Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 30 marca 2019, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rogaliki u mnie oczywiscie można zjesc ;-)
    Sama slodyczy nie jem,ale mezusiowi zrobiłam.
    Bardzo szybko sie je robi. Można zamrozic i mieć je w razie ochoty na słodkie :-) na zdjeciu pierwsza partia z piekarnika.

    Ochmanka, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 30 marca 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane jak Wam mija weekend?
    Widzę że nie tylko u mnie dzisiaj owylacyjne rozterki ;)

    Jestem tak styrana że nie chce mi się nawet palcem ruszać 😂 ale piękny słoneczny dzień wykorzystany na maksa - trawa wsadzie posiana i wygrabiona, ogródek przygotowany i już nawet co nieco posiałam na próbę 😉

    A teraz pije winko i próbuję męża namówić żeby do sklepu skoczył po jakiś dobry ser i winogrona 😁

    Szczesliwa_mamusia, szona, MonikA_89!, aeiouy, Sasanka55, moni05, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 30 marca 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape cudowna sukienka, uwielbiam takie❤️❤️

    Szczęśliwa Mamusia aż mi ślinka pociekla na te rogaliki😁

    Izape_91, Szczesliwa_mamusia, Malinaa90, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 30 marca 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane♥️

    Sasanka dobrze ze znalazłaś konkretnego lekarza :) niech drąży temat i zrobi Wam dziecko :D

    Szona jak ja Ci zazdroszczę Ikei :D ja w tym sklepie przepadam. Na szczęście do naszego mieszkania nic się już nie zmieści więc tam nie jeżdżę:D conajwyzej po jakieś dodatki właśnie. Uwielbiam ich sztuczne kwiatki i firany i zaslonki :p

    Szczęśliwa mamusia jejku jakbym zjadła takiego rogalika!! Wyglądają smakowicie!!

    Sylwia mam nadzieję, że za 2 tygodnie wysikasz takie krechy na ciążowym:)

    U mnie moja bulwa nie rośnie, gadałam z lekarzem i kazal czekać, bo jak jest mala to mi tego raczej nikt nie natnie... No i jestem w kropce bo wolałbym żeby uroslo i się tego pozbyć, a tak to jest, i niewiadomo co z tym zrobić cholera... Owulacja była wczoraj allbo przedwczoraj, bo dzisiaj temp ka z 36,75 poszybowala na 37.10! Więc @powinien przyjść 11-12 kwietnia. Pierwszy test 7 :) czuje się jakbym miała testować pierwszy raz w życiu, bo chyba dopiero teraz jest realna szansa na ciążę!

    Oczywiście od rana siedzę przy maszynie. Uszylam kocyk i spódniczke ma szelkach w której się zakochałam <3 mam nadzieję że kiedyś będę miała córeczkę :) póki co sukienjsia poczeka :)
    Jak będę musiała wrócić za tydzień do pracy to chyba się poplacze że zostawiam moje maszyny w domu ;( czuje ze żyje!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd66776e0719.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac865b12b76f.jpg

    szona, Iseko, DzulkaJ, Szczesliwa_mamusia, Malinaa90, syllwia91, MonikA_89!, Malinowa91, moyeu, aeiouy, Ochmanka, Sasanka55, Beti82, moni05, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 30 marca 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka a który masz dc? Ja teraz owu w 21 dniu, i jest ok :) jak zaszłam w ciążę to owu było 22 dc, więc no jest to pozna owulka, ale ciąża jest możliwa przy takiej!

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 30 marca 2019, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam kiepski dzień. Od rana przez cały dzień chciało mi się rzygać :P teraz juz ciut lepiej.
    Wiecie, to wszystko jest do zniesienia i ogólnie nie narzekałabym, bo i w pierwszej ciąży jakoś przeżyłam te kilka miesięcy rzygania, tylko teraz mam trochę problem z przeżyciem dnia, jak do zaopiekowania jest jeszcze dziecko :D trzeba mu zrobić obiad, zająć się przez cały dzień, a jak się lata ciągle do kibla lub ledwo stoi na nogach, to ciężko to ogarnąć. No ale jak to mówią, cierp ciało jak żeś chciało 😂😂 jakoś przetrwam.

    W poniedziałek rano mam lekarza, już się nie mogę doczekać :)

    Izape_91, DzulkaJ, Szczesliwa_mamusia, Tele...79, szona, 5ylwian, MonikA_89!, Nuch, aeiouy, Ochmanka, moni05 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 30 marca 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza na długo do pracy nie wrócisz, bo przecież zaraz będziesz na ciążowy L4 :*

    Agge niewiele mogę powiedzieć, bo ciążowych mdłości nigdy nie miałam, ale wiesz, za kilka miesięcy miną, za to będzie dwoje dzieciaczkow do ogarnięcia 😁
    Będę trzymac kciuki za poniedziałkową wizytę ✊✊

    agge, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 30 marca 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge- ja Cie doskonale rozumiem. A tu trzeba dziecku dotrzymac kroku. Moje jeszxze mlodsze :-) Dla mnie mdlosci to nowosc. Dzis 2 razy zaliczylam spotkanie z porcelaną. No,ale i to przezyje. Grumt,zeby bylo dobrze. Mam nadzieję, ze najpozniej za 6tyg minie. Poza tym caly dzien mnie mdli. Nie zjem,mdli mnie. Zjem,mdli mnie jeszcze bardziej

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 20:55

    agge lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 marca 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 20:03

  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 30 marca 2019, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Agge- ja Cie doskonale rozumiem. A tu trzeba dziecku dotrzymac kroku. Moje jeszxze mlodsze :-) Dla mnie mdlosci to nowosc. Dzis 2 razy zaliczylam spotkanie z porcelaną. No,ale i to przezyje. Grumt,zeby bylo dobrze. Mam nadzieję, ze najpozniej za 6tyg minie. Poza tym caly dzien mnie mdli. Nie zjem,mdli mnie. Zjem,mdli mnie jeszcze bardziej
    Szczęśliwa_mamusia i Agge wiem że to dziwnie zabrzmi ale aż was zazdroszczę tych mdłości i tego rzygania, oczywiście w dobrym znaczeniu.

    Dziś mąż przyjechał do mnie w odwiedziny a że on nie znosi szpitala to poszliśmy na miasto pospacerować i powiem wam ze pierwszy raz od dłuższego czasu poczułam że faktycznie się za mną z tęsknił. Tak mi dzisiaj fajnie z nim czas upłynął,jak za dawnych lat.

    Szczesliwa_mamusia, szona, DzulkaJ, aeiouy, Ochmanka, Sasanka55, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 30 marca 2019, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Ech i miał być szczęśliwy cykl, a dopadło mnie zapalenie pęcherza:/:/
    Współczuję. A w którym DC jesteś? Może jeszcze nic straconego.

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 30 marca 2019, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Agge- ja Cie doskonale rozumiem. A tu trzeba dziecku dotrzymac kroku. Moje jeszxze mlodsze :-) Dla mnie mdlosci to nowosc. Dzis 2 razy zaliczylam spotkanie z porcelaną. No,ale i to przezyje. Grumt,zeby bylo dobrze. Mam nadzieję, ze najpozniej za 6tyg minie. Poza tym caly dzien mnie mdli. Nie zjem,mdli mnie. Zjem,mdli mnie jeszcze bardziej
    To łączę się w bólu. U mnie wiem, że mi na 99% to nie minie. Pierwszą ciążę całą przerzygałam i leżałam z tym w szpitalu, powiedzieli mi, że to nie są zwykłe wymioty ciążowe, bo ja rzygalam dzień w dzień po 7-10 razy.
    To juz jakaś choroba, hyperemesis gravidarum, tak mi mówili, że aż w takiej ciężkiej postaci ma to tylko 2% ciężarnych i że na 99% w kolejnych ciążach będzie to samo. Nawet leki przeciwwymiotne u mnie nie działały.
    Ale co by nie było, to jakoś muszę przetrwać, bo nie ma odwrotu 😂😂

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 marca 2019, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 20:03

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 marca 2019, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 20:03

    agge lubi tę wiadomość

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 30 marca 2019, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    To łączę się w bólu. U mnie wiem, że mi na 99% to nie minie. Pierwszą ciążę całą przerzygałam i leżałam z tym w szpitalu, powiedzieli mi, że to nie są zwykłe wymioty ciążowe, bo ja rzygalam dzień w dzień po 7-10 razy.
    To juz jakaś choroba, hyperemesis gravidarum, tak mi mówili, że aż w takiej ciężkiej postaci ma to tylko 2% ciężarnych i że na 99% w kolejnych ciążach będzie to samo. Nawet leki przeciwwymiotne u mnie nie działały.
    Ale co by nie było, to jakoś muszę przetrwać, bo nie ma odwrotu 😂😂
    O matko i córko, współczuję! Ja w pierwszej ciąży miałam mdłości lekkie tylko rano jak nie zjadłam na czas,a w drugiej w zasadzie tylko na zapachy. Nie wymiotowałam ani razu. Ale za to trochę słabo mi się czasami robiło. Generalnie w ciąży czuję się dużo lepiej niż nie w ciąży :p

    agge lubi tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 30 marca 2019, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian co u Ciebie? Jak się czujesz?

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 30 marca 2019, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    O matko i córko, współczuję! Ja w pierwszej ciąży miałam mdłości lekkie tylko rano jak nie zjadłam na czas,a w drugiej w zasadzie tylko na zapachy. Nie wymiotowałam ani razu. Ale za to trochę słabo mi się czasami robiło. Generalnie w ciąży czuję się dużo lepiej niż nie w ciąży :p
    Hehehe, ja nawet nie zdążyłam nic zjeść, bo zawsze się budziłam o godz. 4-5 pierwszy raz i biegłam wymiotować 😂😂 samym kwasem, bo czym. To było najgorsze 😂 i tak paliło gardło. Już wolałam rzygac jedzeniem :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 22:41

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 30 marca 2019, 23:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Hehehe, ja nawet nie zdążyłam nic zjeść, bo zawsze się budziłam o godz. 4-5 pierwszy raz i biegłam wymiotować 😂😂 samym kwasem, bo czym. To było najgorsze 😂 i tak paliło gardło. Już wolałam rzygac jedzeniem :P
    To musi być straszne! Jestem ciekawa dlaczego organizm ludzki tak reaguje...

    agge, szona lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 30 marca 2019, 23:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Tak tak ja wszystko wiem. Tylko że może faktycznie lekarz mi teraz zwiększy. Zjadłam półtora opakowania glucophage. Takze początek. U mnie dieta to słabo wychodzi... Staran się, mówię sobie ze pomoże mi to zajsc w ciążę ale mam słabą silne wolę i cokolwiek mnie wkurzy albo mam doła to jem.... Ale teraz wiosna idzie, rowerek także może coś się uda
    Trzymam kciuki za silną wolę!

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 30 marca 2019, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mały problem ... może któraś z was tak miała, moja @ trwała 3 dni .. i nic nie byłoby niepokojącego gdyby nie fakt że 1 dnia było to zwykle rozpoczynającą się @ tak ja co msc delikatnie. 2 dnia była normalna @ nie bardzo obfita . 3 dnia były to już takie plamienia i to takie że więcej na papierze niż na podpasce . 4 dnia (czyli wczoraj) nie było już śladu po okresie . A dziś co ?! Od 14 zaczęły się jasno brązowe ślady na papierze i teraz mam w kolorze żywej czerwieni jest tak jakby drugi raz zaczynała się @ ... sama już nie wiem co się dzieję... jestem już tym wszystkim załamana... podwójna @ wtf ??

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego