Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 6188 14809

    Wysłany: 31 marca 2019, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Witam z rana.
    Dla mnie początek dnia frustrujacy. Buzka dalej miga:/ Dziś 17 dc. Najpóźniej owulacje od października ( czyli odkad sprawdzam) mialam 16 dc.

    Cos czuje ze jej nie będzie jednak w tym cyklu... Ehh i po wielkanocnej radości będzie wielkanocna frustracja

    Zrobie ostatni jutro i w nosie mam. Nie lubimy się z moim organizmem w tym cyklu

    Strasznie frustrujące te clearblue, co nie? :/

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 6188 14809

    Wysłany: 31 marca 2019, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno - mam duphaston 2x1. Standardowo powinnam go brać od 16 dc, ale wtedy na pewno nie miałam owulacji. Podejrzewam, że była 17 dc, ale pewnosci 100% nie mam (wzrost temperatury nie jest szalony, śluz dalej wodnisty, jajniki czuję). Dziś 19 dc wiec powinnam niby zacząć brać dupka, ale jeśli nie było owu - mogę ją sobie zatrzymać :/ Z drugiej strony usg dopiero we wtorek - czekać czy zacząć brać?

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Strasznie frustrujące te clearblue, co nie? :/

    Nooo to jest jakies nieporozumienie :) wszyscy je zachwalaja ale migajaca buzka od 14 dc do 17 dc irytuje.

    Chyba już wolę porownywac te owulaki paskowe:D Albo te co buzka jest albo jej nie ma, bez fazy pośredniej :)
    Mi dzis juz nawet sluz plodny sie skończył :/
    Szona u Ciebie ten owulak paskowy jednoznaczny więc owu już chyba była :)
    Aczkolwiek te nasze organizmy sa podstepne :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 10:47

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    I jeszcze jedno - mam duphaston 2x1. Standardowo powinnam go brać od 16 dc, ale wtedy na pewno nie miałam owulacji. Podejrzewam, że była 17 dc, ale pewnosci 100% nie mam (wzrost temperatury nie jest szalony, śluz dalej wodnisty, jajniki czuję). Dziś 19 dc wiec powinnam niby zacząć brać dupka, ale jeśli nie było owu - mogę ją sobie zatrzymać :/ Z drugiej strony usg dopiero we wtorek - czekać czy zacząć brać?
    Mi lekarz mówił że jak nie ma pewności mam nie brać duphaston więc nie biorę. W sumie chce sprawdzić czy lamette podnosi mi progesteron. Okaże się. Ale też się zastanawiam co jak będę musiała brać... To kiedy mam brać jak pewnosci nie mam.... Ja bym nie brała na Twoim miejscu

  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 31 marca 2019, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Nooo to jest jakies nieporozumienie :) wszyscy je zachwalaja ale migajaca buzka od 14 dc do 17 dc irytuje.

    Chyba już wolę porownywac te owulaki paskowe:D Albo te co buzka jest albo jej nie ma, bez fazy pośredniej :)
    Mi dzis juz nawet sluz plodny sie skończył :/
    Szona u Ciebie ten owulak paskowy jednoznaczny więc owu już chyba była :)
    Aczkolwiek te nasze organizmy sa podstepne :)
    Mnie też w tym cyklu mój orgaznim robi w konia i się mną perfidnie bawi.

    Mam wrażenie, że te zabawy naszych organizmów są po to byśmy nie wiedziały dokładnie kiedy była owulacja i miło się zaskoczyły wynikiem końcowym haha:-)

    Ja się nie nastawiam osobiście, czuje, że nie wyjdzie i tak jak co miesiąc

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 31 marca 2019, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona ja też nie bralabym duphastonu, ale z tego co mi wiadomo, to akurat dupek nie blokuje owu, luteina tak. No ale lepiej nie ryzykować i poczekać.

    Ochmanka taka późniejsza owulacja u mnie ostatnio to standard, a cykle mam ok 33 dniowe:) kiedyś były krótsze.

    Sasanka to Ty niezła lambadziara jesteś jak cała wypłata w tydzień hahaha :D

    Dziewczyny cuda cuda! Wczoraj mąż mnie wykorzystał, a na noc wzięłam dopochwowa tabletkę na infekcje bo pomyślałam że to pomoże na tego bąbla mojego i co? I pomogło! Zmalał! Dzisiaj znowu te zabiegi zastosuje :D tak bardzo nie chce znowu do szpitala i chyba się uda!

    aeiouy, Tele...79, syllwia91, szona, Sasanka55, MonikA_89!, moyeu, Niecierpliwa..., Iseko, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam sobie na strone tych dual clearblue i migając buźka występuje przed szczytem:

    0-4 dni u 66% kobiet
    5-9 dni 25% kobiet
    10+ dni u 1% kobiet
    brak stalek buźki po migajcej u 8% kobiet.

    Także never again. Dziękuję za uwagę :)

    szona, Izape_91, Sasanka55, moni05 lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 6188 14809

    Wysłany: 31 marca 2019, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Nooo to jest jakies nieporozumienie :) wszyscy je zachwalaja ale migajaca buzka od 14 dc do 17 dc irytuje.

    Chyba już wolę porownywac te owulaki paskowe:D Albo te co buzka jest albo jej nie ma, bez fazy pośredniej :)
    Mi dzis juz nawet sluz plodny sie skończył :/
    Szona u Ciebie ten owulak paskowy jednoznaczny więc owu już chyba była :)
    Aczkolwiek te nasze organizmy sa podstepne :)

    To wyobraź sobie mój poziom wku***enia, kiedy migała od 8 dc do 16 dc ;) i nie dane mi było zobaczyć stałej bo paski się skończyły 😂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 11:21

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    To wyobraź sobie mój poziom wku***enia, kiedy migała od 8 dc do 16 dc ;) i nie dane mi było zobaczyć stałej bo paski się skończyły 😂

    Szona gratulacje jesteś wyjątkowa :D:DD Znalazłaś się w 1 % wybranych :P

    agge, MonikA_89!, aeiouy, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 31 marca 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bdziewczyny polecam najtańsze allegraki, niezawodne i nie mrugaja:D

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 31 marca 2019, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym spotkaniu dla nieplodnych babeczek byla kobitks z clearblue i mowila ze jssli buzka zbyt dlugo miga to mozna test reklamowac. Umowmy sie nie po to placi sie za niego tyle kady by sie glowic nad wynikiem.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet
    Postów: 6188 14809

    Wysłany: 31 marca 2019, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Szona gratulacje jesteś wyjątkowa :D:DD Znalazłaś się w 1 % wybranych :P

    Nie, chyba w 25% :) bo miałam migającą gębę 9 dni ;) pierwszego dnia wyszło puste kółko. Jeśli miałam owulację 17 dnia to już następnego dnia powinna przestać migać ;)

    Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 31 marca 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ja też zapomniałam o zmianie czasu 😅 Zmierzyłam o 7:30 i wyszło przy jednym policzku 36,38 a przy drugim 36,47 😂 Oczywiście prowadzona nadzieją na owulację trzymam się wersji nr 2. Ale! Teraz już totalnie nie wiem co wpisać - zawsze mierzę o 7, więc chyba powinna odjąć 0,5 = 36,42 ale że to tak naprawdę była 6:30 to powinnam dodać 0,5 😂 więc wychodzi 36,47 zgadza się? :D
    Wyglada na to, że jeden policzek był sprytny i uwzględnił zmianę czasu 😂😂😂

    agge, Niecierpliwa..., Beti82, szona, Irvine90, Sasanka55, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 31 marca 2019, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    I jeszcze jedno - mam duphaston 2x1. Standardowo powinnam go brać od 16 dc, ale wtedy na pewno nie miałam owulacji. Podejrzewam, że była 17 dc, ale pewnosci 100% nie mam (wzrost temperatury nie jest szalony, śluz dalej wodnisty, jajniki czuję). Dziś 19 dc wiec powinnam niby zacząć brać dupka, ale jeśli nie było owu - mogę ją sobie zatrzymać :/ Z drugiej strony usg dopiero we wtorek - czekać czy zacząć brać?
    Jedna lekarka mi mówiła, że dupek nie blokuje owulacji. Luteina owszem. Myślę, że możesz zaryzykować i zacząć brać od dzisiaj.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 12:19

    szona lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 31 marca 2019, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, kochana jesteś? Mam do Ciebie pytanie prywatne mogłabyś zaakceptować zaproszenie ? Chciałabym Cię o coś zapytać 😘

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • szona Autorytet
    Postów: 6188 14809

    Wysłany: 31 marca 2019, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozkminiając ten duphaston zrobiłam owulaka. Oczywiście totalny pozytyw. Pokazałam mezowi przybita, że coś owulacja sobie nie radzi i to chyba już kolejny miesiąc. W rezultacie leżę już z nogami w górze :p Komentarz męża: „No i pięknie, będzie można spokojnie położyć się dziś spać :D” Dobrze, że on tak do tego podchodzi, bo byłoby ciężko...

    Irvine90, Izape_91, agge, aeiouy, Iseko lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 31 marca 2019, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jedna lekarka mi mówiła, że dupek nie blokuje owulacji. Luteina owszem. Myślę, że możesz zaryzykować i zacząć brać od dzisiaj.
    To prawda, nie blokuje w takiej dawce, dopiero powyżej 40 mg może coś zacząć blokować.
    Ja już po USG, macica czysta, endometrium cieniutkie,krwawienie już powinno być coraz lżejsze. Pobrali krew do badań i mają dzwonić gdyby coś było nie tak. Także u mnie skończyło się chyba tylko na strachu i już będzie dobrze. A miałam USG w szpitalu , bo tam ma dziś dyżur mój lekarz. No i zielone światło oczywiście od razu,nie muszę czekać. Do starań wprowadzimy acard i większą ilość proga. Tak czy inaczej chwilowo odpuszczamy, muszę odpocząć psychicznie. Ale od was nie uciekam! ;)

    Izape_91, MonikA_89!, agge, Tele...79, szona, aeiouy, Iseko, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 31 marca 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle my zostajemy na marcowym wątku? :D

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 31 marca 2019, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no,trzeba sie chyba bedzie przeniesc na kwiecie. Jutro juz na pewno .

    Pauliska- w sumie to dobrze,ze tak szybko poszło.

    Sasanka55, szona, agge lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 31 marca 2019, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamień z serca. Beta 83,2 z 339,9 w piatek.
    Do tego dzisiaj Kropek mnie opuscil... wiem,ze krytykujecie za takie pisanie.ale to nie byl skrzep,watrobka czy cokolwiek innego. To byl bloniasty,polprzezroczysty bąbelek. Niewielki bo moze z 0,5cm. Wyłam cale przedpoludnie.. to koniec. Gruba krecha i nowy rozdzial.

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
‹‹ 331 332 333 334 335
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego