Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1276 1199

    Wysłany: 18 marca 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Kochana, Masz bardzo niską bete. Twój maluszek nie ma jeszcze pewnie nawet 0,5mm, więc za bardzo nie narozrabia.
    Ja za każdym razem w szpitalu miałam normalne zwolnienie. Do ciążowego potrzebne jest potwierdzenie bicia serca i karta ciąży.
    Wiesz co to moze od lekarza zalezy,bo po 1 poronieniu jak byl 2 pęcherzyk i to bez zarodka to mialam ciazowe 100%. Ale chociaz normalne bym chciala.ja mam non stop kontakt z klientami a nie chce mi sie z nimi uzerac majac swoj problem na glowie

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159, CRL 1,26 cm
    *03.11.- 10+5 FHR 175, CRL 3,82 cm
    *15.11.- 12+3 prenatalne, FHR 166, CRL 7,77 cm
    *1.12.- 14+5, FHR 164, CRL 10,25 cm, 104 g, Chłopak 😍
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1209 723

    Wysłany: 18 marca 2019, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, tak strasznie mi przykro :( masz takie dobre serduszko, nie powinny Cię spotykać takie okropnosci :( ale zobaczysz, że z kolejną ciąża będzie wszystko dobrze, bo wiesz już z czym walczysz. I wiem, że Ty też to wiesz, bo nigdy nie tracisz nadzieji <3

    Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Starania od 2017r.

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤

    4cs o drugie bobo 👶🏼

    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

    🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1276 1199

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko a bedziesz jeszcze badac bete?idziesz do tego lekarza dzisiaj?

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159, CRL 1,26 cm
    *03.11.- 10+5 FHR 175, CRL 3,82 cm
    *15.11.- 12+3 prenatalne, FHR 166, CRL 7,77 cm
    *1.12.- 14+5, FHR 164, CRL 10,25 cm, 104 g, Chłopak 😍
  • szona Autorytet
    Postów: 7213 16277

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, nie znam Cię osobiście, a i przez Internet stosunkowo krotko, ale widzę jak niesamowicie silną Osobą jesteś. Masz w sobie tyle cierpliwości, walki, optymizmu, a to wcale nie jest takie częste w dzisiejszych czasach. Dostajesz od losu baty i strasznie mnie to smuci. Ale także w tym strasznym doświadczeniu próbuje znaleźć jakiekolwiek sensowne wyjaśnienie i myślę, że to wszystko wydarzyło się, abyś mogła przejść kompleksowe badania, abyś świadoma tego co się dzieje miała możliwość zareagować, zebys wreszcie mogła w kompletnej nudzie przezyc 9 miesięcy :(. Może gadam jak potłuczona, pewnie nie ma teraz słów, które przyniosą jakąkolwiek ulgę, ale wiedz, ze przed Wami jeszcze mnóstwo dobrego, że to wszystko co przezywasz zostanie Wam wynagrodzone, że znacie przeciwnika, z którym podejmiecie walkę, że medycyna Was w tej walce wesprze. Mam w sobie ogrom żalu, że to właśnie Ciebie musiało to wszystko spotkać :( ale myślę, że pod choinką znajdziesz swój wymarzony prezent. Wierzę w to tak bardzo, że aż mnie coś w klacie piecze :/

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko jesteś cholernie silną babką i wiem że niedługo się podniesiesz, poprawisz swoją kryształowa kulę i pojdziesz dalej po swoje marzenia :* teraz się wypłacz, my poplaczemy z Tobą i będziemy tu dlaCiebie jak tylko będziesz tego potrzebować :* Posklejaj swoje serduszko, a później walcz :*

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 809 1729

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, bardzo mi przykro :(
    Wiadomo, ze serce peka... Poplacz sobie, moze to przyniesie Ci jakas ulge teraz...

    EDIT: ale tak jak pisze Iseko, posklejaj serduszko i bedziemy walczyc dalej:) My tu razem z Toba:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 14:07

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bede badac na pewno, by wiedziec, jak sie zachowa i miec pewnosc, ze spadnie do zera :( Pojade do lekarza, moze on cos madrego wymysli, to bardzo dobry lekarz.

    Odnosnie L4 ciazowego- ja w czerwcu dostalam od ginekologa na podstawie bety rownej 1000 (kazal mi wtedy lezec ze wzgledu na krwiaka). Teraz tez dostalam, ale od internisty, bez okazywania zadnych wynikow, po prostu na slowo. Lekarka wiedziala, ze to taka wczesna ciaza, ale progesteron tragiczny

  • Salome Autorytet
    Postów: 2659 3940

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu... 😞😞😞😞
    Dlaczego, dlaczego...? Jest mi strasznie przykro... Tulę Cię mocno.... Trzymaj się, Sasanko, nasz promyczku!

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina ok
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, mi też łzy się zebrały w oczach :( ściskam mocno. Niestety już dawno zauważyłam, że najlepsi ludzie najczęściej dostają od życia po dupie. Ale to wszystko do czasu. Wszystko dąży do równowagi w ostatecznym rozrachunku, więc ja doskonale wiem, że czeka Cię cudowna, nudna ciąża i śliczny dzidziuś. I to niedługo!!!

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Teraz runal mi swiat, kolejny raz dostalam od losu w morde, ale za jakis czas otre lzy, poprawie rozmazany makijaz i rusze dalej po swoje marzenia. Bol jest straszny, fizycznego juz nie ma, choc serce peklo.

    Tak bardzo trzymam za Was wszystkie kciuki, tak bardzo chce, byscie chociaz Wy w zaden sposob nie cierpialy.
    Sasanko. Siedze i ocieram łzy jakim cudownym człowiekiem jestes! Należy Ci się wszystko co najlepsze!

    szona, Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko- bardzo,bardzo mi przykro. Tule mocno .
    Wiem,ze teraz zadne slowa Cie nie pociesza.
    Bardzo smutna wiadomość

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Tak, bede badac na pewno, by wiedziec, jak sie zachowa i miec pewnosc, ze spadnie do zera :( Pojade do lekarza, moze on cos madrego wymysli, to bardzo dobry lekarz.

    Odnosnie L4 ciazowego- ja w czerwcu dostalam od ginekologa na podstawie bety rownej 1000 (kazal mi wtedy lezec ze wzgledu na krwiaka). Teraz tez dostalam, ale od internisty, bez okazywania zadnych wynikow, po prostu na slowo. Lekarka wiedziala, ze to taka wczesna ciaza, ale progesteron tragiczny

    Tulę mocno, mocno. Takiej babki jak Ty nie ma na całym forum. Krótko tu jestem ale czuję się tu dziewczyny bardzo, bardzo dobrze i ściskam kciuki za wszystkie równie mocno!

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dziekuje kazdej z Was :* Przysiegam wierzyc tak samo mocno w Wasze piekne ciaze, jak Wy wierzylyscie w moja. Staram sie zawsze miec plan awaryjny na najgorsza ewentualnosc i teraz za taki plan robi mysl o adopcji. Jesli nigdy mi sie nie uda byc biologiczna mama, to jestem w stanie pokochac dziecko innej pary, a skoro to opcja z szufladki pt. "w najgorszym wypadku", to i tak brzmi pieknie.

    Mam do Was olbrzymia prosbe- powiedzcie prosze, czy jechalybyscie na moim miejscu dzisiaj do lekarza? To 30 km ode mnie... Nie bardzo mam sile na jakiekolwiek wyjscia z domu. Czy jezeli beta spada, to moge raczej przyjac, ze jest to strata wczesnej ciazy/CB, czy powinnam mimo wszystko zdiagnozowac sie w jakis sposob pod katem CP? Wiem, ze moze lepiej by bylo, gdybym ruszyla dzis tylek do tego gina, ale zastanawiam sie, czy bedzie to nierozsadne z mojej strony, jesli teraz jednak oleje. Marze o zostaniu w lozku, tak po prostu... Na sama mysl o grzebaniu palka do usg, robi mi sie slabo... Chcialabym ronic w spokoju...

  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w pracy, ale nie umiem nic zrobić... Jak można coś robić jak jednej z nas stało się takie nieszczęście 😖

    Ja po prostu nie wierzę, że taka wspaniała osoba zbiera takie baty... Życie jest cholernie niesprawiedliwe.

    Podzielam to co napisała Szona...

    Sasanko ja bym jednak pojechała. Wiem, że bardzo nie chcesz... Ale jednak myślę, że lekarz powinien Cię zobaczyć. Poza tym może coś podpowie odnośnie utrzymania kolejnej ciąży w Twoim przypadku...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 14:28

    szona, Iseko, Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Dziewczyny, bardzo dziekuje kazdej z Was :* Przysiegam wierzyc tak samo mocno w Wasze piekne ciaze, jak Wy wierzylyscie w moja. Staram sie zawsze miec plan awaryjny na najgorsza ewentualnosc i teraz za taki plan robi mysl o adopcji. Jesli nigdy mi sie nie uda byc biologiczna mama, to jestem w stanie pokochac dziecko innej pary, a skoro to opcja z szufladki pt. "w najgorszym wypadku", to i tak brzmi pieknie.

    Mam do Was olbrzymia prosbe- powiedzcie prosze, czy jechalybyscie na moim miejscu dzisiaj do lekarza? To 30 km ode mnie... Nie bardzo mam sile na jakiekolwiek wyjscia z domu. Czy jezeli beta spada, to moge raczej przyjac, ze jest to strata wczesnej ciazy/CB, czy powinnam mimo wszystko zdiagnozowac sie w jakis sposob pod katem CP? Wiem, ze moze lepiej by bylo, gdybym ruszyla dzis tylek do tego gina, ale zastanawiam sie, czy bedzie to nierozsadne z mojej strony, jesli teraz jednak oleje. Marze o zostaniu w lozku, tak po prostu... Na sama mysl o grzebaniu palka do usg, robi mi sie slabo... Chcialabym ronic w spokoju...


    Sasanka myślę, że jechać nie musisz, ale dla bezpieczeństwa trzeba będzie powtórzyć betę, żeby sprawdzić czy spadek się utrzyma.

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka tak mi przykro :( aż mi się smutno zrobiło ..

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • szona Autorytet
    Postów: 7213 16277

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy lekarz przy takim poziomie bety będzie w stanie zobaczyć cokolwiek - w tym ewentualnie wykluczyć CP. Chyba tak jak Niecierpliwa napisała - powtórzyłabym betę żeby mieć pewność, że organizm sam działa i że nic Ci nie grozi. A na wizytę idź gdy będziesz miała siłę - by poznać plan działania - w tym kroki medyczne, które uchronią Cię przed takimi tragediami w przyszłości.

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1276 1199

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Dziewczyny, bardzo dziekuje kazdej z Was :* Przysiegam wierzyc tak samo mocno w Wasze piekne ciaze, jak Wy wierzylyscie w moja. Staram sie zawsze miec plan awaryjny na najgorsza ewentualnosc i teraz za taki plan robi mysl o adopcji. Jesli nigdy mi sie nie uda byc biologiczna mama, to jestem w stanie pokochac dziecko innej pary, a skoro to opcja z szufladki pt. "w najgorszym wypadku", to i tak brzmi pieknie.

    Mam do Was olbrzymia prosbe- powiedzcie prosze, czy jechalybyscie na moim miejscu dzisiaj do lekarza? To 30 km ode mnie... Nie bardzo mam sile na jakiekolwiek wyjscia z domu. Czy jezeli beta spada, to moge raczej przyjac, ze jest to strata wczesnej ciazy/CB, czy powinnam mimo wszystko zdiagnozowac sie w jakis sposob pod katem CP? Wiem, ze moze lepiej by bylo, gdybym ruszyla dzis tylek do tego gina, ale zastanawiam sie, czy bedzie to nierozsadne z mojej strony, jesli teraz jednak oleje. Marze o zostaniu w lozku, tak po prostu... Na sama mysl o grzebaniu palka do usg, robi mi sie slabo... Chcialabym ronic w spokoju...
    Sasanko ja bym jechala. Tak po prostu zeby sprawdzic czy nie ma nic podejrzanego,zwlaszcza,ze pisalas o bolu.niech wykluczy w miare mozliwosci ta nieszczesna cp

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159, CRL 1,26 cm
    *03.11.- 10+5 FHR 175, CRL 3,82 cm
    *15.11.- 12+3 prenatalne, FHR 166, CRL 7,77 cm
    *1.12.- 14+5, FHR 164, CRL 10,25 cm, 104 g, Chłopak 😍
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całym sercem podzielam wypowiedź Nuski,... Nie mogę się skupić na niczym tylko myślę jakie to niesprawiedliwe..

    Sasanko jeśli nie czujesz się na siłach to może zostań w domu i umów się na jutro? Ja się nie znam kompletnie na poronieniach ale tak na zdrowy rozum skoro samo się oczyszcza to lekarz nie wiele chyba zmieni?

    Sasanka55, szona lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1276 1199

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska a Ty jak?masz wyniki?

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159, CRL 1,26 cm
    *03.11.- 10+5 FHR 175, CRL 3,82 cm
    *15.11.- 12+3 prenatalne, FHR 166, CRL 7,77 cm
    *1.12.- 14+5, FHR 164, CRL 10,25 cm, 104 g, Chłopak 😍
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ