Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 11 marca 2019, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... ponieważ jestem nienormalna to zrobiłam test wieczorem teraz, 11 dpo (a co ma leżeć i się kurzyć) no i mam poczasiaka... jest tak jasny, że nawet nie da się mu zrobić zdjęcia, a i ja sama widzę go tylko z bliska... kurczę, pewnie fałszywy alarm, ale już tyle nadziei mi się narobiło :(

    Sasanka55, buba123, Angelika1313, Malgonia, agge, szona, nuśka91 lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 11 marca 2019, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dać znać po wizycie . A więc od endokrynologa dostałam lek euthyrox 25mg. Za 5 tygodni do kontroli (mam jeszcze zrobić do tego badania )

    Za to u ginekologa dzieciątko rośnie . Bedzie drobniejsze od Stasia .Bo póki co rośnie tak jak powinno być czyli tak na 17/18 TC .
    I według lekarki wygląda na to że będzie dziewczynka . Co mamusie ucieszyło .

    Sasanka55, Niecierpliwa..., MonikA_89!, Irvine90, Angelika1313, moni05, buba123, Szczesliwa_mamusia, Tele...79, cukrzyk1991, Nuch, Ochmanka, eemmiilliiaa, Salome, agge, szona, Malinaa90, nuśka91, Malinowa91, Ania_85_, APrzybylska, OO83 lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2019, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Sasanka no właśnie troszkę o tym pomyślałam, że nie wiem jeszcze na czym stoję a już ładuje się z buciorami na kwiecień. Ojjjj nieładnie.

    No wlasnie :) Upominam Cie, Slonce :* Wysiusiaj mi II na poprawe humoru :*

    Mnie dzis dopadly bole brzucha i glowy.. Spalam prawie caly dzien. Wzielam 5 tabletek Luteiny (50mg) i 6 Duphastonow (10mg). Jeszcze 1 Lutek przede mna.

    EDIT: albo i wiecej...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 19:42

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 11 marca 2019, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Kto testuje razem ze mną 18.03? Nikogo nie ma na ten dzień :P fajnie byłoby mieć towarzystwo 😂
    To poczekaj ze dwa dni to może się skuszę na sikanie. Przez to że w 11dc wzięłam ovitrelle, to owulka mogła być wczoraj/dzisiaj więc mi się przyspieszyło wszystko :P

    agge lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2019, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA, uwazaj na siebie, zebys sie nie potknela :)

    Irvine, poczasiak <3 ja w nie wierze :) :) :) zawsze lepiej go miec niz nie miec. Musi sie udac :) Bedziecie mieli piekny, choc delikatnie spozniony prezent slubny :)

    MamaStasia :) Super wiadomosci :) :* Dziewczynka <3 nasza sliczna, slodka Staraczkowa dziewczynka :)

    Irvine90, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 11 marca 2019, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki o jakie badania hormonów jutro prosić lekarza? Wolę się starać, ale mimo wszystko badać się i sprawdzać, jakby się nie udało, żeby nie być w plecy z czasem:-)

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 11 marca 2019, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine, ja też w poczasiaki wierzę, mój pierwszy test 11dpo nim był :)

    Co za emocje :D obyście wszystkie miały te dwie tłuste krechy 😍

    Sasanka55, Angelika1313, Irvine90 lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 11 marca 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dzisiaj jest 10.03 a już przekroczyliśmy 100 stron, więc chyba idziemy na rekord!!! Średnio wychodzi po 10 stron dziennie 😜 Trochę współczuję nadrabiającym 😂😂😂😂 Ale z drugiej strony takie cudne kreski zasługują na "ochy" i "achy". Podoba mi się ten marzec :D
    Dziękuję za słowa współczucia :P
    No nie idzie Wam kroku dotrzymać :P

    Sasanka55, Angelika1313, Ochmanka, MonikA_89!, Malinaa90 lubią tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 11 marca 2019, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nawet nie wiecie w jakim ja jestem teraz stresie przez tą betę! Najniższa jaka mialam z córką to 260 dlatego teraz to dla mnie taki szok...nie wiem jak ja wytrwam do środy! Brzuch mnie boli dość mocno, wspomagam się nospa, nic więcej nie mogę... Oby tylko nie była to pozamaciczna...
    Trzymam kciuki za wszystkie testujące i betujące! :*

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ten brzuch boli coraz bardziej, tak jak bym już miała @ a dopiero powinna byc w sobotę. Już wiem, że nie wytrzymam z testowaniem do soboty 😂

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Dziewczyny nawet nie wiecie w jakim ja jestem teraz stresie przez tą betę! Najniższa jaka mialam z córką to 260 dlatego teraz to dla mnie taki szok...nie wiem jak ja wytrwam do środy! Brzuch mnie boli dość mocno, wspomagam się nospa, nic więcej nie mogę... Oby tylko nie była to pozamaciczna...
    Trzymam kciuki za wszystkie testujące i betujące! :*

    Wiesz, w czerwcu moja pierwsza beta wynosila 990, a teraz 15, wiec glupio to w ogole porownywac :P wiadomo, ze kazda ciaza jest inna, w kazdej dochodzi do zagniezdzenia w innym czasie, tez testujemy jak male wariatki tak mega wczesnie, to jak moze nam beta wychodzic w tysiacach? Proga masz pieknego i to najwazniejsze, trzymam kciuki.

    U mnie tez dzisiaj wystepuja bole, nie jakies silne, bo nawet tabletki nie bede brac, ale przy takim progu to jednak martwiace. Leze plackiem i pije pokrzywe :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny żeby nie bawić się w testy stwierdziłam ze pójdę dzisiaj z rana na betę a przy okazji sprawdzę progesteron... i wynik mam dziwny, chociaż myślałam ze badanie z krwi nie pozostawi wątpliwości, a jednak :) 12 lub 13 dpo beta 0,6, a progesteron 48... może to pozostałości po zastrzyku, sprawdzę za dwa dni jeśli nie przyjdzie do tego czasu @

    Sasanka55, agge, szona, nuśka91 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camillee91 wrote:
    Dziewczyny żeby nie bawić się w testy stwierdziłam ze pójdę dzisiaj z rana na betę a przy okazji sprawdzę progesteron... i wynik mam dziwny, chociaż myślałam ze badanie z krwi nie pozostawi wątpliwości, a jednak :) 12 lub 13 dpo beta 0,6, a progesteron 48... może to pozostałości po zastrzyku, sprawdzę za dwa dni jeśli nie przyjdzie do tego czasu @

    Ja tydzien temu w sobote mialam 0.5, choc zawsze oznaczenie bylo <0.1. Jakos mi to wtedy zupelnie nie dalo do myslenia... Progesteron masz boski 😍 Patrze na niego jak wyglodnialy psiaczek na sklep miesny. Dr Sasanka postawila Ci juz diagnoze: ciaza, moja droga :)

    MonikA_89!, Camillee91, agge lubią tę wiadomość

  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 11 marca 2019, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod różnymi kątami próbowałam dziada uchwycić, w końcu na desce od prasowania jako tako :D bo z wrażenia nie mogę uprasowac koszuli mężowi. Widać tam coś w ogóle? Evap?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f72c8b59c1f.jpg

    5ylwian, Magduullina, agge, szona, nuśka91, moyeu lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Pod różnymi kątami próbowałam dziada uchwycić, w końcu na desce od prasowania jako tako :D bo z wrażenia nie mogę uprasowac koszuli mężowi. Widać tam coś w ogóle? Evap?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f72c8b59c1f.jpg

    Widze 🤩😘😍 Nie prasuj, polez, odpocznij :)

    Irvine90, Magduullina lubią tę wiadomość

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 11 marca 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Pod różnymi kątami próbowałam dziada uchwycić, w końcu na desce od prasowania jako tako :D bo z wrażenia nie mogę uprasowac koszuli mężowi. Widać tam coś w ogóle? Evap?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f72c8b59c1f.jpg
    Jest jest :D to Bobo prawda?
    Sasanko a ile dpo miałaś 15 betę?

    Irvine90 lubi tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 11 marca 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Jest jest :D to Bobo prawda?
    Sasanko a ile dpo miałaś 15 betę?
    Bobo, tak :D

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 11 marca 2019, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Pod różnymi kątami próbowałam dziada uchwycić, w końcu na desce od prasowania jako tako :D bo z wrażenia nie mogę uprasowac koszuli mężowi. Widać tam coś w ogóle? Evap?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f72c8b59c1f.jpg
    Pewnie ze widać

    Irvine90 lubi tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 11 marca 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Dziewczyny nawet nie wiecie w jakim ja jestem teraz stresie przez tą betę! Najniższa jaka mialam z córką to 260 dlatego teraz to dla mnie taki szok...nie wiem jak ja wytrwam do środy! Brzuch mnie boli dość mocno, wspomagam się nospa, nic więcej nie mogę... Oby tylko nie była to pozamaciczna...
    Trzymam kciuki za wszystkie testujące i betujące! :*

    Trzeba było być cierpliwym i iść dopiero po spodziewanym terminie @ wtedy byś miała dużo większy wynik. Każda dziewczyna po kolei Ci pisze że to normalne bo jest wczesna ciąża lub że może było pózne zagnieżdżenie itd.a Ty dalej swoje. Ciesz się babo bo jesteś w CIĄŻY!!! Masz pięknego proga więc z ciążą na pewno wszystko ok,sprawdz przyrost po 48h. I jeszcze jedno. Przestań myśleć o najgorszym! Co za głupie pomysły masz z tą pozamaciczną! Teraz masz być oazą spokoju a nie stresować się nie potrzebnie. Wszystko będzie dobrze! No musiałam Cię zjebać żeby Cię ustawić do pionu,heheh.

    Ochmanka, Sasanka55, Pauliśka, MonikA_89!, 5ylwian, Angelika1313, Salome, szona, nuśka91, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 11 marca 2019, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Pod różnymi kątami próbowałam dziada uchwycić, w końcu na desce od prasowania jako tako :D bo z wrażenia nie mogę uprasowac koszuli mężowi. Widać tam coś w ogóle? Evap?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f72c8b59c1f.jpg
    Widac. Cos sie tam przebija :-)

    Irvine90 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego