odkorkować. Ja to byłam silna w wakacje jak to zakręcałam...

    Emilka, dalej jest *ujowo. Za tydzień będzie pogrzeb, bo dopiero wtedy wraca mój mąż. Samo załatwianie spraw z tym związanych było trudne, a pożegnać się będzie jeszcze ciężej. To będzie drugi najcięższy dzień w moim życiu. Dlatego dzisiaj pijemy, drogie panie.

    Za przypływ chęci, odwagi i siły! I może odrobiny znieczulenia.

    Edit: ja zrobiłam kariotyp, ale mąż od miesiąca na wyjeździe, więc będzie się kłuć później. Nie wiem, czy tak jest wszędzie, ale ja muszę strasznie długo czekać na wyniki. Jeszcze chyba ze 2 tygodnie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 19:13

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 marca 2018, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ze mną nikt nie chce? Więcej dla mnie :D
    To brudzia!

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 marca 2018, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    To brudzia!

    No to siup!

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 2 marca 2018, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chluśnijcie tam i za mnie, ja się odwdzięczę pewnie już niedługo - tez planuje libacje w najbliższym czasie :/

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 2 marca 2018, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś, bardzo długo to wszystko trwa. Myślę, że jak już pożegnacie Dzidzię, to będzie łatwiej. Przynajmniej mocno trzymam kciuki, żeby tak właśnie było. Faktycznie długo czekasz na te kariotypy. Mam nadzieję, że okaże się, że to było po prostu nieszczęśliwe rozdanie genów. Chciałabym zobaczyć Twój nick na kwietniowym/majowym testowaniu ;)

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 2 marca 2018, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, Nika! Ja też, ja też!

    Właśnie walnelam drinka, M mi zrobił, po jednym jestem pijana (kochana meta) i chyba mam owu... :P

    Jakbym pisała coś od rzeczy to alkohol :D

    lamka lubi tę wiadomość

    *50 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 marca 2018, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdziłam w alkoholowej wenie że we wtorek kończę brać antyki. Czyli dzień wcześniej niż kończy się blister. Na 10tego mam umówiona wizytę i zależy mi żeby dostać krwawienie bo procedura startuje między 1 a 3 dc.

    Rucola lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 2 marca 2018, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja jak zajade to sie napije :) choc upijam sie polowa piwa wiec mam nadzieje ze wiekszych glupot niz pisze noe zaczne potem wymyslac.

    Nika a ile juz czekasz? Mk powiedzieli 4-6 tygodni a jak nie zadzwonia po 8 to sie upomniec, ale tez juz nerwowo zerkam na telefon..


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 2 marca 2018, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    (...)

    Jeżowa, KateHawke, Jezusku! Jak ja Wam Dziewczyny zazdroszczę! Ja to swoimi objawami mogłabym Was obie obdzielić, a jeszcze dla mnie by zostało ;) Mdłości codziennie i non stop, przechodzące tylko na 10 minut, jak coś zjem (stąd jem strasznie dużo i co chwilę, co mnie irytuje, bo zawsze byłam chuda), rzyganie - ostatnio jak się odważyłam wyjść z domu do Babci, to u niej calowałam porcelanę, bolące suty, trucie Emkowi, który ma mnie już serdecznie dosyć, bo cały czas jęczę :P Wstawanie w nocy do kibelka pieldyliard razy... Ehhh, nie uskarżam się, ale nie spodziewałam się, że to będzie AŻ tak wyglądało. Nie dogodzisz kobiecie.
    (...)
    Emilcia to ja znowu mam wszystko po troszku. Troszku mdłości, troszeczkę brzuch zakłuje. Tylko cycki bolą konkretnie. Senność mam wybiórczo: 3 dni nic a na czwarty potrafię spać cały dzień z przerwą na jedzenie. Popołudniu mdłości trochę wróciły ale i tak boję sie. Tylu dziewczynom na forum serduszka przestają bić tak nagle że wizytę mam wrażenie że mam za rok.

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lofewicz Ekspertka
    Postów: 128 77

    Wysłany: 2 marca 2018, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, UDAŁO SIĘ!
    Dalej w to do końca nie wierzę. Pierwszy cykl starań, właściwie to nie do końca byłam przekonana, czy to dobry moment (chciałam czekać do przyszłego miesiąca, ale Mąż wziął sprawy w swoje ręce).

    A teraz powiem Wam coś. Okres miałam dostać jutro, jutro robimy imprezę, więc chciałam wykluczyć ciążę, chociaż 2 godziny temu byłam PEWNA (!), że w ciąży nie jestem.
    Ból podbrzusza jak przed okresem, zresztą ból rozpoczął się dzisiaj, dzień przed @, jak zawsze, szyjka w mojej subiektywnej ocenie nisko i raczej otwarta, piersi bolą ale nie jakoś podejrzanie, jestem śpiąca ostatnio ale mam chore gardło, temperatura rano 36,8 (ale mam chore gardło).
    Pojechałam na bete, ba! Mąż mnie zabrał, jak wyszłam z zabiegowego to mu mówiłam, że jest niemądry, bo zanim zrobią wynik to ja dostanę okres, bo już czuję, że zaraz będzie.
    I wiecie co? Beta 461! Wysikałam sobie test z wieczornego moczu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 20:01

    Malgonia, nowa na dzielni, ANkaG, Simons_cat, Siwulec, Kingulla, Koteczka82, blue00, -Mamunia-, MaryAnn, Lunaris, Diamond92, Justaaa lubią tę wiadomość

    Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
    TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
    1 cs ---> i jest!
    34bwskjo4ecbhor0.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 marca 2018, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lofewicz wrote:
    Hej, UDAŁO SIĘ!
    Dalej w to do końca nie wierzę. Pierwszy cykl starań, właściwie to nie do końca byłam przekonana, czy to dobry moment (chciałam czekać do przyszłego miesiąca, ale Mąż wziął sprawy w swoje ręce).

    A teraz powiem Wam coś. Okres miałam dostać jutro, jutro robimy imprezę, więc chciałam wykluczyć ciążę, chociaż 2 godziny temu byłam PEWNA (!), że w ciąży nie jestem.
    Ból podbrzusza jak przed okresem, zresztą ból rozpoczął się dzisiaj, dzień przed @, jak zawsze, szyjka w mojej subiektywnej ocenie nisko i raczej otwarta, piersi bolą ale nie jakoś podejrzanie, jestem śpiąca ostatnio ale mam chore gardło, temperatura rano 36,8 (ale mam chore gardło).
    Pojechałam na bete, ba! Mąż mnie zabrał, jak wyszłam z zabiegowego to mu mówiłam, że jest niemądry, bo zanim zrobią wynik to ja dostanę okres, bo już czuję, że zaraz będzie.
    I wiecie co? Beta 461! Wysikałam sobie test z wieczornego moczu.
    Lofewicz gratuluję Ci, oby cała ciąża przebiegła bezproblemowo.

    Też się napiłam, Wasze zdrowie Kochane.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 20:05

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 2 marca 2018, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lofewicz gratulacje. Spokojnej ciąży ;) i zostaw nam trochę wiruskow.
    Ja obiecałam sobie że trochę wylizuje od forum ale i tak co chwile czytam.
    Dołączam się do was z winkiem ;) na zdrowie !!!!!!

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Lofewicz Ekspertka
    Postów: 128 77

    Wysłany: 2 marca 2018, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka, dziękuję ;) Póki co staram się nie ekscytować, bo to tylko wynik hormonu, wiem. Ale to mój pierwszy w życiu wynik hormonu, więc średnio mi idzie ;)

    Trzymam za Was wszystkie kciuki!!
    Uwierzcie mi, to prawda, że póki nie ma @ to nigdy nie wiadomo. Gdyby nie Mąż to wcale nie pojechałabym na betę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 20:11

    Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
    TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
    1 cs ---> i jest!
    34bwskjo4ecbhor0.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 marca 2018, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Frelcia, Nika! Ja też, ja też!

    Właśnie walnelam drinka, M mi zrobił, po jednym jestem pijana (kochana meta) i chyba mam owu... :P

    Jakbym pisała coś od rzeczy to alkohol :D
    Zaczęłaś później, więc musisz wypić karniaczka

    Kargo31 lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 marca 2018, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    To i ja jak zajade to sie napije :) choc upijam sie polowa piwa wiec mam nadzieje ze wiekszych glupot niz pisze noe zaczne potem wymyslac.

    Nika a ile juz czekasz? Mk powiedzieli 4-6 tygodni a jak nie zadzwonia po 8 to sie upomniec, ale tez juz nerwowo zerkam na telefon..
    No to u mnie ok 50 dni, czyli ponad 7 tyg, ale jak wtedy nie będzie to się nie martwić i dopiero po kolejnych 10 dniach dzwonić :/

    Mam tylko nadzieję, że nie mówili o dniach roboczych

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 2 marca 2018, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z Wami pije cichaczem ;) winko czerwone wytrawne, oo!

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 marca 2018, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje, Małgonia, też pijecie karniaczki, chlup!

    I nowa na dzielni też :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 20:17

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 2 marca 2018, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym się napiła ale nie mam czego oprócz jagermaistera i jakiegoś słodkiego likiera... Za to mam miskę budyniu!

    lamka lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 2 marca 2018, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu namówiły ;) kładę małą spać i zaraz sobię zrobię drineczka :)

    nowa na dzielni, Diamond92 lubią tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 marca 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiatko zauwazylam ze nie jestem wpisana na 17.03 więc jeśli możesz to wpisz mnie A ja bym musiala zrobić coś więcej dla Endo ale po ostatnim koksowaniu to jakoś nie mam ochoty no ale może aie skuszę jak pijecie?! ;) morele i migdaly coś tam podjadam a ananas już czeka także tego owu przybywaj hehe

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego