X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Iza, jutro o tej porze będziesz ten egamin już tylko opijać i będziesz się mogła skupić na ważniejszych sprawach. Pamiętaj, że jutro wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki i czekamy na wieści.
    A co u Reset? Też zdaje jutro?

Nikuś, Ty zawsze pamiętasz o innych, nawet jak masz swoje problemy :*

Ja zaczynam 20.03 i tak przez cztery dni, ale stan przedzawałowy trwa u mnie już w najlepsze.
    Do problemów z kręgosłupem doszło dużo epizodów stresowo - nerwicowych, spać nie mogę, zatyka mnie, łeb pęka, tętno skacze (mam zdiagnozowane problemy z zastawką, ale ostatnio bywało spokojnie, a dziś tętno w pewnym momencie spoczynkowe miałam 170!). Do tego jakieś nerwobóle itp.
    A jeszcze dziś zostałam odwołana z urlopu, miałam telekonferencje z USA, w poniedziałek rozprawa. I w przerwach kuję.
    W sumie jakbym teraz była w ciąży to albo bym jej nie donosiła albo by mi się zarodek urodził absolutnie znerwicowany.

Podczytuję Was, ale tylko na telefonie i nie mam siły na pisanie. Nie mniej jednak myślę o Was - i o Tobie (zwłaszcza w piątek), i o Koteczce, Siwulcu i wszystkich tych, którzy teraz muszą być silni.

Izuś - powodzenia Kochana <3

Emiilka, Lunaris, KateHawke, Izape_91 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape jesteśmy z Tobą, uda się kochana ! <3 jesteś najlepsza i pamiętaj o tym!

Reset martwię się o Ciebie, pamiętaj że zdrowie przede wszystkim, stres robi swoje :(

• reset Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Izape jesteśmy z Tobą, uda się kochana ! <3 jesteś najlepsza i pamiętaj o tym!

Reset martwię się o Ciebie, pamiętaj że zdrowie przede wszystkim, stres robi swoje :(

Ja właśnie nie wiem, co się stało. Był spokój, wręcz luz do niedawna, a teraz jak mnie siekło to dramat. Kręgosłup to pół biedy, spodziewałam się tego, chodzę w kołnierzu, łykam leki i wrócę do normy, ale te nerwicowe objawy dają wrażenie, że oszalałam. Mam poczucie, że jednocześnie przechodzę zawał z kłuciem w klatce i wrzody, bo żołądek aż piecze. W 3 dni schudłam 1,5 kg jedząc toooony czekolady.
    Muszę to zdać, bo drugi raz nie przejdę tego.

No i wpadłam, nikomu nic nie pomogłam, a tylko ponarzekałam ;) Obiecuję poprawić się w kwietniu, wtedy będę cała dla Was (i dla M. bo mi się już buntuje, że w ogóle żony nie ma).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 20:41

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Ja dziś cały dzień na szkoleniu i dopiero teraz w miarę Was ndrobilam. U mnie nuda, nic się nie dzieje, czekamy. Tzn wczoraj jakiś przetrwały pecherzyk po owu został. Mam nadzieję,że się sam wchłonie. I chyba lametta od następnego cyklu. Ale na razie o tym nie myślę.

Miałam odpisać tyyyle rzeczy, ale nie ma jak to wichura w bani :D

Nika - jestem z Tobą myślami <3 dużo siły Kochana!

Frelcia - możesz nas męczyć <3

Izape- kciuki za egzamin!!!!

Tule wszystkie negatywny i spadające bety... i inne smutne rzeczy :( przepraszam,ale tu moja pamięć powiedziała dość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 20:42

KateHawke, Koteczka82 lubią tę wiadomość

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape tego stresu juz nie przepedzisz przed egzaminem, ale za 24h bedziesz juz miala wywalone. ;-)

Reset strasznie to wszystko brzmi co sie z Toba dzieje. Zdrowka.:-*

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a może warto spytać lekarza o coś na uspokojenie ? Przecież się zamęczysz :( wierzę, że zdasz, ale teraz te ostatnie dni pewnie są najtrudniejsze. Po wszystkim może wyskoczcie gdzieś na weekend odpocząć, należy Ci się :*

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, biedaku, musisz jakoś przetrwać te 2 tygodnie i szybko wrócić do siebie i do nas. Dbaj o siebie!

No a moja @ nie chce się rozkręcić, idę leżeć w gorącej kąpieli

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Reset a może warto spytać lekarza o coś na uspokojenie ? Przecież się zamęczysz :( wierzę, że zdasz, ale teraz te ostatnie dni pewnie są najtrudniejsze. Po wszystkim może wyskoczcie gdzieś na weekend odpocząć, należy Ci się :*

Mam w domu coś łagodnego, jak trzeba będzie zacznę brać, by spać, ale póki co odpukać jak zasnę to się nie budzę.
    W życiu niczym się tak nie stresowałam, do tego doszło trochę innych problemów prywatnych i zawodowych i tyle. Wczoraj miałam dzień histerii i płaczu, dziś jednak wstałam, zapięłam kołnierz i działam naukowo - teraz mi wszystko zaczyna wchodzić, mam wrażenie, że więcej mi zostaje niż przez ostatnie 2 miesiące kiedy ta nauka to było takie pitu pitu.

Dzięki za pamięć i za troskę <3

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

nadrobiłam i mam taką myśl, że same złe rzeczy się dzieją ostatnio :( Niech ten zły czas się już skończy i nadejdą lepsze chwile...

Siwulec, Kochana, nie jestem w stanie sobie wyobrazić, tego, co przechodzisz. To oczekiwanie musi być okropne :( Trzymam kciuki, żeby udało się bez zabiegu i bez szpitala. Chociaż tak sobie myślę, że może lepiej pojechać na IP, jak się zacznie? Boję się o Ciebie, Dziewczyny tu pisały, że na tym etapie, to krwawienie jest już znaczne (baardzo duży eufemizm). Trzymaj się Kochana <3

Nika, o Tobie myślę codziennie. I tutaj kolejny raz, nie jestem w stanie sobie wyobrazić, co przechodzisz. No i ponownie: to oczekiwanie musi być okropne :( W piątek myślami będę z Wami <3

Koteczko, bardzo mi przykro. Przytulam mocno i wspieram w dalszej walce.

MinnieBlack, Kochana, dobrze, że już najgorsze chwile za Tobą. Trzymam kciuki za dobre wyniki badań. Podziwiam Twoje nastawienie - musisz być silną Babeczką. Szukałam informacji, ale może mi gdzieś umknęło - jaki miałaś poziom tej homocysteiny?

Izunia, mocne kciuki za jutro! Zdasz, zdasz, zobaczysz :) Bo jak nie Ty, to kto? :)

Resecik, Kochana, przykro się czyta, w jakim jesteś stanie. Niech już będzie po tym egzaminie. O wynik się nie martwię, bo wiem, jaką masz wiedzę i doświadczenie ;) Będę jedynie trzymać kciuki, żebyś dotrwała, do dnia egzaminu ;)

Miłego wieczoru Dziewczyny. Niech jutrzejszy dzień będzie lepszy <3

Koteczka82 lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape! O której te zdrowaśki mam mówić?
    Reset weź chociaż melisy z cysterne wypij! Moja siostra ma nerwicę to okropna OKROPNA choroba :( bidulko...

Izape_91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a ja oryginalnie też jestem z Poznania a Ty urodziłaś się tam czy przyjechałaś np na studia?i też mam 30lat.no w maju już 31....

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morusek wrote:
    Koteczka okropnie mi przykro :(
    Izape :) trzymam mocno kciuki ;) ale i tak zdasz :)
    My dzisiaj z emkiem mieliśmy małą rocznicę (idealnie w owu) więc jeśli z tego dzieci nie będzie to ja składam zażalenie :)
    Grunt że przyjemnie było ;) <3 to w staraniach najważniejsze a czasem ucieka.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Nie widzę wykresu, ale trzymam kciuki i troszkę zazdroszczę takich krótkich cykli ;) Zawsze masz takie krótkie? Czy te wyjątkowy?

Nie miałam za często monitoringu ale owu zazwyczaj 11-12 dpo, w tym cyklu wyjątkowo w 9 :). Zawsze mam cykle 24-25 dni ale jeden mi się zdarzył 22 wiec cholera wie

Jeny ja aż przez net czuje stres, dawno nie zdawałam żadnego egzaminu. Nic nie poradzicie, ważne rzeczy stresują i tyle ale obydwie jesteście mądre babki, dacie rade i tyle! :) wdech, wydech! Dobrze podobno wyluzowuje (i pomaga usnąć) taki myk: trzeba się położyć na wznak, zamknąć oczy i powoli napinac i rozluźniać wszystkie mięśnie od czubkiem palców do twarzy. Tak kolejno - palce, stopy, łydka, kolano, udo.. wszystkie jakimi można ruszyć :)

Phnappy lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka kurde, nie takich wieści się spodziewałam :-( Tulę ♡

Iza spokojnie, dasz radę. O której masz ten egzamin?

Siwulec Tobie życzę aby się w końcu coś zaczęło dziać, i byś była silna... ♡

Siwulec, Koteczka82 lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Resecik jak fajnie ze Cię Nika sprowokowała i wreszcie przemówiłaś :) dbaj o siebie bo taki stan jest niepokojący, ale wiesz już czemu natura czeka z ciąża ;) lepiej ze przeżywasz to „w pojedynkę” ;) a po egzaminie... <3

Iza kciukam jutro za Ciebie :* będzie dobrze <3

Emilka dziękuje za dobre słowa, nic już nie planuje, zobaczę jak się sytuacja będzie rozwijać i oczywiście jak zajdzie taka potrzeba to i na IP pojadę, nie martw się bo Tobie to teraz nie wskazane. Opowiedz lepiej jak się czujesz ?

Dziękuje Wam wszystkie za wsparcie :* jesteście nieocenione <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 21:22

Emiilka lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, nie będę jeszcze Wam tutaj jęczeć... Jeżeli ktoś jest zainteresowany moim samopoczuciem, to zdałam relację dzisiaj na ex-testerkach ;) Ale dziękuję, że pytasz <3

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka homocysteina 9.88 niby w normie, ale nasze normy przecież są inne...

Iza pisałaś, że jutro egzamin i to tylko formalność - ja w mega ciężkim dla mnie czasie (zdrada ex prawie męża z moją kuzynka, 5 mies przed slubem) szłam z takim nastawieniem na obronę mgr, ku mojemu zdziwieniu wylosowalam jedyne! pytanie na które znałam odpowiedź i wyszłam z 5. Tego Ci życzę!

Czasem się zastanawiam czy na prawdę tyle w nas wszystkich siły, czy jednak same siebie okłamujemy i próbujemy na siłę żyć w takiej iluzji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 21:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewzyny ten stres i mi sie zaczął udzielać. Więc stresuję się razem z Wami! Nie lubię tych ciarek na ciele, ale u mnie to dobry objaw :D

Mini Black w Nas tkwi potężna siła!!! I przebijemy naszym uporem najgrubszy mur!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 22:27

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz od chyba tryliarda lat wyszlam z domu na ploty. A tu teraz tyle stron do nadrobienia.

Koteczko, przykro mi bardzo :(

Siwulec sprobuj poprosic o farmakologiczne wywolanie. Trzymam kciuki, zeby bylo po Twojej mysli.

Iza - wszystkie tu wierzymy i zaciskamy kciuki :)

Siwulec, Koteczka82 lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MinieBlack, dziękuję za odpowiedź. Mnie w ciąży wyszło 10,2 i póki co dwóch lekarzy to zignorowało. Zaczęłam brać folian i liczę po cichu, że trochę zbiję.

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ