X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11635

    Wysłany: 31 marca 2019, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo, ja spadam na kwiecień, bo za tydzień mogę potestować wreszcie i mam nadzieję, że jak w kwietniu nie wysikam II kresek, to chociaż uda się ustrzelić wtedy szczęsliwa owulacje :) Liczę na to, że kwiecień będzie bardzoo owocny !!!!

    Pauliśka, dobrze, że wszystko jest ok :) super, że niebawem będziecie mogli wrócić do starań :)

    Sasanka55, Malgonia, Tele...79, aeiouy lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 31 marca 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Kamień z serca. Beta 83,2 z 339,9 w piatek.
    Do tego dzisiaj Kropek mnie opuscil... wiem,ze krytykujecie za takie pisanie.ale to nie byl skrzep,watrobka czy cokolwiek innego. To byl bloniasty,polprzezroczysty bąbelek. Niewielki bo moze z 0,5cm. Wyłam cale przedpoludnie.. to koniec. Gruba krecha i nowy rozdzial.
    Trzymaj się kochana!!! Limit nieszczęść wyczerpałaś i teraz będzie już tylko lepiej 😘

    5ylwian lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1294 2149

    Wysłany: 31 marca 2019, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę na kwiecień, bo będę testować 3.04 i pewnie jeszcze 30.04 ;)
    Przede wszystkim jednak chciałabym podziękować Wam za ten miesiąc razem❤ Szczesliwa Mamusia dziękuję za wątek ❤

    Niech nam w kwietniu sprzyjają bociany! 😎

    Izape_91, Sasanka55, agge, Nuch, 5ylwian, Szczesliwa_mamusia, Tele...79, MonikA_89!, Angelika1313, aeiouy, Iseko, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

    💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

    Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, wiem, jakie to przykre... Nie krytykujemy za takie pisanie, a jedynie radzimy, by lepiej nie ogladac, nie myslec, zeby nie cierpiec jeszcze bardziej. Taaaaaaak mocno Cie przytulam i mam nadzieje, ze wiosna wszystko Ci wynagrodzi :*

    Ja wlasnie wypilam ostatniego browara w tym roku. Przechodze na scisla diete, wracam do ukochanych cwiczen i nie patrze juz na to, ze od owu lepiej sie nie katowac

    szona, 5ylwian, aeiouy, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 31 marca 2019, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz leze z nigami w gorze. Jeszcze powtorze owulaka wieczorem, ale zazwyczaj przed owu opuszcza mnie chcica a dzis mi sie chcialo bardzo. W sumie to wolalabym nie zajsc w tym miesiacu wiec bedzie co ma byc. Cieszy mnie troche ze ta owu ciut pozniej bedzie, moglaby sie tylko do srody ogarnac ;)

    Izape_91, moyeu, Tele...79, aeiouy, szona, Iseko, moni05 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 31 marca 2019, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, przykro mi...trzymaj się

    5ylwian lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11635

    Wysłany: 31 marca 2019, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Kamień z serca. Beta 83,2 z 339,9 w piatek.
    Do tego dzisiaj Kropek mnie opuscil... wiem,ze krytykujecie za takie pisanie.ale to nie byl skrzep,watrobka czy cokolwiek innego. To byl bloniasty,polprzezroczysty bąbelek. Niewielki bo moze z 0,5cm. Wyłam cale przedpoludnie.. to koniec. Gruba krecha i nowy rozdzial.
    Lubie za to, że już koniec, bo wiem, jak się na to czeka żeby już można było zacząć nowy etap. Bardzo mi przykro, że przez to przeszłas, ale wiem że będziesz teraz silniejsza, bo wiesz o co walczysz :* jeszcze z tydzień dwa i beta się wyzeruje, u mnie z takiego poziomu 86 zeszła w trochę ponad tydzien

    5ylwian, szona lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian i Pauliska tak mi przykro ale z drugiej strony wiem że to brzydko mówiąc ulga. Teraz będzie tylko lepiej😘 jak narazie mam dwa wyniki. Prolaktyna 7. 79 trochę chyba za mało? Biorę jedna dziennie bromergonu
    Kwas foliowy >20.00

    Jeszcze dwa badania..

    5ylwian lubi tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 31 marca 2019, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was bierze niepokalanek firmy Swanson? Mam jeszcze jakieś 90 kapsułek, mogę oddać za koszt wysyłki komuś :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 31 marca 2019, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ja tez juz leze z nigami w gorze. Jeszcze powtorze owulaka wieczorem, ale zazwyczaj przed owu opuszcza mnie chcica a dzis mi sie chcialo bardzo. W sumie to wolalabym nie zajsc w tym miesiacu wiec bedzie co ma byc. Cieszy mnie troche ze ta owu ciut pozniej bedzie, moglaby sie tylko do srody ogarnac ;)

    Kochana wiesz jak to jest na własnym przykładzie cały czas się starałaś i nic z tego a teraz jak napisałaś że wolała byś nie zajść w tym miesiącu to zobaczysz że los Ci zrobi na złość i se zajdziesz teraz.

    Ja też się przenoszę na kwiecień bo we wtorek już za testuję.

    Sasanka55, aeiouy lubią tę wiadomość

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1534 1471

    Wysłany: 31 marca 2019, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za ten miesiac,bez Was bym nie dala rady sie ogarnac :*lece z Wami na kwiecien,chociaz moj kwiecien bedzie bez testu

    Magduullina lubi tę wiadomość

    a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez lece na kwiecien i jednoczesnie bardzo Wam dziekuje za ogrom wsparcia, jaki dalyscie mi w marcu <3 Pewnie zatestuje dopiero w maju, ale na nowym watku sobie przycupne i bede Wam kibicowac :) :*

    5ylwian, szona, Angelika1313, Tele...79, Malinaa90, Iseko, aeiouy, Magduullina lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 7571 16771

    Wysłany: 31 marca 2019, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Dziekuje Wam za ten miesiac,bez Was bym nie dala rady sie ogarnac :*lece z Wami na kwiecien,chociaz moj kwiecien bedzie bez testu

    Przytulam najmocniej. Jutro będzie lepiej :*

    5ylwian lubi tę wiadomość

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 31 marca 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Dziekuje Wam za ten miesiac,bez Was bym nie dala rady sie ogarnac :*lece z Wami na kwiecien,chociaz moj kwiecien bedzie bez testu
    To czekamy razem na majowe testowanie, a teraz na kwiecień pokibicować dziewczynkom :*

    5ylwian lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11635

    Wysłany: 31 marca 2019, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Sylwian i Pauliska tak mi przykro ale z drugiej strony wiem że to brzydko mówiąc ulga. Teraz będzie tylko lepiej😘 jak narazie mam dwa wyniki. Prolaktyna 7. 79 trochę chyba za mało? Biorę jedna dziennie bromergonu
    Kwas foliowy >20.00

    Jeszcze dwa badania..
    Ten kwas to może być z powodu mutacji, jak będziesz brała metylowany to Ci powinien spać trochę. Ja też miałam ponad normę, i mam te sama mutacje. Tylko U. Nic nie mówił o metylach.

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ten kwas to może być z powodu mutacji, jak będziesz brała metylowany to Ci powinien spać trochę. Ja też miałam ponad normę, i mam te sama mutacje. Tylko U. Nic nie mówił o metylach.
    Izape dobrze ze my same sobie radzimy tak bo od lekarzy to kiepsko coś się nie raz dowiedzieć. Tu się więcej dowiaduje!

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 31 marca 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Kamień z serca. Beta 83,2 z 339,9 w piatek.
    Do tego dzisiaj Kropek mnie opuscil... wiem,ze krytykujecie za takie pisanie.ale to nie byl skrzep,watrobka czy cokolwiek innego. To byl bloniasty,polprzezroczysty bąbelek. Niewielki bo moze z 0,5cm. Wyłam cale przedpoludnie.. to koniec. Gruba krecha i nowy rozdzial.
    Kochana ja też wiem kiedy wyleciał ze mnie kropek...to było jak poród...te same skurcze,nieco lżejsze,ale takie regularne...i kiedy poczułam te takie plum i wyleciało ból nagle minął...i już nie wrócił...zaczął się standardowy okres...ehhh :( kochana całe szczęście,że samo wszystko wyszło. W końcu wyjdzie słońce 😙

    Magduullina lubi tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1925 3557

    Wysłany: 31 marca 2019, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

    5ylwian bardzo mocno ściskam, oby teraz było już tylko lepiej :*

    Szczęśliwa Mamusia dziękuję za wątek, i Wam dziewczyny również za obecność i wsparcie :* widzimy się na kwietniowym :)

    Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    31 lat | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA 🤰
    8tc 💔 3.09.2022

    ❄️❄️ 2x 4BB
‹‹ 331 332 333 334 335
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ