Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 11 marca 2019, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian gratulacje :) a betami sie nie martwcie. Przyrost jest wazny :)

    5ylwian, Sasanka55 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7522 10638

    Wysłany: 11 marca 2019, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Beta 18,2 , progesteron 16.01... niska ta beta,mam złe przeczucia....
    Mogłaś mieć późną implantację. Nie martw się! W środę będzie piękny przyrost! :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 11 marca 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania85 - super, że się udało zdobyć glukometr :) Każdy sposób dobry. Co do wyników to ja badam w tej drugiej jednostce zawsze (mg/dL?) i wtedy normy są do 100-120.
    Ja bym badała na Twoim miejscu na czczo i np 2h po posiłku. Ogólnie, jak Ci pasków nie żal to mozesz badać ile chcesz;p Ale przyjęło się, że bada sie na czczo i 2h po posiłku :) Jak masz jakieś pytania to wal śmiało.

    Gratuluję dwóch kreseczek wszystkim :* Sylwian, Szcześliwa-mamusia, Pauliśka i inne - ogromne przytulaski ode mnie :) Piękny jest ten marzec <3

    Ania_85_, Szczesliwa_mamusia, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • szona Autorytet
    Postów: 5720 13499

    Wysłany: 11 marca 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian! Juhuuuuu! :)
    To teraz muszę znaleźć gdzieś Amil. Wolę kompletną biel, zamiast tworzyć sobie jakieś durne nadzieje ;)

    5ylwian, agge lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 11 marca 2019, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    :) ciesze sie ale przerazona tez jestem. Przeciez to taki etap,ze wszystko moze sie zdarzyc. Kto by szukal u siebie ciazy z beta 16? ,)

    Sylwian były już tu takie, które na pierwszej becie miały wynik 6, a teraz tulą dzieciaczki ;) Także gratuluję :)) Teraz już tylko spokój i odpoczynek ;)

    5ylwian, Ochmanka, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 11 marca 2019, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem walnieta. Nasikalam jeszxze na tego amila. Doslownie 10min temu. Nie onieszkam po drodze kupic jeszcze z 2 testow na jutro i czwartek. Nie moge w to uwierzyc . Az sie boje,ze peknie ta banka mydlana
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f0ac1a89ba0.jpg

    Iseko, 5ylwian, agge, szona, Ochmanka, APrzybylska, cukrzyk1991, buba123, nuśka91, eemmiilliiaa, Sasanka55, Magduullina, Olga_89, MonikA_89!, Malinowa91, moyeu lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 11 marca 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wróciłam z pracy, a M. do mnie jeszcze na podwórku podszedł z takim uśmiechem dziwnym i na ucho: "jesteś w ciąży?" :D I podobno zadał to pytanie zupełnie bez powodu, po prostu stwierdził że już powinnam okres mieć ;)

    agge, nuśka91, Szczesliwa_mamusia, Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 11 marca 2019, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Ania85 - super, że się udało zdobyć glukometr :) Każdy sposób dobry. Co do wyników to ja badam w tej drugiej jednostce zawsze (mg/dL?) i wtedy normy są do 100-120.
    Ja bym badała na Twoim miejscu na czczo i np 2h po posiłku. Ogólnie, jak Ci pasków nie żal to mozesz badać ile chcesz;p Ale przyjęło się, że bada sie na czczo i 2h po posiłku :) Jak masz jakieś pytania to wal śmiało.

    Gratuluję dwóch kreseczek wszystkim :* Sylwian, Szcześliwa-mamusia, Pauliśka i inne - ogromne przytulaski ode mnie :) Piękny jest ten marzec <3

    Ostatnio badałam przed kolacją (dosyć długo nie jadłam) i wyszło mi 92, a norma na czczo z tego co czytałam gdzieś na necie to 70-99, więc chyba nie jest tak źle. To było takie pierwsze testowe mierzenie, jak odwiedziliśmy przy okazji rodziców ;) Powiedz mi proszę jaka powinna być norma 2 godz po posiłku? Wyczytałam gdzieś, że max 139, ale nie wiem czy temu ufać ;/ Muszę im zakosić ten glukometr na kilka dni i badać się rano ;)

    uwo9skjob07enzxz.png
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 11 marca 2019, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez jestem w szoku z tym Amilem. Kiedys juz go robilam ale tak od niechcenia bo i nazwa mi nieznana i 25 czulosc wiec gdzie tam na poczatek. I cena u mnie 7.99. A tu niedosyc,ze pokazal bete 16.5 to jeszcze z 3 sikow :p jestem po rozmowie z lekarka. Po poronieniach i tak musze dupka brac do konca I trymestru w takies samej dawce jak po owu. Wizyte mam 27.03 a powiedziala,ze jak bede miala bete ze srody to moge jej wyslac mms to mi wypisze l4 ciazowe. Chciala nawet juz dzisiaj ale te 16 to tak malutko,ze wole chociaz zobaczyc przyrost prawidlowy. Z prog powiedziala,ze ciazowy :) maz juz mi kaze jutro wziac 2 dni l4 od internisty,zeby nie isc do pracy w stres hehe

    Szczesliwa_mamusia, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 11 marca 2019, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Jestem walnieta. Nasikalam jeszxze na tego amila. Doslownie 10min temu. Nie onieszkam po drodze kupic jeszcze z 2 testow na jutro i czwartek. Nie moge w to uwierzyc . Az sie boje,ze peknie ta banka mydlana
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f0ac1a89ba0.jpg
    No widzisz! Dobre te testy!

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Anytram Przyjaciółka
    Postów: 117 104

    Wysłany: 11 marca 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie o tym teście owulacyjnym? Mam dziś 11dc dopiero, w poprzednim cyklu owu potwierdzona monitoringiem w 15dc po clo. ten cykl bez wspomagaczy, tylko suplementy. Tempka spadła dziś rano. Codziennie do Wczoraj 36.4, a dziś 36.2 co sądzicie? Możliwe że owu tak wcześnie? Nie wiem co myslec


    thumbs

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 18:02

    147d3f1af2.png[/url]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 11 marca 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tej firmy są i testy o czułości 10 i nazywają się BONA. No tanie nie są chociaz na gemini widziałam po 5,49. Ja za to nordow nigdy nie robiłam a BabyBoom to największe g... moim zdaniem bo ja mam evapy jak się patrzy. Ale to jak widać choćby po przykładzie Beti i do tej pory niezawodnych nordów, każda musi sama na sobie sprawdzić

    Beti82 lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 11 marca 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_85_ wrote:
    Ostatnio badałam przed kolacją (dosyć długo nie jadłam) i wyszło mi 92, a norma na czczo z tego co czytałam gdzieś na necie to 70-99, więc chyba nie jest tak źle. To było takie pierwsze testowe mierzenie, jak odwiedziliśmy przy okazji rodziców ;) Powiedz mi proszę jaka powinna być norma 2 godz po posiłku? Wyczytałam gdzieś, że max 139, ale nie wiem czy temu ufać ;/ Muszę im zakosić ten glukometr na kilka dni i badać się rano ;)

    Najlepiej jakbyś badała rano na czczo - wtedy faktycznie 70-100. Ale np. jakbyś miała 105 czy coś to też jeszcze super panikować nie można :) Co do 2h po posiłku niby do 140, aczkolwiek w ciązy mówi się ze do 120 najlepiej ;) I wg mnie 140 już może wskazywać na stan przedcukrzycowy faktycznie.

    EDIT: i możesz też zrobisz 2-3 pomiary pod rząd z innych palców ale mniej wiecej w tym samym czasie i też zobaczysz, ze glukometr potrafi mieć duże rozbieżności (mi czasem potrafi zmieniać wynik o "15-20") więc podchodź do wyniku ze spokojem :) Jak się wysoki cukier będzie powtarzac to wtedy warto zacząc działać :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 17:48

    Ania_85_ lubi tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 11 marca 2019, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anytram wrote:
    Dziewczyny co sądzicie o tym teście owulacyjnym? Mam dziś 11dc dopiero, w poprzednim cyklu owu potwierdzona monitoringiem w 15dc po clo. ten cykl bez wspomagaczy, tylko suplementy. Tempka spadła dziś rano. Codziennie do Wczoraj 36.4, a dziś 36.2 co sądzicie? Możliwe że owu tak wcześnie? Nie wiem co myslec


    https://naforum.zapodaj.net/42dc02ca0df9.jpg.html
    Nie chce mi się kopiować linku 😂 następnym razem skopiuj TRZECI link, pojawi się od razu zdjęcie zamiast linku.

    Ale jeśli jest pozytywny, to owulacja i tak może być dopiero za 2 dni, do 48h od pozytywu :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 11 marca 2019, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah ja już wylukałam te testy i może je zamówię , to te ??

    url=https://naforum.zapodaj.net/f4e026e15b45.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4e026e15b45.jpg[/url

    agge, Sasanka55, 5ylwian lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 11 marca 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Najlepiej jakbyś badała rano na czczo - wtedy faktycznie 70-100. Ale np. jakbyś miała 105 czy coś to też jeszcze super panikować nie można :) Co do 2h po posiłku niby do 140, aczkolwiek w ciązy mówi się ze do 120 najlepiej ;) I wg mnie 140 już może wskazywać na stan przedcukrzycowy faktycznie.

    EDIT: i możesz też zrobisz 2-3 pomiary pod rząd z innych palców ale mniej wiecej w tym samym czasie i też zobaczysz, ze glukometr potrafi mieć duże rozbieżności (mi czasem potrafi zmieniać wynik o "15-20") więc podchodź do wyniku ze spokojem :) Jak się wysoki cukier będzie powtarzac to wtedy warto zacząc działać :)

    Dziękuję Ci bardzo za pomoc ;*

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    uwo9skjob07enzxz.png
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 11 marca 2019, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Z tej firmy są i testy o czułości 10 i nazywają się BONA. No tanie nie są chociaz na gemini widziałam po 5,49. Ja za to nordow nigdy nie robiłam a BabyBoom to największe g... moim zdaniem bo ja mam evapy jak się patrzy. Ale to jak widać choćby po przykładzie Beti i do tej pory niezawodnych nordów, każda musi sama na sobie sprawdzić
    Szczesciara u nas na fioletowym watku tez miala to samo z nordami ostatnio co ja ☹Nawet jeszcze ladniejsza kreseczke

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Maddi Znajoma
    Postów: 31 9

    Wysłany: 11 marca 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuu ile tu pozytywnych testów 😍 A ja dopiero przed owulacja.. Już nie mogę się doczekać. Zaraźcie mnie kochane 😍😃

    Magduullina, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Insulinooporność, endometrioza pokonana
    8cs
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 11 marca 2019, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto testuje razem ze mną 18.03? Nikogo nie ma na ten dzień :P fajnie byłoby mieć towarzystwo 😂

    Iwona28 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 11 marca 2019, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej mnie zawsze śmieszy na AMILU twarz tego dziecka. Typowe WTF? 😂😂😂

    Ochmanka, agge, moni05 lubią tę wiadomość

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego