X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn jak faceci chcą to potrafią :) mój ma mnie dość przed egzaminem :P
    zresztą jak ja sama, więc Nika nie mogę go wyrzucić niestety, bo ma mnie zawieźć na egzamin :D sama bym tam za chiny nie pojechała. Jestem taka spięta. Zaraz zrobię kawę i będę drukowała ustawy. Dziewczyny idę ze względu na męża, na to że faktycznie jak nie pójdę będę potem żałowała, i że Wy mnie namówiłyście, ale i tak nie zdam ! nie mam aż takiej wiedzy niestety, ale potraktuję to jako nauczę na przyszłość :) a od soboty mam spokój ! no nie wierzę ! ale jaki będzie kac moralny ;P i wstyd w pracy, do której muszę wrócić :/

Kingulla zgłoś to koniecznie lekarzowi, bo coś może być nie tak, niestety nie pomogę bo się nie znam - ja bardzo rzadko miewam skrzepy, a jeśli już to takie mega małe.

U mnie już 8 dc zaraz trzeba będzie zacząć sikać na owulaki, pójść na monitoring i potem dorobić resztę badań i 26 znowu wzyta u lekarza - ciekawe co powie na te moje wyniki. Jakoś tak szybko to teraz leci. Mam nadzieję, że złapie jakiś trop. Jeszcze emek musi upuścić trochę krwi i będziemy gotowi na dalsze instrukcje.

Z dobrych wieści - w maju w moim mieście jest bieg na 5 km - póki co robę 4, ale myślę, że do maja dobiję 5 i pobiegniemy ! :D

Mamunia, ja bym się nie zastanawiała praca w budżetówce to praca w budżetówce, jak dobrze Ci spasuje to możesz pracować i pracować. Dlatego ja takiej szukam, ale póki co to lipa :( Liczę że albo szybko zaciąże, albo trafi się jakaś fajna porządna oferta i będę miała JAKĄKOLWIEK szansę, bo widzę, że im bardziej mam nadzieję, tym gorzej na tym wychodzę.

lamka, Siwulec lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza Pe. dobrze robisz - podejdź do egzaminu na spokojnie - może się poszczęści i trafisz na pytania, które masz opanowane.

Mąż skoro wiezie to jednak jakoś ciągle Cię kocha - dobrowolnie zamyka się z Tobą w małym pomieszczeniu na cały czas podróży!

Zapomniałam wczoraj napisać - Achia jesteś bardzo dzielna, walczysz o tę fasolę jak lwica i teraz musi być dobrze. Usunęłaś blokadę dla plemniczków - teraz wustarczy im taka mała szparka, żeby się dostać gdzie trzeba. Najwyzej będziesz po seksach odstawiać jakaś dziwną gimnastykę ;) Ćwiczyłaś już robienie świecy? :P

Bociuś, miło że pytasz. Podchodzę zadaniowo - najpierw muszę w czwartek iść do tego nowego doktora. O piątku staram się nie myśleć, bo zaczynam wtedy płakać po kątach. Mąż będzie dziś w nocy i jak będzie chociaż słówkiem narzekać na swoj wyjazd to może nie dożyć świtu.

Izape_91 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape u mnie obie są panstwowe... Ale pewnie nic nie wyjdzie ani z pracy ani z dziecka i tak bede sie motala do 40 z jaka ja emerytura odejde, to ja nie mam pojecia.
    Ale tak jak pisalyscie trzeba sie cieszyc z kochajacego meza i zdrowego dziecka. Reszta sie z czasem ulozy. Rozmawilam wczoraj z mama i mnie podbudowala.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Kobietki :) Miłego dnia i samych pozytywnych wrażeń Wam życzę.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2f3c63f0f15.jpg

Izape_91, KateHawke, Flowwer, Jedna_z_Wielu, Czrna 81, Bajkaaa, Emilkap11, ANkaG, Diamond92 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, nie wyobrażam sobie jak się musisz teraz czuć, ale wiedz, że my tu będziemy o Tobie myśleć przez najbliższe dni.Pamiętaj że nie jesteś sama!

Mamunia kobiety mają ciężko w życiu, ciągle muszą się o coś martwić... i jakoś to wszystko ogarniać. Praca to nie wszystko.

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• MOJE Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza idziemy łeb w łeb ;) ja też 8dc.jutro idę na pierwszy monitoring ze względu na krótkie cykle ;) oby ten marzec był dla nas szczęśliwy ;)

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 38 LAT

🧑39 LAT

1 procedura Invitro
    30.04.2025 - Punkcja pobranych 5 komórek
    🙏 5.05.2025 - 4aa transfer w 5 dobie
    Beta 10dpt - 350 progesteron: 174
    Beta 14dpt - 1364
    Beta 18 dpt - 4500
    9.06 jest serduszko !! ❤️
    20.06 - krwawienie duże, USG, dzidziuś 2,5 cm, krwiak 3,5 cm 🙏 leżę 🙏
    1.07 - mamy 4 cm
    10.07 - 5.3 cm zdrowej dziewczynki 🩷
    26.07 - 7,8 cm, krwawienie, sor
    5.08 - 9,5 cm (plus nóżki 🩷), 150 go szczęścia

Rośnij maluszku 😍
    preg.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika bardzo mocno Cię wspieram myślami :)

Yosel Kochany mężuś! :) ja sie dziś na mojego wkurzyłam, bo mi nie spakował chleba do pracy :D

Izape 4 km to już super wynik :) to maja to będziesz i 6 biegała :)

Miłego dnia Dziewczynki! :) ja dziś wyjeżdżam na 2 dniową delegację.

Izape_91, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinapowodzenia w delegacji :)

Yosel eMek na medal! :D

Nikuś właściwie to nigdy nie wiem co Ci napisać. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak się czujesz ale myślami jestem zawsze obok Ciebie <3 W piątek zamknie się pewien etap i pozostanie pamięć. Wiedz, że my zawsze jesteśmy z Tobą i jeśli Ci źle i smutno to wspieramy jak możemy <3

Izape niezmiennie trzymam kciuki za egzamin!

Anaaa tulam mocno :(

Luna dalej taka tragedia z mdłościami...?

Karolina90, Yoselyn82, Anaaa90 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika w najbliższych dniach jesteśmy z Tobą!!!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jestem z Tobą, niedługo będzie Ci lepiej, bo będzie mąż. Wiem, że teraz jestem wkurzona i zła, ale Ci przejdzie.

Izape - uwierz mi, że jeśli zmniejszyłabyś tempo, to w tym momencie byś i 7km przebiegła. :-)

Yosel super :-)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie będę oszukiwać, nie jestem w stanie ogarnąć całego wątku bo jak zawsze macie ogromne tempo, ale zaglądam do Was i ciagle Wam kibicuję, jestescie NIESAMOWITE <3

Zostawiam ciążowe wiruski &)!@@&?,:)’k£$#$£+=•£$^<?|}{>¥¥+#]\,?&@!?(?@@€:.!’•$%#>+{||?!

Ps nie widziałam nigdzie wiadomości od Buni, ktoś może się jak zakończyła się sytuacja z jej torbielą ? Myśle o niej czasami i mam nadzieję, że niedługo do nas wróci

Nika Ty wiesz, że wiele serc i myśli jest tutaj z Tobą <3

Iza kciuki ogromne, jesteś zdolna dziewczyna oby dopisało Ci do tego odrobina szczęścia !

Yosel jak szkolenia w OA? Do kiedy je macie ?

Lunaris, Koteczka82, lamka, ANkaG lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nikt nie wie co z Bunią...

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • iwanoc Znajoma

Wysłany: 7 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) Ale naprodukowałyscie :D musze wszystko nadrobić zatrzymałam sie przed stroną 30 jeszcze... 4 marca miałam testować. 3-ego wieczorem trafilismy z synem do spzitala z rotawirusem. testu nie robiłam, @ sama przyszła w szpitalu...

iwanoc
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*

Kciukam za Was

Izape kopniak na szczęście, na egzamin. Wierzę w Ciebie <3

Nika jestem z Tobą myślami <3 <3 <3

Więcej nie pamiętam :(

Całuje Was <3

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwanoc wrote:
    Hej kobietki :) Ale naprodukowałyscie :D musze wszystko nadrobić zatrzymałam sie przed stroną 30 jeszcze... 4 marca miałam testować. 3-ego wieczorem trafilismy z synem do spzitala z rotawirusem. testu nie robiłam, @ sama przyszła w szpitalu...

To masz duuużo do nadrobienia :D Współczuję z tym rotawirusem - paskudztwo. I jeszcze @ do tego

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dzień dobry :*

Kciukam za Was

Izape kopniak na szczęście, na egzamin. Wierzę w Ciebie <3

Nika jestem z Tobą myślami <3 <3 <3

Więcej nie pamiętam :(

Całuje Was <3

My też Cię całujemy :* :* :* <3 <3 <3

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate dziękuję, że pytasz. Dzisiaj po raz pierwszy od 3 (?) Tygodni wyszłam z domu i jadę na uczelnie uzbrojona z leki na żołądek i masę woreczków... Do tego wyglaszam dziś referat na seminarium. Jest dramat ;) zazdroszczę Ci, że Twoja fasolka daje Ci spokojnie funkcjonować. Od ostatniej wizyty tydzień temu schudłam kolejne 1,5 kg :/ pociesza mnie jedno, maluszek jest zdrowy a mąż obiecał wymarzone buty jako prezent na obronę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 10:05

Izape_91, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena szkolenia mamy do 26 marca. Jeszcze 3 spotkania mamy.

Lena21 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veles czy Ty myślisz, że ja mam jakąś kompetentną wiedzę i pomagam dziewczynom w ich wynikach? Nie. Bo nie mam ani odwagi ani takiej wiedzy jak one. Jak myślisz skąd One mają taką wiedzę? Odpowiem Ci. Ze swoich często bolesnych doświadczeni. Bo prawie każdej z nas tutaj ciągle się nie udaje. Bo prawie każda z nas tutaj ciągle szuka problemu. Bo każda z nas robi tutaj wiele badań i te które nie trafiły na dobrego lekarza któremu ufają, szukają po prostu odpowiedzi na własną rękę. Nie na kafejkach a często w specjalistycznych artykułach, na które ja bym się nie porwała. I wiesz co? I trzeba je podziwiać i szanować, bo są jedyne w swoim rodzaju. Czemu mnie jeszcze chyba lubią? chociaż jestem w tym temacie amebą ? nie wiem... Na pewno Ty musisz zbastować ze swoją roszczeniową postawą i zainteresować się też innymi, nie tylko sobą.

Luna1993, Morusek lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście kochane, tyle miłych słów, że aż wstyd nie zdać !

Dzwonił szef burak, no może nie aż taki, bo trochę podniósł na duchu i złożył życzenia z okazji dnia kobiet. Może pójdę w poniedziałek do pracy.

U Buni cisza, niewiadomo co się z nią dzieje i się martwię :(

S3YWp2.png

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ