Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Veles opanuj sie odrobine. Myslisz ze my tu jestesmy bo to nasz 1 cykl staran? Kazda stracila duzo czasu glownie z powodu lekarzy na jakich trafiamy ale idziemy do przodu a nie piszemy w kolko to samo.
    Jest z nami tu nasza Flower ktora czekala 15 lat na dziecko i w kazdym swoim poscie nie jojczala jak to strasznie ma zle a wrecz przeciwnie wszystkim nam pomagala i chyba wiecej pisala do nas niz o sobie.
    Troche pokory! - nie sadzilam ze kiedys to powiem...
    Na pozytwne rozpoczęcie dnia wysyłam milion wirusków!!!
    Cały czas was ppdczytuje.

    Yosel niech M się uczy dogadzania :D

    Nika wszystkie jesteśmy w piątek z Tobą i walcz kochana jest o co naprawdę.

    Tule wszystkie u których biel na teście.

    Dziś środa i zaczynam 18 tc ♡ powoli dyskoteki czuje w brzuchu, delektuje się tym błogim stanem. Jeszcze do mnie nie
    dociera że rośnie maluszek.


    Bociek jak wczorajsza wizyta ? Nie znalazłam postu.

    lamka, Czrna 81, Koteczka82, KateHawke, Emilkap11, Justaaa, Morusek, Anna Stesia, Diamond92 lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5545 9762

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwanoc niezłe kombo- rociak i @ :( a do tego chore dziecko! dramat w 3 aktach! trzymaj się dzielnie i pamiętaj że każda noc się kiedyś kończy ;) sraczka też :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 10:15


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kate dziękuję, że pytasz. Dzisiaj po raz pierwszy od 3 (?) Tygodni wyszłam z domu i jadę na uczelnie uzbrojona z leki na żołądek i masę woreczków... Do tego wyglaszam dziś referat na seminarium. Jest dramat ;) zazdroszczę Ci, że Twoja fasolka daje Ci spokojnie funkcjonować. Od ostatniej wizyty tydzień temu schudłam kolejne 1,5 kg :/ pociesza mnie jedno, maluszek jest zdrowy a mąż obiecał wymarzone buty jako prezent na obronę ;)

    Luna1993 będzie dobrze, może maluch da Ci trochę odetchąć chociaż na zajęciach. A nowe buty to fajna nagroda :)

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam, zaglądam :) Ostatni raz byłam tu przy 30 stronie a tu już 72 <szok>

    Ogromnie gratuluję pozytywów i trzymam mocno kciuki za pozostałe forumowiczki :* :* Myślami jestem cały czas z Wami i mam nadzieję, że marzec okaże się 'tym miesiącem' :) Miłego dnia !!! :* :*

    Luna1993, KateHawke, MOJE lubią tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro o tej porze zacznie się maaaasaaakraaa :D


    MOJE nie ma bata, żebyśmy nie wysikały tych dwóch kresek. No kurde, kiedy jak nie w marcu ?!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 10:16

    MOJE lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape kochana jak nie puszczę pawia przy promotorze to będę naprawdę zadowolona z tego dnia :) a że w Ciebie mocno wierzę, to Ty wiesz :*

    Izape_91, KateHawke, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

  • iwanoc Znajoma
    Postów: 17 0

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    iwanoc niezłe kombo- rociak i @ :( a do tego chore dziecko! dramat w 3 aktach! trzymaj się dzielnie i pamiętaj że każda noc się kiedyś kończy ;) sraczka też :D
    Sraczki nie było tylko wymioty u dziecka. Za to mnie chyba tez cos bierze. A okres w szpitalu to meeganiefajnie.

    iwanoc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Iza Pe. dobrze robisz - podejdź do egzaminu na spokojnie - może się poszczęści i trafisz na pytania, które masz opanowane.

    Mąż skoro wiezie to jednak jakoś ciągle Cię kocha - dobrowolnie zamyka się z Tobą w małym pomieszczeniu na cały czas podróży!

    Zapomniałam wczoraj napisać - Achia jesteś bardzo dzielna, walczysz o tę fasolę jak lwica i teraz musi być dobrze. Usunęłaś blokadę dla plemniczków - teraz wustarczy im taka mała szparka, żeby się dostać gdzie trzeba. Najwyzej będziesz po seksach odstawiać jakaś dziwną gimnastykę ;) Ćwiczyłaś już robienie świecy? :P

    Bociuś, miło że pytasz. Podchodzę zadaniowo - najpierw muszę w czwartek iść do tego nowego doktora. O piątku staram się nie myśleć, bo zaczynam wtedy płakać po kątach. Mąż będzie dziś w nocy i jak będzie chociaż słówkiem narzekać na swoj wyjazd to może nie dożyć świtu.
    Nika myślisz że mała szparka ale gdzieś z lewej strony i ku górze wystarczy?bo polipy były w macicy jednak a nie na szyjce na to wychodzi.bo jak wstałam dziś po 12h spania i czytam te opisy że szpitala to już nie wiem...a Ty jesteś przefantastyczna wiesz?:) I też jesteś turbo dzielna!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna :D nie puść tylko pawia na słuchaczy :P chyba, że na kogoś kogo bardzo nie lubisz :P

    Iza go go power rangers! dasz radę!

    Nika w piątek masz mnóstwo ciepłych myśli od nas wszystkich :)

    Luna1993, Izape_91 lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6745

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, bo nie było relacji ;)
    Nie powiedziała nic odkrywczego ale ogarnia wszystko holistycznie więc to jest dobre :)
    Nie przejęła się specjalnie IO. Poiwedziała, że wcześniej wyniki nie były złe, tylko trochę za wysoka insulina na czczo i to że nie spadała po 2 godz... Dopiero po encortonie jest źle ;) więc metę utrzymała. Za to zmartwiła się niskim DHEAS, powiedziała że to pewnie po encortonie, bo rok temu był ok, ale kazała powtorzyc za 6 tyg. Razem z kortyzolem i b12.
    Dostinexu dawkę zmniejszyła do pół tabletki tygodniowo i też kazała zbadać za 6 tyg. Podobnie TSH. To, że teraz jest niskie to tylko wpływ encortonu (sztucznie zaniża TSH nie poprawiając stanu tarczycy). Jeśli zacznie rosnąć da mała dawkę leków. Nie jestem zachwycona ale na pewno jest lepsza od wszystkich poprzednich endo ;) Wrócę do niej z wynikami za dwa miesiące i zobaczymy :)

    Teraz czekam na wizytę u Wrony, bo już jestem pewna że do tej gin z enel-medu nie wrócę... więc na chwilę obecną zostałam bez ginekologa :(

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5545 9762

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwanoc wrote:
    Sraczki nie było tylko wymioty u dziecka. Za to mnie chyba tez cos bierze. A okres w szpitalu to meeganiefajnie.

    Oj wiem :( ja tak unikałam jak ognia szpitala że jak nam się raz w życiu rociak trafił to sama venflony zakładałam i toczyłam płyny żeby tylko nie trafić na oddział (żeby nie było- nie bez uprawnień, jestem piel.) Na szczęście mnie nie dopadło to dałam radę z na okrągło rzygającym dzieckiem. Pralka tylko nie wyrabiała zakrętów. Szybko wracajcie do zdrowia!


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5545 9762

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczyny. Jutro Dzień Kobiet, chcę zrobić Mamie miła niespodziankę -jadę kupić jej wiaderko cebulek kwiatowych. Posadzi sobie na działce :) 2 najlepszym przyjaciółkom zakupiłam książki i umówiłyśmy się na babską kolację we włoskim stylu -każda ugotuje jakieś włoskie danie i winko obowiązkowo! :D Niestety nie mamy tylko wolnego terminu także kolacja z okazji Dnia Kobiet będzie za tydzień :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 10:51

    Frelcia, Siwulec, KateHawke, Emiilka, Emilkap11, Cabrera, Lena21 lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Veles Koleżanka
    Postów: 141 5

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    15lat flower to cud gratuluje to musi byc cudowne uczucie jesli moge spytac a ile masz lat? Cos ci pomogło czy po prostu los sie dla ciebie odmienił? Jeśli
    Mogę coś powiedzieć to uważajcie na encorton ja brałam
    Go na wzjg i łuszczycę niby krótko koło 2-3mcy w dużych dawkach potem miałam problemy z bólem kości strasznym -ciągle na poltram combo.przytułam
    W
    Krótkom
    Czasie 18kg do dziś nie zrzuciłam
    I nie potrafie 8 z nich choć po ciąży 23zrzuciłam błyskawicznie.Do tego fałszował mi wyniki badania hcv i co sie nastresowałam
    Nawłócztłam po lekarzach to moje.Z doświadczenia polecam
    Metypryd o wiele mniej slutków uboczncyh. Mąż też brał encorton i też15kg do przodu z czego 10zostało a zawsze był osobą szczuplutką

  • Koteczka82 Autorytet
    Postów: 3224 2738

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie jestem w stanie Was nadrobić teraz i szczerze nie mam głowy żeby odpisywac. Nie gniewajcie się dzisiaj na mnie.
    Beta pobrana rano czekam na wyniki pewnie ok 16 będą.
    Na razie plamienie minimalne, nic nie boli więc czekam...

    Za Was wszystkie trzymam kciuki. Przytulam te z @ i bielą na testach.

    Iza za twój egzamin też!!!

    Rub45 lubi tę wiadomość

    Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017
    2.05.2020 Aniołek

    Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upadłam na głowę. Kompletnie wsiąknęłam w stronę mamaville. Niedługo moja siostra rodzi drugiego szkraba... takie piękne rzeczy tam są...ja też chcę :(

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jestem myślami i modlitwą z Tobą, Twoim dzieckiem i rodziną.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Jedna przesyłam Ci wielkiego przytulasa! ♡
    Karolina udanej delegacji!
    Achia teraz już kurcze musi być dobrze! Tak jak Nika pisze, po <3 walnij świece :-) Może niektórzy się z tego śmieją, ale ja wychodzę z założenia, że skoro nie zaszkidzie a może pomóc, to czemu nie.
    Nika wiem że Ci to nie pomoże,ale serduchem jestem z Tobą.

    Dzisiaj mam 16dc, sutki jeszcze nie bolą (mój wewnętrzny wykrywacz owulacji ;-) ), zrobię po południu test owu, ale zaczyna mi to cuchnąć bezowulacyjnym :-/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 11:02

    Achia lubi tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka, trzymam!

    Koteczka82 lubi tę wiadomość

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka czekamy z Tobą !

    Koteczka82 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 7 marca 2018, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Dziewczyny nie jestem w stanie Was nadrobić teraz i szczerze nie mam głowy żeby odpisywac. Nie gniewajcie się dzisiaj na mnie.
    Beta pobrana rano czekam na wyniki pewnie ok 16 będą.
    Na razie plamienie minimalne, nic nie boli więc czekam...

    Za Was wszystkie trzymam kciuki. Przytulam te z @ i bielą na testach.

    Iza za twój egzamin też!!!


    Trzymam kciuki za piękny przyrost <3

    Koteczka82 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego