Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 31 marca 2019, 00:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Mam mały problem ... może któraś z was tak miała, moja @ trwała 3 dni .. i nic nie byłoby niepokojącego gdyby nie fakt że 1 dnia było to zwykle rozpoczynającą się @ tak ja co msc delikatnie. 2 dnia była normalna @ nie bardzo obfita . 3 dnia były to już takie plamienia i to takie że więcej na papierze niż na podpasce . 4 dnia (czyli wczoraj) nie było już śladu po okresie . A dziś co ?! Od 14 zaczęły się jasno brązowe ślady na papierze i teraz mam w kolorze żywej czerwieni jest tak jakby drugi raz zaczynała się @ ... sama już nie wiem co się dzieję... jestem już tym wszystkim załamana... podwójna @ wtf ??
    A no miałam tak raz czy dwa w cyklu,lekarz mówił,że czasami się zdarza i nie ma czym się martwić ☺️
    Dziewczyny a mnie tak kaszel męczy,że już nie mam siły normalnie,jakiś kosmos!

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 31 marca 2019, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wszystkie śpią po zmianie czasu😉

    Izape dziś 18dc, temp dalej w dole, śluz się nieśmiało zastanawia. Tylko chcice mam ogromną😂
    U Ciebie owu około 20dc też jest normą?

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 31 marca 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Haha wszystkie śpią po zmianie czasu😉

    Izape dziś 18dc, temp dalej w dole, śluz się nieśmiało zastanawia. Tylko chcice mam ogromną😂
    U Ciebie owu około 20dc też jest normą?
    Ja w tamtym miesiącu miałam w 19-20dc, a cykl mam 31-32 dniowy.

    Ja niestety nie wiem co myśleć, niby skok temperatury ovu wyznaczyła, a ja mam wrażenie,ze to cykl bezowulacyjny. Dzisiaj temperatura mi spadła do 36,7, a po skoku max 36,9 miałam...lekarz też w 19dc nie mógł potwierdzić i wykluczyć owulacji. Testy wychodziły pozytywne i w 16dc miałam okropny ból przy chodzeniu i śluz z krwią. Moje ciało bawi się ze mną bardzo...

    Dobrze że duphaston nie wpływa na temperaturę to chociaż mogę zobaczyc w końcu jak wyglądają moje temperatury w cyklu bez luteiny

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7496 10621

    Wysłany: 31 marca 2019, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Mam mały problem ... może któraś z was tak miała, moja @ trwała 3 dni .. i nic nie byłoby niepokojącego gdyby nie fakt że 1 dnia było to zwykle rozpoczynającą się @ tak ja co msc delikatnie. 2 dnia była normalna @ nie bardzo obfita . 3 dnia były to już takie plamienia i to takie że więcej na papierze niż na podpasce . 4 dnia (czyli wczoraj) nie było już śladu po okresie . A dziś co ?! Od 14 zaczęły się jasno brązowe ślady na papierze i teraz mam w kolorze żywej czerwieni jest tak jakby drugi raz zaczynała się @ ... sama już nie wiem co się dzieję... jestem już tym wszystkim załamana... podwójna @ wtf ??
    Ja mam tak często, że 3dc wydaje mi się że już koniec, a dzień później znów coś wycieka. To zależy też od wysiłku fizycznego i ruchu. Jak masz siedzącą pracę, po powrocie do domu też więcej siedzisz, to mniej leci. A jak przyjdzie weekend i od rana człowiek na pełnych obrotach, sprzątanie, zakupy, itp to wszystko tam pracuje i szybciej się złuszcza.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7496 10621

    Wysłany: 31 marca 2019, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    A no miałam tak raz czy dwa w cyklu,lekarz mówił,że czasami się zdarza i nie ma czym się martwić ☺️
    Dziewczyny a mnie tak kaszel męczy,że już nie mam siły normalnie,jakiś kosmos!
    Polecam tabletki thiocodin. To jest jedne co mi pomaga na kaszel, a potrafię mieć takie ataki, że przez 10 min mnie mogę przestać kaszleć :P

    Pauliśka, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 31 marca 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Polecam tabletki thiocodin. To jest jedne co mi pomaga na kaszel, a potrafię mieć takie ataki, że przez 10 min mnie mogę przestać kaszleć :P
    Oooo bez recepty je dostanę?? Bo serio,męczę się przeokrutnie,a jeszcze kaszel przy krwawieniu...o masakra... W sumie wczoraj krwawiłam mocno, dziś już mniej. Ciekawe co lekarz powie,jadę dziś na oddział. Oby wszystko się dobrze samo oczyściło

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja od rana na nogach. Byłam na badaniach. Zrobiłam B12, kwas foliowy i homocysteine i prolaktyne żeby w środę już być gotowa do lekarza... Zobaczymy co wyjdzie.... I siedzę na studiach ale planuje ucieczkę bo mąż mnie chce zabrać gdzieś . Miłego dnia <3

    Malgonia, aeiouy, Beti82 lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7496 10621

    Wysłany: 31 marca 2019, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    To łączę się w bólu. U mnie wiem, że mi na 99% to nie minie. Pierwszą ciążę całą przerzygałam i leżałam z tym w szpitalu, powiedzieli mi, że to nie są zwykłe wymioty ciążowe, bo ja rzygalam dzień w dzień po 7-10 razy.
    To juz jakaś choroba, hyperemesis gravidarum, tak mi mówili, że aż w takiej ciężkiej postaci ma to tylko 2% ciężarnych i że na 99% w kolejnych ciążach będzie to samo. Nawet leki przeciwwymiotne u mnie nie działały.
    Ale co by nie było, to jakoś muszę przetrwać, bo nie ma odwrotu 😂😂
    O rety! Ale tak całą ciążę????😱 Bardzo Cię podziwiam, że zdecydowałaś się na kolejną ciążę wiedząc o perspektywie tulenia sedesu aż do porodu. Szacun! Medal Ci się należy🏅 :*

    aeiouy, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7496 10621

    Wysłany: 31 marca 2019, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Oooo bez recepty je dostanę?? Bo serio,męczę się przeokrutnie,a jeszcze kaszel przy krwawieniu...o masakra... W sumie wczoraj krwawiłam mocno, dziś już mniej. Ciekawe co lekarz powie,jadę dziś na oddział. Oby wszystko się dobrze samo oczyściło
    Bez recepty :)
    Dlaczego na oddziale masz to USG?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 31 marca 2019, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    5ylwian co u Ciebie? Jak się czujesz?
    Kochana u mnie wczoraj ciezko :( musialam wspomagac sie apapem i nospa bo bol byl mega :( dzisiaj poki co bez lekow,ide wlasnie zbadac bete. Oby spadala... a jak Ty sie czujesz?

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 31 marca 2019, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    O rety! Ale tak całą ciążę????😱 Bardzo Cię podziwiam, że zdecydowałaś się na kolejną ciążę wiedząc o perspektywie tulenia sedesu aż do porodu. Szacun! Medal Ci się należy🏅 :*
    Kilka pierwszych miesięcy codziennie, pod koniec już tylko co kilka dni. Dzięki 😂

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 31 marca 2019, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, Monika dziękuję za odpowiedź 😘 co do pracy to mam pracę stojącą i cały czas na pełnych obrotach 😅 jestem fryzjerką 💇‍♀️ i teraz zaczął się straszny ruch , wszyscy chcą mieć fryzurę na święta 🤦‍♀️

    agge, Izape_91, aeiouy lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 31 marca 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge , o kurczę. Mam nadzieję, że w tej ciazy będziesz tak nie będziesz miała. ;* Aż mnie przestraszyłas, ja jak narazie nie mam objawów oprócz wrażliwości piersi. No i w sumie od 3 dni mam ciągle wzdety brzuch ,czy coś zjem czy nie. Ale nie wiem, czy to przez ciążę, czy jest jakiś inny powód.

    Pauliśka, 5ylwian trzymam kciuki ,żeby wszystko było po waszej myśli i oczyscilo się samo.

    5ylwian, Pauliśka lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 31 marca 2019, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no najważniejsze dziś ostatni dzień miesiąca ktoś testuje?😏
    Jutro zaczynamy wątek kwietniowy , jejku jak to szybkooo leci 😱 i gratuluję wszystkim którym w marcu się udało 💕👶 a reszta powodzenia ✊✊🐥🐣🐇
    Wiecie, coraz bardziej zaczynam wierzyć w ten msc urodzin ja mam urodziny w sierpniu i w tym czasie wypada owulacja w tym roku.. hmmm może warto czekać na taki prezent 👶 ale jednak wolałabym mieć prezent wczesniej 😀

    aeiouy lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 31 marca 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki jak to jest z mierzeniem temperatury w dzień zmiany czasu? Zapomniałam o tym i teoretycznie zmierzyłam godzinę wcześniej niż zawsze, mam dodać 0,1 stopnia do otrzymanej temperatury?

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, lekarka nie bedzie potrzebna :* Bzykaj eMka tak, jak pisalas :)

    Tele, bardzo mocno zaciskam kciuki za Twoja tomografie :* Wierze, ze to nic groznego, samo sie szybciutko wchlonie i juz za chwile wypuszcza Cie ze szpitala. Przyyytulas :*

    Szona, Irvine, wlasnie o to mi chodzilo- seks niezaleznie od temperatury, sluzu i owulakow :) Tez chce do Ikei 😫 ale moj maz jest taki, ze jak juz da sie namowic na ten labirynt zla, to prowadzi mnie skrotami, ze 80% rzeczy mi umyka 😬

    Izape, az pokazalam mezowi Twoja cudna sukieneczke i pytam: "dlaczego Ona Tworzy takie cuda?" a emek mi na to, ze ja tez potrafie robic cuda 😍 ...po czym dodal, ze umiem np. wydac cala wyplate w tydzien :D O i taki to moj talent wg ukochanego 😑

    Agge, wspolczuje Ci bardzo wymiotowania :/ Ja wczoraj 2 razy modlilam sie do klopa, bo cos mi zaszkodzilo i juz uzalalam sie nad soba mocno ;) Okropnosc

    Malina, Tobie wspolczuje zapalenia i zycze duuuzo zdrowka :*

    Angelika, nie mam pojecia, co to za dziwna @, ale MonikA na pewno ma racje :)

    5ylwian, kciuki za bete :* 🤛🤜 Spada na pewno! O ktorej wyniki?

    Angelika, fajnie, wierz w sierpien, bo u Ciebie sie sprawdzi, ale jako miesiac pieknego drugiego trymestru :) Ja jestem z wrzesnia i o nie, nie, tez nie bede tyle czekac :)

    Milej niedzieli :) 👠💄👛👑🍌

    Irvine90, Angelika1313, MonikA_89!, Izape_91, aeiouy, Tele...79, 5ylwian, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 31 marca 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, trzymam kciuki za betę

    5ylwian lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie zmiana czasu! Muszę zmienić swoją temperaturę! No to teraz jest skok chociaż.

    DzulkaJ lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2019, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.
    Dla mnie początek dnia frustrujacy. Buzka dalej miga:/ Dziś 17 dc. Najpóźniej owulacje od października ( czyli odkad sprawdzam) mialam 16 dc.

    Cos czuje ze jej nie będzie jednak w tym cyklu... Ehh i po wielkanocnej radości będzie wielkanocna frustracja

    Zrobie ostatni jutro i w nosie mam. Nie lubimy się z moim organizmem w tym cyklu

  • szona Autorytet
    Postów: 5709 13467

    Wysłany: 31 marca 2019, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zapomniałam o zmianie czasu 😅 Zmierzyłam o 7:30 i wyszło przy jednym policzku 36,38 a przy drugim 36,47 😂 Oczywiście prowadzona nadzieją na owulację trzymam się wersji nr 2. Ale! Teraz już totalnie nie wiem co wpisać - zawsze mierzę o 7, więc chyba powinna odjąć 0,5 = 36,42 ale że to tak naprawdę była 6:30 to powinnam dodać 0,5 😂 więc wychodzi 36,47 zgadza się? :D

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 331 332 333 334 335
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego