Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Salome Autorytet
    Postów: 2631 3928

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa!!!! Szczęśliwa mamusiu gratulacje!!! :*

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mam wyniki bety- 23,2 :-D Szok i niedowierzanie...

    Gratulacje!! Widzę, że wróciłam w samym środku pozytywnego cyklonu ciążowego :P

    Szona - ja bym już nie wytrzymała nawet do jutra przy takich owulakach, podziwiam Twoją silną wolę ;)

    Sasanka55, Szczesliwa_mamusia, szona, moni05, Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, Beti, wczoraj czytałam mamęginekolog i napisała artykuł o tarczycy i jodzie w ciąży: https://mamaginekolog.pl/choroby-tarczycy-w-ciazy/

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia AAAAAAA!!! ❤ gratulacje!
    Zapchacie totalnie te porodówki! Co za magiczne święta będą! 😍

    Angelika1313, Sasanka55, Szczesliwa_mamusia, szona, Ochmanka lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu dzisiaj ładnie różowo :)

    Gratulacje wszystkich bet i życzę Wam pieknych przyrostów !

    Jestem i podczytuje wątek.. ale w sobote opadlam z sił i w każdy wolny moment śpie.

    Szczesliwa_mamusia, Ochmanka lubią tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • szona Autorytet
    Postów: 7025 16030

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Gratulacje!! Widzę, że wróciłam w samym środku pozytywnego cyklonu ciążowego :P

    Szona - ja bym już nie wytrzymała nawet do jutra przy takich owulakach, podziwiam Twoją silną wolę ;)

    Trzymam się zakładu :D myślę o teście we czwartek, ale jeśli nie pojawi się plamienie, to może i jutro siknę :)

    Iseko, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia aaaaaa gratuluję!!❤❤❤👏🎉🎉 tak się cieszę!😃 co za dzień- co za miesiąc 😍👌

    Wszystkim wam gratuluję z całego serducha 💕💕
    Dawać mi te wiruski plisss 🙏bo po testach widzę że owu już za rogiem więc pochłonęłabym je z całej siły żebym niebawem i ja II wysikała 😀 da mi któraś trochę tych wirusów??😆😘💕

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 21:36

    Szczesliwa_mamusia, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 20:00

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Szczęśliwa mamusia aaaaaa gratuluję!!❤❤❤👏🎉🎉 tak się cieszę!😃 co za dzień- co za miesiąc 😍👌

    Wszystkim wam gratuluję z całego serducha 💕💕
    Dawać mi te wiruski plisss 🙏bo po testach widzę że owu już za rogiem więc pochłonęłabym je z całej siły żebym niebawem i ja II wysikała 😀 da mi któraś trochę tych wirusów??😆😘💕

    +6$#36+'$$36(9_$$32:;+54$#'(98'$(7$#';?)974_:25()09/?;'$26))/09+$24)09_$)?&$';?)('$5(?!'__####))6__#3())99)?&_
    😘

    Angelika1313, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Teraz ,zeby ładnie rosło.

    A co do lekarza, to ja musze iść mimo wszystko w przyszły piatek,bo skończą mi sie leki. A musze miec progesteron

    Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia gratulacje :) wspaniala wiadomosc.

    Sasanko ja bylam na l4 przy becie 42 ;)

    Tyle tych kresek wysikalyscie, ze juz sie pogubilam. Zostsly tu jeszcze jakies nieciezarne?

    Sasanka55, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Dobra, to teraz takie głupie pytanie;) co to jest evap? ;)

    Najprościej mówiąc zepsuty test ;) Jak kreseczka jest bardziej szara niż różowa to jest błąd testu.

    Malinaa90, agge lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Szczesliwa mamusia gratulacje :) wspaniala wiadomosc.

    Sasanko ja bylam na l4 przy becie 42 ;)

    Tyle tych kresek wysikalyscie, ze juz sie pogubilam. Zostsly tu jeszcze jakies nieciezarne?

    Nie, nie ma takich :) Wszystkie albo juz wysiusialy albo dopiero wysiusiaja albo zaraz beda robic dzidzie, ale to i tak juz sie liczy jako ciaza :) :*

    agge, Szczesliwa_mamusia, Camillee91, Tele...79, moni05, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak była mowa o wirusach to ja zostawię swoje "$-#-#+-$:™:_$&$&#&$&$&$&#&$&#&.

    Angelika1313, Malgonia, Tele...79, Iseko, Magduullina, Ania_85_, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Szczesliwa mamusia gratulacje :) wspaniala wiadomosc.

    Sasanko ja bylam na l4 przy becie 42 ;)

    Tyle tych kresek wysikalyscie, ze juz sie pogubilam. Zostsly tu jeszcze jakies nieciezarne?
    Kazda juz w ciazy. Ty tez, tylko jeszcze niepotwierdzonej. Ale to kwestia czasu

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Szczesliwa mamusia gratulacje :) wspaniala wiadomosc.

    Sasanko ja bylam na l4 przy becie 42 ;)

    Tyle tych kresek wysikalyscie, ze juz sie pogubilam. Zostsly tu jeszcze jakies nieciezarne?
    Ja jako jedyna chyba nieciezarna. Ktos musi zostac
    Ale dziewczyny szalejecie w tym miesiacu. Co ta wiosna robi z Wami...swietny miesiac. Niecj taki zostanie do konca. Ja tu dzielnie bede pelnic dalsza role staraczki...roz jest mi pisany

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Ja jako jedyna chyba nieciezarna. Ktos musi zostac
    Ale dziewczyny szalejecie w tym miesiacu. Co ta wiosna robi z Wami...swietny miesiac. Niecj taki zostanie do konca. Ja tu dzielnie bede pelnic dalsza role staraczki...roz jest mi pisany

    Przeczytaj, Iwonka, co napisalam ja i Mama Stasia :) No! I zapamietaj :) Roz jest Ci pisany, ale na tescie!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 21:58

    Iwona28 lubi tę wiadomość

  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 11 marca 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia ja jeszcze nie ciężarna 😘 ale po wiruskach od Sasanki i MamyStasia to już niebawem będę 🤰😆

    Malgonia, Iwona28, Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 11 marca 2019, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Ja jako jedyna chyba nieciezarna. Ktos musi zostac
    Ale dziewczyny szalejecie w tym miesiacu. Co ta wiosna robi z Wami...swietny miesiac. Niecj taki zostanie do konca. Ja tu dzielnie bede pelnic dalsza role staraczki...roz jest mi pisany

    Nie jesteś sama niestety,ja też jeszcze zostałam. Ale tyle wirusów co nam tutaj dziewczyny zapodają to już wieżę że jesteśmy też ,,zarażone ciążą''.

    Iwona28, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 marca 2019, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Przeczytaj, Iwonka, co napisalam ja i Mama Stasia :) No! I zapamietaj :) Roz jest Ci pisany, ale na tescie!
    Kochana jestes. Tyle wsparcia co tu dostalam od Ciebie i reszty dziewczyn to nigdzie. Nikt mnie tak nie rozumie. Dziekuje😃
    Ale za dobrze juz znam swoje cialo i juz 5 dni po owulce wiem ze nic z tego i jak dotad sie sprawdza. Tam gdzie mialam watpliwosci wyszly biochemy wiec niestety raczej nie w tym cyklu choc i tak pewnie test zrobie ale tylko po to zeby zobaczyc ch.olerne biale tlo

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego